Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/04/2016 : 22:41:51
|
Ako bude Nuccio nastavljam kupovati Zagora dok god izlazi pa taman priče bile najgore smeće, ako bude Laurenti nema šanse da uzimam išta drugo osim kvalitetnijih priča. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 07/04/2016 : 22:47:36
|
quote: Originally posted by solar
Uvijek kad se spominje Torricellija svi vade tu jednu dobru ilustraciju a nitko ne spominje desetke loših gdje Zagor i ostali likovi izgledaju plastično i neprirodno.
Da, ovaj njegovi novi "impresionistički" stil je stvarno loš. Šteta, jer mu je onaj stil iz 80ih vrhunski. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 07/04/2016 : 22:52:16
|
Ma nije u pitanju taj njegov stil koji se stalno mijenja, problem je što njegov crtež u sebi ima tu dozu plastičnosti i neprirodnosti, pa dosta je prolistati neku njegovu priču i vidjeti da u 70% situacija to nije to... premda dobar, nije on ta razina. |
Edited by - solar on 07/04/2016 22:52:41 |
 |
|
nellesky
Junior Member

412 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 07/04/2016 : 22:59:25
|
quote: Originally posted by nagor
Ma samo ne Venturi... jedan od precjenjenijih crtača Zagora.
Ma neka bude Torricelli i svi zadovoljni...

Žalosno je da je ovo Foster davno nacrtao. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27642 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 08/04/2016 : 00:19:29
|
quote: Originally posted by ike666
Neće valjda Laurenti... to bi u startu srušilo prodaju Zagora
Nema šanse, to bi bila propast zagora. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/04/2016 : 01:49:06
|
zadnja koja je najavljena je za peti mjesec..sa onom kamilom...znači imaćemo još 4 ferrijeve naslovne u redovnoj seriji...do 10-og mjeseca bi trebali izaći još jedan kolor i dva maxija..prošle godine su izašli u petom i devetom mjesecu..valjda bi i ta tri stripa trebali ići sa ferijevim naslovnicama, pogotovo ova u koloru što je on crtao što nas dovodi do brojke od 7 naslovnica...vjerujem da će ova za deveti mjesec biti nešto slično kao i galepova zadnja gdje tex maše sa konja..ima sličnih naslovnih među onim neobjavljenim gdje zagor sam, ili sa čikom, maše, pozira ili nešto slično...
edit; sad sam vidio da je za osmi mjesec u kolor ediciji planirana Zamberletti/Di Vitto - Tajna pukovnika Perija a ne ferijeva... |
Edited by - zlatan bihac on 08/04/2016 01:53:22 |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 08/04/2016 : 01:54:57
|
Moguće je da je Ferri već prije pripremio&nacrtao svoju oproštajnu naslovnicu. Ako postoji, ta ide zadnja. Nadam se da postoji. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 08/04/2016 : 15:56:10
|
Nuccio i Rubini su moji favoriti!
Nuccio je sličan Ferriju, pa bi tu stari fanovi morali biti zadovoljni, a kad pogledam Rubinijeve naslovne na američkom izdanju Zagora!
Ne vidim razlog zašto ne bi Rubini crtao naslovne iako trenutno ne crta redovnu seriju?!
Drago mi je da je Verni otpao, a iako mi je Laurenti simpatičan katastrofa bi mi bila da to on preuzme! |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 08/04/2016 : 15:59:43
|
Nuccio je najbolji izbor, jer ima maštovite i dinamične naslovne koliko sam vidio, a koje opet ne odskaču previše od Ferrijevog stila. Rubini je možda malo "moderniji" iako je i on dobar izbor. Verni samo kopira Ferrija, a Laurenti zna, ali se nakon prvih par epizoda koje je fino nacrtao uljenio i crta šablonski, a za naslovnice nije materijal. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 08/04/2016 : 16:02:05
|
Ako je Laurenti onda cu dobro pogledati pise li na naslovnoj "smece" ili "kvalitetna prica" i prema tome oblikovati svoju kupovinu. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 08/04/2016 : 17:30:06
|
Pa dobro, a sta je sa Della Monicom? |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/04/2016 : 17:48:09
|
Torricelli i Venturi bi bili najgori izbor nakon Vernija.
