forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/03/2016 : 20:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Inace veliki mi je gust imat(neke)epizode Zagora u jednom kvalitetnom izdanju,ove bolje price!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/03/2016 : 20:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
imaš za to američkog Zagora;)
to će ti biti najbolje Zagorove priče u kvalitetnom izdanju

inače,
pročitao sam Povratak u pećinu - Sjeme zla
pogledao sam raspravu i recenziju
ne bih sada ulazio dublje, samo onako na prvu

ovoga trena nisam sasvim siguran kako bih vrednovao ovaj Burattinijev iskorak
u svakom slučaju nije vrhunski, a je li barem pristojna, tečna priča, pa, vjerojatno bih trebao pročitati još jednom
ima ta snažna scena, o kojoj su pisali Poncho i Solar, Zagor trči u svojoj šumi - tako počinjemo. ovo je baš moćno, kao i penjanje na osmatračnicu. Zagor u svojoj šumi u svojoj kolibi. osmatračnica. najizvorniji Zagor, postavljen u centar.
istovremeno, u Darkwoodu se otvara prolaz koji vodi prema drevnim civilizacijama, ciklus mu i atlantida, dakle - jedan sasvim drugi sustav!
ne znam što bih mislio o takvom 'sukobu' dva sustava, intuitivno se odmah veže uz takva nepoklapanja oznaka teškog promašaja.

za razliku od Deecaya u recenziji, ja mislim da je odlično i bitno pogođeno što Zagor (nadam se!!) neće biti povezan sa nekakvim božanskim porijeklom. sam Boselli je tu zašao na opasan, sklizak teren i sada treba vještine da se stvar rasplete na najbolji način. kakve krvne linije, neću od Zagora da mi daju Svetu Krv Sveti Graal.
čak ni to simboličko rješenje, "junak sa tisuću lica", nje nešto bez nolitijanskog dodira u stilu metafizičkog vesterna - baš kao što je uradio i utemeljio u Vječnoj magiji. atlantida i mu, damballahi i pahane su pad u banalnosti (više ili manje efektne, ali ipak, banalnosti) ako se ne uspije održati ona metafizičko-mitološka, arhetipska dimenzija, tek dodir transcendencije (a ne transcendencija servirana na tanjuru u izracionaliziranim zalogajima, za čitatelja koji misli da je svijet do kraja objašnjiv, bez ostatka).

tek treba vidjeti koliko je sam Boselli uprskao stvar koketirajući sa božanskim, a i sa atlantidom, umjesto da je atraktivnost drevnih civilizacija iskoristio u čisto pustolovnom štihu.
moguće da se Burattini ovdje pokušao napraviti veći-boselli-od-bosellija, pa i degradirati samog sebe iz Nulte godine Darkwooda.
ali, za preciznije izvođenje, trebat ću ponoviti sve ove priče.
u svakom slučaju, o Vječnoj magiji ću (još) jednom pisati, upravo iz kuta ovih sagledavanja, koja su, po svemu sudeći, Bosellija unekoliko odnijela na stranputicu, a Burattini se tu, kao i uvijek, nastoji prikrpati baš na najpogrešnija mjesta;)
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/03/2016 : 22:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Razmisljao sam uzet neke epizode,ali u boji je,meni je ipak drazi crno bijeli!!Mozda ipak uzmem Zimsku zmiju i jos neke klasike!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/03/2016 : 23:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I u boji ti klasici izgledaju dobro, barem oni koje sam imao prilike vidjeti.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/03/2016 : 23:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky
tek treba vidjeti koliko je sam Boselli uprskao stvar koketirajući sa božanskim, a i sa atlantidom, umjesto da je atraktivnost drevnih civilizacija iskoristio u čisto pustolovnom štihu.
moguće da se Burattini ovdje pokušao napraviti veći-boselli-od-bosellija, pa i degradirati samog sebe iz Nulte godine Darkwooda.

I jest ali je potpuno promašio a to gore izgleda nego kada kopira Nolittu, prva sveska još nekako dok je druga Sjeme zla meni jedna od najlošijih koje sam pročitao na Zagoru.

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 28/03/2016 : 23:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

I u boji ti klasici izgledaju dobro, barem oni koje sam imao prilike vidjeti.

Pa samo dva su klasika u boji,Indijanski cirkus i Moj prijatelj Jim Gitara,pa da dobri su kad su korice iste kao i kod svih stripova,nisu onako glatke kao u koloraca!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/03/2016 : 23:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam na ove priče koje je Libellus objavio u svojim knjigama, onaj stari kolor iz 70-ih godina se ne može mjeriti s time.

