forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 13/10/2014 : 15:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
za zagora triba nesto jace od metka i vudu stvari!!!!!

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/10/2014 : 15:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Smetaju te nadnaravni elementi a u redu ti je kada metak okrzne Zagora po sljepoočnici. Pa ima li blesavije stvari općenito u stripu od tog metka po sljepoočnici.

To se može svrstati jedino u izlizani kliše ali ne toliko u blesave situacije.
Meni takva situacija nije ni približno toliko nerealna kao ona kada Marie Laveau skroz propadne u živi pijesak a kasnije se pojavi živa.
To je već malo teže objasniti jer čak ni u početnim naivnim epizodama nije bilo takvog slučaja preživljavanja (jadni Kanoxen nije imao sreće da uspije u tome).

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/10/2014 : 15:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

Smetaju te nadnaravni elementi a u redu ti je kada metak okrzne Zagora po sljepoočnici. Pa ima li blesavije stvari općenito u stripu od tog metka po sljepoočnici.

plastični kirurg i puževa slina čine čudesne stvari kod silnih zagorovih ranjavanja u sljepoočnicu i drugih ožiljaka

Jedino je malo blesavo kako Zagor već nema hrpu ožiljaka pored tolikih ranjavanja ali ako je puževa slina toliko djelotvorna onda je misterij razotkriven.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/10/2014 : 15:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
studija o jednoj od najboljih Zagorovih epizoda iskače ovako

a možete ju pratiti ovdje. neće biti baš jednostavno za pratiti, ali ko da je bitno:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=8&TOPIC_ID=42141#1791238
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/10/2014 : 15:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Jedino je malo blesavo kako Zagor već nema hrpu ožiljaka pored tolikih ranjavanja ali ako je puževa slina toliko djelotvorna onda je misterij razotkriven.

Imao je, ali ce ti oziljci za vrijeme JA odiseje nestati.

Da ne otkrivam vise, vidjeces uskoro o cemu se radi.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/10/2014 : 15:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Pa nisu valda snimane uzalud one silne reklame na osnovu puževe kućice i sline :)
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/10/2014 : 16:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pročitah Bosellijeve Hurone

Boselli je na brzinu išao sklepat nekakvu posvetu klasičnom vestern Zagoru i napravio je dno od priče. Moguće da je shvatio da je neumjesno sklepao zadnjeg Kandraxa pa je išao napraviti "klasičnu" priču. Bez obzira na motive napravio je površnu katastrofu.

Ovo mi je u top5 Zagora.
Al dobro, svatko ima svoje mišljenje, a možda ti i samo nije sijelo na prvu.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/10/2014 : 16:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
King: daješ intrigantne stvari... Reci koja priča JA odiseje?

Dodsferd: Izvlačenje iz živog pjeska jedne Marie Laveau je daleko realnije od toga da metak okrzne slhepoočnicu
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/10/2014 : 16:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Poncho, mislim da si i ovdje prestrog. Bosellijevi Huroni su sjajni, pa to je omaž Nolitti, rekao bih ovako po sjećanju.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/10/2014 : 16:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Jest posveta Nolliti i "starom" Zagoru ali površna i jeftina. Boselli je ipak bolji od toga. Naprosto je sklepao prvoloptaški uradak, forma je tu ali nema duha Nollite i "starog" Zagora.

A vidim i elemente Bonellija seniora i stereotipnog Texa.

Edited by - Poncho on 13/10/2014 16:26:28
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/10/2014 : 16:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
jednom kad ponovim, reći ću zasigurno
kažem, možda si u fibri: ne razmišljaš staloženo;)

primjećujem da puno Zagora čitaš u posljednje vrijeme. a to je pogrešna strategija, jednom kada dosegneš sjekiru. došlo ti je do zasićenja. Zagora se, u najvišem stadiju zagorologije, na stupnju sjekire, čita s vremena na vrijeme. i iskušava. uživa. bistri. sabire. razabire.
tada ti iskaču pravi uvidi i pravi sudovi.

a ti si, čini se, u fibri;)
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/10/2014 : 16:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Hvatam konce postafričkog perioda. Fibru nemam, ipak sam jakog imuniteta.

I kažem, nakon Afričkog ciklusa dolazi oštar pad pa stagnacija. Izgleda da se stvari pokreću pred i u samoj južnoameričkoj odiseji.

Zasad mi je dobar samo okrutni Hawak. Rauchove i Mignaccijeve bljuvotine su redom iste. Bure uglavnom kriminalan pa se ipak izdiže pomalo. A izgleda da je i Boselli bio upao u zamor od sjekire. Pripremam se za onaj ciklus prvi s Richterom... i sve me strah.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/10/2014 : 16:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dodsferd: Izvlačenje iz živog pjeska jedne Marie Laveau je daleko realnije od toga da metak okrzne slhepoočnicu

U nekom realnom svijetu živi pijesak uopće ne može progutati cijelog čovjeka, u većini slučajeva se može propasti samo do struka ali tamo je bilo prikazano da je Marie cijelu progutao pa je uzevši u obzir tu činjenicu nemoguće preživjeti duže od nekoliko minuta jer dolazi do gušenja.
Problem je što se u stripovima i filmovima preuveličava djelovanje živog pijeska ali kada se već napravi jedno pretjerivanje bio bi red ne napraviti i drugo a izvlačenje nekoga tko je tamo propao preko glave spada u tu kategoriju.

