Author |
Topic |
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 30/12/2014 : 01:26:48
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Mene trenutno ovo malo muči. Kako sam došao do nekih fantastičnih informacija za "Morsku stravu", počeo sam po svemu da kopam i kopam i kopam...da bih naišao na mnogo više nego što sam se nadao da ću naići. Nekih 70% priče se može obeležiti kao inspiracija većim brojem književnih dela. Inspirisan, kažem, što ni pravno ni moralno ili bilo kako drugo nije uopšte problem, sve dok je ovakva priča rezultat.
Ali ovo me je malo drmnulo. Naslovnica je iz 2009. godine, Dark Comics, nacrtao Dorian Vallejo. Inače,80-ih godina je izlazio pod naslovom The mark of Kane u Marvel kući, ali ovome, sudeći po dve naslovnice na googleu, nije bio ni nalik. Kolike su šanse da je Dark Comics napravio Kanea IDENTIČNOG Cainu koji je Kaneom ustvati inspirisan?
džizs |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 30/12/2014 : 08:14:32
|
Jaki, odeš lepo u ono vlažno mesto. Voleo bih tebe videti kako guglaš na sporoj konekciji kakva je bila moja sinoć i brojiš sate dok ti se otvaraju slika po slika. Sretna ti Nova Godina
@Bushido Hvala majstore, kao i uvek. Naslovnica je dakle iz '89. godine, što Andrewa Caina čini grafičkom (s tim i totalnom) kopijom stripovske verzije Kanea, a to mi je stvarno novo. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 30/12/2014 08:28:12 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/12/2014 : 09:29:12
|
quote: Originally posted by jaki
nemaš ti pojma o ničemu.
jaki, zapravo si ti taj koji vrlo malo, gotovo pa ništa, ne zna drži se ti rađe svojih stripića, a propovijedanja se okani... jer nemaš nikakvu podlogu |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 30/12/2014 : 10:06:19
|
Ja nekako ne bih. Voleo bih da se više koncentrišu na stvaranje novih likova, a u sledećih 100 ćemo već videti previše povrataka, što me podseća na sterilni Povratak Mutanta/ Krv Mohawka period koji ne želim da se ponovi. Osim toga, lik je već rekao svoje, i njegova nova pojava bi bila ili reciklaža starih fora ili uništavanje lika nekim novim momentima |
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 30/12/2014 : 10:09:20
|
Burattinijev Vukodlak je onako, ukupno uzevši, solidan. najjače su scene borbe Zagor VS vukodlak i to ga podiže. priča je gotovo besmislena. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 30/12/2014 : 10:18:39
|
uzeo sam Tajanstveni samostan da vidim... i ovo je jako dobro. Burattini pod utjecajem starog Zagora i rezultat je puno bolji. svakako spada među njegove najbolje priče, ako ne i najbolja.
pitanje: može li ovo ući u klasike? kakav vam je odnos prema ovome?
(još nisam pročitao do kraja, pa ću vidjeti) |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Gru
Average Member
832 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 30/12/2014 : 10:57:29
|
quote: Originally posted by stinky
uzeo sam Tajanstveni samostan da vidim... i ovo je jako dobro. Burattini pod utjecajem starog Zagora i rezultat je puno bolji. svakako spada među njegove najbolje priče, ako ne i najbolja.
(još nisam pročitao do kraja, pa ću vidjeti)
Meni ovo svakako jest klasik, Bure u jednom od svojih boljih izdanja, kao bonus Ferrijev crtež. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 30/12/2014 : 11:50:11
|
pa stvarno je dobra priča, uklopio je Ime ruže u Zagorov svijet... međutim, nisam na čisto za samim finišem. nekoliko posljednjih stranica odudaraju od fine polagane, nolitijanske, radnje. ali što je i unutar tog sfušanog završetka zanimljivo, takav otvoreni kraj (farmer) nije često u Zagoru. ako ikad. još nisam siguran kako se prema tome odrediti. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4418 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/12/2014 : 12:29:16
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by PijaniPatak
CUT
nemaš ti pojma o ničemu.pa čak se ni služiti guglom.
Umjesto ovog komentara mogao si mu ponuditi priliku za obrazovanje, odnosno svog Solomona za duplu cijenu. Trgovče!
Što se tiče Burattinija u ovom intervjuu se izdao više nego što je toga svjestan. Mislim na onaj citat „Bačeni crteži (skice?) bi možda mogli poslužiti za neku drugu epizodu.“. Da da, to je Bureov modus operandi. Niti nema muda odbaciti svoje i tuđe glupave scenarije, niti mu je bitna kvaliteta. Samo kvantiteta i ulazak u tih bezveznih top 5 najobjavljivanijih. Jučer sam baš pročitao prvog Mortimera i ponovno se oduševio po ne znam koji put. Jbt njegov rad ne oscilira nego su to vrhovi (Mattehorn) i najdublji mračni i sluzavi ponori Dagonovi. |
Bok, kako si.
|
|
|
Gru
Average Member
832 Posts
Posted - 30/12/2014 : 12:39:24
|
quote: Originally posted by Cromwell Što se tiče Burattinija u ovom intervjuu se izdao više nego što je toga svjestan. Mislim na onaj citat „Bačeni crteži (skice?) bi možda mogli poslužiti za neku drugu epizodu.“.
Zašto ta izjava podsjeća na Ed Wooda?
