Author |
Topic |
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 03/01/2015 : 09:00:02
|
Po tablama nebi tribalo lose biti, volia bi da se Supermike jos jednom vrati ali da ga rade zajedno Boselli Burattini |
GALLIENO FERRI
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/01/2015 : 09:31:07
|
Boselli ni u ludilu Iako je, po mom mišljenju, bolji scenarista od Burattinija, nije on tip autora za takvu vrstu priče. Ima još stvari koje govore protiv Bosellijevog angažmana na toj priči: - Rekao je da će u naredno vrijeme uzeti odmor od Zagora, jednostavno je prezatrpan poslom. Vjerovatno se neće vratiti sve do slijedeće odiseje, ako uopšte i tada. - Burattini je veliki Supermikeov fan, tako da neće propustiti priliku da lično i personalno napiše novi nastavak. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 03/01/2015 : 11:41:11
|
quote: Originally posted by King Warrior - Burattini je veliki Supermikeov fan, tako da neće propustiti priliku da lično i personalno napiše novi nastavak.
I prepriča položaj svakog kamena u zadnja dva pojavljivanja |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 03/01/2015 : 12:44:43
|
Ja bas mislim ako moru raditi zajedno JA sagu moru i napraviti povratak kao sto je ovaj, ali kako je ovaj veliki fan onda ce ga i vratiti |
GALLIENO FERRI
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/01/2015 : 13:17:42
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by King Warrior - Burattini je veliki Supermikeov fan, tako da neće propustiti priliku da lično i personalno napiše novi nastavak.
I prepriča položaj svakog kamena u zadnja dva pojavljivanja
Nije potrebno ići u takve detalje, dovoljno je da prepriča koliko su bili veliki oni kameni koje su Zagor i Supermike podizali na natjecanju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/01/2015 : 13:19:31
|
Boselli voli ozbiljne likove i priče. Supermajk je po defaultu neozbiljan lik - "Ja sam super u svemu i želim biti onako za foru novi super kralj Darkwooda jer sam i super blesav što se tiče životnih ambicija". Izašao je baš tada kada su takve priče prolazile... danas bi svi ismijali Nollitinog "super"lika. ;)
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/01/2015 : 13:29:42
|
Jest da mu je nedostajalo prirodne zlobe zato što nije tako ni zamišljen ali opet nije baš ni toliko komičan lik. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 03/01/2015 : 15:32:52
|
Iako nam se ponekad čini da se veliki negativci jedan za drugim vraćaju u uvijek novim avanturama, ipak to nije slučaj. Na našim prostorima imamo x edicija, one često zbunjuju fanove, pa na kraju većina ljudi nije više sigurna kada se koji lik pojavio. Evo mala evidencija po originalnoj italijanskoj numeraciji:
- Hellingen se prva dva puta pojavio već u šezdesetim godinama prošlog vijeka. Treći put 1974.godine, četvrti 1980 (Svemirska braća). To je ujedno bio i Nolittin oproštaj od redovne Zagorove serije. 1988 Sclavi je napisao legendarnu epizodu „Divovi dobra i zla“, dok je je 1996/97 Hellingen do sada imao posljednji nastup u Bosellijevoj priči „Hellingen je živ“. Dakle, nakon osamnaest godina najveći Zagorov neprijatelj će slaviti svoj najnoviji povaratak, ukoliko uzmemo u obzir da će se u ovoj godini Burattini uhvatiti u koštac sa legendarnim negativcem. Činjenica jeste da u prošlosti nikada nije prošlo deset godina između dva Hellingenova pojavljivanja, sve do sada. Osamnaest godina, to je zaista dug period. Neki od vas tada nisu bili ni rođeni.
- Baron Rakosi se prvi put pojavio 1972.godine, drugi 1981. Boselli je 1998 odlučio da vrati vampira opet kratko na scenu, samo da bi iskoristio ovaj lik da bi uveo jednog novog, svejžijeg lika u serijal: Yleniju. Nakon toga vampiricu smo jos dvaput mogli da vidimo u Zagorovim avanturama. Dakle, Rakosi u ovom trenutku već sedamnaest godina čeka na novi nastup.
