forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/03/2014 : 22:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Za Ferija se sve slazem, osim da je nabolji crtac u SBE. Ali se slazemo nacelno, i meni je najbitniji sam lik, a ne autori. Ja npr. ne vidim kod Boselija to sto ti vidis.

To je to o cemu sam govorio, za ovaj dio o Ferriju bi me ti bratski izljubio, dok je Ike, najvjerovatnije, uzimao tablete za smirenje.
Onda je dosao Boselli na red, ti si dobio neodoljivu zelju da me zgrabis za vrat, dok je Ike klimao potvrdno glavom i pripremao se da napise kako mi je svaka kao u Njegosa.

No dobro, samo bez tenzija, malo se zezamo i caskamo.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 27/03/2014 : 22:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Hehe, Njegoša sam preskočio u lektiri, ali vjerujem da je baš tako

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 27/03/2014 : 22:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Za Ferija se sve slazem, osim da je nabolji crtac u SBE. Ali se slazemo nacelno, i meni je najbitniji sam lik, a ne autori. Ja npr. ne vidim kod Boselija to sto ti vidis.

To je to o cemu sam govorio, za ovaj dio o Ferriju bi me ti bratski izljubio, dok je Ike, najvjerovatnije, uzimao tablete za smirenje.
Onda je dosao Boselli na red, ti si dobio neodoljivu zelju da me zgrabis za vrat, dok je Ike klimao potvrdno glavom i pripremao se da napise kako mi je svaka kao u Njegosa.

No dobro, samo bez tenzija, malo se zezamo i caskamo.

Jok. Meni zaista ne smeta sto tako mislis, a i tebe nekako vise posmatram nekoga ko stavlja stari period ispred novog, uslovno receno. Ali barem vidis da Feriju vise nije do crtanja
Jebi ga, imas vrhunske ljude u svim poslovima koji zbog godina moraju u penziju. To je tako, i gotovo, niko tu ne moze nista da utice.
Ajde barem cemo se sloziti da bi jedna Zagor graficka novela bila pun pogodak, nesto potpuno van kontinuiteta.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/03/2014 : 23:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

Ne razumijem zašto je npr. uvođenje sukoba Atlantide i Mua u Zagora modernizacija? Pa to je u Martija uvedeno još početkom osamdesetih, u Corta sedamdestih. Sad bi trebao doći neki novi Boselli i uvesti u Darkwood Internet i cyber-reality, a ekipa bi umjesto dimnim signalima trebala komunicirati iphoneima? To bi onda bio Zagor za 21. stoljeće?

Nema to veze sa Atlantidom, nego sa izvedbom. I da se radi o letećim medvjedićima u Zagoru, Boselli bi to izveo na zanimljiv i zreo način. Nemamo više 8 godina. Odrasli smo. Dopustimo to i Zagoru.

Zgodno je u extra seriji čitati kako Čiko pada na kore banana i bode prstom u oko u okršajima, ali ne želim to čitati u redovnoj seriji 2014 godine, niti bi mi bilo fora ponovno vidjeti pustinje i piramide u Darkwoodu i slično.

Boselli je upravo ono što si i spomenuo. Vrhunski je uključio tu svestranost serijala (tu pomalo trashovsku crtu) i stvorio taj atlantidski kontinuitet. Fenomenalan mix westerna i sci-fi-a.
Na to ćemo dodati da u biti njegove najbolje priče nemaju veze sa sci-fi-em... počevši od Nestalog istraživača pa do Hurona.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/03/2014 : 23:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
King, kužim i tebe što želiš reći. I mi Bosellijevci znamo ponekad djelovati ko fanatici. To samo zato jer ovi "drugi" doslovno ne podnose Bosellijevog Zagora, dok "mi Bosellijevi" obožavamo i "starog" Zagora ali preferiramo "novog".

Dati 15% ponajboljoj priči u serijalu je blasfemija.
Sorry ike666, morao sam to reći.

Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 27/03/2014 : 23:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Naravno da je tih 15% stvar mojeg protesta a ne realna ocjena. Realno bi bilo recimo 40%.
Ne pričam o padanju preko kore banane, već o modernoj reinterpretaciji Zagorovog svijeta. Npr. kako su Burattini/Verni napravili u "Čovjeku koji je pobijedio smrt". To je moj ideal modernog Zagora.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 27/03/2014 : 23:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
K'o sto je acestroke bjese Morskoj stravi dao 40 i nesto posto... Opet podvlacim, nije do Boselija, lako cemo za njega, ali to je jedna od najboljh epizoda. Vidim, i DJ neke male ocjene :) A ja se cudim sto zeli bas onakav kraj za Zagora. Mislim da je prekasno za to...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 27/03/2014 : 23:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da je tih 15% stvar mojeg protesta a ne realna ocjena. Realno bi bilo recimo 40%.
Ne pričam o padanju preko kore banane, već o modernoj reinterpretaciji Zagorovog svijeta. Npr. kako su Burattini/Verni napravili u "Čovjeku koji je pobijedio smrt". To je moj ideal modernog Zagora.

