Author |
Topic  |
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
murdo
Senior Member

.jpg)
Christmas Island
1018 Posts
Member since 24/07/2002 |
Posted - 07/02/2023 : 13:08:10
|
quote: Originally posted by BullShark
Može info ako itko zna. U Manituovoj škrinji, glavni Devil Mask samo nestane nakon potjere za Zagorom i poslije se sa provalije bace druga dva (od koji se drugi isti samo odjednom pojavi). Zašto onda Zagor i ostali govore kako je sada sve gotovo kada su sva tri mrtva? Kako im nije čudno gdje je treći?
Pogreška u bojanju, onaj u plavom nije nestao nego je drukčije obojan. Treći Devil Mask je Osawi.. njega Zagor ubije..
[url=https://postimages.org/] [/url]
[url=https://postimages.org/] [/url]
|
 |
|
murdo
Senior Member

.jpg)
Christmas Island
1018 Posts
Posted - 07/02/2023 : 13:42:40
|
quote: Originally posted by Calendulus Corvus
Vrijedi li započeti sa redovnim uzimanjem i čitanjem Zagora od najnovijeg broja extra edicije? Iako mi je Zagor jedan od najdražih junaka iz raznih razloga nikada se nisam posvetio redovnom sakupljanju epizoda te imam hrpu random priča uglavnom u Ludensovom Klasiku i VČ Odabranim Pričama. Vidim da se extra edicija sada izdaje epizode iz onoga što mnogi smatraju najboljim periodom Zagora a tu je extra retro edicija sa starim epizodama. Da skratim, koliko je perspektivno da te edicije nastave i da se od njih posvetim Zagoru?
Pozdrav za sve Zagorologe :)
Ludens do sada nije prekinuo nijedno izdanje Zagora... I nema nikakvih naznaka da hoće. Veća je vjerojatnost da će početi izdavati još nešto od Zagora... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 08/02/2023 : 15:11:23
|
Citav zivot mislim da je Zmijska Zmija ono sad gledam Povratak i vidim Zimske Zmije
jebote kakav maler...to traje dakle vise od 35 godina |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
murdo
Senior Member

.jpg)
Christmas Island
1018 Posts
Posted - 08/02/2023 : 20:17:31
|
quote: Originally posted by zeljko
Citav zivot mislim da je Zmijska Zmija ono sad gledam Povratak i vidim Zimske Zmije
jebote kakav maler...to traje dakle vise od 35 godina
Da su ga preveli kao u albumu, to se ne bi dogodilo..
[url=https://postimages.org/] [/url] |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 08/02/2023 : 21:28:35
|
quote: Originally posted by zeljko
Sto je najgore to mi je u genima U svakom segmentu zivota sve nesto pogresno zapamtim
 |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19589 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 09/02/2023 : 08:32:59
|
A Libellus danas spremio dvije Zagor knjige 96 i 97...Demoni ludila u najboljoj izvedbi ikad kod nas.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 14/02/2023 : 20:31:54
|
S onom usranom bojom koja je uništavatelj Ferrija na vrhuncu i u nastavcima? Ajde brate, ne pizdaraj |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8165 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 21/02/2023 : 22:11:33
|

ZG LEX 341b/342/343a: Kradljivac Sjena (LU 87b/88/89a, SR 334b/335/336a)
Broj stranica: 152
Scenarij: Mauro Boselli Crtež: Mauro Laurenti Naslovnice: Gallieno Ferri
- Bosellijev početak spašavanja posrnulog Zagora, a za to nas dovodi tamo gdje je sve i počelo - u Pleasant Point. Njegov prvijenac na redovnoj seriji s najbitnijim trgovištem u Zagorovu svijetu, gdje nam pokazuje kako to uraditi na originalan, upečatljiv način, i to sve bez nekih "visokobudžetnih" začina. Odličan Laurentijev debi uvelike pomaže u uvjerljivom prikazu Bosellijevih zamisli, a ovaj serijal dobiva novo visokooktansko gorivo koje će ga u narednim godinama ponovno uzdići na najviše visine.
Scenaristički gledano ima mana, ali su zanemarive u ogromnom broju sitnih i bitnih detalja, kompleksnijih likova, ljudskih boljki i vrlina koje vrište u pozadini priče, a sve je tako živopisno i uvjerljivo zapakirano. I ono što je možda i najbitnije, niti na trenutak nije dosadno!
Rupa u scenariju ima, ali vrline ih itekako nadmašuju! Šteta što jako loša naslovnica umanjuje ukupnu ocjenu ove svježe, dinamične i vizualno atraktivne pustolovine, koja nagovještava neki novi početak za ovaj tada posrnuli serijal.
(priča: 8, scenarij: 9, crtež: 10, naslovnica: 3) - 84% |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 21/02/2023 22:21:48 |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14608 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 23/02/2023 : 10:23:17
|
Ja sam kronološki s čitanjem stigao do "Osveta Vudu" priče. Za tu prvu svesku trebalo mi je 4-5 pokušaja da je pročitam do kraja. I kad sam krenuo sa "Laguna živih mrtvaca", nikako da nastavim sa čitanjem.
Baš ono, mučenje. Mislio sam tu priču preskočiti i nastaviti dalje, ali pojavljuje se ta neka Gambit, mislim da ste spominjali da je važan lik u Zagorovom svijetu. Možda da se prešalatam na čitanje nekog dr. junaka, pa se vratit na ovu priču. Možda uspijem doći do kraja.. |
Never leave it in the hands of the judges
|
Edited by - ReemCP on 23/02/2023 10:23:56 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8165 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 23/02/2023 : 17:14:58
|
quote: Originally posted by ReemCP
Ja sam kronološki s čitanjem stigao do "Osveta Vudu" priče. Za tu prvu svesku trebalo mi je 4-5 pokušaja da je pročitam do kraja. I kad sam krenuo sa "Laguna živih mrtvaca", nikako da nastavim sa čitanjem.
Baš ono, mučenje. Mislio sam tu priču preskočiti i nastaviti dalje, ali pojavljuje se ta neka Gambit, mislim da ste spominjali da je važan lik u Zagorovom svijetu. Možda da se prešalatam na čitanje nekog dr. junaka, pa se vratit na ovu priču. Možda uspijem doći do kraja..
Ajoj Reem, pa to je jedan od vrhunaca Zagorova preporoda. 
Dobro, ne valja ni meni Bosellijev Hellingen, pa su me prozivali i ugnjetavali zbog toga.  |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
murdo
Senior Member