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 30/12/2014 : 12:40:36
|
quote: Originally posted by Cromwell
Jučer sam baš pročitao prvog Mortimera i ponovno se oduševio
ja si ovo ostavljam za kraj baš sam krenuo malo produbiti Burattinijeve epizode, jer to sam najmanje čitao i većine se ne sjećam: Zatrovani tomahawk, Omča, Bijela Indijanka, Opsjednuti, pa i Čovjek s puškom, Pomahnitali divljak... zatim Zmajevi gusari za koji imam jaku preporuku. Mortimera se sjećam kao odličnog, nadam se da će tako ostati. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 30/12/2014 : 12:46:42
|
a intervju, meni osobno je dosadan, jer to su sve opća mjesta... ipak ima jedna olakotna okolnost. uza svu tu banalnost, svjedno probija veliko nastojanje. Burattini voli Zagora, ima želju, htio bi pomoći... pa u jednom trenutku valjda i jest. to mu priznam, no ostaje ono bitno: što je od sve te množine objavljenih stranica ušlo među zagorovce? ima li tu zasluga?
ili je ipak samo odrađivanje i neće nikada biti uz bok Zimskoj Zmiji, Nestalom istraživaču i Svetom Bregu.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Posted - 30/12/2014 : 12:59:12
|
nije lako u toj njegovoj hiperprodukciji držati korak kvalitete sa kvantitetom. Nužno se povremeno dešavaju i sjene u šumi, ali sveukupno on kod mene ima pozitivnu ocjenu. |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/12/2014 : 13:00:37
|
quote: Originally posted by adriano
drago mi je da mu je baš supermajk najdraži lik. Volio bi da se taj jednom vrati.
Neka se vrne, samo bez hlaca na strafte... Slici nabildanoj krumpirovoj zlatici.. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 30/12/2014 : 14:35:09
|
(još nisam pročitao do kraja, pa ću vidjeti)
Tajanstveni samostan + Zivi pokopani, jedne od meni najdrazi prica |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 30/12/2014 : 15:06:10
|
quote: Originally posted by emirem
quote: Originally posted by adriano
drago mi je da mu je baš supermajk najdraži lik. Volio bi da se taj jednom vrati.
Neka se vrne, samo bez hlaca na strafte... Slici nabildanoj krumpirovoj zlatici..
Kad se setim da je prvobitna Bonellijeva ideja bila da Zagor ima takve hlace...Bogu hvala na maestru Ferriju |
|
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2645 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 30/12/2014 : 15:14:06
|
Ja imam jednu ideju koju bih volio progurati Burattiniju. Radi se o tome da bih jako volio vidjeti povratak Alana Stanforda iz meni jedne od pet najdrazih prica Kuca strave. Alan je bas bio fin decko, a uz famu njegove obitelji mogla bi se napraviti jos jedna prica. Ili ne mora, dovoljno ga je vratiti. Koliko se sjecam otisao je dekintiran zivjeti u Boston i od tada vec preko 40 godina od njega nema glasa. Tu ima materijala da se isprica prica o njegovom zivotu i da se sjetio Zagora da mu pomogne u nevolji. Npr. moglo bi u color izdanje. Sta kazete? |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/12/2014 : 15:37:58
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Ja imam jednu ideju koju bih volio progurati Burattiniju. Radi se o tome da bih jako volio vidjeti povratak Alana Stanforda iz meni jedne od pet najdrazih prica Kuca strave. Alan je bas bio fin decko, a uz famu njegove obitelji mogla bi se napraviti jos jedna prica. Ili ne mora, dovoljno ga je vratiti. Koliko se sjecam otisao je dekintiran zivjeti u Boston i od tada vec preko 40 godina od njega nema glasa. Tu ima materijala da se isprica prica o njegovom zivotu i da se sjetio Zagora da mu pomogne u nevolji. Npr. moglo bi u color izdanje. Sta kazete?
Je li se zezaš ili si ozbiljan? |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2645 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 30/12/2014 : 15:55:42
|
Sta je King, toliko grozno kao ideja. To mi je mozda i najdraza epizoda, a kakvih je sve likova bezveznih bilo u serijalu. Nisam se zezao, mozes li mi samo ukratko objasniti zasto sam ispao tako blesav? |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/12/2014 : 15:55:43
|
a intervju, meni osobno je dosadan, jer to su sve opća mjesta... ipak ima jedna olakotna okolnost. uza svu tu banalnost, svjedno probija veliko nastojanje. Burattini voli Zagora, ima želju, htio bi pomoći... pa u jednom trenutku valjda i jest. to mu priznam, no ostaje ono bitno: što je od sve te množine objavljenih stranica ušlo među zagorovce? ima li tu zasluga?
ili je ipak samo odrađivanje i neće nikada biti uz bok Zimskoj Zmiji, Nestalom istraživaču i Svetom Bregu.
Kada dođe Zagorova propast za nekoliko godina, za koju će inače on biti odgovoran, on će vjerovatno govoriti kako nije ništa kriv već se svijet promijenio i slične gluposti, još će se kititi Bosellijevim perjem i govoriti kako je devedesetih spasio Zagora. |
Edited by - King Warrior on 30/12/2014 16:00:35 |
|
|
Gru
Average Member
832 Posts
Posted - 30/12/2014 : 15:58:12
|
quote: Originally posted by Cromwell
Jučer sam baš pročitao prvog Mortimera i ponovno se oduševio
ja si ovo ostavljam za kraj baš sam krenuo malo produbiti Burattinijeve epizode, jer to sam najmanje čitao i većine se ne sjećam: Zatrovani tomahawk, Omča, Bijela Indijanka, Opsjednuti, pa i Čovjek s puškom, Pomahnitali divljak... zatim Zmajevi gusari za koji imam jaku preporuku. Mortimera se sjećam kao odličnog, nadam se da će tako ostati.
Rane Burattinijeve epizode su odlične, poslije se valjda uslijed te hiperprodukcije pogubio... |
|
|
Topic |
|