Sta je tacno tu moderno? Verni?
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 27/03/2014 : 23:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Priča i atmosfera. Ubacivanje više vremenskih slijedova nekronološkim redom. Povratak starih (ne)prijatelja u drugim ulogama i objašnjavanje njihove prošlosti u kontekstu političkih nemira u Europi 19.stoljeća.
Verni je to vrhunski realizirao i nacrtao najbolji Darkwood ikada poslije Ferrija.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/03/2014 : 23:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
To "protestiranje" zaista nema smisla, pa to je spuštanje na emocionalnu razinu djeteta.

Pa komentari su tu da bi mi (čitatelji) dali nekakvu vlastitu realnu ocjenu tako da drugi koji nisu pročitali mogu na temelju toga stvoriti neke predođbu o kvaliteti priče.

Ovakvo bespotrebno spuštanje ocjena ne vodi ničemu. Tu najviše "pati" serijal kao takav jer netko sa strane ne vidi Sclavija, Burattinija ili Bosellija nego epizodu Zagora koja je dobila bijednih 15%.

Edited by - solar on 27/03/2014 23:29:18
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 27/03/2014 : 23:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s tobom, ali zašto se ne možete pomiriti da mi je ta epizoda jednostavno loša a od Chiarollinog crteža mi se doslovno povraća!
Pa ima ljudi koji su mojoj omiljenoj epizodi Horde Zla dali 10% a ja nisam nikoga prozivao

Mislio sam da King malo pretjeruje, ali sada mi se sve više čini da ovdje vlada Bosellijev kult.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/03/2014 : 23:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ma nemam ja nikakvih problema s time da ti je ta priča loša i meni su neke Bosellijeve bezvezne, pada mi na pamet "Teror u muzeju" ili "Veracruz". Ali ako ti, kako si sam priznao, realno misliš da zaslužuje 40% pa stavi onda toliko.
Jer pojavit će se netko tko će opet iz protesta staviti 100% premda misli da je realno zaslužila npr. 75% i onda dobivamo komentare temeljene na hirovima i protestima umjesto na argumentima.

Edited by - solar on 27/03/2014 23:46:38
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/03/2014 : 23:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Baj d vej, i meni se sviđaju "Horde zla", danas kad sam stariji nisu mi među najboljima, ali ipak tu odajem priznanje Sclaviju jer je udario temelje fantasya u serijalu koji do tada nije imao puno tih elemenata.

Da, i zaboravio sam napisati da je i meni Chiarolla u većini priča očajan.

Edited by - solar on 27/03/2014 23:47:52
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 28/03/2014 : 00:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Iako su sve ocjene uvijek subjektivne, slažem se da protestno ocjenjivanje nema smisla.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/03/2014 : 08:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Obojica, i Bozeli i Buratini imaju dobrih i loših epizoda, ali meni se više sviđa Buratinijev stil. Nekako je pisano sa više humora, pripovjedački mi je bolji, a i puno je bliži pravom Zagoru kakvog ja zamišljam da treba biti. Buratini mi se čini da napreduje. Bozeli mi je u nekim epizodama, pogotovo ranijim, bio dobar npr. nestali istraživač, cibola, crni brod, ali s vremenom mi je njegov zagor sve lošiji i dosadniji, iako piše puno manje od Buratinija. neke epizode se ne mogu niti čitati, koliko pretjeruje sa nekakvim kvazimaštovitim zapletima koji uništavaju priču.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/03/2014 : 09:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

K'o sto je acestroke bjese Morskoj stravi dao 40 i nesto posto... Opet podvlacim, nije do Boselija, lako cemo za njega, ali to je jedna od najboljh epizoda. Vidim, i DJ neke male ocjene :) A ja se cudim sto zeli bas onakav kraj za Zagora. Mislim da je prekasno za to...

Mnogo godina je proslo od mojih ocijena i komentara na Morsku stravu, cak 11! Ljudi se mjenjaju zrele, a imam i talijanski original pa sam crtez vidio u novom svjetlu, bez blijedog otiska tj. mislim da je to najjaci crtez u Zagoru ikad.

Prica je odlicna, ali ipak jos uvijek mislim da fali napetosti, sto je nazalost cesta Bosellijeva boljka. Njegov Zagor je svemocan, ni na trenutak se ne zabrinem za njega. Boselli je jednostavno odlican, temeljit, mastovit pisac, bilo kojeg junaka, ali cesto mu fali Zagorovog duha. Da danas dajem ocijene bile bi 10, 7, 10, 9 (Ona 9-ka za naslovnice Morske strave bi trebala biti 8-ica, ali onda bi morao smanjivati ocijene gotovo svim Zagorovim naslovnicama. Tako je to kad covjek malo stripovski sazori: omiljeni junak ostane isti, ali se objekivnost poveca). Uz sve to, da dan danas pocnem izdavati Zagija u Americi, glavni kandidat za prvu epizodu bi bila bas Morska strava.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2014 : 11:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako urnebesan post.

Izvini, brate, ali smešno je.
Daješ iz nekog inata 15% epizodi kojoj bi dao 40% a "Čoveka koji je pobedio smrt" zoveš modernom interpretacijom?

Ovo prvo si, ajde, priznao da si pogrešio.
Ali stvarno misliš da ČKJPS (koja skraćenica) ima bilo kakve veze sa modernim?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 28/03/2014 11:28:59
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2014 : 12:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Ferrija mislim da nema smisla napominjati koliki doprinos je čovek dao italijanskom stripu, a kamoli Zagoru uopšte. Svako obožavanje je opravdano, svaka hvala i svaki usklik. Mnogo je priča sto puta pročitano ponovo samo zato što ih je on crtao, mnogo je klinaca počelo što crtati što pisati zato što im je Ferri bio melem mladalačkom oku. Ali sekira me kada vidim šta se dešava ovde i u Italiji. Teži se ka novim Ferrijima...Imena Verni, Sedioli, Venturi i Nuccio su pretpostavljena majstorima poput Rubinija, Andreuccija, Della Monice, Bisija i Piccinellija. Ima ih malo koji priznaju da ferrijanski stil, baš kao i njegov tvorac, pripadaju vremenu koje je davno prošlo. Vidim pismeno odbijanje jednog Harisa Varajića s grafičkom diferencijom u odnosu na Gallienov stil kao glavnim adutom, i to u istom mesecu kada plačem nad apsurdom Sediolijevih škrabotina i uopšte njegovim postojanjem u jednom od baznih serijala Bonelli kuće. Ferrijev stil? SADA taj isti stil odbija potencijalne čitaoce, što na naslovnicama što unutar istih. Taj isti stil je MENE naterao da zimus u Veneciji umesto Zagora za poslednja 3 eura uzmem Dampyra, šta će tek uraditi klinac koji ničim nije vezan za nekadašnje zlatne godine? A kada neko bude konačno shvatio da je Ferri definitivno za penziju, staviće se na naslovnice jedan za-to-tehnički-nesposoban Verni jer će Nuccio odbiti tu čast ako mu je iko i ponudi. Još ćemo sa Vernijem imati sreće. Ukratko, sa grafičke strane gledajući, Ferri će uskoro postati glavni razlog propasti serijala. Ne zbog njega. Tom čoveku treba dići zlatni spomenik u centru Milana, Rima, Beograda, Zagreba i ostalih većih gradova bivše Jugoslavije. Serijal ćemo pokopati mi ćoravi tradicionalisti koji ne dozvoljavamo serijalu sa tolikim potencijalom da ode dalje i da se dopadne nekim novim klincima koji bi trebali da ga čitaju posle nas

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 28/03/2014 12:17:34
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/03/2014 : 12:47:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Punkto naslovnice, itekako jedan od najvaznijih elemenata u SBE svijetu.
Imamo primjer iz devedesetih godina, naslovnice za Dylana je crtao Villa, covjek koji je mnogima dopadljiv zbog cistog stila crtanja.
Zahavljajuci i Sclavijevoj genijalnosti, a i pravom momentu plasiranja jednog horror stripa na scenu, Dylan je postao ubrzo najprodavaniji strip u SBE.
Naravno da to Sergiu bonelliju nije pasalo, kao najveci Texov fan ikada, premjestio je Villu na Texa i dao Dylanu, za to vrijeme, jednog prosjecnog Stana da crta naslovnice.
I, vidi cuda, za kratko vrijeme je Tex opet postao broj jedan u SBE.

Toliko o tome da se najjaci konj gura, Sergio je imao oci samo za jednog konja, a taj je bio Tex.

