forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1212

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
399 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 25/11/2021 : 13:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Baš je dobra ova rezencija o stripu Zagor: Korijeni. Toliko mi se dopala da mislim da ću je nabaviti i pročitati. A nisam neki fan Zagora.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 25/11/2021 : 17:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Evropska saga je trebala da ima dodatak Balkanska saga.
S obzirom na redukovano izdavastvo i otezane uslove poslovanja, Boneli se ogranicio na redovnu produkciju.
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 25/11/2021 : 17:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Evropska saga je trebala da ima dodatak Balkanska saga.
S obzirom na redukovano izdavastvo i otezane uslove poslovanja, Boneli se ogranicio na redovnu produkciju.

a hoce li uopste biti Evropske sage? Ja sam kontao da pocinje ovom epizodom sa Fridom, al ocigledno ne...Jer se Z vratio u DW nakon sto je resio stvari
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/12/2021 : 16:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I Italijani sa knjizurinom, pocetak...
https://shop.sergiobonelli.it/zagor/2021/11/18/libro/zagor-la-foresta-degli-agguati-1021054/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 07/12/2021 : 07:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Igor nastavlja sa Zagorom, ovaj put je došao red na drugu epizodu Darkwoodskih Novela:

https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-prida-2-prerijski-vjetar/2733/

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

miladin
Starting Member

41 Posts

Member since 13/01/2010

Posted - 07/12/2021 : 18:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send miladin a Private Message  Reply with Quote
O najupečatljivijim naslovnicama Zagora iz ZS/LMS perioda https://www.youtube.com/watch?v=FjVDMyH1zrI
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 07/12/2021 : 23:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Procitao Texov i Zagorov susret "Bandera".
Crtez odlican, prica prosecna. Da ne spojlerisem sad.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17110 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/12/2021 : 09:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miladin

O najupečatljivijim naslovnicama Zagora iz ZS/LMS perioda https://www.youtube.com/watch?v=FjVDMyH1zrI

Bravo za klince
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 12/12/2021 : 07:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Budući je prvi svezak (od četiri) ove epizode izašao na kioske od strane Ludensa, pala je odluka da se ide na pravovremenu objavu ove recenzije :

https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-vec-174-177-monument-valley/2736/

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/12/2021 : 16:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bez uvrede, ali pravovremena je za citatelje koji su vec u posjedu stripova izdani u reziji VC, a neki nisu ni te citali i cekaju jos ove tri price da izadju od Ludensa. Tako da je za neke prijevremena.
Svejedno sam recenziju procitao jer sam htio snimiti kako je prosao ovaj Kercev strip u kritici. Davno sam citao one njegove Blekove i drag mi je bio onaj cisti i prepoznatljiv crtez u odnosu na neke talijanske autore. Sa Jimmy Guitarom storiju sam vec procitao i dobro mi je sjeo kao nesto "novo-staro" u serijalu.
Btw, ne mogu se sjetiti da li je Kerac uopce crtao Zagora prije u osamdesetim ili je to samo bio Blek, nismo imali licencu za Zagora u "dnevniku" ne?
Tnx i cestitam na recenziji! 😊

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 23/12/2021 : 13:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/lajk/poster/238623
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/12/2021 : 14:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

https://www.index.hr/lajk/poster/238623

Čiko?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2021 : 18:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Ciko je ljepsi
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/12/2021 : 18:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

Budući je prvi svezak (od četiri) ove epizode izašao na kioske od strane Ludensa, pala je odluka da se ide na pravovremenu objavu ove recenzije :

Kako to misliš da je budući prvi svezak izašao???

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/12/2021 : 19:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Kad ce ovogodisnji izbor za dr Zagorologije?

Edited by - going going on 29/12/2021 03:56:46
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 28/12/2021 : 19:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

Pisao sam na brzaka preko moba rano ujutro. Vidim sada da sam i "četiri" krivo napisao.
Bi li bilo točno da sam napisao:
"Budući da je prvi svezak izašao" ili mora ići nešto drugo kao "Povodom izlaska"...?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/12/2021 : 11:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/12/2021 : 13:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Curunir

quote:

Pisao sam na brzaka preko moba rano ujutro. Vidim sada da sam i "četiri" krivo napisao.
Bi li bilo točno da sam napisao:
"Budući da je prvi svezak izašao" ili mora ići nešto drugo kao "Povodom izlaska"...?