Nije što želim, ali tipujem na Laurentija. Rubini je otišao, Nuccio je zauzet arhitekturom, Della Monica i ostali kao da su van te priče. Laurenti je tu već neko vrijeme, a i ima iskustvo crtanja naslovnih. Čini se logičan izbor. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 08/04/2016 : 18:06:59
|
quote: Originally posted by emirem
Pa dobro, a sta je sa Della Monicom?
Mogli bi pitati općenito što je sa Della Monicom?
Prerijetko ga koriste, a spada u sam vrh. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 08/04/2016 : 18:13:12
|
D-Monica je detaljist i prisajzler u crtezu.. Ima par tih njegovih slika na topiku,treba iscupati i podsjetiti se na ta djela... Zadnju Nucciovu sam vidio onu sa letecim tanjurima i malo je siromasan detaljima u pozadini dok D-Monica obogacuje okolinu u potpunosti.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
mesar
Junior Member

407 Posts
Member since 27/04/2015 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/04/2016 : 20:19:14
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Ako je Laurenti onda cu dobro pogledati pise li na naslovnoj "smece" ili "kvalitetna prica" i prema tome oblikovati svoju kupovinu.
Sada si k'o fol ispao duhovit a zapravo si postigao suprotno. Stvar je u tome da postoje dvije vrste kupovine; odmah kada strip izađe po punoj cijeni i zadržavaš ga u kolekciji bez obzira kakav bio, ili u remitendi/aukcijama po najmanjoj mogućoj cijeni pa nakon čitanja procijeniš hoćeš li ga zadržati ili preprodati dalje. Ne moram ni naglašavati da u ovom drugom slučaju strip gubi redovne kupce, ali naravno da onaj tko ne kupuje domaća izdanja nema pojma kako te stvari funkcioniraju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 08/04/2016 : 20:59:16
|
Ja mislim da moraju da ispostuju pokojnog Ferrija sto se tice naslovnica i trebalo bi neko ko zaista slicno radi kao pokojni Ferri, a to je jedino Nuccio. I mislim da ce tako i biti. On JEDINI TRENUTNO ima tu ferijansku nit za naslovnice koji bi ispostovao Ferrija. Ne kazem da su drugi crtaci losiji, svakako ima odlicnih, ali u ovom slucaju nisu samo naslovnice kao takve problem. Ovde se radi i o necemu mnogo visem i uzvisenijem od problema naslovnica. O nastavku Ferrijevog duha koji bi ziveo kroz naslovnice, a to ne moze ni Rubini, ni Laurenti ni bilo ko drugi osim Nuccia. |
|
Edited by - Zeljko Ferri on 08/04/2016 21:02:12 |
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 08/04/2016 : 21:33:55
|
Ako cemo iskreno,Texa nikad nisam ni kao klinac volio,a i odbijale su me naslovnice Galepinnija, kao da su bile iz razdoblja "Dick Tracey"-a negdje iz 30-tih, a Ferri je za njega bio kao danas Castellini ili Villa. A danas volim citati Texa, jer kad vidis nekako preporodjeni i new-age western sa novim coverima odmah te privuce kao crna rupa i udjes u strip,a i da ne znas ni tko je crtac,niti sta je radnja, ma samo nek' je western, dobro izgleda "sprijeda", privlaci! Kao auto kad gledas, dobra pila,fine linije,super je, 'ajmo malo sjesti da vidimo kakav je iznutra.. Takav je i strip, privuce te vanjstina tj. naslovnica. Ziher ce biti i kupaca Zagorovih stripova koji ga i nisu kupovali prije nesto ekstra, ali ce zato kad vidi naslovnicu reci "opaa,nesto novo, 'ajde da vidimo!"
|
 |
|
thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 08/04/2016 : 22:58:59
|
quote: Originally posted by emirem Takav je i strip, privuce te vanjstina tj. naslovnica. Ziher ce biti i kupaca Zagorovih stripova koji ga i nisu kupovali prije nesto ekstra, ali ce zato kad vidi naslovnicu reci "opaa,nesto novo, 'ajde da vidimo!"
