Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/03/2014 : 23:43:22
|
quote: Originally posted by ike666
Bez namjere da šiljim raspravu, ali nešto mi zaista nije jasno... Zar su vam svima Sclavijevi radovi na Zagoru ZAISTA LOŠI!? Da ponovim: Ludi Hakaram, Horde zla, Vuk samotnjak, Demonska maska, Divovi dobra i zla
Meni su to neke od najboljih epizoda svih vremena. Pa tko je ovdje lud!? Očito ja ;-)
Valjda stvar ukusa. Sclavi je liga za sebe, i da, i meni je poslije Nolitte najbolji na serijalu. Ostavio je kratak trag iza sebe, ali neizbrisiv.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/03/2014 : 23:47:40
|
quote: Originally posted by solar
Djole je prvi odvukao sve u pretjeranu idealizaciju Divova, gdje se nikakav kritički glas nije više čuo.
Sasvim je nebitno sta je Djole napisao, takodje bi trebalo da je nebitan Stynkijev kontratekst. Valjda bi trebali da sami krojimo sopstveno misljenje, a ne da podlijezemo boljem tekstu. Ili jos gore, da nam neko otvori oci kao da mi sami ne mozemo da razmisljamo. Pa nismo ovce.
Jasno je da se SVAKO djelo moze gledati sa dvije strane, potreban je samo dobar tekstopisac i budi siguran da ce uvjerljivo objasniti zasto je Dostojevski najgori pisac na svijetu.
Ja sam Divove prvi put procitao u ono vrijeme kada su po prvi put izasli na kioske, tada sam jos bio klinac. Nije bilo interneta, nije bilo nikoga ko je mogao da me usmjerava ili mi ispira mozak. Tek tako, uzeo sam pricu u ruke i procitao, bez ikakvog predznanja. Hellingena i Titana sam poznavao samo iz albuma sa slicicama, dakle u sustini nisam ni znao u kojoj je mjeri Hellingen vazan lik, niti sam u tom trenutku poznavao njegove prijasnje sukobe sa Zagorom.
Medjutim, vec tada sam znao da drzim poseban strip u rukama, nesto sto kod Zagora nikada prije ili poslije vise vidjeo nisam.
Mislim da je ova prica zaista posebna u SBE svijetu. Covjek je moze voliti ili mrziti, ali tesko da joj se moze oduzeti reputacija Zagorove "biblije". |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 25/03/2014 : 23:54:43
|
PijaniPatak - Napisao si kontrarecenziju > "Svemirska braća". (Odlicno napisano). Scenariju si dao ocjenu 8 . A prije pola godine, u ocjenjivanju stripa, dao si - scenario 10 . Jel to kroz ponovno citanje palo, ili si prije sest mjeseci bio pricom "zanesen"?
|
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
Edited by - Tutta on 25/03/2014 23:55:28 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 26/03/2014 : 00:09:18
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by solar
Djole je prvi odvukao sve u pretjeranu idealizaciju Divova, gdje se nikakav kritički glas nije više čuo.
Sasvim je nebitno sta je Djole napisao, takodje bi trebalo da je nebitan Stynkijev kontratekst. Valjda bi trebali da sami krojimo sopstveno misljenje, a ne da podlijezemo boljem tekstu. Ili jos gore, da nam neko otvori oci kao da mi sami ne mozemo da razmisljamo. Pa nismo ovce.
Jasno je da se SVAKO djelo moze gledati sa dvije strane, potreban je samo dobar tekstopisac i budi siguran da ce uvjerljivo objasniti zasto je Dostojevski najgori pisac na svijetu.
Ja sam Divove prvi put procitao u ono vrijeme kada su po prvi put izasli na kioske, tada sam jos bio klinac. Nije bilo interneta, nije bilo nikoga ko je mogao da me usmjerava ili mi ispira mozak. Tek tako, uzeo sam pricu u ruke i procitao, bez ikakvog predznanja. Hellingena i Titana sam poznavao samo iz albuma sa slicicama, dakle u sustini nisam ni znao u kojoj je mjeri Hellingen vazan lik, niti sam u tom trenutku poznavao njegove prijasnje sukobe sa Zagorom.
Medjutim, vec tada sam znao da drzim poseban strip u rukama, nesto sto kod Zagora nikada prije ili poslije vise vidjeo nisam.
