forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/03/2015 : 12:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Nego nitko se neće ispričati Timberu, a napali ste njegovo djetinjstvo? :)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 22/03/2015 : 12:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ma napali bi njega, ali trolovi su kukavice. Vidiš, da ga nema. :)

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/03/2015 : 12:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide
Moram se složiti sa Timberom o značaju ove priče. Jer te 1982/83. nije postojala važnija a ni bolja priča od ove.

A nije niti negdje 94'/95' kad sam je ja pročitao prvi put. U mom krugu rođaka/prijatelja smo bili fascinirani Hordama zla kao i Zeldom II na Nintendu. Sjećam se da smo zamišljali kako je na zadnjem levelu (do kojeg nitko nikad nije došao) borba protiv Crnog gospodara

Danas mi je ta priča skoro nečitljiva ali mora se priznati da ima jake i pogodne elemente koji mogu razbuktati dječju maštu više od ičega.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/03/2015 : 12:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Ocito vise nitko ne smije dati negativno misljenje o bilo cemu jer je u jednom trenutku to bilo vezano za necije djetinjstvo...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/03/2015 : 13:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Onog dana kad je izišao broj Na krilima noći, nastavak Plamene lobanje, ja sam zbog njega picao (markirao) sat flaute u muzičkoj.

Jer šta, kupio sam ga na putu prema muzičkoj i otvorio samo s namjerom da ga malo prolistam, a onda me tada strašno zanimljiva i napeta priča toliko povukla da sam odlučio ne otići na sat nego sjesti na klupu u parku - bilo je proljeće - i odmah je smazati.

Lako za moje guštiranje koje se tada teško s nečim moglo usporediti, ali posljedica je bila i to da je profesor Maks nazvao moju staru i zabrinuto ju upitao zašto nisam došao na nastavu, a ona zinula. Bio sam, naime, odličan učenik i u osnovnoj i u muzičkoj, i nikad sa mnom nije bilo nikakvih problema, a onda staru odjednom nazove profesor s viješću da sam picao.

Nešto sam sitno od staraca dobio po sebi, a puno više i duže mi je čitana pištula (otprilike držana lekcija) u smislu "pa koji ti je vrag mali", "uvatija te je prndec, je li", "počeja si se kvariti" i sve tako.

Ali meni ništa nije bilo bitno, Zagor je tada imao apsolutnu prednost!

Inače da, i meni je danas ta priča prilično slaba, a u OP je imam isključivo zbog nostalgije, pa i sjećanja na onaj dan.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/03/2015 : 13:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Timber Bile, 'Horde Zla' su teško smeće. Eto ti pa se sad uzrujavaj!

P.S.: pokojni Marcello je najbolji crtač Zagora, a 'Nestali istraživač' je vizualno savršenstvo.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/03/2015 : 13:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Timber Bile, 'Horde Zla' su teško smeće. Eto ti pa se sad uzrujavaj!

P.S.: pokojni Marcello je najbolji crtač Zagora, a 'Nestali istraživač' je vizualno savršenstvo.

e baš nije
već je to osveta vudu

a horde treba u ropotarnicu povijesti

ili dati laurentiju da to remejka

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/03/2015 : 13:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
I to što kažeš.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/03/2015 : 13:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Šalu na stranu, 'Osveta Vudu' je super nacrtana.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/03/2015 : 13:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Nestali istraživač je po meni bolji od Osvete Vudu, a Laurenti je nakon te priče počeo sa teškim fuširanjem.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/03/2015 : 13:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Nestali istraživač je po meni bolji od Osvete Vudu, a Laurenti je nakon te priče počeo sa teškim fuširanjem.

ipak malu prednost dajem Laurentiju u osveti
čisto zbog neponovljive kemije između Zagija i Gambit
do jaja je to dočarao,kao i cjelokupnu epizodu.
a sa fušarenjem,donekle stoji
odtada je crtački pao za jednu razinu i tu se vrti

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 22/03/2015 : 13:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by thekide
Moram se složiti sa Timberom o značaju ove priče. Jer te 1982/83. nije postojala važnija a ni bolja priča od ove.