Tako je, "budući DA".
Kad se sjetim devedesetih i onih sumanutih izbacivanja DA i/ili zamjenjivanja s KAKO, uf.
Srećom, razum je prevladao.
Polako ali sigurno nestaju i one TC (metci) debilane, "ponovno" kao prilog (prilog je ponovo, a pridjev ponovno) i slično.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8119 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 02/01/2022 : 08:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Novu godinu otvaramo s Igorom i Zagorom:

https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-prida-3-banda-metisa/2747/

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/01/2022 : 15:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Buratini&crtači:Zagor,duh sa sekirom (Veseli četvrtak)

Pripadam generaciji čije detinjstvo su obeležili stripovi ZS/LMS edicije,a Zagor tu zauzima posebno mesto.I ma koliko danas uživao u stripovima,da se ne lažemo,ne može to prići onom beskrajnom dečačkom oduševljenju,a posebno u čitanju starih,teško nabavlivih stripova,gde je Zagor priča i nastavak nešto specijalno.Kao da je juče bilo,tako se jasno sećam,kada sam došao u posed ovih svezaka (prvi put je to bila pozajmica od komšije,a godinama kasnije sam i sam postao njihov vlasnik).
Tako da sam ovaj miniserijal,iako sam Zagora odavno smetnuo sa spiska bitnih stripova,rado dočekan.I nakon čitanja moram reći da sam zadovoljan.

Duh sa sekirom (ili Koreni) sa svoj šest delova ipak nije ujednačen kvalitetom - sam početak je sjajan,možda i nešto najozbiljnije što sam od ovog junaka čitao.Ali onda u naredne dve priče,koje su fileri,kako ih ja doživljavavam,ide blago razočarenje - u odnosu na prvu epizodu scenario je plići,naivniji.U Svetoj pećini,kako se priča vraća na glavni kolosek,na osvetu Salomonu Kinskom,i kvalitet se podiže,i sviđa mi se kako je Bure odradio ovaj deo.
U petom nastavku na scenu stupa moj omijen crtač,Fregijeri, (koji u boji izgleda jako dobro),i iako nisam ljubitelj tematike fantastike&mistike,dopalo mi se kako je to ovde izvedeno.
I za kraj,završno poglavlje Junak iz Darkvuda donosi dobru završnicu,koja dobro gađa i na nostalgiju,i ona mi je uz prvu najbolja.

Generalno,zadovoljan sam kako je Bure vodio priču,čak i ako mi druga i treća epizoda nisu nešto.Ne znam šta kažu Ferijevi svedoci,ali za mene je Duh sa sekirom položio ispit.

Apropo crtača,stvar je sledeća:pored Fregijerija,svideli su mi se i Pičoni&Di Vinćenco,dobar mi je i Trono,pa i Kanditin je ok;jedino mi Oskar nije nešto posebno.

VČ izdanje je sjajno,mada bih više voleo da je B5 format sa mekim koricama i adekvatno nižom cenom.

4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/01/2022 : 16:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Darkvudski romani jesu bačene pare,ali kupljeni u LL izdanju gde je cena skoro 6 puta veća je tek bacanje love.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/01/2022 16:43:05
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/01/2022 : 16:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ne znam šta kažu Ferijevi svedoci

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1188 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 02/01/2022 : 16:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Vid vraga, cvilež i cmoljenje prema Zagorovim autorima se nastavlja i u 2022.
Posljedica nedostatka WC papira pa se i dalje koristi drugi (recimo šmirgl) papir za "osetljive" operacije.

Već ste dosadni s tim vrijeđanjem i omalovažavanjem autora (pisaca, crtača dizajnera).
I izdavača koji, vidi grehote, troše svoj novac prema svom nahođenju.

Nitko vam ne brani da potrošite svoj novac tako da "Buretova sranja" otisnete na WC papiru (jer to po vašem mišljenju "Buretova sranja" zaslužuju, ako i to, jel) pa da ostali vaši istomišljenici mogu to svrsishodno iskoristiti za te "osjetljive" operacije.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/01/2022 : 17:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Vidi vraga, strahovit nedostatak sivih stanica nastavlja se i u 2022.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/01/2022 : 21:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

Vid vraga, cvilež i cmoljenje prema Zagorovim autorima se nastavlja i u 2022.
Posljedica nedostatka WC papira pa se i dalje koristi drugi (recimo šmirgl) papir za "osetljive" operacije.

Već ste dosadni s tim vrijeđanjem i omalovažavanjem autora (pisaca, crtača dizajnera).
I izdavača koji, vidi grehote, troše svoj novac prema svom nahođenju.

Nitko vam ne brani da potrošite svoj novac tako da "Buretova sranja" otisnete na WC papiru (jer to po vašem mišljenju "Buretova sranja" zaslužuju, ako i to, jel) pa da ostali vaši istomišljenici mogu to svrsishodno iskoristiti za te "osjetljive" operacije.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 1212 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.53 seconds. Snitz Forums 2000