Author |
Topic |
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 08/12/2023 : 19:30:05
|
quote: Originally posted by adriano
Kontrast 2 je i radi diplomacije dodao da Su price tehnicki dobre
Slažem se, Rauchove su priče tehnički dobre. |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 06:18:29
|
I tak ti, adriano, veliš; ne voliš Bosellijeve zombije jer se pojavljuju na gotovo svakoj stranici, dok Marolline koji se pojavljuju na gotovo svakoj stranici, voliš. Mogu li se Bosellijeve Povratak Kaina i Žezlo Tin Hinan svesti na puko relativiziranje da su to priče o zombijima? Ha! Tehnički (hahaha) mogu, no to je površnost. U njima se pojavljuju zombiji, ali oni nisu ubačeni kao što ih je Marolla ubacio u svrhu radnje, gdje se grupice ljudi očajnički bore za opstanak protiv bezumnih i krvožednih žderača ljudskog mesa. To je toliko puta viđeno u filmovima i serijama da je postalo i dosadno. Boselli je svoje zombije podredio svrsi, kao sredstvo kojim određeni ljudi žele ostvariti svoj mračni cilj, a to je, priznat ćeš, ipak zanimljivije jer se radnja ne svodi samo na opstanak, jer to je i priča o prijateljstvu i ljubavi. Sve upakirano u egzotičnu lokaciju afričke pustinje kojom vladaju Tuarezi, izgubljeni grad u pijesku i vremenu sa svojim tajnama i čuvarima...avantura u punom smislu. |
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 07:53:44 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 07:57:16
|
Pa sve to ima i ova Bosellijeva, i to daleko bolje razrađeno. Marollina je tek klasični, pun referenci akcić sa zombijima, dobar, ali niš posebno. |
|
|
alenko
Starting Member
22 Posts
Member since 16/01/2011 |
Posted - 09/12/2023 : 08:28:10
|
Imaš link tog foruma talijanskog?
Btw. Evo jedna simulacija za sve.. Upravo ste dobili radno mjesto glavnog urednika u staffu Zagora. Sjedite i hoćete da napravite scenarij priču i recimo neki pravac za koji mislite da bi bio rješenje.
Šta bi to bilo?
Da me neko pogrešno ne shvati i sam to pokušavam a i sam sam ja frustriran pravcu u kojem ide Zagor trenutno.
quote: Originally posted by Kontrast 2
quote: Originally posted by igor 12
Jel Zagor danas u krizi? Čitajući Talijane, reklo bi se da trenutno sve cvati. Jesu li oni tek glasna manjina? Jel većina talijanskih fanova i čitatelja šuti? Da se pita nas, ne samo s foruma, već sve koji čitamo Zagora, kladim se da bi 99 posto ko iz topa kazalo da je u krizi.
Ovo apsolutno nisi u pravu. Ako pratiš italijanske sajtove, onda moraš videti upravo suprotno - i italijanski čitaoci imaju iste ovakve zamerke na današnjeg Zagora. Jedna od tema se zove: "Kritike i zamerke (ili čak pohvale) današnjeg Zagora", iz čega već može da se nasluti stav postavljača teme, ali i većine koji su tamo pisali. Uglavnom iste zamerke Buratiniju kao i ovde - previše povrataka, loši scenariji, previše loše fantazije, previše loših crtača,... I tamo su ljudi, kao i ovde, samo što ima nekoliko Buretovih podguznih muva, poput Baltora, koji uvek pokušavaju da nadju reči opravdanja.
|
|
|
alenko
Starting Member
22 Posts
Member since 16/01/2011 |
Posted - 09/12/2023 : 08:29:21
|
Btw. Evo jedna simulacija za sve.. Upravo ste dobili radno mjesto glavnog urednika u staffu Zagora. Sjedite i hoćete da napravite scenarij priču i recimo neki pravac za koji mislite da bi bio rješenje.
Šta bi to bilo?
Da me neko pogrešno ne shvati i sam to pokušavam a i sam sam ja frustriran pravcu u kojem ide Zagor trenutno.
Jel Zagor danas u krizi? Čitajući Talijane, reklo bi se da trenutno sve cvati. Jesu li oni tek glasna manjina? Jel većina talijanskih fanova i čitatelja šuti? Da se pita nas, ne samo s foruma, već sve koji čitamo Zagora, kladim se da bi 99 posto ko iz topa kazalo da je u krizi.
