Author |
Topic  |
J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
399 Posts
Member since 28/10/2009 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 25/11/2021 : 17:18:17
|
Evropska saga je trebala da ima dodatak Balkanska saga. S obzirom na redukovano izdavastvo i otezane uslove poslovanja, Boneli se ogranicio na redovnu produkciju.
|
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 25/11/2021 : 17:27:51
|
quote: Originally posted by cat claw
Evropska saga je trebala da ima dodatak Balkanska saga. S obzirom na redukovano izdavastvo i otezane uslove poslovanja, Boneli se ogranicio na redovnu produkciju.
a hoce li uopste biti Evropske sage? Ja sam kontao da pocinje ovom epizodom sa Fridom, al ocigledno ne...Jer se Z vratio u DW nakon sto je resio stvari |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
miladin
Starting Member
41 Posts
Member since 13/01/2010 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17110 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 12/12/2021 : 16:51:43
|
Bez uvrede, ali pravovremena je za citatelje koji su vec u posjedu stripova izdani u reziji VC, a neki nisu ni te citali i cekaju jos ove tri price da izadju od Ludensa. Tako da je za neke prijevremena. Svejedno sam recenziju procitao jer sam htio snimiti kako je prosao ovaj Kercev strip u kritici. Davno sam citao one njegove Blekove i drag mi je bio onaj cisti i prepoznatljiv crtez u odnosu na neke talijanske autore. Sa Jimmy Guitarom storiju sam vec procitao i dobro mi je sjeo kao nesto "novo-staro" u serijalu. Btw, ne mogu se sjetiti da li je Kerac uopce crtao Zagora prije u osamdesetim ili je to samo bio Blek, nismo imali licencu za Zagora u "dnevniku" ne? Tnx i cestitam na recenziji! 😊 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
guderian
Junior Member

303 Posts
Member since 10/07/2009 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts
Posted - 28/12/2021 : 19:56:34
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by Spock
Budući je prvi svezak (od četiri) ove epizode izašao na kioske od strane Ludensa, pala je odluka da se ide na pravovremenu objavu ove recenzije :
https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-vec-174-177-monument-valley/2736/

Kako to misliš da je budući prvi svezak izašao??? 
Pisao sam na brzaka preko moba rano ujutro. Vidim sada da sam i "četiri" krivo napisao. Bi li bilo točno da sam napisao: "Budući da je prvi svezak izašao" ili mora ići nešto drugo kao "Povodom izlaska"...? |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 29/12/2021 : 13:01:05
|
quote: Originally posted by Curunir
Budući je prvi svezak (od četiri) ove epizode izašao na kioske od strane Ludensa, pala je odluka da se ide na pravovremenu objavu ove recenzije :
https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-vec-174-177-monument-valley/2736/

Kako to misliš da je budući prvi svezak izašao??? 
Pisao sam na brzaka preko moba rano ujutro. Vidim sada da sam i "četiri" krivo napisao. Bi li bilo točno da sam napisao: "Budući da je prvi svezak izašao" ili mora ići nešto drugo kao "Povodom izlaska"...?
Tako je, "budući DA". Kad se sjetim devedesetih i onih sumanutih izbacivanja DA i/ili zamjenjivanja s KAKO, uf. Srećom, razum je prevladao. Polako ali sigurno nestaju i one TC (metci) debilane, "ponovno" kao prilog (prilog je ponovo, a pridjev ponovno) i slično. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/01/2022 : 15:19:49
|

