forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 26/11/2016 : 23:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

To i meni smeta jer je Nolitta stvorio sve to od čega Boselli, Burattini i ostala ekipa žive, a nekoliko sam puta spominjao kako je Nolittin Zagor imao dušu, a Boselli, Burattini, Capone pa i Sclavi su uspjeli oživjeti samo jedan djelić toga.

Boselli tako stavlja naglasak na njegovo herojstvo, Burattini na racionalnost, Mignacco na banalne, površinske elemente itd., ali poanta je da nitko nije u stanju oživjeti kompletnog Zagora jer je to ustvari sam Sergio.

Upravo tako.
Nolitin Zagor je jedini imao dušu i zato je postao omiljeni lik mnogih čitalaca.
Danas to malo ko može da ponovi.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 26/11/2016 : 23:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

Ljudi,ložite se ko hepo kocke.Evo kako stoje stvari kod mene.
Bosellijeve fantastične priče poput Morske strave,Konkvistadora,Vudu i slične fantastične tematike puno su mi bolje,dramaturški razrađenije i akcijom nabijenije priče nego Nolittine priče slične tematike poput Američke odiseje,Tajanstvenih voda i sličnih.

Stvar ukusa.

quote:

Nolitta nekako radnju vuče pravocrtno,često te izgubljene zemlje i razne prikaze u njoj objašnjava mutacijama ili geološkim procesima u vidu podzemnih vulkana.

To je bilo vreme racionalnosti, kada si morao dati kakvo-takvo "naučno" objašnjenje za neko čudovište ili proces.
Danas je sasvim normalno, da bez ikakvog uvoda i objašnjenja ispovrtiš kentaure na drugoj strani epizode, 100.000 zombija ili demone.
Bitna je akcija - a racio ode u ......

quote:

Nolitta je posezao za raznim mitološkim čudovištima poput vukodlaka i vampira,Boselli je igrao na kartu davno nestalih civilizacija.I jedno i drugo ima svoj šmek.

I to što kažeš.
Bozeli uopšte nije pisao takve priče.

quote:

Boselli ima kompleksnije i razrađenije likove,(Cain,Marie Laveau,Ylenia)ali nema baš previše upečatljivih tvrdokornih neprijatelja.A i počesto zna te neprijatelje na kraju okrenuti na prijateljsku stranu,Kao Murda ili Marie.Kao da se boji otići do kraja i pokazati svu zloću u njima.To mi malo smeta kod Boselija.
E tu je Nolitta bio majstor,stvoriti neprijateljske likove i dan danas pamtljive i dojmljive(Kandrax,Rakosi,Helingen i mnoštvo drugih pa i onih ljudskih).Ili recimo Zimska zmija..meni je osobno puno emocionalno jača priča slične tematike Pomahnitali divljak.Ljudi moji,ja volim Zagora,Nolittu,Burattinija,Sclavija...volim sve njih,radujem se svakoj novoj epizodi bilo kojeg scenariste i crtača.Nekad je to razočarenje,više puta solidna priča i vrlo dobra,mali broj današnjih priča koji me obore sa nogu.Bitno je da Zagor piči dalje

A i rasprave o njemu.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

4996 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 26/11/2016 : 23:22:57  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by solar

To i meni smeta jer je Nolitta stvorio sve to od čega Boselli, Burattini i ostala ekipa žive, a nekoliko sam puta spominjao kako je Nolittin Zagor imao dušu, a Boselli, Burattini, Capone pa i Sclavi su uspjeli oživjeti samo jedan djelić toga.

Boselli tako stavlja naglasak na njegovo herojstvo, Burattini na racionalnost, Mignacco na banalne, površinske elemente itd., ali poanta je da nitko nije u stanju oživjeti kompletnog Zagora jer je to ustvari sam Sergio.

Upravo tako.
Nolitin Zagor je jedini imao dušu i zato je postao omiljeni lik mnogih čitalaca.
Danas to malo ko može da ponovi.

Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 27/11/2016 : 00:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Evo da se i ja malo uključim - baš je zanimljivo... Puno pogleda, svatko iz svojega kuta, baš kako i treba... Zato i Zagor jest jedan poseban svijet.. Svatko izvlači ono najbolje za sebe.. A na pladnju je toliko toga... Avanture, fantazije, akcije, straha, prirodnih ljepota, gomila likova, kao da su svi iz tvog svakodnevnog života...
Po meni je svaki autor doprinio tome.. I naravno vizualno svaki crtač... Od Nolitte, Melloncellija, Castellija, pa sve do Bosellija, Burattinija, Raucha, Marolle....
Kamen po kamen, riječ po riječ i evo o tom fenomenu imamo tisuće stranica samo na ovom forumu... Ma tko to može... Nitko ljudi moji..
Ja toliko volim Zagora da stvarno, ali stvarno, i koliko sam puta to napisao - za mene ne postoji loš Zagor, nego samo - dobar, bolji i najbolji...
Umoran, iscrpljen, nasekiran, izdan od cijelog svijeta - navečer Zagor u ruke prije spavanja i otplovim u njegov svijet kao da sam tamo....
Zato ne mogu izdvojiti nekoga od scenarista... Naravno, otac je otac i kao takav njemu i najveće poštovanje, kao i likovnom ocu, pokojnom maestru..
Čitam Zagora po tko zna koji put kronološki od početka i sad sam na Indijanskom cirkusu... Prošao sam onaj put, u nekim realnim raspravama nazvan "porođajne muke" i "naivno doba", ali i dalje sam plovio punim jedrima....
Naravno - rasprave su tu da se svi zabavimo, svatko da pokloni onaj svoj pogled, pravi subjektivni - kako i treba.... Jer čitatelju je subjektivni dojam i najvrjedniji... Onaj jedini istiniti... Objektivni osvrti su za kritičare i za one koji od toga žive....
Nisam mislio davati nikakve primjere, ali evo jedan mali - meni je u TOP 5 Zagora Tonninelijev ZS 951/952 U Šakama robijaša/Lovci na ucjene
i upravo je u tome sva ljepota čitanja i na kraju krajeva i diskusija ovdje na forumu - koliko različitih pogleda i različitih doživljaja - sve drugo bi vodilo tome da bi mene neki UBC kritičar proglasio luđakom, jer možda objektivno ta priča nije ni u TOP 200. Živjela subjektivnost!!! Živio Zagor!!! Makar do 1000.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

Vlladimir
Senior Member

2045 Posts

Member since 26/08/2009

Posted - 27/11/2016 : 01:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlladimir a Private Message  Reply with Quote
Boselli je svoju fascinaciju Lovkraftom, Dikom, Poom, Dojlom primenjivao na Zagoru dok je nije iscrpeo sa planinama ludila, ali osim tih kao nekih refresh elemenata u pristupu, Boselli samom liku Zagora nista nije doprineo osim sto je izgubio onaj duh i karakter koji je nosio Nolitta u svojim radovima.

Gurajuci Zagoru neki dambala ili irski background, totalna je glupost, i cinjenica da Boselli sem same fabule, nije znao sta ce sa samim likom, osim da mu pripise tu neku pozadinsku foru (da bi ga progurao kroz postavljeni milje), koju ce drugi scenaristi s mukom da prate, ili da se skroz ograde od takvog pristupa, i skenjavaju neku 'ajd da kazemo postavljenu hronolosku nit.

Boselli kao scenarista nije nista posebno, imao je nekoliko bisera kao sto je Cibola, Istraziivac... ali samo iz razloga sto su te price normalne duzine i jednostavne ali zanimljive radnje... dok u megalomanstini sa epskim tendecijama kao sto je Vendigo ili treci Kandraks, gubi nit i ne odrzava kvalitet same price.

Ana Tomaskovic kraljica!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/11/2016 : 01:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Elderane84

Ako je ovo drugo, razumijem, već si imao sličnih akcija animiranja forumaša i oduvijek ti je to sjajno išlo.

Šta fali da se malo zabavimo?! Evo na dan napišemo po nekoliko strana na ovoj temi, većina komentara je čak kvalitetnog sadržaja. Nije baš tako da se gluposti redom valjaju. Samo bez vrijeđanja i sve je ok. Šala je uvijek dobrodošla.

+1
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/11/2016 : 01:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Jedna stvar koja meni smeta je i ta sto neki uzdizu Nolittu kao nekakvog boga koji je pisao savrsene epizode i vise niko ne moze da pise kao on i takve slicne price.

Evo, Raho vam sve objasnio.

Kužim da vam smeta ovo "priče za djecu", ali kako ne kužite da je i "Nollitin Zagor je jedini pravi Zagor jer je imao dušu" još veća blasfemija...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/11/2016 : 02:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nije blasfemija jer to ne znači da sada Zagor nema dušu, nego je kod svakog autora dosta drugačija a kod nekih je, realno gledajući, i nema (npr. Mignacco), evo da quotam samog sebe:
quote:
Ne mislim tu toliko na samu konstrukciju određenih priča, koliko na samog Zagora koji je posjedovao Sergiovu senzibilnost, šarm, dušu heroja koji ujedno bio običan čovjek, posebno kad bi se nalazio u društvu prijatelja; iskru naivnosti, smisao za humor i jednu općenitu vedrinu. Bilo je također i impulzivan, nagao, kad je to situacija tražila.

