Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/06/2013 : 12:19:32
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Evo već dva-tri dana opipavam puls onim italijanima oko Hellingena i ukusa uop[te! Džaba sve što napišem, "Demon ludila" je nebuloza za decu, "Nulti čas" je epizoda za primer, zavidne scenarističke i dijaloške zrelosti Upravo sam doživeo da mi jedan kaže "nemojte vi srbi sad da se zalećete previše, Zagora je ipak izmislio italijan..."
Nema im spasa...ali se zato debelo zabavljam čačkajući ih po vijugama
Sve zavisi od sagovornika, ona dvojica ili trojica tamo nisu reprezenti italijanskog ukusa. Nije ni kod nas drugacije, skoro isto ljudi koliko cijene ovo djelo, isto toliko njih ga smatra smecem ili prosjecnim stripom: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42979&results=1
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 24/06/2013 : 12:29:03
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Daleko od toga da je loš, ali molim te: DIJALOŠKA ZRELOST!!!
OK, to da |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 24/06/2013 : 12:42:33
|
@ King Sećam se tog nagorovog topica i makljaže koju je izazvao, ali tu je učestvovao bukvalno svako. ZTN je forum isključivo zagorovaca, a ona trojica (čast Francescu) nisu jedini koji tamo pišu takve nebuloze. A drugo, ko bi uopšte tamo mogao biti reprezentant tvrdih zagorovaca?
Niko od njih nije ni prismrditi tvrdokornim znalcima kakvi smo ti, (dozvoli)ja, solar, nagor, Attila, Bruce Springsteen, stinky, djole, DeeCay, acestroke itd. koji smo svakakvim teorijama i diskusijama pridoneli nekakvoj bogatijoj slici serijala dok se oni tamo bukvalno diče analizama crteža i naslovnica, što mi inače hejtujemo ovde na našem forumu. Nije ni čudo da je ramath hteo da zatvori ZTN- tamo se ništa ne miče već mesecima |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 24/06/2013 12:43:07 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 24/06/2013 : 13:03:20
|
Ne znam što se toliko ložiš kad vidiš i sam da u nedostatku argumenata povlače to od kud si... Pretpostavljam da bi želio pokrenut kakvu konstruktivnu raspravu ali ako vidiš da ne ide nemoj ih na silu "obrazovat", nitko ne voli pametnjakovići pa makar bili u pravu. Pričam na pamet, ne pratim tvoje pisanje tako da možda griješim i nadam se da se nećeš uvrijedit. U svakom slučaj ako si u tolikoj manjini najbolje što možeš je da pišeš argumentirane komentare da se čuje i drugačiji glas pa možda i inspiriraš koga. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 24/06/2013 : 13:16:58
|
Ma nisam naložen, predugo sam po forumima da bi imao takve ispade, nego sam imao dve namere: da malo kuckam na italijanskom jer sam u nedostatku vežbe počeo lagano da ga zaboravljam i da im opipam puls. Uvek je interesantno malo prodiskutovati sa ljudima totalno drugačijeg mentaliteta (ovde postalo dosadno, ne zna se ko je pametniji i više u pravu :D). Od 5-6 komentara na temu Hellingena dva su bila onako geek u cilju konstruktivne rasprave. Dont worry, nema uvrede
p.s.onaj gore post je napisan pod utiskom...evo sad sam super...istresao sam se...odoh sad opet da pametujem :D |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/06/2013 : 14:30:34
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Nova tema
Koja vamje najbolja, a koja najgora priča? Iz razdoblja koje je SD preskočila, a LU naknadno objavio.
Nisam citao Kradljivca Sena i Noc Krvoprolica. Od ovih ostalih koje sam citao najveci utisak je na mene ostavila Caponeova epizoda Prokleto zlato/Indijansko groblje, da je tu epizodu crtao Ferri bila bi proglasavana za jednu od najboljih epizoda ali posto je crtao Gamba onda je veoma malo ljudi postuje i ceni.
Odlicne su jos Nemoguca dimenzija {crtez onog Devescoia ili kako se zove je predobar steta sto ne crta jos za Zagora} i Covek s puskom!
|
Edited by - going going on 24/06/2013 14:31:19 |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 24/06/2013 : 15:28:18
|
quote: Originally posted by going going
Nisam citao Kradljivca Sena i Noc Krvoprolica. Od ovih ostalih koje sam citao najveci utisak je na mene ostavila Caponeova epizoda Prokleto zlato/Indijansko groblje, da je tu epizodu crtao Ferri bila bi proglasavana za jednu od najboljih epizoda ali posto je crtao Gamba onda je veoma malo ljudi postuje i ceni.
Odlicne su jos Nemoguca dimenzija {crtez onog Devescoia ili kako se zove je predobar steta sto ne crta jos za Zagora} i Covek s puskom!
