forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/08/2015 : 20:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
treba gurati dalje i nevracati iste likove.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 13/08/2015 : 22:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

treba gurati dalje i nevracati iste likove.

Stare likove treba vraćati ako se s njima može nešto novo i bolje izreći, a nove likove treba stvoriti i paziti da ne postanu sra*je. Mortimer je u prvom pojavljivanju bio tako cool, a u trećem mi je krenuo na jetra.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/08/2015 : 22:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Mortimer je bio najbolji u drugom pojavljivanju.
Ali nigdje nije bio bas uzasan.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/08/2015 : 22:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

PP mi je poslao i private message, a ja bih samo jos jednu zavrsnu rijec ovdje.

Sve je u redu, kad procitam svoj komentar priznajem da on moze biti potcjenjivacki iako mi nije bila namjera, bilo je to samo malo agresivnija izjava, zelja za naglasavanjem.

A i Johnny Difool je odmah dolio ulje i rekao se vidi da ne podosim PP-a. Ne da ga ne podnosim nego bas suprotno, jako mi je drag, smatram ga najtalentiranijim autorom tekstova (kao sto je sam rekao jednom - to mu je i struka) i zbog njegovih postova iz 2011. i 2012. sam i poceo posjecivati forum sat ili dva dnevno. Covjek jos savrseno zna talijanski i jos smo tu negdje generacije (on je stariji mozda godinu dana, a mozda i manje), odgovara mi bas po svemu. Rijec filozofija ne mora nuzno biti negativna, ovdje sam je nespretno upotrijebio i pripazit cu ubuduce da ne isprovociram olako ljude koji stvarno pridonose ovoj stranici. Zivio, Darko :)

A što drugo da zaključim kad napišeš da Patkov tekst nisi pročitao, niti slova, i da ni nećeš jer te ne zanima "puna kuća Patkova filozofiranja"???
Hebi ga, je iz toga ni uz najbolju volju nisam uspio zaključiti da ti je Patak "jako drag" i da ga smatraš "najtalentiranijim autorom tekstova".
Kad je meni netko jako drag (autor) i kad ga smatram (naj)talentirani(ji)m, onda tekstove dotičnog i čitam, a ne apriori i s visoka otpisujem zbog "pune kuće filozofiranja".
Stvar je u tome što smo i Patak i ja i ostali vrlo dobro i sasvim točno shvatili tvoje riječi, a ti se naknadno pokušavaš izvući.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 13/08/2015 : 22:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Sad vidim da sam se možda krivo izrazio. U trećem pojavljivanju me je ljutilo to što su spojena dva negativca koji se oslanjaju na svoj mozak, ali priča u samo DVA I POL stripa mi je bila sramotno kratka. Mortimer i Krojač (Tkač) ako se pojavljuju skupa zaslužuju barem 2X više stranica.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2648 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 13/08/2015 : 22:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:
Originally posted by Giuda Ballerino

PP mi je poslao i private message, a ja bih samo jos jednu zavrsnu rijec ovdje.

Sve je u redu, kad procitam svoj komentar priznajem da on moze biti potcjenjivacki iako mi nije bila namjera, bilo je to samo malo agresivnija izjava, zelja za naglasavanjem.

A i Johnny Difool je odmah dolio ulje i rekao se vidi da ne podosim PP-a. Ne da ga ne podnosim nego bas suprotno, jako mi je drag, smatram ga najtalentiranijim autorom tekstova (kao sto je sam rekao jednom - to mu je i struka) i zbog njegovih postova iz 2011. i 2012. sam i poceo posjecivati forum sat ili dva dnevno. Covjek jos savrseno zna talijanski i jos smo tu negdje generacije (on je stariji mozda godinu dana, a mozda i manje), odgovara mi bas po svemu. Rijec filozofija ne mora nuzno biti negativna, ovdje sam je nespretno upotrijebio i pripazit cu ubuduce da ne isprovociram olako ljude koji stvarno pridonose ovoj stranici. Zivio, Darko :)

A što drugo da zaključim kad napišeš da Patkov tekst nisi pročitao, niti slova, i da ni nećeš jer te ne zanima "puna kuća Patkova filozofiranja"???
Hebi ga, je iz toga ni uz najbolju volju nisam uspio zaključiti da ti je Patak "jako drag" i da ga smatraš "najtalentiranijim autorom tekstova".
Kad je meni netko jako drag (autor) i kad ga smatram (naj)talentirani(ji)m, onda tekstove dotičnog i čitam, a ne apriori i s visoka otpisujem zbog "pune kuće filozofiranja".
Stvar je u tome što smo i Patak i ja i ostali vrlo dobro i sasvim točno shvatili tvoje riječi, a ti se naknadno pokušavaš izvući.

