Author |
Topic |
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 04/04/2012 : 16:29:34
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by kandraks
Ja mislim da je Toninelli objasnio Eskimovu neranjivost sa cudnom svjeloscu kojom su isijavale stijene u pecinu gdje se on nalazio posle spasavanja, doduse hranio se sirovom ribom ali nigdje nije rekao da je zbog toga postao neranjiv...
Ali pazi, nigdje ne piše da sirova riba nije imala značajan doprinos Eskimovoj neranjivosti... ILi je bila možda čak ključni faktor u transformaciji! On je samo pretpostavio da to mora da je od čudne svjetlosti, a Zagor kao poznati skeptik sam kaže da bi samo profesor Kruger mogao razjasniti taj fenomen! A prof. Krugera nema tako da nikad nećemo saznati jel od sirove ribe ili neobične svjetlosti! Ionako u podzemlju nema svjetla, tako da bi svaka svjetlost morala biti neobična...
Ja ipak mislim da je postao neranjiv zbog cudne svjetlosti jer i u "Paklenoj Hordi" se spominje i Eskimo i pecina sa svetlucavim zidovima zbog koje je postao neranjiv kao i Ultaji iz iste epizode... Niko od vraceva-cuvara tajne "Crnog Kamena" ne spominje ribu kao bitan faktor za neranjivost... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/04/2012 : 16:36:08
|
Ma dajem ti za pravo... U pravu si, ne osporavam ni u kojem slučaju tvoju stručnost!
P.S. Da nije bilo ribe, Eskim bi vjerojatno umro, tako da onda ne bilo ništa od neranjivosti. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 04/04/2012 : 16:38:16
|
Ma dajem ti za pravo... U pravu si, ne osporavam ni u kojem slučaju tvoju stručnost!
P.S. Da nije bilo ribe, Eskim bi vjerojatno umro, tako da onda ne bilo ništa od neranjivosti.
Vjerovatno... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 04/04/2012 : 18:50:24
|
Evo i jedna slicica Zagora sa indijankom...
|
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 04/04/2012 : 19:50:29
|
Ova odozgo slika sa Zagorom i indijankom je fantasticna.
Sto se tice ovih Zagorovih knjiga, nikad nisam mog'o da razumijem zasto italijani ne stavljaju broj na naslovnu, nego samo na hrbat. Tako da gledajuci ne samo ove knjige, nego i redovne Zagor stripove, nemoguce je reci koji je broj u pitanju. Znam da ovo nije bas neka velika mana, ali ipak bi volio da vidim broj izdanja na naslovnoj, da se ne mora uvijek hrbat gledat.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/04/2012 : 19:51:06
|
Hvala Bogu da i on malo ima koju zensku na slici,samo da nema Chice..
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 04/04/2012 : 20:02:07
|
quote: Originally posted by emirem
Hvala Bogu da i on malo ima koju zensku na slici,samo da nema Chice..
Dobra slika. Što se tiče knjige talijana, bome oni to svako malo izbacuju novu knjigu. Da bar tako ludens izbacuje knjige. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 04/04/2012 : 20:03:48
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
Ovu naslovnicu sam prvi put video kada sam kupio LMS br.78. "Okrutni Runok",a interesantno je da je malo izmenjena ova naslovna objavljena i u LMS br.94. "Ranjeni jelen"... |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/04/2012 : 20:06:51
|
quote: Originally posted by pravedni
Ovu naslovnicu sam prvi put video kada sam kupio LMS br.78. "Okrutni Runok",a interesantno je da je malo izmenjena ova naslovna objavljena i u LMS br.94. "Ranjeni jelen"... [/quote]
Samo su "obukli" pracovjeka u kaubojsko odijelo... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 04/04/2012 : 20:09:46
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by pravedni
Ovu naslovnicu sam prvi put video kada sam kupio LMS br.78. "Okrutni Runok",a interesantno je da je malo izmenjena ova naslovna objavljena i u LMS br.94. "Ranjeni jelen"...
Samo su "obukli" pracovjeka u kaubojsko odijelo... [/quote] Upravo tako,a i njegovu sekiru su izbrisali... |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 04/04/2012 : 20:11:23
|
quote: Originally posted by acestroke
Ova odozgo slika sa Zagorom i indijankom je fantasticna.