- Kandrax je 1976, i deset godina poslije, 1986.godine, imao svoja prva dva nastupa. Naravno da Boselli nije mogao da odoli i upleo je svoje prste u druidovo treće pojavljivanje 2001.god.
- Supermike se prvi put pojavio 1975, a drugi, i za sada posljednji put, 1984.godine. Dakle prije više od trideset (30!) godina.
- Mislim da je svima poznato da je Mortimer negativac koji je dominirao scenu u posljednjih dvadesetak godina. U razdoblju 1998-2014, on se pojavio čak pet puta. Samo da napomenem još jednom, za cijelo to vrijeme nismo nijednom vidjeli Hellingena ili Rakosija.
|
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 03/01/2015 : 16:03:43
|
Najbolje bi bilo da nakon Mortimera stvore nekog novog,svježeg nadneprijatelja koji bi se više puta pojavio u sljedećih 8-10 godina(ako Zagor nastavi izlaziti toliko). Čak bi prvo pojavljivanje tog novog lika trebalo uraditi u stilu da na kraju budu pat pozicije,ili da čak Zagor bude poražen. Mortimer prvi puta nije uhvaćen,čak mu Zagor nije vidio lice....tu je Bure jasno pripremao temelje za pravo rivalstvo. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 03/01/2015 : 16:17:00
|
quote: Originally posted by Leonid
Najbolje bi bilo da nakon Mortimera stvore nekog novog,svježeg nadneprijatelja koji bi se više puta pojavio u sljedećih 8-10 godina(ako Zagor nastavi izlaziti toliko). Čak bi prvo pojavljivanje tog novog lika trebalo uraditi u stilu da na kraju budu pat pozicije,ili da čak Zagor bude poražen. Mortimer prvi puta nije uhvaćen,čak mu Zagor nije vidio lice....tu je Bure jasno pripremao temelje za pravo rivalstvo.
Slažem se, pogotovo bi bilo dobro da taj novi lik bude originalan, a ne kopija već viđenih likova. Mogućnosti za stvaranje jednog takvog karaktera su neograničene, barem u serijalu kao što je Zagor najmanji je problem osmisliti jednog harizmatičkog lika.
Da čujem vaše ideje, kako zamišljate novog nadneprijatela? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/01/2015 : 16:31:24
|
Samo da taj neprijatelj nije nešto ovakvo, u usporedbi s time može proći i čovjek muha.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/01/2015 : 16:38:42
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Jest da mu je nedostajalo prirodne zlobe zato što nije tako ni zamišljen ali opet nije baš ni toliko komičan lik.
Drag je meni Supermajk, ali da je danas prvi puta izašao ne bi se proslavio. Dobit će i ono svoje treće pojavljivanje, ali čini mi se da će malo koga to stvarno oduševit. Nadam se da griješim. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/01/2015 : 17:02:45
|
Novi arch neprijatelj?
Hmmm… ovako na brzinu...
1 – Nadnaravan neprijatelj (tipa Kandrax, Rakosi…) – možda neki pakleni indijanac-vrač, koji ima neke neriješene račune sa Zagorom iz prošlosti i želi raditi pizdarije u Darkwoodu… šteta što Sclavi svog Demonskog masku nije stavio skroz u nadnaravno. Baš fali jedan jeben indijanski zlikovac. Ne bih htio da se pojavi neki random lik ko Thunderman i sad odjedanput je on neki jebeni zlikovac. Sa nadnaravnim neprijateljima, pogotovo potencijalnim arch nemesisima treba pripremiti teren i uvesti ih pravilno.
2 – »Naravan« neprijatelj (Nat Murdo, Mortimer…) – Tu je Burattini imao zicera sa onim tajnim društvom »Loža krune« (maxiji Tajni agenti. Čovjek na nišanu), koje je bilo baš po mom ukusu. Moglo se je tu izvući više, ali u staffu se očito boje kontinuiteta. Ili možda ponovno uzeti Tkača i napraviti pravi story arch. Onaj buretov »Povratak Tkača« je bio jadan.
U svakom slučaju, teže je danas složiti lika, koji bi bio opasan i ujedno uvjerljiv. Lakše je bilo prije... Ajmo stvoriti mutirane vikinge ili čovjeka-munju i neka crta Gamba i evo stotke na recenziji.
Zadnji super negativac je Richter... i malo tko ga voli iako je jedan od "najrealnijih" - jer boli njega za Zagora i Darkwood odnosno nije sve počelo u Darkwoodu... pozornica avanture je cijeli svijet. Richter želi moć... Zagor smeta, ali na kraju pobjeđuje. Takvi moraju biti moderni super zlikovci, a ne ko Rakosi u drugom pojavljivanju... "Želim zavladati svijetom, počet ću od ove pripizdine u Darkwoodu i osvetiti se Zagoru." - ne prolazi mi to više. Teško...
|
Edited by - nagor on 03/01/2015 17:17:06 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/01/2015 : 17:24:19
|
quote: Originally posted by nagor Ajmo stvoriti mutirane vikinge ili čovjeka-munju i neka crta Gamba i evo stotke na recenziji.
Ma tko je to dao stotku Thundermanu, zar ima i takvih. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 03/01/2015 : 17:56:11
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by nagor Ajmo stvoriti mutirane vikinge ili čovjeka-munju i neka crta Gamba i evo stotke na recenziji.
Ma tko je to dao stotku Thundermanu, zar ima i takvih.
Bađ pogledao. Pa ima ih dvojica. A u momentu sam bacio pogled na onu sliku sa Čikom. Naježio sam se od užasa. Gamba je katastrofa(o pokojniku sve najlepše) ali nisam siguran da bih ikada više mogao pročitati i jednu epizodu koju je on crtao. Možda da je čitam mesec dana uz gomulu bensedina uz sebe. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/01/2015 : 18:40:31
|
quote: Originally posted by nagor
Novi arch neprijatelj?
2 – »Naravan« neprijatelj (Nat Murdo, Mortimer…) – Tu je Burattini imao zicera sa onim tajnim društvom »Loža krune« (maxiji Tajni agenti. Čovjek na nišanu), koje je bilo baš po mom ukusu. Moglo se je tu izvući više, ali u staffu se očito boje kontinuiteta. Ili možda ponovno uzeti Tkača i napraviti pravi story arch. Onaj buretov »Povratak Tkača« je bio jadan.
Zadnji super negativac je Richter... i malo tko ga voli iako je jedan od "najrealnijih" - jer boli njega za Zagora i Darkwood odnosno nije sve počelo u Darkwoodu... pozornica avanture je cijeli svijet. Richter želi moć... Zagor smeta, ali na kraju pobjeđuje. Takvi moraju biti moderni super zlikovci, a ne ko Rakosi u drugom pojavljivanju... "Želim zavladati svijetom, počet ću od ove pripizdine u Darkwoodu i osvetiti se Zagoru." - ne prolazi mi to više. Teško...
Slazem se da najvise potencijala ima Loza krune, znam da se mnogima nije svideo maxi ,,Tajni agenti" ali meni je to bila bas dobra epizoda. Mogao bi da se vrati onaj glavni tip sto je zapaljen upao u onaj bunar. Mislim da sam ranije na ovom topiku ili negde drugde bas bio pisao o tome kako bih voelo da vidim njegov povratak.
Takodje sam pisao ranije i o Tkacu. quote: Supermike je uspeo ozbiljno da zadrmusa Zagorov tron u Darkvudu. Ali zasto je on to uradio? Zbog arogancije, zbog samodokazivanja, zabave radi...
Mortimer od prvog pojavljivanja pokusava da se osveti Zagoru i zaradi neke dobre pare sa strane.
A sta zeli Tkac? Sta on radi? On izaziva revolucije, politicke nerede, atentae, haos! On uvodi anarhiju i pokusava da unisti uspostavljeni sistem, on zeli nesto mnogo vise od novca ili da se osveti Zagoru, on zeli novi svetski poredak! Zbog toga je on najopasniji i najzlokobniji Zagorov realni protivnik, a ne znamo cak ni ko je on, ni kako izgleda...
Mogla bi da se napravi nova prica u kojoj bi se ispostavilo da onaj glupi bradonja iz povratka Mortimera nije Tkac, vec samo marioneta da bi Zagor pomislio da je konacno zavrsio sa Tkacem i da ga je eliminisao, a da je u stvari pravi Tkac ziv i sprema neku genijalnu foru za uspostavljanje politicke hegemonije nad celom planetom.
Rihter mi se mnogo dopao u Sumerskoislandskoj sagi, ali u Skiptru Tin Hinan mi uopste nije bio zanimljiv. Izgubio je svu harizmu i zanimljivost. |
Edited by - going going on 03/01/2015 18:50:43 |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 03/01/2015 : 18:47:08
|
Zagor je tokom ovih zadnjih 30 godina imao stvarno odlične epizode i odlične negativce i mislim da će tako biti i u budućnosti ako ljudi budu i dalje kupovali Duha-Sa-Sjekirom. Evo mojih mišljenja o sledećim negativcima:
- Hellingen je jedini protivnik koji se pojavio čak 6 puta i sada još ovaj 7 povratak "Pobuna strojeva", a ako sam dobro pročitao na jednome topicu u forumu, piše da će biti i drugi dio odmah nakon završetka ovog prvog dijela tako da je ako ga brojimo kao zasebno pojavljivanje tačnije će se Hell pojaviti 8 puta što je pravi rekord. Po mom mišljenju, ova dva nova pojavljivanja bi mogla da budu odlična, možda neće imati snage da nadmađe "Divove dobra i zla" ali će sigurno biti dobri. Sa druge strane, Hellungen je star lik koji se pojavio na samom početku tako da polako postaje da bude monotovan tako da bi trebali da ubace malo drugarčijeg profesora. Ne mora da bude lud i genijalan ko Hell ali bi trebao da bude malo u drugačijem šmeku.
- Kandrax je meni jedan od najdražih likova, meni su lično svi dijelovi sa njime bili odlični, pogotovo onaj iz 2001. godine, a što se tiče njegovog povratka, tu nisam siguran ali mislim da će se pojaviti za nekoliko 10-tak godina jer je njegovo pojavljivanje zadnje bilo prije 14 godina no možda bude kako iznenađenje.
- Baron Rakosi, isto jako dobar lik ali sumanjm da će ga vratiti tokom ove ili neke slijedeće godine jer smo dobili sada Yleniu koja je isto jaka i dobra kao i on sam. A kako znamo, radi se na novom nastavku na kojem rade isti scenarista i crtač tako da postoji šansa da joj ovo bude najbolji ali možda i posljednji povratak u serijalu. Možda njezin nestanak iz serijala napokon dopusti Rakosiju da nakon nevjerovatnih 17 godina ponovo stupi na scenu, mada postoji 20% da će se i on vratiti. Ali ipak nadajmo se
- Supermike mi je bio onako sasvim OK, ništa posebno dok je njegov prvi i drugi dio bio onako dobar mada je trebali tu i tamo dodati nekoliko detalja u drugom dijelu. Kada se vratim drugom dijelu i kada opet vidim onu pustinju i one crne vragove, nekako mi se smuči. Ali postoji velika šansa da ga Bure vrati u život jer Boselli nema interesovanja za njega.
U zadnje vrijeme vidim da se takmičite oko Burattinija i Bosellija, i tu je vala izbor vrlo težak mada je meni nekako Boselli najrealniji što se tiče nekih epizoda mada nekada zna praviti od Zagora superčovjeka dok Bure zna dobro da izkaže emocije kod Zagora i drugih likova, dok je Boselli meni nekako old-school što se nekada poželi u ovome serijalu. Bure nekada vrati onu staru monotomiju iz samog početka serijala kada se npr. on i Chico vraćaju u svoju kolibu što stvarno fali serijalu. JA saga je odlična no ipak bih volio da se Boselli vrati serijalu jer smo imali toliko dobrih epizoda, a sama JA saga je izvukla serijal iz bare na suvo tako da jedva čekam slijedeću sagu, možda neku Evropsku ili Australijsku, no ko zna Ali kada govorimo koji je od njih najbolji, tu je sigurno da ni jedan od njih nema šanse protiv Guido Nollite
Evo nekoliko likova koje bih ja volio da naprave po mom ukusu...
- Trebali bi da naprave nekog protivnika nalik na Mortimera i da se više puta pojavi, da je genijalan kao on, ali da je veći i utjecajniji kriminalac.
- Lik koji bi trebao da bude kao Tkach ili tako nešta, da ima organizaciju koja bi trebala da bude nalik na Illuminatije ili tako nešta, da bude utjecajan po svijetu i da pokušava stvoriti Novi Svjetski poredak, ali da njegovo pojavljivanej bude kolosalno.
- Trebali bi da naprave i nekog lika koji bi trebao da bude mješavina Axela i Robert Graya, e to bi bilo pravo ono što treba serijalu nako smrti Graya, trebali bi da dobijemo neučnika koji je krvoloćan na vojsku ali da ima izume kao Gray i Axel, ali da malo nalikuje na njih, odnosno da bude lijep ko Gray a ne raskalađen ko Axel
Ili jednostavno naprave neki specijalac kao Zagor i Tex zajedno se bore, e to bi bilo pravo epski |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 03/01/2015 : 19:06:03
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
- Baron Rakosi, isto jako dobar lik ali sumanjm da će ga vratiti tokom ove ili neke slijedeće godine jer smo dobili sada Yleniu koja je isto jaka i dobra kao i on sam. A kako znamo, radi se na novom nastavku na kojem rade isti scenarista i crtač tako da postoji šansa da joj ovo bude najbolji ali možda i posljednji povratak u serijalu. Možda njezin nestanak iz serijala napokon dopusti Rakosiju da nakon nevjerovatnih 17 godina ponovo stupi na scenu, mada postoji 20% da će se i on vratiti. Ali ipak nadajmo se
Rakosi se vraća u toj epizodi koju rade Rauch/Della Monica. |
Edited by - Tintilinic on 03/01/2015 19:06:35 |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 03/01/2015 : 19:10:06
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
- Trebali bi da naprave nekog protivnika nalik na Mortimera i da se više puta pojavi, da je genijalan kao on, ali da je veći i utjecajniji kriminalac.
- Lik koji bi trebao da bude kao Tkach ili tako nešta, da ima organizaciju koja bi trebala da bude nalik na Illuminatije ili tako nešta, da bude utjecajan po svijetu i da pokušava stvoriti Novi Svjetski poredak, ali da njegovo pojavljivanej bude kolosalno.
To bi bili praktički skoro isti likovi kao i sada... Ne bih volio da bude još netko poput Mortimera, JEDAN JE MORTIMER! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 03/01/2015 : 20:40:59
|
Ja tebe ništa ne kužim wolfhunteru. Uopće mi nije jasan tvoj stil pisanja. Ono o supermajku si se svezao u čvor. Što si htio reć? Prije nego postaš, pročitaj još jednom i ispravi greške. To vrijedi i za recenzije. ;) |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 03/01/2015 : 20:52:34
|
quote: Originally posted by nagor
Nadnaravan neprijatelj (tipa Kandrax, Rakosi…) – možda neki pakleni indijanac-vrač, koji ima neke neriješene račune sa Zagorom iz prošlosti i želi raditi pizdarije u Darkwoodu… šteta što Sclavi svog Demonskog masku nije stavio skroz u nadnaravno. Baš fali jedan jeben indijanski zlikovac. Ne bih htio da se pojavi neki random lik ko Thunderman i sad odjedanput je on neki jebeni zlikovac. Sa nadnaravnim neprijateljima, pogotovo potencijalnim arch nemesisima treba pripremiti teren i uvesti ih pravilno.
Nešto slično je i meni prošlo kroz glavu. Indijanac sa natprirodnim moćima, možda čak i u dobroj fizičkoj formi, ipak su najinteresantniji direktni sukobi glavnih protagonista. No dobro, u suštini svaki lik bi mogao postati dobar potencijalni negativac, sve je do autora.
Ono što sigurno ne bi bilo dobro je reciklaža Mortimera ili neki sličan lik u tom pravcu.
|
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 03/01/2015 : 20:54:00
|
Nisam za to da se ponovo ide u stvaranje nekog genija kriminala. Prvo smo imali Tkača(ta priča potencijalno još otvorena) i onda Mortimera.