Baš tako meni je ova epizoda odlična ima neki svoj đmek. Pogotovo nakon što se riješi cijeli problem posvetio se na kraju pristrojan broj stranica Chico i njegovom gegu. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
Edited by - bjelolasica on 24/06/2013 15:29:01 |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 24/06/2013 : 15:39:11
|
baš gledao u recenzije i najlošije sam ocijenio prokleto zlato!
ovako bi ipak rekao da je tragedija u silver townu najgora...
od najboljih definitvno kradljivac sjena...fenomenalni i nikad ponovljeni laurenti...
ljudi i zvijeri...odličan boselli...još bolji andreucci...
i meni najbolji buretov rad smrt u ledu
|
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 24/06/2013 : 15:59:53
|
A meni je Tragedija u Silver townu baš odlična, obična epizoda, ali brza i zabavna |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 24/06/2013 : 17:47:54
|
Po mom misljenju najbolja epizoda iz tog perioda je Covjek s puskom, knap ispred Nemoguce dimenzije. Interesantno je to da je Andreucci u svom prvom radu u prici Ljudi i zvijeri, bio skoro pa ocajan. Ko bi rekao da ce isti covjek nacrtati odlicnu Morsku stravu. S druge strane Laurenti u svom prvom radu (Kradljivac sjena) izuzetno dobar, od tada njegov crtez devoluira sa svakom novom epizodom. Dakle, u to vrijeme Laurenti dobar, Andreucci los, cudna su to vremena bila. |
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 24/06/2013 : 18:47:43
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by guderian
Nego, u kojem svijetu su priče o Frediju Krugeru,Jasonu Vorhisu,Indijani Jonesu ili Jamesu Bondu?
U imaginarnim filmskim dimenzijama u kojima je sve moguce, slicno kao i u stripovima.
Pa dobro šta je sa tobom? Pa nitko ne kaže da je Zagor STVARAN! Supermen je također izmišljen. Ali je zamišljen da postoji u našem svijetu a ne u paralelnoj dimenziji. Isto tako i Zagor. To govorim. Da su ga tvorci smjestili u redovan svijet. I tu ne treba filozofirati o filmskoj magiji,braći Grimm i slično. Toliko o tome. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 24/06/2013 : 19:45:51
|
Pa dobro šta je sa tobom? Pa nitko ne kaže da je Zagor STVARAN! Supermen je također izmišljen. Ali je zamišljen da postoji u našem svijetu a ne u paralelnoj dimenziji. Isto tako i Zagor. To govorim. Da su ga tvorci smjestili u redovan svijet. I tu ne treba filozofirati o filmskoj magiji,braći Grimm i slično. Toliko o tome.
Da imalo poznajes Supermana znao bi da su autori pokusali u jednoj prici da ga stave u nas realitet, to skroz drugacije izgleda od onog leteceg superjunaka. Sto se tice Zagora, procitaj jos jednom onaj Nolittin post na prethodnoj stranici. Stvarno nemam zivaca vise da se ponavljam i objasnjavam jedno te isto po ko zna koji put. |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 24/06/2013 : 21:38:14
|
Najbolja priča je "Čovjek s puškom" a najgora "Prokleto zlato"....što reći osim Gamba!
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 24/06/2013 : 21:50:08
|
Interesantno je to da je Andreucci u svom prvom radu u prici Ljudi i zvijeri, bio skoro pa ocajan.
|
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 24/06/2013 : 23:07:48
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by Zagor12 A kad mu vidim današnje radove na Texu, sline mi cure na usta...
Lopovski Tex otima nam dobre ljude
nama
ipak su mi i Tex i Zagor podjednako dragi pa mi je bitnod a bude na jednom |
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 24/06/2013 : 23:19:21
|
Pa koliko znam Andreucci nije u Texovoj vec u Dampyrovoj ekipi. Nacrtao je svega dvije Texove price do sada, jedan almanah 2003. godine i jednu pricu koja je nedavno izasla. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 25/06/2013 : 00:31:29
|
Bez pramca "Čovek s puškom", po meni u top 20-30 priča Zagora Ferri je fantastično dočarao zimsku atmosferu, možda sam malo subjektivan jer sam nakljonjen "zimskim" pričama "Kradljivac sjena" je takođe solidna priča, Laurentiev debi je bio odličan, pejzaži i priroda fantastični, čak je i Zagorova faca odlična, na žalost sve je to kasnije pokvario I kao treću priču iz tog perioda, izdvojio bih "Nemoguća dimenzija"... Ostale su više manje osrednje, ne tako upečatljive |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 25/06/2013 : 10:33:34
|
Andreucci je bio fenomenalan u Ljudi i zvijeri.
Baš gledam recenzije za te epizode, evo mojih ocjena:
Sveto drvo 8/10 Dan otkupa 3/10 Zatrovani tomahavk 7.5/10 Prokleto zlato 8/10 Omča 6.5/10 Ljudi i zvijeri 8.5/10 Sramotan sporazum 3.5/10 Noć krvoprolića 10/10 Kradljivac sjena 4.5/10 Čovjek s puškom 9/10 Nemoguća dimenzija 9/10
Stvarno san čudne ocjene dava te 2006. godine. Danas bi neke ocjene možda izgledale malo drukčije. |
Edited by - mpavin on 25/06/2013 10:52:43 |
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 25/06/2013 : 21:06:22
|
Pa dobro šta je sa tobom? Pa nitko ne kaže da je Zagor STVARAN! Supermen je također izmišljen. Ali je zamišljen da postoji u našem svijetu a ne u paralelnoj dimenziji. Isto tako i Zagor. To govorim. Da su ga tvorci smjestili u redovan svijet. I tu ne treba filozofirati o filmskoj magiji,braći Grimm i slično. Toliko o tome.
Da imalo poznajes Supermana znao bi da su autori pokusali u jednoj prici da ga stave u nas realitet, to skroz drugacije izgleda od onog leteceg superjunaka. Sto se tice Zagora, procitaj jos jednom onaj Nolittin post na prethodnoj stranici. Stvarno nemam zivaca vise da se ponavljam i objasnjavam jedno te isto po ko zna koji put.
Gle,zbilja ne znam šta je sa tobom. Šta ti pričaš? Pokušali staviti Supermena u našu stvarnost? I on nije leteći već svašta nešto??? A molim te u koju je on stvarnost stavljen? King,daj molim te nemoj više! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts