Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 14/08/2013 : 17:41:29
|
quote: Originally posted by Windwalker
Jel mi može netko reći koliko još epizoda (i vremena) do Demona ludila i još nekih klasika u Extra seriji?
Već dugo ne pratim strip serijale, izuzevši pokoji maxi i slično. No neke bolje priče bi rado pročitao.
Evo, da citiram King Warriorov post iz jednog drugog topica, mislim da je on sve fino objasnio (u vezi Zagor Extra serije):
Jos 97 brojeva do spajanja extra serije sa Ludensovim/SD brojem jedan redovne serije. To je znaci otprilike osam godina. 56 brojeva do pocetka epizode Demon ludila. 44 do Hagota. 22 do Uklete zemlje. 30 do drugog Kandraxa. 36 do Pekvota. 7 brojeva do povratka Supermikea. 12 do Opklade za strah. 15 do Pupljka i 17 do dvojnika i Winter Snakea.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Rider of the lighting
Starting Member
5 Posts
Member since 17/12/2011 |
Posted - 15/08/2013 : 17:27:13
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Naš Bane napreduje lagano ali sigurno...Zna on zašto kažem "lagano"
Bane crta Zagora?Nisam upucen o cemu se radi?
Meni ove table deluju fenomenalno... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 15/08/2013 : 17:56:34
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Rahazlam
quote: Originally posted by King Warrior
Ja Chiarollu dozivljavam vise kao slikara, manje kao crtaca stripova. Mislim da mu taj prelaz od slikara do stripa nije do dan danas posao za rukom. Sreca pa zadnjih godina crta samo nebitne epizode, povremeno odradi koji maxi, almanah ili nebitnu epizodu iz redovne serije.
Kako razlikujes bitne i nebitne epizode????
Redovna serija = bitna Almanah, Maxi, Specijali = nebitni (uglavnom)
Nebih se slozio ja mislim da su maxiji ipak najbitnije epizode sto se moze vidjeti po trudu s naslovnicama i zato sto im se posvecuje najvise paznje i vremena!!! |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 15/08/2013 : 18:16:04
|
Ja Chiarollu dozivljavam vise kao slikara, manje kao crtaca stripova. Mislim da mu taj prelaz od slikara do stripa nije do dan danas posao za rukom. Sreca pa zadnjih godina crta samo nebitne epizode, povremeno odradi koji maxi, almanah ili nebitnu epizodu iz redovne serije.
Nebih se slozio ja mislim da su maxiji ipak najbitnije epizode sto se moze vidjeti po trudu s naslovnicama i zato sto im se posvecuje najvise paznje i vremena!!!
Ali što se tiče kontinuiteta imaju vrlo mali značaj za rzliku od redovne serije, a to je ipak najbitnije. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 15/08/2013 : 18:43:03
|
I maxijima se zna posrečiti sa kontinuitetom, odnosno ta izdanja van redovne serije ponekad furaju svoj kontinuitet. Ona "Loža krune" se pojavila dva puta u maxijima. Također, bilo je fora vidjeti u gigantu "Čovjek koji je pobijedio smrt" referencu na na onaj Chiarollin maxi (koji još nije objavljen kod nas). Ali generalno, da, ta popratna izdanja su ipak malo niže na hijerarhijskoj ljestvici. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/08/2013 : 18:56:00
|
Maxi edicija je na pocetku postojanja sluzila kao kanta za smece. Svasta se tu trpalo, od vise razlicitih epizoda koje nisu pasale u kontinuitet redovne serije ili nisu imali mjesta u specijalima itd. Klasicni primjer je nedovrsena Donatellijeva epizoda, za koju glavni uradnik nije znao sta ce, pa se ubacio Drkaandjelo, unakazio pricu do kraja i onda je objavljena u maxiju. Ipak, maxi edicija je s vremenom dobila i dobre price, ciljano pisane za tu ediciju, pa se ne moze reci da je u prosjeku loseg kvaliteta. Najvjerovatnije da ce i neobjavljena prica onog nesrecnika Segne pronaci jednog dana svoj put u maxiju, na veliku zalost nas fanova. Ima sigurno dobar razlog zasto vec decenijama nije objavljena.
Almanasi su na pocetku sluzili cesto kao zagrijavanje novih crtaca. Dosta ih je imalo premijeru upravo u tom izdanju, ukljucujuci i Rubinija i Vernija.
Gigant je pak nesto sasvim drugo, tu mogu da crtaju samo privilegisani crtaci, slicno kao i kod Texa. Do sada su to bili Torricelli, Verni, Ferri i uskoro Espositovci.
Ponekad i unutar redovne serije ne moze da uleti svako, pogotovo ako se radi o vaznim projektima poput aktuelne juznoamericke odiseje. Neki crtaci nisu nasli mjesta u ovoj visegodisnjoj prici, ljudi poput Chiarolle i Cassarovih. Od JA se mnogo ocekivalo, najvazniji cilj je da se stabilizuje prodaja za nekoliko godina(ili cak poraste), pa se vec sada moze reci da je projekat uspjeo. Mobilisani su najbolji crtaci i autori, ukljucujuci i Bosellija.
|
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 15/08/2013 : 21:06:10
|
Nebih se slozio ja mislim da su maxiji ipak najbitnije epizode sto se moze vidjeti po trudu s naslovnicama i zato sto im se posvecuje najvise paznje i vremena!!!
Po meni su maxiji nesto kao price za sebe nesto najkvalitetnije i najbolje iz serijala(bar sam ja takav dojam steko) |
Edited by - Rahazlam on 15/08/2013 21:07:56 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17011 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 15/08/2013 : 22:53:33
|
Kakav trud s naslovnicama |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11862 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 15/08/2013 : 23:08:34
|
Meni je redovna serija najkvalitetnija, ali i tu je bilo perioda kada su se redjale dosta glupe epizode jedne za drugima.
Maksiji su mi oduvek veoma draga edicija zato sto je na velikom broju strana {320} ali od ,,Crnog osvetnika" nije bio vise ni jedan maksi sa 320 strana sto je steta.
Specijali su u pocetku stvarno bili specijalni, ali vremenom kvalitet tih epiozda je sve losiji i losiji, ne znam zasto su tako zapustili serijal.
Almanasi nebitne price, bolje je sto su ga ukinuli a umesto njega stavili novu Kolor ediciju.
Giganti za sada izgledaju da ce biti najkvalitetnija vanredovna edicija, jos nije dosao do mene 2. giganti zbog uvoza, ali verujem da je odlican!
|
Edited by - going going on 15/08/2013 23:09:18 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 15/08/2013 : 23:49:10
|
Po meni su maxiji nesto kao price za sebe nesto najkvalitetnije i najbolje iz serijala(bar sam ja takav dojam steko)
S postovanjem, dojam ti je malkice... off!
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Rider of the lighting
Starting Member
5 Posts
Member since 17/12/2011 |
Posted - 16/08/2013 : 09:18:06
|
Hvala na dobrodoslici PijaniPatak i bjelolasica
Sto se tice Maxija,nisam ih citao,ali je najlogicnije da su najbolje price u redovnoj seriji... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 16/08/2013 : 10:15:18
|
maleggereiforumdeilettoridizagor, maleggereiforumdeilettoridizagor...
Dranki? Di si?
Zanimljivo ovih dana na italijanskim forumima i fb grupama.
|
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 16/08/2013 10:29:00 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 16/08/2013 : 11:35:10
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Zapeo na recenziji, i ne želim da kopam po forumima dok je ne završim Prosvetli me za ta dešavanja (maleggereiforumdeilettoridizagor bi bilo aličitaobihforumečitalacazagora)
Toooooooo, PP važnija ti je Zagorova recka od cure] |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7713 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 16/08/2013 : 12:05:35
|
Maxi edicija je na pocetku postojanja sluzila kao kanta za smece. Svasta se tu trpalo, od vise razlicitih epizoda koje nisu pasale u kontinuitet redovne serije ili nisu imali mjesta u specijalima itd. Klasicni primjer je nedovrsena Donatellijeva epizoda, za koju glavni uradnik nije znao sta ce, pa se ubacio Drkaandjelo, unakazio pricu do kraja i onda je objavljena u maxiju. Ipak, maxi edicija je s vremenom dobila i dobre price, ciljano pisane za tu ediciju, pa se ne moze reci da je u prosjeku loseg kvaliteta. Najvjerovatnije da ce i neobjavljena prica onog nesrecnika Segne pronaci jednog dana svoj put u maxiju, na veliku zalost nas fanova. Ima sigurno dobar razlog zasto vec decenijama nije objavljena.
Almanasi su na pocetku sluzili cesto kao zagrijavanje novih crtaca. Dosta ih je imalo premijeru upravo u tom izdanju, ukljucujuci i Rubinija i Vernija.
Gigant je pak nesto sasvim drugo, tu mogu da crtaju samo privilegisani crtaci, slicno kao i kod Texa. Do sada su to bili Torricelli, Verni, Ferri i uskoro Espositovci.
Ponekad i unutar redovne serije ne moze da uleti svako, pogotovo ako se radi o vaznim projektima poput aktuelne juznoamericke odiseje. Neki crtaci nisu nasli mjesta u ovoj visegodisnjoj prici, ljudi poput Chiarolle i Cassarovih. Od JA se mnogo ocekivalo, najvazniji cilj je da se stabilizuje prodaja za nekoliko godina(ili cak poraste), pa se vec sada moze reci da je projekat uspjeo. Mobilisani su najbolji crtaci i autori, ukljucujuci i Bosellija.
maxi brojevi 1 i 3 su sa po dvije priče (ako se ne varam, bilo je par ferrijevih neobjavljenih naslovnica sa onim likom sa maskom iz trećeg maxija pa na osnovu toga se može zaključiti da je ta epizoda trebala možda ići u redovnoj seriji na dva broja,ili bar kao specijal)...broj dva je dugo putovanje,a od broja 4 i napuštene utvrde pa sve do danas imamo samo cjelovite priče koje su vjerovatno i prvobitno bile namjenjene maxi izdanju.. sad,nisam baš siguran,ali po onom solarovom popisu, u januaru 2014 bi trebao ići maxi sa po 3 priče unutra,što bi bilo prvi put kod zagora,da je tako.kod mister noa,dilana i nekih drugih junaka je to puno češči slučaj...
što se tiče one segnine neobjavljene priče,pa i one o prvom povratku liberty sama(gamba),možda i te priče vidimo jednog dana,ali u nekom vanserijskom izdanju,nešto poput francuskog ili turskog zagora,ili onog pisanog romana- zidine jerihona,ili onih kratkih priča od nolite i donatelijija - vudu i incubi... znači,da u sklopu nekog jubileja,festivala,ili čega već ne,te priče izađu... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/08/2013 : 12:23:56
|
Ukratko: Recchioni, novi glavni urednik Dylan Doga, popljuvao je fanove Zagora na fb kao nekulturne, neobrazovane i nazvao ih "Talibanima". Nakon sto je nastala hajka, pokusava sada da ublazi receno pa govori da se to odnosi samo na dio fanova, da on licno nema nista protiv Zagora, cak naprotiv, voli ga i slicno. Nisko, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Recchioni postao vazna licnost u SBE. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Topic |
|