Ovo apsolutno nisi u pravu. Ako pratiš italijanske sajtove, onda moraš videti upravo suprotno - i italijanski čitaoci imaju iste ovakve zamerke na današnjeg Zagora. Jedna od tema se zove: "Kritike i zamerke (ili čak pohvale) današnjeg Zagora", iz čega već može da se nasluti stav postavljača teme, ali i većine koji su tamo pisali. Uglavnom iste zamerke Buratiniju kao i ovde - previše povrataka, loši scenariji, previše loše fantazije, previše loših crtača,... I tamo su ljudi, kao i ovde, samo što ima nekoliko Buretovih podguznih muva, poput Baltora, koji uvek pokušavaju da nadju reči opravdanja.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 09/12/2023 : 08:31:14
|
Bozelijeva armija zombija ima gospodara, Ali taj Tip je obicni dvorski spletkaros. Znaci sluze nekom bezveznjaku,nije da imaju neku sudbinski vaznu misiju, osim Sto trebaju eliminirat pigmejce i zagora i kompaniju. Saga o prijateljstvu i ljubavi je Malo preteska kvalifikacija za tu epizodu. Vise emocija Mi izaziva sudbina onog mladog razbojnika pokajnika u marolinom zombiju Koji se na kraju zrtvuje za ostale prezivjele. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 09:42:41
|
Adriano, govorim o Povratku Kaina, ne o Kraljici mrtvog grada. U njoj zombiji i nekromati imaju sudbinski važnu misiju, dokopati se dragulja iz žezla posljednje kraljice Atlantide, jednog od četiri artefakta tj dragulja kojih se želi dočepati Richter kako bi imao ključeve koji otvaraju spoznaje u atlantidske tajne, a kojima može zagospodariti svijetom, klasična megalomanija nekih od Zagorovih arhineprijatelja, stoga i Zagor i Kain ovdje imaju sudbinski važnu misiju, spriječiti ih u tome. Dakle, nije samo bezumna jurnjava i borba za opstanak protiv hordi gladnih zombija, viši je cilj u igri. A tu je i prijateljstvo Zagora i Kaina, sada neraskidivo, kao i ljubav Kaina, koji je nadvladao svoje demone, i tuareške princeze Marade.
Ova stvar s tim draguljima, to je započelo ovdje, nastavilo se u Bosellijevoj Tajna Sumerana, pa s Burattinijevom U džungli Yucatana i Bosellijevoj Posljednja Thula, pa Bosellijeva Žezlo Tin Hinan, i epilog na Antarktici. Znači, jedan solidan kontinuitet.
|
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 10:11:16 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 09/12/2023 : 10:08:53
|
Da. I zvuci bozelijevski pretenciozno. Sudbina planeta je na kocki. Nepravedno je usporedivat jednu od epizoda odiseje i izoliranu marolinu epizodu. Jasno je da odiseja sadrzi neku siru pricu , Ali Sama TA cinjenica Ju ne cini dobrom pricom. Marola znam ispricat pricu koja drzi citateljevu potornost. Kod vecine africke odiseje ja Sam Samo okretao stranice da dode kraj. Svidila Mi se jedino epizoda Sa malarijom . |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 10:12:11
|
Haha, da pogađam, napisao ju je Buratini. Je, dobra je to priča, realna, nakon sve one fantastike baš mi je dobro sjela. Pišem ju vrlo dobre Burettove priče. |
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 10:53:50 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 10:22:47
|
A kad smo, kako ti veliš Bosellijeve pretencioznosti, nije li istu stvar uradio Nolitta s Hellingenom, koji želi osvojiti Ameriku, kasnije i svijet. Istu stvar sada radi Bure s Hellingenom, koji se zasigurno neće ograničiti na Nolittinog Hellingena, znanstvenika i luđaka, a sada burattinijevski nabrijanog u gospodara dimenzijama i vladara crnom magijom. Zamisli što će tek takav Hellingen raditi i koji mu je cilj. Takvu burattinijevsku pretencioznost neš kod Bosellija naći. |
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 10:25:41 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 10:42:56
|
Kakav si s Bosellijevim Hellingenom, na pas mater ili ima nešto u toj priči da valja? Kažeš, ma nemoj me ni pitat |
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 10:43:20 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 11:45:12
|
quote: Originally posted by alenko
Šta bi to bilo?