Ukoliko se kojim cudom angazuje Piccinelli ili Nuccio za naslovnice, mislim da bi se u naredno vrijeme mogao osjetiti porast prodaje, bez obzira na samu kvalitetu prica unutar korica.
Upravo Piccinelli, koji ima cist stil kao u Ville i koji je njegov ucenik, mogao bi biti najbolji moguci potez za siru masu i pravi magnet za nove citatelje.

Ako se Burattini odluci za Vernija, Laurentija ili Venturija, bojim se da ce to biti onda pocetak kraja.
Jasno je kako laufaju stvari u SBE, ko se nabije na naslovnice, tu ce ostati nekoliko decenija.
Iz tog razloga je moguce da za neke stvari bude kasno, ukoliko tocak podje unazad da se kotrlja.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 28/03/2014 : 12:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Što se tiče Ferrija mislim da nema smisla napominjati koliki doprinos je čovek dao italijanskom stripu, a kamoli Zagoru uopšte. Svako obožavanje je opravdano, svaka hvala i svaki usklik. Mnogo je priča sto puta pročitano ponovo samo zato što ih je on crtao, mnogo je klinaca počelo što crtati što pisati zato što im je Ferri bio melem mladalačkom oku. Ali sekira me kada vidim šta se dešava ovde i u Italiji. Teži se ka novim Ferrijima...Imena Verni, Sedioli, Venturi i Nuccio su pretpostavljena majstorima poput Rubinija, Andreuccija, Della Monice, Bisija i Piccinellija. Ima ih malo koji priznaju da ferrijanski stil, baš kao i njegov tvorac, pripadaju vremenu koje je davno prošlo. Vidim pismeno odbijanje jednog Harisa Varajića s grafičkom diferencijom u odnosu na Gallienov stil kao glavnim adutom, i to u istom mesecu kada plačem nad apsurdom Sediolijevih škrabotina i uopšte njegovim postojanjem u jednom od baznih serijala Bonelli kuće. Ferrijev stil? SADA taj isti stil odbija potencijalne čitaoce, što na naslovnicama što unutar istih. Taj isti stil je MENE naterao da zimus u Veneciji umesto Zagora za poslednja 3 eura uzmem Dampyra, šta će tek uraditi klinac koji ničim nije vezan za nekadašnje zlatne godine? A kada neko bude konačno shvatio da je Ferri definitivno za penziju, staviće se na naslovnice jedan za-to-tehnički-nesposoban Verni jer će Nuccio odbiti tu čast ako mu je iko i ponudi. Još ćemo sa Vernijem imati sreće. Ukratko, sa grafičke strane gledajući, Ferri će uskoro postati glavni razlog propasti serijala. Ne zbog njega. Tom čoveku treba dići zlatni spomenik u centru Milana, Rima, Beograda, Zagreba i ostalih većih gradova bivše Jugoslavije. Serijal ćemo pokopati mi ćoravi tradicionalisti koji ne dozvoljavamo serijalu sa tolikim potencijalom da ode dalje i da se dopadne nekim novim klincima koji bi trebali da ga čitaju posle nas

Upravo tako - moderna reintrepretacija.
Da se ne ponavljam, pročitaj moj post jučerašnji iz ovog threada gdje sam na primjerima filma objašnjavao što smatram pod time.
Mogao bih sada ja Zagoru dati da kara, puši cigare i psuje kao Torpedo, a ne da bude puritanac kao sada, pa da onda to zovem modernizacijom.
Mnogi ovdje misle da su vrlo moderni i osvješćeni, i samo naprijed, ali dečki serijali imaju svoja pravila i razloge zbog kojih opstaju, a da nema Burattinija i ctrača "tradicionalista" Zagor više ne bi postojao. Uostalom što znači modernizirati strip, u doba video igrica i uskoro virtualne stvarnosti?
Pa tko ima iluzija da će novi klinci odrasli na smartphoneovima početi čitati Zagora jer je "moderniziran"? Nažalost ostajemo samo mi iz 60-ih, 70-ih i 80-ih, i Bonelli treba brinuti da ne izgubi tu generaciju

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/03/2014 : 12:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imamo primjer iz devedesetih godina, naslovnice za Dylana je crtao Villa, covjek koji je mnogima dopadljiv zbog cistog stila crtanja.
Zahavljajuci i Sclavijevoj genijalnosti, a i pravom momentu plasiranja jednog horror stripa na scenu, Dylan je postao ubrzo najprodavaniji strip u SBE.
Naravno da to Sergiu bonelliju nije pasalo, kao najveci Texov fan ikada, premjestio je Villu na Texa i dao Dylanu, za to vrijeme, jednog prosjecnog Stana da crta naslovnice.
I, vidi cuda, za kratko vrijeme je Tex opet postao broj jedan u SBE.