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 29/03/2016 : 00:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Aha,ma da ne moze ali je solidan,ma ne volim ja Zagora u boji,pogotovo ne Ferrija.Zapravo ne volim stripove koji su crno bijeli pa ih se onda naknadno oboji!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/03/2016 : 09:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Aha,ma da ne moze ali je solidan,ma ne volim ja Zagora u boji,pogotovo ne Ferrija.Zapravo ne volim stripove koji su crno bijeli pa ih se onda naknadno oboji!

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/03/2016 : 11:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ferriju ne treba boja ali nekim drugim crtačima može pomoći da njihove brljotine učini manje vidljivima.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/03/2016 : 11:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ferriju ne treba boja ali nekim drugim crtačima može pomoći da njihove brljotine učini manje vidljivima.

Laurenti i Marcello posebno.
Jos da i naocale za 3D koristimo pomoglo bi za citanje.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/03/2016 : 14:18:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
ZAGOR 12/DVANAEST/TWELVE/ZWOLF ZOVE UPOMOĆ

Isprika što gnjavim forumaše, ali brijem da mi treba pomoć.

Neki se vjerojatno sjećaju one moje drukčije, mračne vizije Zagora u sadašnjosti, gdje bi on bio lik tipa Punisher, Chico bi bio bivši pripadnik bandi, a protiv zlikovaca bi se borili u velegradu Darkwood Cityju koji vrvi kriminalom. To bi bila totalno alternate verzija Zagora, nešto kao Spider-Man 2099 ili Spider-Man Unlimited... Znači nešto potpuno "What if". Kad sam prvi put iznio tu ideju svi su ju popljuvali, dok su neki pozitivno reagirali kad sam okačio probni scenarij na forum još prije dvije godine.

U zadnje vrijeme se nanovo bavim tom idejom otpočetka i došao sam do trenutka gdje bih trebao ubaciti neke policijske ličnosti koje bi se pozabavile Zagorovom osvetničkom djelatnošću. Ima li možda netko ideju koje bi kultne likove mogao staviti u cipele policajaca? Pošto se ne mogu sjetiti nijednog značajnijeg šerifa ili predstavnika zakona (a da nije vojna ličnost) moram ovako ispitivati okolo-naokolo. Čak sam došao na jednu blago rečeno netipičnu ideju o tome da Fishleg i njegova posada ne bi bili lovci na kitove (jer teško da bi takvo što mogli uklopiti u ovakvu verziju lika) nego svojevrsni policijski taskforce, odred koji bi se bavio raznim bandama i sličnim nedaćama u Darkwoodu.

Ako netko dijeli moj entuzijazam ili jednostavno nema pametnijeg posla, pomozite!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 29/03/2016 : 17:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Neki se vjerojatno sjećaju one moje drukčije, mračne vizije Zagora u sadašnjosti, gdje bi on bio lik tipa Punisher, Chico bi bio bivši pripadnik bandi, a protiv zlikovaca bi se borili u velegradu Darkwood Cityju koji vrvi kriminalom. To bi bila totalno alternate verzija Zagora, nešto kao Spider-Man 2099 ili Spider-Man Unlimited... Znači nešto potpuno "What if". Kad sam prvi put iznio tu ideju svi su ju popljuvali, dok su neki pozitivno reagirali kad sam okačio probni scenarij na forum još prije dvije godine.

U zadnje vrijeme se nanovo bavim tom idejom otpočetka i došao sam do trenutka gdje bih trebao ubaciti neke policijske ličnosti koje bi se pozabavile Zagorovom osvetničkom djelatnošću. Ima li možda netko ideju koje bi kultne likove mogao staviti u cipele policajaca? Pošto se ne mogu sjetiti nijednog značajnijeg šerifa ili predstavnika zakona (a da nije vojna ličnost) moram ovako ispitivati okolo-naokolo. Čak sam došao na jednu blago rečeno netipičnu ideju o tome da Fishleg i njegova posada ne bi bili lovci na kitove (jer teško da bi takvo što mogli uklopiti u ovakvu verziju lika) nego svojevrsni policijski taskforce, odred koji bi se bavio raznim bandama i sličnim nedaćama u Darkwoodu.

Ako netko dijeli moj entuzijazam ili jednostavno nema pametnijeg posla, pomozite!