Edited by - DODSFERD on 13/10/2014 16:59:44
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/10/2014 : 17:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U nekom realnom svijetu živi pijesak uopće ne može progutati cijelog čovjeka, u većini slučajeva se može propasti samo do struka ali tamo je bilo prikazano da je Marie cijelu progutao pa je uzevši u obzir tu činjenicu nemoguće preživjeti duže od nekoliko minuta jer dolazi do gušenja.
Problem je što se u stripovima i filmovima preuveličava djelovanje živog pijeska ali kada se već napravi jedno pretjerivanje bio bi red ne napraviti i drugo a izvlačenje nekoga tko je tamo propao preko glave spada u tu kategoriju.

Marie kao nije mogla umrijeti jer je njen duh vezan za Krakena, mislim...
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 13/10/2014 : 18:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Auh Poncho, i ja se sjećam Hjurona kao dosta dobrih.

quote:
Originally posted by stinky

Zagora se, u najvišem stadiju zagorologije, na stupnju sjekire, čita s vremena na vrijeme. i iskušava. uživa. bistri. sabire. razabire.
tada ti iskaču pravi uvidi i pravi sudovi.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 13/10/2014 : 20:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Što je dobro u Huronima?

Prerazvučenost, klišeji, ubacivanje Mohava, plitkost, neujednačen tempo?

Ovo je Toninelli-rani Nollita bizarna posveta.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 13/10/2014 : 20:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Dobri su Huroni. Nekako preobični za Bosellija, ali i u tome je draž. Nema to veze sa Toninellijem niti Nollitom, ovo je Bosellijev hommage Zagorovu geografskom prostoru. Od Darkwooda (Perry, Tonka, Mnogooki... utvrde, indijanska sela, saloonska tučnjava, Pleasant Point...) do riječnih brodova, prerija i gradova. Nije vrh serijala, ali kao jedan klasičan western (sa odličnim crtežom) može proči. Čak je uspio ubaciti i Srbiju... ovoga Syldaviju...

Najdraža fora mi je kad Zagor počasti Čika vožnjom u prvom razredu na onom parobrodu... super mi je bilo kad je rekao "Da, uzeo sam novac zlikovca, njemu ionako neće više trebati". :)

Jedna takva najobićnija trivijalnost, ali toga se Bure ne bi nikad usudio jer kao "Zagor to ne smije raditi"... ma zajebi to Bure.

Edited by - nagor on 13/10/2014 20:54:26
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/10/2014 : 21:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kod te scene Zagor je rekao; Imao ga je Clegg. Bilo bi glupo baciti ga u rijeku zajedno s njim. A Huroni nisu znali što bi s novcem.
Tako je Zagor bacio leš u vodu a novac uzeo, tko bi to očekivao od takvog pravednika.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 13/10/2014 : 21:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kod te scene Zagor je rekao; Imao ga je Clegg. Bilo bi glupo baciti ga u rijeku zajedno s njim. A Huroni nisu znali što bi s novcem.
Tako je Zagor bacio leš u vodu a novac uzeo, tko bi to očekivao od takvog pravednika.

Da, baš mi je drago da je to Boselli napravio. Nollitin Zagor bi se još bacio u vodu za Cleggom, da mu još jednom provjeri otkucaje srca, da nije možda preživio Hurone.

Dobro je biti plemenit, ali treba biti i pragmatičan, pogotovo ako živiš na divljoj granici.
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 13/10/2014 : 21:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da je s Pončom da Boselli može puno bolje od Hurona ali daleko od toga da je priča dno, meni je sasvim ok. U moru katastrofa sasvim solidna pričica.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 13/10/2014 : 21:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Huroni su vrlo dobri, pravi primjer kako se i dan danas može uobičajeni darkvudski okvir učiniti uzbudljivim i svježim, bez da se odlazi u polje znanstvene fantastike ili magije.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/10/2014 : 22:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
"Huroni" su za mene jedna od top 3 Bosellijeve priče, bez nadnaravnoga
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/10/2014 : 23:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Da se pridružim braniteljima Hurona - odlična priča i sjajno nacrtana.
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 13/10/2014 : 23:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Zar je zagor u Italiji toliko nepopularan?

Rođo mi je bio u Rimu i ja mu reko da mi kupi jednog zagora , da ima jedan orginal , i kaže da je bio na 5-6 kiska i da ni u jednom nema zagora , nego uglavnom texa, te NN ,DD, dragonera...

Zagor je vjerovatno popularan u Italiji kao NN u Hrvatskoj...

Edited by - raic1922 on 13/10/2014 23:59:22
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 13/10/2014 : 23:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by raic1922

Zar je zagor u Italiji toliko nepopularan?

Rođo mi je bio u Rimu i ja mu reko da mi kupi jednog zagora , da ima jedan orginal , i kaže da je bio na 5-6 kiska i da ni u jednom nema zagora , nego uglavnom texa, te NN , dragonera...

Zagor je vjerovatno popularan u Italiji kao NN u Hrvatskoj...

Tako je to kada se kvaliteta rasproda prvi tjedan.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.11 seconds. Snitz Forums 2000