Dobar!
Villa je više puta rekao da se zasitio Dylana plus ukazala mu se jedinstvena prilika da crta naslovnice Texa, a to se jednostavno ne propušta.

Stano je bio daleko od samo prosječnog crtača. Za SBE tada hrabar odabir ali se pokazao ispravnim. Villa crta uvijek isto dok je Stano itekako pokazao da može mijenjati stilove a da uvijek bude vrhunski. A ako s ene varam najveće tiraže Dylan postiže baš pod Stanovim naslovnicama.

quote:

Jasno je kako laufaju stvari u SBE, ko se nabije na naslovnice, tu ce ostati nekoliko decenija.

Kao što su ostali Roi, Venturi, Frisenda, Casertano, Ramella....

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2014 : 13:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@ike666

Ma pročitao sam, ali mi je (simpatično, nikako ne podrugljivo) smešno

Opusti se, nisam imao nameru da napadam. Ovde diskutujemo, uz hladno pivo, tamburašima u pozadini i zgodnom plavušom sa tacnom i pre svega dekolteom

quote:
serijali imaju svoja pravila i razloge zbog kojih opstaju, a da nema Burattinija i ctrača "tradicionalista" Zagor više ne bi postojao.

Slažem se, i nekih se pravila treba držati ali ne kao pijan plota. Serijal opstaje na novčanicima "momaka" između 20 i 50 godina. Onog trena kada oni oćorave do te mere da ne mogu pročitati niti slova, ili kada im penzija bude previše niska, serijal će naglo gubiti svoje čitaoce jer u međuvremenu nije došao niko nov.

quote:
a da nema Burattinija i ctrača "tradicionalista" Zagor više ne bi postojao.

Ironično, upravo je Bosellijeva "renesansa", sa sve celom kolonom novijih crtača samo malo modernijega štiha poput Laurentija, Marcella, Andreuccija i Della Monice spasila serijal kada je bio pred gašenjem. Tada je Zagor ne samo povratio stare nego i pridobio nove čitaoce. Bojim se da će se isto ponoviti kratko nakon JA sage, ako Burattini ovako nastavi (kao urednik koji unovačuje samo crtače ferrijanskog stila i daje olovku scenaristima poput Mignacca i ostalih paćenika), koliko god obećavale priče u najavi poput 6. Hellingena, 4.Rakosija, 3.Supermikea i poslednjeg Mortimera (sve povratci, jbt)

S druge strane, klinci uporno kupuju stripove, ali Zagora zaobilaze. Zašto?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/03/2014 : 13:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Villa je više puta rekao da se zasitio Dylana plus ukazala mu se jedinstvena prilika da crta naslovnice Texa, a to se jednostavno ne propušta.

Kako mislis "to se ne propusta"?
Dylan je tada bio broj 1, dakle Villa je radio na najprodavanijem serijalu, po nekoj logici trebao bi za taj serijal dobijati i najvece pare.
A i ta prica oko zasicenosti je i vise nego cudna.
Dok je tu mogao da se kreativno razmase i uradio je svega cetrdesetak naslovica, kako mu ne dosadi crtati na stotine naslovnica od Texa, i to neke tri do cetiri poze, sa Indijancima i banditosima?!

quote:
Originally posted by Deers

Stano je bio daleko od samo prosječnog crtača. Za SBE tada hrabar odabir ali se pokazao ispravnim. Villa crta uvijek isto dok je Stano itekako pokazao da može mijenjati stilove a da uvijek bude vrhunski. A ako s ene varam najveće tiraže Dylan postiže baš pod Stanovim naslovnicama.

Jeste danas, ali prije 20 godina bio je prosjek, nista vise ni manje. Imao je on dug put do doktorske titule na naslovnicama. Cak i danas vecina ljudi daje prednost Villi, iako je Stanova kreativnost nenadjebiva.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9403 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/03/2014 : 13:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako mislis "to se ne propusta"?
Dylan je tada bio broj 1, dakle Villa je radio na najprodavanijem serijalu, po nekoj logici trebao bi za taj serijal dobijati i najvece pare.

Nije stvar samo u parama. Tex je bio i ostao za Talijane legenda talijanskog stripa. Radit na Texu je stvar prestiža. Radit naslovnice Texa je jackpot.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2014 : 13:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Deersom. Tex je u Italiji br.1, i raditi na njemu nešto šta se priželjkuje.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.75 seconds. Snitz Forums 2000