Ha, pa ne znam, vjerojatno bi početak bio klasičan, ono, darkvudska idila, Zagor pumpa sklekove i benča, Čiko se glupira, stiže Dranky Duck, nosi pismo na vrh glave, naravno, pismo-nevolja, što se mene tiče može bilo koji Zagorov prijatelj, kreću na put, na putu gomila nevolja, ali ne znaju tko je zakrabuljena spodoba, stižu do prijatelja, tamo još veće nevolje, tu je i zakrabuljena spodoba, sad svega tu ima, pa i seksa, pa ide kraj, razračunavanje s negativcima oko zakrabuljene spodobe, na kraju taj zakrabuljeni ostaje sam i miče kapuljaču, zlobno se nakesi, kaže to sam ja, tvoj arhineprijatelj Moreno B., Zagor prezrivo pljune, centrira sjekiru u desnici i zavitla ju, netom što će sjekira pogoditi cilj, Moreno B. se pretvara u letećeg oposuma i bježi, no tu je Čiko s metlom koji genetsku kreaturu pogađa u vitalnu točku. Na kraju spaljuju oposuma da se ne daj bože slučajno vrati, Čiko provali neku foru, svi se nasmiju, i to je to. Za prvu priču i više nego dobro. Eto. Za crtača ove trodijelne avanture angažirao bih Mangiantinija. |
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 11:57:50 |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 09/12/2023 : 13:32:05
|
Ček, ovo da Bosellijeve priče nemaju dušu, to se odnosi na Zagora ili Texa? Jer onaj tko to kaže za Bosellijevog Zagora je:
Na oba, naravno - više na Teksa, koji je prikazan kao mašina za ubijanje. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Posted - 09/12/2023 : 13:40:11
|
A kad smo, kako ti veliš Bosellijeve pretencioznosti, nije li istu stvar uradio Nolitta s Hellingenom, koji želi osvojiti Ameriku, kasnije i svijet. Istu stvar sada radi Bure s Hellingenom, koji se zasigurno neće ograničiti na Nolittinog Hellingena, znanstvenika i luđaka, a sada burattinijevski nabrijanog u gospodara dimenzijama i vladara crnom magijom. Zamisli što će tek takav Hellingen raditi i koji mu je cilj. Takvu burattinijevsku pretencioznost neš kod Bosellija naći.
Kog Buretovog Helingena si ti čitao? Upravo je on vratio Helingena na nivo običnog čoveka, naravno - ćaknutog i potkovanog superiornim naučnim znanjima, ali običnog čoveka. Tu priču o gospodaru dimenzija je lansirao Sklavi, a donekle koristio i Bozeli. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 09/12/2023 : 13:51:34
|
Meni se taj Dio svodenja helingena na covjeka svidio kod buretovog helingena. Medjutim kraj je Jako zbrzan i Konfuzan Pa je sveukpni dojam los |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 16:04:56
|
A kad smo, kako ti veliš Bosellijeve pretencioznosti, nije li istu stvar uradio Nolitta s Hellingenom, koji želi osvojiti Ameriku, kasnije i svijet. Istu stvar sada radi Bure s Hellingenom, koji se zasigurno neće ograničiti na Nolittinog Hellingena, znanstvenika i luđaka, a sada burattinijevski nabrijanog u gospodara dimenzijama i vladara crnom magijom. Zamisli što će tek takav Hellingen raditi i koji mu je cilj. Takvu burattinijevsku pretencioznost neš kod Bosellija naći.
Kog Buretovog Helingena si ti čitao? Upravo je on vratio Helingena na nivo običnog čoveka, naravno - ćaknutog i potkovanog superiornim naučnim znanjima, ali običnog čoveka. Tu priču o gospodaru dimenzija je lansirao Sklavi, a donekle koristio i Bozeli.
Vrati se na dio kad laprda kako je ovladao zakonima Wendigove dimenzije i magijom. Pročitaj polako ako ti je prvi put promaklo |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 09/12/2023 : 16:31:17
|
quote: Originally posted by adriano
Meni se taj Dio svodenja helingena na covjeka svidio kod buretovog helingena. Medjutim kraj je Jako zbrzan i Konfuzan Pa je sveukpni dojam los
Pa i Bosellijev je Hellingen ajmo reći običan čovjek od trenutka kad ulaskom u kabinu odbacuje androidski skelet i ponovno se sastavljaju molekule starog Hellingena, koji i u toj priči mora pritiskati gumbe raznoraznih strojeva da zaustavi Zagora, ergo, taj se Helli i vratio kao Burattinijev običan čovjek, ali sad zna ovladati Wendigovom dimenzijom jer eto on je toliko genijalan da je ovladao crnom magijom dok je bio zatočen u njoj. Eno imaš u recenziji sliku. Znači Helli je i dalje Nolittin čovjek,briljantni znanstvenik, a Bure ga nabrijao znanjem crne magije i Wendigove dimenzije. Pitanje je hoće li Bure ignorirati taj dio Hellingena kad ga bude vratio? Hoće li Helli ostati onaj stari, koji sam smišlja izume i kolaborira s vojskom i vladom i planira bijeg? To je pomalo dosadno i otrcano. Mogao bi ga Bure pretvoriti u demonsku verziju Wendiga, kad mu je već dao znanje crne magije. A možda će se vaditi da ta crna magija funkcionira samo u Wendigovoj dimenziji, hahaha. ipak je to Burattini, nemaštoviti antitalent za negativca kalibra Hellingena. |
Edited by - igor 12 on 09/12/2023 19:16:52 |
|
|
Topic |
|