Sto se tice ovih Zagorovih knjiga, nikad nisam mog'o da razumijem zasto italijani ne stavljaju broj na naslovnu, nego samo na hrbat. Tako da gledajuci ne samo ove knjige, nego i redovne Zagor stripove, nemoguce je reci koji je broj u pitanju. Znam da ovo nije bas neka velika mana, ali ipak bi volio da vidim broj izdanja na naslovnoj, da se ne mora uvijek hrbat gledat.
Ace,još jednom hvala na divnom poklonu. Pozdrav od Pravednog! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38017 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/04/2012 : 11:10:15
|
Odlicna alternativna naslovnica za epizodu "Srebrni vodopad". Attila, jesi li ziv? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/04/2012 : 11:50:09
|
Darkwood hardcore |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 05/04/2012 : 18:28:54
|
Ovako nesto...
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 05/04/2012 : 18:37:26
|
Evo, da se ja malo ubacim između naslovnica s odgovorima... Ovako sam to ja zamislio!
ODGOVORI! 1. U kojoj se epizodi Zagor bori s robotom nalik Titanu? “Sedam gradova Cibole”, ZG SD 19/21 2. Za čim traga Digging Bill u epizodi u kojoj se po prvi put pojavljuje (i navedi epizodu)? Za blagom gusara kapetana Kidda u epizodi "Morske hijene" 3. Nabroji tri izuma prof. Verybada! Amelia, nevidljivost, smrtonosni plin, za kreiranje amfibija, smanjivanje,idr. 4. Kako se zove druga po redu ();) objavljena Burattinijeva epizoda? Prva Burattinijeva epizoda objavljena je “Chico traper”, pa onda druga ispada “Sindrom Belzebul”. ;) 5. Nabroj četiri epizode gdje se pojavljuje vampir(ica)? 1. ZAGOR PROTIV VAMPIRA, 2. ZAGOR PROTIV BARONA, 3. TAJNA FRIDE LANG, 4. CRNI BROD, 5. VAMPIRICA YLENIA 6. Koja fatalna ljepotica je pokušala uvjeriti Zagora da je on njezin suđeni ljubavnik? Naravno, Marie Laveau 7. Koje sve artefakte mora skupiti prof. Richer da bi bi spoznao tajnu velike moći? Žezlo posljednje kraljice Atlantide Tin-hinan, nedostupan je i nalazi se u Africi u Kainovom vlasništvu, dijadem sumerskog kralja Dumuzija kojeg je Richter povratio iz muzeja u Richmondu, Aztlanova narukvica koja se nalazi u Novom Tenochtitlanu, i Lokijev pečatnjak koji se nalazi u tajnoj bazi Thule na Islandu 8. Kako se zove alternativa Frankensteinovom čudovištu u Zagoru? Castellijev Molok 9. Nabroj 5 vještica/vješca iz serijala! Kain/Nekromanti Kusha, Demonska maska, Vrač Dijablar, Vještica iz Sierre, Puppetmaster, Zondar, Anulka, Madame Laveau, Steven, Barun Wolfingham, Crni gospodar/čarobnjak Mord, Kandrax 10. Koji autor je napravio obradu romana “Otok dr. Moreaua” i u kojoj epizodi? “Strava u tami”, Alessandro Russo
Samo da izbrojimo glasove, pa naveče mogu staviti treći dio kviza...
Adriano 2,5-3 Kandraks 8,5 (zaboravio odgovarati?) Emirem 3,5 PijaniPatak 10 (odlično!) + 7,5 = 17,5 bodova Piquet 0 (odnosno 1 krivi odgovor ;) Solar 1 bod Brdar 1,5 Tonka24 7 bodova
Zapravo su svi mogli dostići patka.
Nadam se da u trećem krugu bude napetije i više znalaca! Svi zagorolozi su ponovno nestali. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 05/04/2012 22:05:15 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 05/04/2012 : 21:34:21
|
quote: Originally posted by Solid Snake
Odlicna prica,moglo je ovo i malo detaljnije i bar u jos jedan broj. 8/10
Dobre naslovnice. Aj čitaj brže da dođeš štp prije do JA odiseje, pa da vidim kakve su gte priče |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 05/04/2012 : 23:18:50
|
Zapravo su svi mogli dostići patka.
Nadam se da u trećem krugu bude napetije i više znalaca! Svi zagorolozi su ponovno nestali.
Dijagnoza: nema im pomoci! Dzaba i kvizovi, i zanimljive teme, inovacije, noviteti u zagorovom seksualnom zivotu i sve ostalo. Naslovnice su broj jedan. Mogli smo svi da budemo tu negde, ali smo samo par nas ovu igru shvatili malo ozbiljnije |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Topic |
|