A nije niti negdje 94'/95' kad sam je ja pročitao prvi put. U mom krugu rođaka/prijatelja smo bili fascinirani Hordama zla kao i Zeldom II na Nintendu. Sjećam se da smo zamišljali kako je na zadnjem levelu (do kojeg nitko nikad nije došao) borba protiv Crnog gospodara

Danas mi je ta priča skoro nečitljiva ali mora se priznati da ima jake i pogodne elemente koji mogu razbuktati dječju maštu više od ičega.

Ma Zagor je takav strip, određene epizode mogu biti veličanstvene samo u nekom najranijem uzrastu. Prošlog leta sam prvi put pročitao neke davno propuštene epizode iz zlatnog perioda i ostao razočaran. Iako znam da sam ih koji slučajem čitao pre 30 godina sad bi mi bila remek dela.

A "Plamenu lobanju" pamtim kako sam čitao noću u potpunom mraku, gde mi je samo kroz roletnu upadala slaba svetlost ulične svetiljke i sećam se tog početka sa knjigom i zlim trolom koji napada Čika. Al što kaže DODSFERD svako ima neku svoju upečatljivu priču.

Zato sumnjam da ću je ikad obnoviti, da ne bi i meni postala nečitljiva. Želim kao Timber (bar što se tiče te priče), da zauvek ostanem zarobljen u tim starim dobrim vremenima.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/03/2015 : 13:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

ipak malu prednost dajem Laurentiju u osveti
čisto zbog neponovljive kemije između Zagija i Gambit
do jaja je to dočarao,kao i cjelokupnu epizodu.
a sa fušarenjem,donekle stoji
odtada je crtački pao za jednu razinu i tu se vrti

Kao i Chiarolla nakon Cibole, bolji crtač u početku nego kao iskusan autor.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/03/2015 : 13:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ma i Chiarolla i Laurenti su odlični crtač i dan danas. A naravno da ne može svaka epizoda biti na jednakom nivou.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/03/2015 : 13:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ipak dajem golemu prednost Nucciu i Della Monici nego Chiaroli

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/03/2015 : 14:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni su tu negdje sva trojica. Od Nuccia nešto konkretno većina nismo ni čitali, zadovoljavamo se solarovim tablama, ali da bi dali konačni sud moramo vidjeti bar par kompletnih stripova.
Meni su trenutno najbolji crtači u stuffu Prisco, Bisi, Laurenti, Della Monica i Chiarolla. A ikada Andreucci, Piccinelli, Prisco, Laurenti i Rubini.
Iskreno, uopće ne mislim da je Zagorov crtački stuff loš.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 22/03/2015 : 14:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U maxiju Gospodari oluja Chiarolla me čak ugodno iznenadio, u odnosu na neke njegove starije radove to izgleda čisto solidno a možda je pomoglo i što je sama priča ostavila vrlo dobar dojam.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 22/03/2015 : 14:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Meni su tu negdje sva trojica. Od Nuccia nešto konkretno većina nismo ni čitali, zadovoljavamo se solarovim tablama, ali da bi dali konačni sud moramo vidjeti bar par kompletnih stripova.
Meni su trenutno najbolji crtači u stuffu Prisco, Bisi, Laurenti, Della Monica i Chiarolla. A ikada Andreucci, Piccinelli, Prisco, Laurenti i Rubini.

Gdje ti je maestro Ferri?
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/03/2015 : 14:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

Gdje ti je maestro Ferri?

Dobar crtač, ali nikako jedan od najboljih.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/03/2015 : 14:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
a Verni?
kakav vam je on?

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 22/03/2015 : 14:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Zlo.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/03/2015 : 15:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

U sustini nije potrebno mnogo da bi se Zagorova crtacka ekipa svela na solidan do dobar nivo. Nekoliko ljudi precrtati, neke druge vratiti, i to je to.

