Author |
Topic |
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 01/04/2015 : 10:22:37
|
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by D.J.
Svida mi se Vernijev odgovor. Covjek djeluje skromno.
Pravi Zagorovac svaka mu cast a ne tamo ponasati se kao neko razmazeno dijete....
Verni je majstor |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 01/04/2015 : 10:27:13
|
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by King Warrior
Italijani su napravili ovaj specijalni magazin, u njemu ima 40 ilustracija + razni tekstovi vezani za temu Zagor i Hellingen. Crtaci ilustracija:
Airaghi Alessandrini Ambu Babboni Babini Benevento Bertelè Bianchini Biglia Bocci Buscaglia Cavenago Fabbri Cosimo Ferri Freghieri Frisenda Genzianella Gerasi Gianfelice Longhi Majo Martisciello Matteoni Montanari Montorio Mortarino Mottura Nespolino Parrillo Rispoli Riva Romeo Russo Sacchelli Soffritti Statella Talami Tisselli Troiano Trono
naruciti se moze putem e-maila ili telefona: e-mail: sclsmagazine@gmail.com Facebook: SCLS Magazine – ZAGOR Francesco: 328-4920420
Nije valjda da je ovaj tip Lucio Parrillo, ako jest stvarno bi volio vidjeti taj crtez- tip stvarno rastura
Evo ovdje se mogu vidjeti valjda sve ilustracije, nisam ih brojao. http://www.albissolacomics.it/gadget/le-stampe-della-mostra/
Bocci, Freghieri (), Nespolino, Bennevento, Tisselli, Biglia su mi jedni od najboljih ovdje. (Drzte Timbera dalje od ovog topica ili ce biti pljuvacine) |
www.epicentercomics.com |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 01/04/2015 : 10:34:35
|
Naravno da Verni moze samo Burattinju da zahvali. Evo nekoliko njegovih (kontroverznih) komentara:
1997. sam došao na ideju da pokušam s mojim omiljenim junakom, Zagorom. Kad sam pokazao svoje prve uratke crtačima i urednicima, odgovor je bio gotov uvijek isti – savjetovali su mi da se vratim svom poslu u slastičarnici… Svi osim Morena Burattinija.
To je u stvari pravo čudo jer kad sam počeo raditi u Bonelliju, još uvijek nisam znao crtati (i uopće se ne šalim!).
Dva glavna krivca su Moreno Burattini, koji me je podržavao unatoč negativnim kritikama, za razliku od ostalih, te Sergio Bonelli, koji mi je, usprkos mišljenju svih svojih kolega, odlučio dati priliku iako sam tada još uvijek bio nesposoban. Problem je u tome što su njegovi kolege imali pravo; tada sam bio doista loš, moji crteži dosta neprofesionalni, a ni mom životopisu se nije moglo diviti.
nemam ni mrvicu talenta: nemam niti vizualno pamćenje niti imalo mašte… Nisam uzalud išao u ekonomsku školu te dvanaest godina bio voditelj prodaje.
Kada piše za mene, trudi se biti što tradicionalniji jer zna da ja ne prihvaćam Zagora van njegovih dobro poznatih okvira i tradicije: smatra me svojevrsnim fanatikom kad je Zagor u pitanju, i uvjeren je da kad sam ja zadovoljan, da su zadovoljni i svi ostali čitatelji jer sam ja tipični (prosječni) Zagorov fan.
Ne sviđaju mi se stripovi koji se danas objavljuju, jedini koji mi je donekle drag, i to vjerojatno jer je i on bio dio moje mladosti, je Tex.
gotovo automatski sam preuzeo Maestrov stil. Precrtavao sam mnoge njegove crteže tako da mi je danas prirodno crtati na sličan način, ali on ima tu neku „magiju“ koju ja nikad neću moći precrtati!
I Bonelli i Canzio su mi rekli da bi čitatelji željeli vidjeti Ferrija u Zagoru svaki mjesec, i nisu sretni kada umjesto njega pronađu crtače koji su preinovativni.
Dakle, odgovor na pitanje je: da, tko god uspije crtati kao Ferri (ili bar približno), može biti gotovo siguran da će biti primljen u Zagorovu postavu i da će ga čitatelji cijeniti.
Za sve nase mlade nade: Jedini savjet koji mogu dati je da onaj tko to želi, može i uspjeti, čak i bez puno talenta, ali nemojte misliti da je lagano. U ovih 14 godina rada za Bonelli vidio sam na desetke mladih crtača koji su pitali za savjete i za pomoć, ali kad je došlo vrijeme za zasukati rukave i sjesti zaozbiljno i nacrtati table, iščeznuli su kao snijeg u proljeće. Crtati strip ne znači napraviti par crteža kako te volja i kad te volja, već nosi sa sobom mnoge žrtve, odricanja i znoj. Često se zna dogoditi da moraš nacrtati stvari koje ti se ne sviđaju, da se nadređeni ne slažu s tvojim izborima: ako niste spremni za takve prepreke, mislim da će vam biti teško profesionalno se baviti stripom.
|
Edited by - King Warrior on 01/04/2015 10:35:36 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 01/04/2015 : 11:47:07
|
Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 01/04/2015 : 11:52:38
|
Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.