Možda pokušati sa Indijancem,polu ratnik,a polu vrač....agent kaosa i Wendigov novi zastupnik u Darkwoodu. Vizualni koncept prepustit Priscu ili tako nekome modernijem crtaču. Lik bi bio čista krvoločna lukava zvijer....naravno i karizmatik.Iskombinirati motive,recimo da ne bude neki borac za domoroce samo sa krivim putem....već neki otpadnik koji okuplja i bijelce psihopate. Boselli bi uvijek majstorski odlučio da oko glavnog negativca okupi i plejadu njegovih zanimljvih pobočnika. Dati mu neko zanimljivo ime i zlikovac može početi sa sijanjem kaosa u Darkwoodu,oko Velikih jezera pa i dalje. Osobno bih volio dozu nepredvidljivosti u radnji,neka jednu priču Zagora taj ratnik-vrač ubija u pojam.Praveći ga budalom kao Supermike,ali s daleko većim posljedicama.
Može se svašta. Samo kad bi bilo sluha u staffu.Svakako im i kreativniji ljudi od mene povremeno pošalju mail i iznesu neke svoje zamisli.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/01/2015 : 20:55:27
|
quote: Originally posted by going going Mogla bi da se napravi nova prica u kojoj bi se ispostavilo da onaj glupi bradonja iz povratka Mortimera nije Tkac, vec samo marioneta da bi Zagor pomislio da je konacno zavrsio sa Tkacem i da ga je eliminisao, a da je u stvari pravi Tkac ziv i sprema neku genijalnu foru za uspostavljanje politicke hegemonije nad celom planetom.
Nekoliko puta sam i ja o tome razmišljao jer mi je bezvezno da je Tkač završio na onakav način, niti je onaj lik toliko dojmljiv da bi igrao tako važnu ulogu. Kada malo razmislim njegov identitet ne bi trebalo nikada ni otkrivati jer sam stekao takav dojam nakon prvog pojavljivanja a ako mora umrijeti da se izabere način gdje bi i dalje njegovo lice ostalo nepoznato (npr. da izgori u eksploziji ili požaru, padne u nabujalu rijeku ili strmu liticu gdje se tijelo ne bi moglo pronaći). |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 03/01/2015 : 20:58:30
|
Eh, ideje za nove likove...
1) Od svih Zagorovoih neprijatelja nema nijednog važnijeg Indijanca. Mislim da sam već negdje pročitao ovu ideju od nekoga. Dosad smo često viđali neke usijane glave koji pokušavaju preuzeti vlast nad plemenom jer ne vole vojsku, način kako se komunicira sa njima itd. E sad bi trebalo nekako drukčije to srediti, možda da na vlast dođe mladi Indijanac i izazove Zagora pa tek nakon što ga porazi krenuti u pohod na recimo utvrdu Pitt. Da malo za promjenu napravimo to da on uspije pobijediti Zagora i time završiti tu epizodu. Zatim vidimo Zagora u nekoliko sljedećih epizoda kako se oporavlja pa tu malo iskoristimo Chicov lik da "potroši" vrijeme sa svojim nevoljama sa npr. Trampyem i sl. Čak možda za to vrijeme iskoristiti naraciju kao ovu iz zadnjeg kolorca, znači da neki lik prepričava neku prošlogodišnju pustolovinu Duha sa sjekirom i tako se izreda nekoliko brojeva dok se Zagor oporavlja. Ovo sam neko vrijeme mislio iskoristiti za Rakosija jer bi bilo dobro da Zagorov glavni neprijatelj bude netko tko je dostojan borbe, a ne starac od 80 godina!? I tako nakon nekoliko epizoda, Zagor se oporavi i krene za Indijancem koji ga je porazio i putem nailazi na tijela nekih od svojih prijetelja. Dotle su Indijanci uspjeli svladati vojnike u utvrdi Pitt (možda ubiti Perrya) i baš kad su ih kanili sve pobiti dolazi Zagor zajedno sa Tonkom i Mohawkima. I u konačnom dvoboju Zagor svladava pobunjene Indijance i hvata (ili se ovaj ubiva) protivnika koji ga je svladao. Nekako mi je efektnije da se taj Indijanac ubije zbog ponosa, ali ovako ostaje prilika za njegovim povratkom.