Ferri – Neka crta samo stripove, bez naslovnica.
Nuccio
+Rubini
Barison
Prisco
Torricelli
Esposito Bros.
+Andreucci
Bisi
+Piccinelli
Della Monica
Verni
Venturi
+Dotti
Mangiantini
Gramaccioni
Di Vitovi

Sedioli – Poslati ga natrag u Disney .
Pesce
Laurenti – Neka ga na Dampyru.
Chiarolla – Ne gledam ga rado na Zagoru, ali s obzirom da je vec preko sedamdeset, neka ga, ali da smanji hiperprodukciju na otprilike jednu epizodu u tri godine, kao sto je slucaj sa Texovim crtacima.
Cassarovi – Neka se drze sto dalje od Zagora.
+Ginosatis – Radio je probne table za Zagora, pa neka naseg junaka i crta.
Russo
Piere

Slazem se sa ovakvim crtackim staffom. Samo sto bih ostavio i Laurentija, ali da crta jednu epizodu u 3, 4 godine da ne bi brzao i zvrljao. A i odlicno crta zenske.

Meni je trenutno najbolji Zagorov crtac Barison i nadam se da ce ga sto pre staviti na redovnu seriju.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/03/2015 : 16:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:
Originally posted by DODSFERD

Napisao je on još i goru priču, barem meni su Horde zla još veća bezvezarija od Thundermana, vjerojatno zbog toga što ne volim fantasy u Zagoru i što je nisam čitao onda dok je bilo vrijeme.
Jedino treba priznati da je Donatelli obavio bolji posao od Gambe iako ni njemu ne leži takva vrsta priča.

Ajde bre ne lupaj više gluposti, i sam kažeš da nisi čitao kada je bilo vreme, u tome i jeste stvar, meni je izlazak te priče glavni događaj u detinjstvu, čarolija života, ja sam bio osuševljen njome, a znam bar još 100 ljudi koji će reagovati isto kao i ja. I daj prestanite više da serete po nečijem detinjstvu ako ne znate da procenite nešto.

Zašto je toliki problem prihvatiti tuđe mišljenje?

Zato što mi je neprihvatljivo mišljenje da su Horde zla glupost??? Meni su Horde zla najdraži strip koji sam pročitao i zbog koga sam zavoleo Zagora, i ne samo meni, već čitavoj generaciji.

A sto mislis o hellingn je ziv...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 22/03/2015 : 17:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam citao Horde zla i u djetinjstvu, pa ne vidim problem u tome da realno kazem kako je prica daleko i od kakvog vrha Zagorovih prica. Cak stavise, nije problem u tome sto je prica djecija, ako je nesto dobro, dobro je do "kraja vremena".

A za Kingov popis, pricali smo milion puta, glavno neslaganje je u vezi sa Laurentijem i Chiarollom. Laurenti bas malo prica crta, ali to sto je nacrtao, vecina je fantasticno odradjena, ja ne vidim da je losiji u Mocvari robijasa, a posebno ne u Carstvu Songaja.Ovu pricu iz JA sage je spasio, jer je crtao po Buratinijevom scenariju, koji je toliko promasen, da rijeci nemam. Ne znam ni zasto mu je Boseli dozvolio da pise o liku kojeg je on smislio.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 22/03/2015 : 17:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

U sustini nije potrebno mnogo da bi se Zagorova crtacka ekipa svela na solidan do dobar nivo. Nekoliko ljudi precrtati, neke druge vratiti, i to je to.

Ferri – Neka crta samo stripove, bez naslovnica.
Nuccio
+Rubini
Barison
Prisco
Torricelli
Esposito Bros.
+Andreucci
Bisi
+Piccinelli
Della Monica
Verni
Venturi
+Dotti
Mangiantini
Gramaccioni
Di Vitovi

Sedioli – Poslati ga natrag u Disney .
Pesce
Laurenti – Neka ga na Dampyru.
Chiarolla – Ne gledam ga rado na Zagoru, ali s obzirom da je vec preko sedamdeset, neka ga, ali da smanji hiperprodukciju na otprilike jednu epizodu u tri godine, kao sto je slucaj sa Texovim crtacima.
Cassarovi – Neka se drze sto dalje od Zagora.
+Ginosatis – Radio je probne table za Zagora, pa neka naseg junaka i crta.
Russo
Piere

Sa ovim crtačkim staffom se potpuno slažem, samo bi ja precrtao i Chiarollu...
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.91 seconds. Snitz Forums 2000