Naravno, to je najviše dolazilo do izražaja u pričama koje je Ferri crtao.
Svi poslije Nolitte su uspjeli prenijeti samo dio tog kompletnog lika koji je ustvari bio sam Sergio. Neke priče su bliže njemu, neke dalje, neki scenaristi ponekad uspiju to prenijeti, ali tu i tamo, što je na neki način i normalno. Po meni, poslije Nolitte, Boselli je bio najbliži tome, ali daleko od toga da mu je to svaki put uspjelo i da njegov pristup nema mana.

Edited by - solar on 27/11/2016 02:10:45
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 27/11/2016 : 04:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da svaki scenarist radi po svojim osjecajima kakav bi zelio da bude Zagor,jer tesko je naci 2 ista covika(kao Nolita) koja pisu za junaka na indetican nacin,nevolimo svi isto i ne dozivljavamo svi isto(kao rasprava na zadnjih 10ak str)

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4601 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 27/11/2016 : 08:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:

Nolitta nekako radnju vuče pravocrtno,često te izgubljene zemlje i razne prikaze u njoj objašnjava mutacijama ili geološkim procesima u vidu podzemnih vulkana.

To je bilo vreme racionalnosti, kada si morao dati kakvo-takvo "naučno" objašnjenje za neko čudovište ili proces.
Danas je sasvim normalno, da bez ikakvog uvoda i objašnjenja ispovrtiš kentaure na drugoj strani epizode, 100.000 zombija ili demone.
Bitna je akcija - a racio ode u ......

Boselli je dao podlogu kroz crnu magiju,Woodo,indijanskog boga zla Wendiga,Dagonov radioaktivni pečat...To je Boselli,okrenut mračnom i transcedentnom.Kao što se Nolitta ložio na objašnjenja kroz prirodne mutacije i geološke morfoze.

Nije slučajno Boselli za Morsku stravu odabrao kao polaznicu jedan lučki grad a rasplet događaja na morskoj pučini.On se u ovoj epizodi ruga teoriji evolucije i mutacije da je život potekao iz mora.Pretvara ljudska bića u ribolika čudovišta i ponovo ih vraća tamo gdje je nastao život.U more.

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 27/11/2016 08:48:38
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/11/2016 : 10:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Markos čita "samo dobre stripove".

Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 27/11/2016 : 10:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Djede, smiri se. Budi čovjek i pokaži poštovanje, klekni na koljena i pokloni se. Pobogu, pa zar te ja moram učiti osnovama kulturnog ponašanja.

Ne shvaćam te više ozbiljno. Neki dan si ti prvi počeo vrijeđati i nazivati imenima. Ja sam tada imao dobru volju raspravljati, a ti se naljutio kao curica. Mogao sam te tada cipelariti, ali žao mi djeteta. Nauči sebe kulturnom ponašanju, (puno) manje se napuhuj. Pazi, on bi poštovanje Kome si ga ti pokazao? Kleči ti i klanjaj se ako ti je do toga. Ajde, evo ti keks i lizalica, i nađi si vršnjake pa se igraj s njima, nemam ja vremena za tuđu djecu
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/11/2016 : 11:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ah, znači to je tvoj problem, na neki način sam te neki dan uvrijedio, iskreno ne sjećam se ni šta ni kako je bilo.
I onda sam ja taj koji se ponaša kao uvrijeđeno derište?! cccc
Eto, izvinjavam se, šta god da sam rekao pa te toliko pogodilo.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 27/11/2016 : 11:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Inspiriran raspravom s prethodnih strana topica, napravio sam spisak spašavanja Zagora od strane Chica iz Nolittine ere.

