forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1209

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 01/04/2015 : 10:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by D.J.

Svida mi se Vernijev odgovor. Covjek djeluje skromno.

Pravi Zagorovac svaka mu cast a ne tamo ponasati se kao neko razmazeno dijete....

Verni je majstor
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 01/04/2015 : 10:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by King Warrior

Italijani su napravili ovaj specijalni magazin, u njemu ima 40 ilustracija + razni tekstovi vezani za temu Zagor i Hellingen. Crtaci ilustracija:

Airaghi
Alessandrini
Ambu
Babboni
Babini
Benevento
Bertelè
Bianchini
Biglia
Bocci
Buscaglia
Cavenago
Fabbri
Cosimo Ferri
Freghieri
Frisenda
Genzianella
Gerasi
Gianfelice
Longhi
Majo
Martisciello
Matteoni
Montanari
Montorio
Mortarino
Mottura
Nespolino
Parrillo
Rispoli
Riva
Romeo
Russo
Sacchelli
Soffritti
Statella
Talami
Tisselli
Troiano
Trono

naruciti se moze putem e-maila ili telefona:
e-mail: sclsmagazine@gmail.com
Facebook: SCLS Magazine – ZAGOR
Francesco: 328-4920420

Nije valjda da je ovaj tip Lucio Parrillo, ako jest stvarno bi volio vidjeti taj crtez- tip stvarno rastura

Evo ovdje se mogu vidjeti valjda sve ilustracije, nisam ih brojao.
http://www.albissolacomics.it/gadget/le-stampe-della-mostra/

Bocci, Freghieri (), Nespolino, Bennevento, Tisselli, Biglia su mi jedni od najboljih ovdje.
(Drzte Timbera dalje od ovog topica ili ce biti pljuvacine)

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2015 : 10:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Naravno da Verni moze samo Burattinju da zahvali. Evo nekoliko njegovih (kontroverznih) komentara:

1997. sam došao na ideju da pokušam s mojim omiljenim junakom, Zagorom. Kad sam pokazao svoje prve uratke crtačima i urednicima, odgovor je bio gotov uvijek isti – savjetovali su mi da se vratim svom poslu u slastičarnici… Svi osim Morena Burattinija.

To je u stvari pravo čudo jer kad sam počeo raditi u Bonelliju, još uvijek nisam znao crtati (i uopće se ne šalim!).

Dva glavna krivca su Moreno Burattini, koji me je podržavao unatoč negativnim kritikama, za razliku od ostalih, te Sergio Bonelli, koji mi je, usprkos mišljenju svih svojih kolega, odlučio dati priliku iako sam tada još uvijek bio nesposoban. Problem je u tome što su njegovi kolege imali pravo; tada sam bio doista loš, moji crteži dosta neprofesionalni, a ni mom životopisu se nije moglo diviti.

nemam ni mrvicu talenta: nemam niti vizualno pamćenje niti imalo mašte… Nisam uzalud išao u ekonomsku školu te dvanaest godina bio voditelj prodaje.

Kada piše za mene, trudi se biti što tradicionalniji jer zna da ja ne prihvaćam Zagora van njegovih dobro poznatih okvira i tradicije: smatra me svojevrsnim fanatikom kad je Zagor u pitanju, i uvjeren je da kad sam ja zadovoljan, da su zadovoljni i svi ostali čitatelji jer sam ja tipični (prosječni) Zagorov fan.

Ne sviđaju mi se stripovi koji se danas objavljuju, jedini koji mi je donekle drag, i to vjerojatno jer je i on bio dio moje mladosti, je Tex.

gotovo automatski sam preuzeo Maestrov stil. Precrtavao sam mnoge njegove crteže tako da mi je danas prirodno crtati na sličan način, ali on ima tu neku „magiju“ koju ja nikad neću moći precrtati!

I Bonelli i Canzio su mi rekli da bi čitatelji željeli vidjeti Ferrija u Zagoru svaki mjesec, i nisu sretni kada umjesto njega pronađu crtače koji su preinovativni.

Dakle, odgovor na pitanje je: da, tko god uspije crtati kao Ferri (ili bar približno), može biti gotovo siguran da će biti primljen u Zagorovu postavu i da će ga čitatelji cijeniti.

Za sve nase mlade nade: Jedini savjet koji mogu dati je da onaj tko to želi, može i uspjeti, čak i bez puno talenta, ali nemojte misliti da je lagano. U ovih 14 godina rada za Bonelli vidio sam na desetke mladih crtača koji su pitali za savjete i za pomoć, ali kad je došlo vrijeme za zasukati rukave i sjesti zaozbiljno i nacrtati table, iščeznuli su kao snijeg u proljeće. Crtati strip ne znači napraviti par crteža kako te volja i kad te volja, već nosi sa sobom mnoge žrtve, odricanja i znoj. Često se zna dogoditi da moraš nacrtati stvari koje ti se ne sviđaju, da se nadređeni ne slažu s tvojim izborima: ako niste spremni za takve prepreke, mislim da će vam biti teško profesionalno se baviti stripom.

Edited by - King Warrior on 01/04/2015 10:35:36
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2015 : 10:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

http://www.albissolacomics.it/gadget/le-stampe-della-mostra/

Bocci, Nespolino, Romeo, Majo, Talami, Mortarino i Trono odlicni. Ostali manje vise.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 01/04/2015 : 10:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Kako moćan Zagor u Dylanovu stilu od Freghierija. I još mi se Majo izdvaja od ostatka.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2015 : 11:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/04/2015 : 11:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rubini mi je rekao na fb da nije rekao zadnju rijec na Zagoru, kaze da ce crtati Zagorove naslovnice od broja 601, ali uporedo raditi i na Texu. Jos nesto, kaze da ce crtati iskljucivo naslovnice redovne serije, pretpostavljam da ce druga izdanja crtati drugi crtaci, ili mozda i dalje Ferri. Vidjecemo.

To sam i ja video. Al kako sam razumeo, nije od 601, nego kad se završi ceo Hellingen. Pošto na toj prvoj Rubinijevoj naslovnici ga i nema. A i reko bi da je nova priča u pitanju. Nažalost ne piše koji je to broj: 604? 605?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2015 : 11:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nije ni meni bilo jasno, pa sam ga pitao preko PM. Potvrdio je da ce crtati naslovnice od broja 601.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/04/2015 : 11:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju, sjajna vest. Bure je prvo bio postavio preksinoć na svom blogu, pa je sklonio dok ne bude i zvanično objavljeno.

Valjda čeka da Ferri kaže to je to, nema više.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 01/04/2015 : 11:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Nakon Laurentija...
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 01/04/2015 : 12:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
jeftina travanjska

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 01/04/2015 : 12:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Rubini je odlican izbor za naslovnice, tu nema sta, ali osobno, ja bi radije da je tu odgovornost preuzeo Verni, jednostavno zato sto je njegov stil vise Ferrijevski.

Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/04/2015 : 12:07:51  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Rubini je odlican izbor za naslovnice, tu nema sta, ali osobno, ja bi radije da je tu odgovornost preuzeo Verni, jednostavno zato sto je njegov stil vise Ferrijevski.

Ali kao sto rekoh, Rubini je super, sretno mu bilo, bas me interesuje kako ce sve to izgledat.

Ma možda bi najbolji sistem bio da su dali da svako crta naslovnicu za svoju epizodu, jer bi tako odali poštu Ferriju i rekli niko nije dostojan da bude naslednik i tačka.

A Vernija su očigledno pitali al ko što je reko, ne želi vruć krompir.
Sad će i tako krenuti napadi na Rubinija.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/04/2015 : 12:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
King, pa ne mozes me zeznuti dvije godine za redom istom bazom.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/04/2015 : 13:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Izabrao sam perfektan dan za ovu objavu. To nije slucajno, mislio sam jos prije dva dana ovo napisati, ali neka, bolje danas.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/04/2015 : 14:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ne vjerujem dok ne vidim. Pa nisam lud, a i ne izgleda mi Rubini kao logican izbor bas.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 01/04/2015 : 14:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Bravo za Vernija, već kad je netalentiran bar je iskren čovjek.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/04/2015 : 15:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by acestroke

Ma možda bi najbolji sistem bio da su dali da svako crta naslovnicu za svoju epizodu, jer bi tako odali poštu Ferriju i rekli niko nije dostojan da bude naslednik i tačka.

Taj sistem ne bi bio loš ali pod uvjetom da se svatko potrudi, bez žurbe i brljanja izvuče najbolje od sebe kod naslovnica, samo nisam siguran da je to moguće kod sviju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 01/04/2015 : 15:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ovo za Rubinija mi se čini kao Prvi April.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 01/04/2015 : 15:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hahahaha dobro si me nasankao.Prvo sam poverovao, ali setio sam se koji je danas dan.
Dobra!!!

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 01/04/2015 : 15:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Mada bih bio zadovoljan da je istina

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/04/2015 : 17:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45218&whichpage=1

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 01/04/2015 : 17:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
Upravo danas sam razgovarao s Burattinijem. Potvrdio je ono što svi znaju, da je u kreativnoj krizi i da ne zna hoće li i dalje pisati scenarije. Vjeruje da će nakon Hellingena uzeti dvogodišnju pauzu, a dotle će glavni urednik biti Mignacco.
Rauch će, šuška se, pisati novu epizodu u kojoj se vraća Veliki Marcus, koji ipak nije poginuo u padu sa stabla, već je imao amneziju, ali se prisjetio Zagora i kreće u osvetu.
Priča se i o mogućem dolasku novog crtača u Zagor staff, nije potvrđeno, ali s obzirom da je Martin pred gašenje, da se Torti i Alessandrini potiho žele prebaciti na Zagora.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 01/04/2015 : 18:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Upravo danas sam razgovarao s Burattinijem. Potvrdio je ono što svi znaju, da je u kreativnoj krizi i da ne zna hoće li i dalje pisati scenarije. Vjeruje da će nakon Hellingena uzeti dvogodišnju pauzu, a dotle će glavni urednik biti Mignacco.
Rauch će, šuška se, pisati novu epizodu u kojoj se vraća Veliki Marcus, koji ipak nije poginuo u padu sa stabla, već je imao amneziju, ali se prisjetio Zagora i kreće u osvetu.
Priča se i o mogućem dolasku novog crtača u Zagor staff, nije potvrđeno, ali s obzirom da je Martin pred gašenje, da se Torti i Alessandrini potiho žele prebaciti na Zagora.

Sve ovo je pravi put... ali prema ubrzanom gašenju serijala.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

goghy
Average Member

Croatia
645 Posts

Member since 11/12/2012

Posted - 01/04/2015 : 20:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send goghy a Private Message  Reply with Quote
i prema prvotravanjskoj šali,...
Go to Top of Page
Page: of 1209  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.3 seconds. Snitz Forums 2000