Mislim da je ova prica zaista posebna u SBE svijetu. Covjek je moze voliti ili mrziti, ali tesko da joj se moze oduzeti reputacija Zagorove "biblije".
Nisam konkretno mislio na tebe, nego općenito.
Ne može se osporiti da su Divovi postali "nešto nenadmašno" nakon Djoletovog komentara. Tome sam svjedok jer pratim sajt od osnutka. Slažem se s tobom da svak može za sebe odlučiti što mu je bolje ili lošije, ali jednako je istina da mnogim ljudima Djoletovo mišljenje nije jednako vrijedno kao nečije drugo. U taj kontekst također ulazi stinkyev komentar.
|
Edited by - solar on 26/03/2014 00:11:11 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 26/03/2014 : 00:26:56
|
Moj scenaristički top 6, gledano i u cjelini i po omiljenim mi pričama:
Nolitta, Capone, Boselli, Burattini, Toninelli, Sclavi;
Svi su napravili za serijal prijelomne priče koje su zasluženo kultne, koje su i danas dovoljno inteligentne i koje mogu čitati po tko zna koliko puta.
Od Zagora više niti ne tražim.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/03/2014 : 01:03:09
|
Ja sam Divove prvi put procitao u ono vrijeme kada su po prvi put izasli na kioske, tada sam jos bio klinac.
Tako nekako i kod mene ide. Sećam se stripa još iz onih vremena. Bio mi je i tada fenomenalan i dobro se urezao u pamćenje.
Ima dosta Zagorovih epizoda što pamtim iz ondašnjeg čitanja kao sjajne. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 26/03/2014 : 11:03:24
|
Bez namjere da šiljim raspravu, ali nešto mi zaista nije jasno... Zar su vam svima Sclavijevi radovi na Zagoru ZAISTA LOŠI!? Da ponovim: Ludi Hakaram, Horde zla, Vuk samotnjak, Demonska maska, Divovi dobra i zla
Meni su to neke od najboljih epizoda svih vremena. Pa tko je ovdje lud!? Očito ja ;-)
Stvar ukusa. Iz tvog spiska su mi dobri jedino Vuk Samotnjak i Divovi Dobra i Zla. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 26/03/2014 : 11:05:12
|
quote: Originally posted by solar [br]Djole je prvi odvukao sve u pretjeranu idealizaciju Divova, gdje se nikakav kritički glas nije više čuo.
Mislim da je ova prica zaista posebna u SBE svijetu. Covjek je moze voliti ili mrziti, ali tesko da joj se moze oduzeti reputacija Zagorove "biblije".
Mislim da bi se oko ovoga trebali izjasniti mlađi čitaoci. Koliko je na njih uticao djoletov tekst i naše divinizovanje ove priče? |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 26/03/2014 : 11:08:30
|
quote: Originally posted by Tutta
PijaniPatak - Napisao si kontrarecenziju > "Svemirska braća". (Odlicno napisano). Scenariju si dao ocjenu 8 . A prije pola godine, u ocjenjivanju stripa, dao si - scenario 10 . Jel to kroz ponovno citanje palo, ili si prije sest mjeseci bio pricom "zanesen"?
Teško je reći. Mislim da je palo kroz čitanje, ali to nije pad već samo konkretizacija onoga šta mislim. Pri ocenjivanju i procenjivanju neke priče sam nedavno izbacio bilo kakav pojam nostalgije. Priča ima grešaka, priča je već viđena, dinamika joj loša, dijalozi smešni ili nepovezani? Ocena dole brale. |
|
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 26/03/2014 : 12:43:46
|
Nego, Zagor se već neko vrijeme nije pojavljivao pred Indijancima na skupovima na onaj "svoj" način? Kad je to bilo zadnji put? Sjećam se onog (neuspjelog) pojavljivana u Divovima. A posle se sad ne mrem setiti nijednog... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 26/03/2014 : 15:29:17
|
Sjećam se pojavljivanja u "Duginom mostu" i u "Čovjeku koji je pobijedio smrt", vjerovatno ih je bilo još samo se sada ne mogu sjetiti. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 26/03/2014 : 15:38:53
|
Da, ali u redovnoj seriji slabo...Dobro, i Dugin most je redovna, naravno :)) ali ipak je to smanjeno uu odnosu na prije. A velim, u redovnoj seriji se ne sjećam uopće kada je bilo pojavljivanje nakon Demona ludila. Dobro, hajmo uzeti Nestalog istraživača kao početak - koliko se puta od tad desilo pojavljivanje? Ja se sad ovako napamet ne mrem sjetiti nijednog :)) |
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 26/03/2014 : 16:55:06
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by Tutta
Teško je reći. Mislim da je palo kroz čitanje, ali to nije pad već samo konkretizacija onoga šta mislim. Pri ocenjivanju i procenjivanju neke priče sam nedavno izbacio bilo kakav pojam nostalgije. Priča ima grešaka, priča je već viđena, dinamika joj loša, dijalozi smešni ili nepovezani? Ocena dole brale.