2) Recimo da uzmemo povratak ovoga Indijanca što sam napisao... Dakle, na početku vidimo kaznionicu Hellgate ili neku drugu. Vidimo vojnika na straži kako puši ciaretu, dolazi jedna osoba iz mraka i ubiva ga. Zatim isto se dogodi sa još dva vojnika. U kaznionici se budi narednik i izlazi iz svoje sobe vidjeti što se događa. Potom ga vidimo kasnije kako bježi kroz hodnik u kojem nema nikoga i zove upomoć. Iza njega leti nož koji mu se zabiva u prsa. Potom vidimo jednog čuvara koji je čuo zvukove iz vana. Izašao je vidjeti što se događa i zatekao svoje mrtve drugove. Nakon nekog vremena, vidimo Zagora po danu kako trči kroz šumu, okreće se iza sebe i ugleda nož kako leti prema njemu i zabova mu se u prsa. Potom se Zagor budi i shvaća da je sve bio samo san. Chico nije sa njim u kolibi jer je otišao u obližnje naselje po namirnice. Ne vraća se već dva dana pa ga Zagor ide potražiti. U gradu sreće bivšeg pooznanika iz vojske koji je u mirovini dva mjeseca. Nakon običnog razgovora, vojnik mu dade informacije da je vidio Chica kako je otišao prema zapadu. Zagor krene prema zapadu raspitujući se za Chica, ali nitko mu nije mogao pomoći. Zagor, pomalo tužan, počinje misliti da neće moći naći Chica. Sve dok jednog dana nije vidio jednu karavanu koja bježi iz Darkwooda na zapad. Onu mu reču da je izbio rat između Indijanaca i vojske. Zagor pohita natrag i na putu upada u zasjedu. Potom ga Indijanci vode u logor gdje je vidio već spomenutog vojnika u društvu Indijanaca. Zagor shvaća da ga je prevario i da on zapovijeda Indijancima koji su se pobunili. Tako Zagor gleda pokolje iz dana u dan sve dok nije uspio pobjeći na neki način. Uzima vojnika za svog taoca nadajući se da će mu reći gdje je Chico, ali Indijanci ga ubivaju, a Zagor se jedva spašava. Dok je bio zarobljen, čuo je Indijance kako razgovaraju o napadu na utvrdu Henry i Zagor hita u pomoć po vojsku čije utvrde još nisu napadnute i u konačnoj borbi susreće Indijanca ojemu je već spomenuti vojnik pomogao da pobjegne iz zatvora. U žaru borbe Indijanac umire, a Zagor ostaje bez odgovora gdje je Chico. Time dobivamo još prostore na nastavak potrage za Chicom.
3) Ovo je Ponchova ideja koja mi se svidjela:
quote: Još jedna ideja bi bila epizoda sa nekim likom(Nazovimo ga Morgan) koji bi bio teški luđak i psihopat( priča bi sam sa sobom, urlika bi i ima bi napade padavice). I on utekne iz ludnice, kao pravi luđak ode u šumu, u neku pećinu i počne sa ubijanjem... I to kako. Sa mesarskim nožem ,naprosto ih kasapi i zatim sa leševima izvodi nekakav suludi ritual. Na kraju ubije zagorovo g prijatelja( npr. Rochasa) isped samog Zagora koji je zarobljen u pećini... Zagor se na kraju oslobodi zahvaljujući samom luđaku jer je ovaj skroz bolestan, te ga nemilosrdno ubije... Poanta je u tome, što bi ova epizoda bila novina za Zagora, brutalnost, realističnost i horor... zagoru bi utralo strah u kosti, te bi se prisjeća Morgana i nakon 1000 epizoda... po prvi put Zagor bi bio bespomoćan i preplašen, i spasila bi ga samo Morganova ludost... Morgan se više ne bi vraća, što je još jedan plus...
4) Zagor upada u rat bandi u Kanadi gdje se mora odlučiti za manje od dva zla. Pridružuje se jednoj bandi sa ciljem uništenja druge, a potom i same ove kojoj se pridružio. Onda na kraju iz jedne bande ostane netko preživjeli pa se može ponovno vratiti u nekom drugom stilu.
5) Ovdje sam pokušao na jedan svoj način prikazati negativca mada iz ovih 40 - ak stranica nećete znati tko je kakav. Znači, pametni neprijatelj koji istovremeno nije veliki ubojica i ima prave osjećaje prema ženi, slično kao Mortimer.
https://pdf.yt/d/qEpPrTV6pAxvJ6py |
|
|
Topic |
|