Ja i patak smo zavrsili pricu i kao sto sam rekao zbog njega sam i poceo posjecivati forum, tad jos Nathana nisam ni citao. Prva osoba kojoj sam procitao profil info kad sam se napokon registrirao je on jer sam skuzio da smo tu negdje po godinama i jer me najvise zanimalo. Da ga ne podnosim, vjeruj mi ne bih se opravdavao nego bih vjerojatno iskoristio priliku pa jos svasta ispisao. Tebe u pocetku nisam mogao podnijeti, ali se to promijenilo, ponajvise zbog toga sto smo tu porijeklom iz istog kraja, a priznam ti da imas zavidnu opcu kulturu.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/08/2015 : 23:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nema problema, priča je završena i sve je u redu. Samo nisam mogao prešutjeti kad si me već uvukao u priču, a zbog ljetovanja i služenja smartphoneom nisam uspio reagirati brže.
Svi mi kad se uključimo u forum smo malo "prčeviti" i ponekad prebučni i arogantni, pa i reagiramo prenaglo i nepromišljeno, ali se nakon nekog vremena smirimo i prilagodimo.
Hvala zbog "zavidne opće kulture", a kad već dijelimo komplimente, redovito pratim tvoje postove o Nathanu, Dylanu i Bonellijevim novitetima, i prilično su kvalitetni.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/08/2015 : 23:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nema frke, platite rundu svima ovdje na topicu i sve vam je oprošteno! ;) Time je stvar zaključena.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 14/08/2015 : 09:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
...a možemo i pojesti!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/08/2015 : 10:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Samo kažite gdje
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 14/08/2015 : 11:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Burattini je sagorio u želji da od Mortimera stvori velikog neprijatelja i totalno je isforsirao taj lik. Ona njegova zadnja pojavljivanja su dno dna. Priče lišene svakog smisla i uzbudljivosti, ogledno forsiranje stile Bure.

Jedino pozitivno kod tih Mortimerovih pojavljivanja jest što su priče lako zaboravljive pa je bar čitatelj lišen trajnijih trauma.

Apropo Rauchove Ylenije, to je baš bila odlučujuća utakmica u kojem je Rauch trebao potvrditi da nije vječni talent. I spektakularno je podbacio, zabio je 3 autogola i zaradio je crveni karton. Taj Rauch je mediokritet i nikad ništa od njega. Ako su on i zločinac Mignacco jedine scenarističke uzdanice ako se štogod dogodi Buri, Zagor odmah može u proces gašenja.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/08/2015 : 11:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
O kojim autogolovima se tocno radi?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 14/08/2015 : 11:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

O kojim autogolovima se tocno radi?

Morao bih iskopati svoj komentar dok mi je priča bila friška, jer hvala Bogu taj užas je lako zaboravljiv. Ovako iz sjećanja... Cijela priča je zapravo o nekoj šašici kokošara i švercera... I pojavi se neka napaljena vampirica koja okolo švrlja bezveze i nije baš sigurna što hoće. Zagor? On tu okolo baljezga i nije ni njemu jasno koji vrag on tu radi.
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 14/08/2015 : 11:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Ta priča sa Ilenijom je dno dna, mislim da mi je bila toliko dosadna da poslednji deo uopšte nisam kupio.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/08/2015 : 19:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Iako pomalo bedasta Chicova poza je nesvakidašnja pa se barem ne može reći da je prekopirana od Ferrija.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 14/08/2015 : 23:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Dečki ja vas sve volim i sa svima se ponosim. Nakon vše od 50 godina da je netko spreman voliti Zagora onoliko koliko ga vi volite to zaslužuje najdublji naklon. Ovaj strip svojom dubinom, oštroumnošću, pronicljivošću i mnogim drugim kvalitetama zadaje smrtonosni udarac svim drugim junacima. Njegova spremnost da pregazi svoja načela u prvom susretu s Alkemičarom, njegova hladnokrvnost u prvom susretu s Winter Snakeom, njegova pronicljivost u Mortimerovom slučaju, njegova spremnost da žrtvuje svoj život u susretima s Hellingenom, Kandraxom i mnogim drugim junacima treba bitit nit vodilja svim ljudima koji imaju i malo morala. Jer ljubitelji Duha sa sekirom... vi ste On. Kad se pogledate u ogledalo ujutro vi nećete vidjeti sebe nego Njega. I dokle god postoje takvi fanovi Nollittina i fFerijeva ideja nikafa neče umrijeti.

Zarto neka je vječna slava Zagoru koji je nosio sjekiru, a ne dva kolta, vozio avion, uzdržavao pračovjelka i.li živio u Londonu. On je odjebo civilizaciju i živi kapo jedabn sprirodom

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 14/08/2015 : 23:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Dečki ja vas sve volim i sa svima se ponosim. Nakon vše od 50 godina da je netko spreman voliti Zagora onoliko koliko ga vi volite to zaslužuje najdublji naklon. Ovaj strip svojom dubinom, oštroumnošću, pronicljivošću i mnogim drugim kvalitetama zadaje smrtonosni udarac svim drugim junacima. Njegova spremnost da pregazi svoja načela u prvom susretu s Alkemičarom, njegova hladnokrvnost u prvom susretu s Winter Snakeom, njegova pronicljivost u Mortimerovom slučaju, njegova spremnost da žrtvuje svoj život u susretima s Hellingenom, Kandraxom i mnogim drugim junacima treba bitit nit vodilja svim ljudima koji imaju i malo morala. Jer ljubitelji Duha sa sekirom... vi ste On. Kad se pogledate u ogledalo ujutro vi nećete vidjeti sebe nego Njega. I dokle god postoje takvi fanovi Nollittina i fFerijeva ideja nikafa neče umrijeti.