Buratini&crtači:Zagor,duh sa sekirom (Veseli četvrtak)
Pripadam generaciji čije detinjstvo su obeležili stripovi ZS/LMS edicije,a Zagor tu zauzima posebno mesto.I ma koliko danas uživao u stripovima,da se ne lažemo,ne može to prići onom beskrajnom dečačkom oduševljenju,a posebno u čitanju starih,teško nabavlivih stripova,gde je Zagor priča i nastavak nešto specijalno.Kao da je juče bilo,tako se jasno sećam,kada sam došao u posed ovih svezaka (prvi put je to bila pozajmica od komšije,a godinama kasnije sam i sam postao njihov vlasnik). Tako da sam ovaj miniserijal,iako sam Zagora odavno smetnuo sa spiska bitnih stripova,rado dočekan.I nakon čitanja moram reći da sam zadovoljan.
Duh sa sekirom (ili Koreni) sa svoj šest delova ipak nije ujednačen kvalitetom - sam početak je sjajan,možda i nešto najozbiljnije što sam od ovog junaka čitao.Ali onda u naredne dve priče,koje su fileri,kako ih ja doživljavavam,ide blago razočarenje - u odnosu na prvu epizodu scenario je plići,naivniji.U Svetoj pećini,kako se priča vraća na glavni kolosek,na osvetu Salomonu Kinskom,i kvalitet se podiže,i sviđa mi se kako je Bure odradio ovaj deo. U petom nastavku na scenu stupa moj omijen crtač,Fregijeri, (koji u boji izgleda jako dobro),i iako nisam ljubitelj tematike fantastike&mistike,dopalo mi se kako je to ovde izvedeno. I za kraj,završno poglavlje Junak iz Darkvuda donosi dobru završnicu,koja dobro gađa i na nostalgiju,i ona mi je uz prvu najbolja.
Generalno,zadovoljan sam kako je Bure vodio priču,čak i ako mi druga i treća epizoda nisu nešto.Ne znam šta kažu Ferijevi svedoci,ali za mene je Duh sa sekirom položio ispit.
Apropo crtača,stvar je sledeća:pored Fregijerija,svideli su mi se i Pičoni&Di Vinćenco,dobar mi je i Trono,pa i Kanditin je ok;jedino mi Oskar nije nešto posebno.
VČ izdanje je sjajno,mada bih više voleo da je B5 format sa mekim koricama i adekvatno nižom cenom.
4/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/01/2022 : 16:42:44
|
Darkvudski romani jesu bačene pare,ali kupljeni u LL izdanju gde je cena skoro 6 puta veća je tek bacanje love. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 02/01/2022 16:43:05 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
mmihoci
Senior Member

1188 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 02/01/2022 : 16:51:12
|
Vid vraga, cvilež i cmoljenje prema Zagorovim autorima se nastavlja i u 2022. Posljedica nedostatka WC papira pa se i dalje koristi drugi (recimo šmirgl) papir za "osetljive" operacije.
Već ste dosadni s tim vrijeđanjem i omalovažavanjem autora (pisaca, crtača dizajnera). I izdavača koji, vidi grehote, troše svoj novac prema svom nahođenju.
Nitko vam ne brani da potrošite svoj novac tako da "Buretova sranja" otisnete na WC papiru (jer to po vašem mišljenju "Buretova sranja" zaslužuju, ako i to, jel) pa da ostali vaši istomišljenici mogu to svrsishodno iskoristiti za te "osjetljive" operacije. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 02/01/2022 : 17:39:30
|
Vidi vraga, strahovit nedostatak sivih stanica nastavlja se i u 2022. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/01/2022 : 21:04:05
|
quote: Originally posted by mmihoci
Vid vraga, cvilež i cmoljenje prema Zagorovim autorima se nastavlja i u 2022. Posljedica nedostatka WC papira pa se i dalje koristi drugi (recimo šmirgl) papir za "osetljive" operacije.
Već ste dosadni s tim vrijeđanjem i omalovažavanjem autora (pisaca, crtača dizajnera). I izdavača koji, vidi grehote, troše svoj novac prema svom nahođenju.
Nitko vam ne brani da potrošite svoj novac tako da "Buretova sranja" otisnete na WC papiru (jer to po vašem mišljenju "Buretova sranja" zaslužuju, ako i to, jel) pa da ostali vaši istomišljenici mogu to svrsishodno iskoristiti za te "osjetljive" operacije.
 |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|