.jpg)
Christmas Island
1018 Posts
Posted - 24/02/2023 : 01:29:28
|
quote: Originally posted by adriano
ta mari lavo je prava dosada a najgore od nje tek dolazi u Africi u onoj komediji s zagorom kao africkim bozanstvom
A i malo je preslična stripu Mark protiv mumije.. a ni taj mi nije nešto.. |
 |
|
murdo
Senior Member

.jpg)
Christmas Island
1018 Posts
Posted - 24/02/2023 : 01:37:09
|
quote: Originally posted by Spock
Baš ono, mučenje. Mislio sam tu priču preskočiti i nastaviti dalje, ali pojavljuje se ta neka Gambit, mislim da ste spominjali da je važan lik u Zagorovom svijetu. Možda da se prešalatam na čitanje nekog dr. junaka, pa se vratit na ovu priču. Možda uspijem doći do kraja..
Ajoj Reem, pa to je jedan od vrhunaca Zagorova preporoda. 
Dobro, ne valja ni meni Bosellijev Hellingen, pa su me prozivali i ugnjetavali zbog toga. 
Zagor se preporodio u živog mrtvaca. |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2409 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 24/02/2023 : 08:18:28
|
Pa to je jedna od najboljih priča u povijesti    |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 24/02/2023 : 09:33:28
|
quote: Originally posted by pcoro
Pa to je jedna od najboljih priča u povijesti   
Tako je. Ili sasvim precizno, na vječnoj listi je na broju 7.
7. Osveta vudu – Boselli/Laurenti – 1996. – 188 str. (366 – 367)
« Kada je Zagor stigao u Lafayette, Louisiana, nije našao ubijenu ženu s nataknutim jelenjim rogovima. Upravo se odvijala jedna od uobičajenih zabava južnjačke gospode. Crnci su svirali delta blues, bila je i hrpa lijepih žena. Naoko, nije to bio onaj sumorni Lafayette Martyja i Rusta iz, sada već kultne prve sezone True Detective. Barem u tom prvom susretu Zagora sa gradom. Međutim, mi, čitatelji, već smo znali da je vrtna zabava privid. Mi smo već bili upoznati i sa noći i sa olujom i sa grobljem i sa buđenjem mrtvaca.» Noć, oluja, groblje, buđenje mrtvaca – ponovo vudu, ovoga puta mračna strana. Dvije femme fatale, crna i plava, južna mora, gusari, crnci-kicoši s lenonkama, Digging Bill, Clark južnjački gospon Gable. Zagor umire, Zagor je mrtav, Zagor je u lijesu, je li to moguće. Vudu-borci za crnačku emancipaciju, sve je privid, sve je laž. Pokretač svega je osveta histerične ženice, a senzacionalno otkriće bilo bi Bosellijevo priznanje u testamentu da je posrijedi nevjerojatna obrada Zameo ih vjetar. Dva eksplozivna nastavka, bez okolišanja, ritam je sjajan, ubitačan. Mora na sedmo mjesto. Voodoo people, magic people.
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3494 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 24/02/2023 : 10:12:34
|
Jedna od najboljih, potpis, neki dan je komentarišem s drugom koji je casual čitaoc, i on je se sjeća, a čitao je prije 20 godina bit će. naslovnica sa Zagorovim grobom je nešto što se mi urezalo za života kad sam je prvi put vidio krajem 90ih. Boselli u primeu, priča ima sve (što volim).
95% makar - sve osim druge naslovnice je optimalno |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 24/02/2023 : 10:13:01
|
dobro je da s vremena na vrijeme netko pročita takve bozelijeve "vrhunce" po prvi put pa može iz neutralnog kuta procijeniti koliko vrijede te epizode. siguran sam da bi kritičara bilo i više, ali Bozeli sekta je prejaka pa je ljude strah otvoreno kritizirat ovakve epizode. |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/02/2023 : 10:15:47
|
quote: Originally posted by adriano
dobro je da s vremena na vrijeme netko pročita takve bozelijeve "vrhunce" po prvi put pa može iz neutralnog kuta procijeniti koliko vrijede te epizode. siguran sam da bi kritičara bilo i više, ali Bozeli sekta je prejaka pa je ljude strah otvoreno kritizirat ovakve epizode.
slobdno se opusti, sad smeca u zagoru ima koliko hoces pa mozes da uzivas do mile volje. pusti nas da uzivamo u lepim vremenima |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
|
Topic  |
|