1.Zasjeda u sumi – spasio ga iz rijeke u koju ga je u lancima bacio Mac Barry
2.Sumski demoni – spasio mu zivot operacijom, izvadio mu zrno kojim ga je pogodio snajperist
3. Iron Man – izvukao ga zivog iz sela Cayuga
4. Posljednja zasjeda – spasio ga vjesanja koristeci top
5. Morske hijene – doslovno izgrizao konop na Zagorovim rukama i pomogao mu da se oslobodi
6. Smrt nad rijekom – oslobodio Zagora sa stupa za mucenje tako sto se prerusio u vraca
7. Strijeljanje – spasio ne samo Zagora nego i cijeli kraj od paravojne engleske jedinice tako sto je doveo pojacanje u vidu americkog odreda
8. Slomljena strijela – ponovo ga operisao, ovaj put izvadio komad strijele zariven blizu Zagorova srca
9. Sablast – spasio ga od sigurne smrti, odnosno od kandži Stevensovih orlova
10. Crni seik – spasio ga od sigurne smrti, dosao s pojacanjem u posljednji cas
11. Eskim – spasio ga dvaput, prvo kad je u iglou naletio sa skijama na razbojnika koji se spremao da puca u Zagora, drugi put na kraju dosao s Hidatsama i sprijecio Eskima da pobjegne
12. Zagor protiv vampira – otjerao Rakosija iz sobe s improvizovanim krizom dok je Zagor lezao u ''nokdaunu''
13. Urotnici – dosao s pojacanjem, on i narednik Ellis i spasili Zagora i Marcela Dutronca od ''Brace s rijeke''
14. Nulti cas – zajedno s Tonkom odigrao kljucnu ulogu u sceniranju Zagorove smrti sto je poslije rezultiralo spasavanjem komplet situacije
15. Zagor protiv Supermajka – nije mu spasio zivot, ali mu je doslovno spasio obraz tako sto je napravio tekucinu od trava koja uklanja s lica Supermajkov pecat
16. Uzas sa sestog planeta – opet odigrao kljucnu ulogu u spasavanju kompletne situacije tako sto je unistio mentalni programator u Zagorovoj glavi

To bi bilo to, moguce da sam propustio jos dva ili tri spasavanja jer pisao sam po sjecanju, ali mislim da je i ovo solidan broj imajuci u vidu Chicov psiholoski profil.

Edited by - Brdar on 27/11/2016 11:29:02
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 27/11/2016 : 11:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Daj se prestani vše napuhavati, napuhanko. Gdje bi ja došao da me može uvrijediti netko s interneta Ti si prvi počeo vrijeđati, prestao si s argumentima. Te su bostalgičari ovo, te vi ne volite ono, vi svršavate na ono. Ja ti uzvratim istom mjerom tek nakon tog posta primjerenom derištu. I onda se prijetiš davljenjem, totalno si puko Pa kako onda da te doživim drukčije nego kao derište?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/11/2016 : 11:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Inspiriran raspravom s prethodnih strana topica, napravio sam spisak spašavanja Zagora od strane Chica iz Nolittine ere.

Svemi se cini da imamo vec novog doktora ove godine. Nakon svih ovih godina, niko to vise od tebe nije zasluzio.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 27/11/2016 : 11:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Svemi se cini da imamo vec novog doktora ove godine. Nakon svih ovih godina, niko to vise od tebe nije zasluzio.

Zahvaljujem King, ali sacekajmo rezultate izbora, ipak ce konacnu odluku novom doktoru donijeti kolege forumasi.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/11/2016 : 11:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

Daj se prestani vše napuhavati, napuhanko. Gdje bi ja došao da me može uvrijediti netko s interneta Ti si prvi počeo vrijeđati, prestao si s argumentima. Te su bostalgičari ovo, te vi ne volite ono, vi svršavate na ono. Ja ti uzvratim istom mjerom tek nakon tog posta primjerenom derištu. I onda se prijetiš davljenjem, totalno si puko Pa kako onda da te doživim drukčije nego kao derište?

Dzedsone, nakon ovog tvog posta, sve sto ti mogu reci je da forum nije za tebe. To ti govorim bez ikakve ironije.
Ukoliko ne kontas neke osnovne zajebancije, ukoliko ne kapiras mene na forumu, onda ne znam sta da ti kazem vise.
Ne znam da li je to jer nisi mnogo prisutan na forumu, ili sta vec, nebitno. Uglavnom, svaka daljnja rasprava moze dovesti do toga da se sve vise ponasamo kao dva pjetlica koji hoce da pokazu ciji je duzi. Onda dolaze uvrede na red i zasluzeno izbacivanje. Preskocimo sve to, najbolje da ignorises moje postove na ovom i ostalim temama. Tako si onda miran ti, miran ja, mirni i ljudi koji moraju da citaju takve gluposti. Kao da im svastara nije dovoljna.
Sve najbolje.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 27/11/2016 : 11:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Dajte, nemojte se prepirati, a pogotovo ne na ovom svetom topicu.
Nedjelja je, većina nas ne radi, svi opušteni...
Vidjeli smo čak i to kako i Markos reklamira "najbolje stripove" - i to još od izdavača sa najboljim prijevodima naslovnica (je l' tako Solar? ), pa šta nam više treba, sve savršeno.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 27/11/2016 : 11:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

...
...moguce da sam propustio jos dva ili tri spasavanja jer pisao sam po sjecanju...