Zarto neka je vječna slava Zagoru koji je nosio sjekiru, a ne dva kolta, vozio avion, uzdržavao pračovjelka i.li živio u Londonu. On je odjebo civilizaciju i živi kapo jedabn sprirodom

Ma volimo i mi tebe
PS. izgleda da nisam jedini koji je malo cugno nocas

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/08/2015 : 23:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Možda kod njega nije u pitanju cuga nego vutra.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 15/08/2015 : 09:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Ili je ovo u pitanju...

...ili je Timber hakovao bjelolasicin profil.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 15/08/2015 : 13:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ma to je bio samodubokoumno promišljanje

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 16/08/2015 : 23:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/recenzije/undefined-undefined-krvave-piramide/1209/

Ah, Bure. Ambiciozno, ali na kraju ipak ostaje žal što smo Ferrija potrošili na 470 stranica. Ovo je druga najduža priča u serijalu. Toliko stranica zaslužuju jedino Hellingen odnosno neka opaka epska Zagor Origins priča. Radije bih imao dve Ferrijeve priče nego ovu jednu. Ovo je ipak samo dio (i to srednji, a ne završni) te Richter mini-sage. Moglo se je to skratiti i odmah bi to bilo sve puno jače…

Azteci, potjera za Richterom i Velasquezom, izgubljeni grad u prašumi, Denise Lafitte i gusari Jeana Lafittea… dobri su to elementi, ali nisam osjetio sintezu. Te dodatne stranice Bure koristi za one blesave »Čiko je šeprtlja i mora se poskliznuti i pasti« gegove. Zasmetalo mi ono Zagorovo ubijanje nedužnog astečkog radnika. Imaš miljun kvadratnih kilometara trstike, ali naš »duh« sa sjekirom se očito ne zna sakriti i onda ga ona dvojica otkrivaju i jedan ostaje bez života. Bure, možeš ti bolje od toga.

Najbolji dio mi je bio Zagorov okršaj sa anakondom. Dobar mi je bio i onaj general Maxtli, iako ga Bure skoro i zaboravio na kraju. Moglo se više izvući iz tih Azteka. Stranica je bilo dovoljno. Richter je na kraju baš imao sreće jer je uletio u sav taj đumbus i pokupio ono po što je došao. U biti, takva scenarističko rješenje je i realno – tako je i Cortez imao sreće. Ferri je ovdje baš dobar. Osjeti se malo pad kasnije, ali i dalje je to pravi maestro crtež. Denise mu malo šteka, ali nadoknađuje sa prikazom svega ostalog. Bravo Ferri, samo šteta što je to Bure razvodnio.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 17/08/2015 : 12:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Jedina Burina ambicija je bila da napiše priču dugu u Nollitinom stilu
Sve ostalo mu je bilo sporedno, natrpa je svega i svačega samo da natuče što veći broj stranica.

Al ona scena kad onaj vrač pokupi metak u stilu Indiane Jonesa je vrh, valjda jedini svjetli trenutak priče.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/08/2015 : 12:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Moram ponovo pročitati ovo gore. Tu sam ostao u blaženom zaboravu, jer sam nemalo puta zaspao kao klada dok sam je čitao. Ne šalim se. Jbt ko da sam čitao Velikog Bleka. Ima mnooogo dobrih stvari u njoj, ali je Burattini baš preterano razvukao, na dobrom broju scena čak i nepotrebno.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 17/08/2015 : 12:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Baš to, puno je Burinih priča koje se ne pamte. Što više nabija cifru napisanih priča to pada postotak onih vrlo dobrih i odličnih.

I inače mi je cijeli taj ciklus sa profesorom Richterom koji završava na Islandu žešći promašaj. Čak je Boselli tu i gori od Bure.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/08/2015 : 12:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Baš to. Ni Boselli se nije tu proslavio.
Jedini svetli momenat cele te sage je scena sa Maelstromom, a ona nema nikakve veze sa celom pričom. Ostalo mi je njanjavo. Veliki potencijal katastrofalno iskorišten.

Ovo sa Maelstromom, da se odmah objasnim, ima veze sa sagom jer se ona pripaja velikoj slici Atlantidske saga, koje je Richter saga jedan deo...ali "nema veze sa pričom" kažem u smislu "Mogla se staviti i u sred pripovesti "Lord u Darkwoodu" sa jednakim učinkom po Veliku Sliku i jednakom funkcionalnošću za epizodu u kojoj se pojavila"

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.56 seconds. Snitz Forums 2000