Jel ti to samo sebi motas po glavi ili zapisujes??Ak si se vec ufuro tak onda bi mogao uzet papira A4,obicnog bijelog jedno 400 komada,zatim presavines da bude format tu negdje A5 kao kod Bonellijevih stripova.Svaku stranicu table nacrtas s ravnalima,sad ne znam kakav si sa crtanjem ali samo skiciras likove i objekte, naravno ucrtavas oblacice i tamo pises text.Mogao bi zapocetak pocet s obicnim Zagorom ovakvim kakav je sad,ako ti ispadne dobra epizoda posaljes to Burattiniju da te primi kao novog Zagorovog scenarista pa mozda onda i dobijes posao glavnog urednika Zagora pa ces onda moc stavljat u serijal ideje koje ti hoces!
Go to Top of Page

Gru
Average Member

839 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 29/03/2016 : 19:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Jedini šerif koji mi za sada pada na pamet je James Hilton iz epizode "Limena zvijezda". Po meni bi za ulogu policajca odgovarao pukovnik Perry.
Što se tiče Fishlega i posade oni mi ovako vuku na nekakve povremene krijumčare, nikako na policiju.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 29/03/2016 : 20:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Imaš Malkovića, ako ti ne smeta što je umro.
A možeš i Batertona ubaciti.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 29/03/2016 20:54:13
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9578 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 29/03/2016 : 20:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Satko? Pravnik danju a noću crveni osvetnik... ups! to je netko drugi

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/03/2016 : 21:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, Satko je pravednik. On bi mogao biti taj kojeg tražiš.

A imaš i ove ostale:

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/03/2016 : 22:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima na pomoći...

Gruova verzija mi se dopada... Perry na čelu policije i Fishleg kao neka vrst krijumčara.

quote:
Imaš Malkovića, ako ti ne smeta što je umro.
A možeš i Batertona ubaciti.

Battertona imam na umu, ali kao privatnog istražitelja, a o Malkoviću sam već razmišljao pomalo. Da se ubaciti.

quote:
Satko? Pravnik danju a noću crveni osvetnik... ups! to je netko drugi

Upravo tako, ali i s tim se može igrati!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/03/2016 : 23:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Paaa, kap.Ribonogi mi vuce na Gordona iz Gothama, naravnog starijeg...
Supermike bi zbog slicnosti bio novinar-zabadalo-freelancer-fotograf tipa Jimmy Olsen, onaj iz Donnerove verzije Supermana, zut-kuruzni,kak bi rekli zagorci,ne?
Ne mogu se sjetiti je li "Die Hard", ali Wes Study je bio policajac,a on je Mohawk ili Iroquis, tako da i modernog Tonku ubacis kao porucnika odjela protiv krijumcarenja vatrene vo..ovaj alkohola.
Onak' malo otprilike "what if looks like".

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 30/03/2016 : 01:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

A imaš i ove ostale:

Jel ovo doktor Stubb pored Kandraxa?Ako je onda je glupo sto su njega svrstali medu neprijatelje kad se pojavljuje samo jednom isto ko i Molok,jest da se pojavljuje jos i u Indijanskoj magiji ali jebes to!Ovdje su trebali iic samo pravi Zagorovi neprijatelji s kojima se Zagor susreo vise puta,nema Mortimera!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 30/03/2016 : 04:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Ova slika je idealna za okvirot i staviti u sobu sa stripovima

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/03/2016 : 08:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

...nema Mortimera!

crtež je prije Mortimerovog vremena
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/03/2016 : 11:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by nagor

A imaš i ove ostale:

Jel ovo doktor Stubb pored Kandraxa?Ako je onda je glupo sto su njega svrstali medu neprijatelje kad se pojavljuje samo jednom isto ko i Molok,jest da se pojavljuje jos i u Indijanskoj magiji ali jebes to!Ovdje su trebali iic samo pravi Zagorovi neprijatelji s kojima se Zagor susreo vise puta,nema Mortimera!

Jeste dr.
U pravu si, ali na slikama se nalazi samo stara garda, mada su mogli staviti jos kojeg atraktivnog neprijatelja.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/03/2016 : 11:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Ne može se dobar Zagor napisati na 96 stranica.

Moze, samo je potreban dobar majstor koji bi bio u stanju da tako nesto izvede.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/03/2016 : 11:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Mnogo je toga on dotakao u toj prici, od Nolitte, Sclavija pa sve do Bosellija. Pretpostavljam da je htjeo da napravi neku vrstu omaza kroz vremensku liniju.
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.78 seconds. Snitz Forums 2000