To sam i ja video. Al kako sam razumeo, nije od 601, nego kad se završi ceo Hellingen. Pošto na toj prvoj Rubinijevoj naslovnici ga i nema. A i reko bi da je nova priča u pitanju. Nažalost ne piše koji je to broj: 604? 605? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/04/2015 : 11:54:38
|
U svakom slučaju, sjajna vest. Bure je prvo bio postavio preksinoć na svom blogu, pa je sklonio dok ne bude i zvanično objavljeno.
Valjda čeka da Ferri kaže to je to, nema više. |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 01/04/2015 : 12:04:52
|
Rubini je odlican izbor za naslovnice, tu nema sta, ali osobno, ja bi radije da je tu odgovornost preuzeo Verni, jednostavno zato sto je njegov stil vise Ferrijevski.
Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 01/04/2015 : 12:07:51
|
quote: Originally posted by acestroke
Rubini je odlican izbor za naslovnice, tu nema sta, ali osobno, ja bi radije da je tu odgovornost preuzeo Verni, jednostavno zato sto je njegov stil vise Ferrijevski.
Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat.
Ma možda bi najbolji sistem bio da su dali da svako crta naslovnicu za svoju epizodu, jer bi tako odali poštu Ferriju i rekli niko nije dostojan da bude naslednik i tačka.
A Vernija su očigledno pitali al ko što je reko, ne želi vruć krompir. Sad će i tako krenuti napadi na Rubinija. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 01/04/2015 : 12:43:12
|
King, pa ne mozes me zeznuti dvije godine za redom istom bazom. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 01/04/2015 : 13:20:48
|
Izabrao sam perfektan dan za ovu objavu. To nije slucajno, mislio sam jos prije dva dana ovo napisati, ali neka, bolje danas. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 01/04/2015 : 14:18:12
|
Ne vjerujem dok ne vidim. Pa nisam lud, a i ne izgleda mi Rubini kao logican izbor bas. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 01/04/2015 : 15:09:22
|
quote: Originally posted by thekide
quote: Originally posted by acestroke
Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat.
Ma možda bi najbolji sistem bio da su dali da svako crta naslovnicu za svoju epizodu, jer bi tako odali poštu Ferriju i rekli niko nije dostojan da bude naslednik i tačka.
Taj sistem ne bi bio loš ali pod uvjetom da se svatko potrudi, bez žurbe i brljanja izvuče najbolje od sebe kod naslovnica, samo nisam siguran da je to moguće kod sviju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
Posted - 01/04/2015 : 15:58:24
|
Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.
Hahahaha dobro si me nasankao.Prvo sam poverovao, ali setio sam se koji je danas dan. Dobra!!! |
The only good thing in life isZAGOR |
|
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 01/04/2015 : 17:47:25
|
Upravo danas sam razgovarao s Burattinijem. Potvrdio je ono što svi znaju, da je u kreativnoj krizi i da ne zna hoće li i dalje pisati scenarije. Vjeruje da će nakon Hellingena uzeti dvogodišnju pauzu, a dotle će glavni urednik biti Mignacco. Rauch će, šuška se, pisati novu epizodu u kojoj se vraća Veliki Marcus, koji ipak nije poginuo u padu sa stabla, već je imao amneziju, ali se prisjetio Zagora i kreće u osvetu. Priča se i o mogućem dolasku novog crtača u Zagor staff, nije potvrđeno, ali s obzirom da je Martin pred gašenje, da se Torti i Alessandrini potiho žele prebaciti na Zagora. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 01/04/2015 : 18:05:24
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Upravo danas sam razgovarao s Burattinijem. Potvrdio je ono što svi znaju, da je u kreativnoj krizi i da ne zna hoće li i dalje pisati scenarije. Vjeruje da će nakon Hellingena uzeti dvogodišnju pauzu, a dotle će glavni urednik biti Mignacco. Rauch će, šuška se, pisati novu epizodu u kojoj se vraća Veliki Marcus, koji ipak nije poginuo u padu sa stabla, već je imao amneziju, ali se prisjetio Zagora i kreće u osvetu. Priča se i o mogućem dolasku novog crtača u Zagor staff, nije potvrđeno, ali s obzirom da je Martin pred gašenje, da se Torti i Alessandrini potiho žele prebaciti na Zagora.
Sve ovo je pravi put... ali prema ubrzanom gašenju serijala. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
goghy
Average Member
Croatia
645 Posts
Member since 11/12/2012 |
|
Topic |
|