Zato bi bilo dobro da Bure povuče neočekivani potez i nađe naslovničara na drugim serijalima, recimo Matteoni (Dragonero) bi bio idealno rešenje. I tako sve ređe crta epizode pa ima vremena za još jednu-dve naslovnice mesečno.
Ovako ko god da dođe komentar će biti - ma nije loš al nije to Ferri. Ja bih ipak pare stavio na Venturija. Verni nije u kombinaciji, Nuccio je spor, a od ostalih jedini koji (tu i tamo) liči na maestra je upravo Venturi.
|
Edited by - thekide on 08/04/2016 23:00:33 |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 08/04/2016 : 23:21:51
|
quote: Zato bi bilo dobro da Bure povuče neočekivani potez...
Nije on o tome odlučio nego rukovodeća ekipa, vjerujem da su poslušali njegove prijedloge i to je to. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7978 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 08/04/2016 : 23:23:37
|
ko da bude bice...ferri je bio i ostao pokretac serijala ma koliko lose crtao u zadnjih desetak god. porediti galep-a i ferrija nebo je i zemlja! galep je sa ganlugiem stvorio texa ali su naslednici poput g.ticcia, c.viile,fusca..da ih ne nabrajam jer su na desetine velikih majstora usavrsili tex willera! kod zagora stoji prica da je velika vecinna fanova jedva cekala da ferri nesto nacrta a sad ga vise nema.. bez ferrija zagor ce potonuti... toliko. |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10859 Posts
Posted - 09/04/2016 : 00:27:27
|
Ne vjerujem da su Texovi fanovi nakon prve Villine naslovnice pisali "Dobar je Villa, al' ipak je bolji Galep!"
Meni je sad Texov image bolji nego prije. Ljepse i filmsko-dinamicne naslovnice, a sadrzaj, nije ni bitan to je samo western strip sa standardnim postavkama price,good-bad guysi, jahanje,pucacina, malo filozofije,malo Saloon itd tek zabava da prodje dan.
A sta s nasim "unlucky" St.Patrickom? Da li ce mu pomoci redizajn, novi look, nove hlace, frizura, ostaje na scenaristima i kud ce ga to odvesti....
|
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7978 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 09/04/2016 : 00:43:56
|
quote: Originally posted by emirem
Ne vjerujem da su Texovi fanovi nakon prve Villine naslovnice pisali "Dobar je Villa, al' ipak je bolji Galep!"
Meni je sad Texov image bolji nego prije. Ljepse i filmsko-dinamicne naslovnice, a sadrzaj, nije ni bitan to je samo western strip sa standardnim postavkama price,good-bad guysi, jahanje,pucacina, malo filozofije,malo Saloon itd tek zabava da prodje dan.
A sta s nasim "unlucky" St.Patrickom? Da li ce mu pomoci redizajn, novi look, nove hlace, frizura, ostaje na scenaristima i kud ce ga to odvesti.... prvo-pogresno si shvatio-villa je nadmasio galepa! drugo-sto puta bolji-pogodak trece-ferri je srce i dusa zagora,a crtaci vecina ravna dnu dna osim nuccia,della monice,rubinia,bisi a i nas bane kerac je primer kakop se crta noga,ruka,glava,pa i sve ostalo...ali sve je to nebitno..dokazano je bar u italiji da se svaka ferrijeva epizoda cekala,a sad vise ne postoji...
|
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
Topic  |
|