Da, to je biti objektivan. |
www.epicentercomics.com |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4528 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 26/03/2014 : 17:45:49
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Stvar ukusa. Iz tvog spiska su mi dobri jedino Vuk Samotnjak i Divovi Dobra i Zla.
meni su dobri svi osim demona ludila. najbolji od navedenih je vuk samotnjak. na 2. mjestu je demonska maska, 3. je ludi hakaram. i onda horde zla. vuk samotnjak i ludi hakaram su ustvari slicne tematike, osvetnicki pohod jedinih prezivjelih iz svojih familija. jedino sto je ludi hakaram skroz povampirio. u demonima ludila je Zagor dotaknuo dno. ne ponovilo se. |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 26/03/2014 : 18:33:21
|
osobno, meni su demoni ludila bili mlaka vodica kad sam ih zadnji put čitao. kupio sam vč odabrane priče za neku smiješnu cijenu jer nisam htio riskirati s ludensovim prijevodom, i krenem čitati, po prvi put nakon petnaestak godina, i to cijelu priču, nemojmo zaboraviti 53 izbačene stranice kod dnevnika - i ispalo je da mi je popratni tekst spomenutog djoleta, razvidnog sclavimanijaka, bio 10 puta zanimljiviji nego sam strip. kad još dodam da su mi i drugi sclavijevi zagori uglavnom budalaštine osim prokletog blaga, to je odlična zajebancija, i samotnjaka |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 26/03/2014 : 19:10:44
|
Ocjene čitatelja sa stripovi.com: Divovi dobra i zla 92% Vuk samotnjak 84% Demonska maska 87% Ludi hakaram 82% Prokleto blago 85% Horde zla 77%
Toliko o Sclaviju i njegovom statusu. Nitko nije imao toliki niz briljantnih priča u tako kratko vrijeme. |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 26/03/2014 : 19:14:40
|
Meni je Sclavi bija vrhunski na demonima ludila,prerfektan,ali i ove ostale price su odlicne,kratko se zadrza ali je osta zauvik u sicanju |
GALLIENO FERRI
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 26/03/2014 : 19:33:39
|
quote: Originally posted by acestroke
Indijanska Magija, broj 500 originala (u Ludensu objavljen kao specijal).
Da, znači #400, #500, Gigant #2, nisam gledao sve priče van redovne serije možda tu ima još koje "pojavljivanje".
Osim u "Divovima", ima i u "Ratniku Pekotu". |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 26/03/2014 : 20:13:28
|
Znači u zadnjih 230+ epizoda se pojavio triput i to nijednom u "regularnoj" epizodi (ako izuzmemo kolorce). Zanimljivo. |
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 27/03/2014 : 05:26:39
|
Ocjene čitatelja sa stripovi.com: Divovi dobra i zla 92% Vuk samotnjak 84% Demonska maska 87% Ludi hakaram 82% Prokleto blago 85% Horde zla 77%
Toliko o Sclaviju i njegovom statusu. Nitko nije imao toliki niz briljantnih priča u tako kratko vrijeme.
A po tebi su ocene gomile poluinteligentnih dronova, da proste par časnih izuzetaka, dobar pokazatelj brilijantnosti nekog scenariste? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 27/03/2014 : 09:35:31
|
Toliko o Sclaviju i njegovom statusu. Nitko nije imao toliki niz briljantnih priča u tako kratko vrijeme.
"Hagotova moć", "Hiljadu lica straha"...Capone je "ubio puru" već sa prvim pričama |
|
|
|
Topic |
|