Bravo, Dalibore
Propustio si, koliko ja vidim, još četiri spasavanja. Tri su u ove dve nabrojane:
- Zasjeda u šumi: spasavanje kanuom podno litice u selu Delawarea
- Zasjeda u šumi: izvlačenje iz živog blata
- Čiko i Rubini (Zagor 2 "Terror"): bacanje osinjaka na bandita koji se spremao da pištoljem dovrši onesveštenog Zagora
- Iron-man: zaustavljanje indijanskog napada na karavan (u čiju odbranu je Zagor prethodno uskočio) sviranjem vojnog marša na trubi (ta mi je scena i dan danas epska)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 27/11/2016 : 11:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Džedson

Dzedsone, nakon ovog tvog posta, sve sto ti mogu reci je da forum nije za tebe. To ti govorim bez ikakve ironije.
Ukoliko ne kontas neke osnovne zajebancije, ukoliko ne kapiras mene na forumu, onda ne znam sta da ti kazem vise.
Ne znam da li je to jer nisi mnogo prisutan na forumu, ili sta vec, nebitno. Uglavnom, svaka daljnja rasprava moze dovesti do toga da se sve vise ponasamo kao dva pjetlica koji hoce da pokazu ciji je duzi. Onda dolaze uvrede na red i zasluzeno izbacivanje. Preskocimo sve to, najbolje da ignorises moje postove na ovom i ostalim temama. Tako si onda miran ti, miran ja, mirni i ljudi koji moraju da citaju takve gluposti. Kao da im svastara nije dovoljna.
Sve najbolje.

Vrlo sam rijetko na forumu i na internetu općenito jer imam posla preko glave. Imam frekvenciju postanja Haleyevog kometa. Eto, neki dan sam, vrlo rijetko za mene, imao vremena, pa mi se malo raspravljalo. Tvoji tadašnji postovi su me razočarali, ali ja te ne poznajem. Ako je to zajebancija, onda nema veze. Ne poznaješ ni ti mene, evo reći ću ti da nisam zločest. Svako dobro i tebi.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/11/2016 : 11:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Respekt Brdaru, gospodinu među forumašima... ali ne smijemo zaboraviti na Stinkya.

Di je on uopće?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 27/11/2016 : 12:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

2.Sumski demoni – spasio mu zivot operacijom, izvadio mu zrno kojim ga je pogodio snajperist
4. Posljednja zasjeda – spasio ga vjesanja koristeci top
5. Morske hijene – doslovno izgrizao konop na Zagorovim rukama i pomogao mu da se oslobodi
6. Smrt nad rijekom – oslobodio Zagora sa stupa za mucenje tako sto se prerusio u vraca
7. Strijeljanje – spasio ne samo Zagora nego i cijeli kraj od paravojne engleske jedinice tako sto je doveo pojacanje u vidu americkog odreda
8. Slomljena strijela – ponovo ga operisao, ovaj put izvadio komad strijele zariven blizu Zagorova srca
9. Sablast – spasio ga od sigurne smrti, odnosno od kandži Stevensovih orlova
10. Crni seik – spasio ga od sigurne smrti, dosao s pojacanjem u posljednji cas
11. Eskim – spasio ga dvaput, prvo kad je u iglou naletio sa skijama na razbojnika koji se spremao da puca u Zagora, drugi put na kraju dosao s Hidatsama i sprijecio Eskima da pobjegne
12. Zagor protiv vampira – otjerao Rakosija iz sobe s improvizovanim krizom dok je Zagor lezao u ''nokdaunu''
13. Urotnici – dosao s pojacanjem, on i narednik Ellis i spasili Zagora i Marcela Dutronca od ''Brace s rijeke''
14. Nulti cas – zajedno s Tonkom odigrao kljucnu ulogu u sceniranju Zagorove smrti sto je poslije rezultiralo spasavanjem komplet situacije
15. Zagor protiv Supermajka – nije mu spasio zivot, ali mu je doslovno spasio obraz tako sto je napravio tekucinu od trava koja uklanja s lica Supermajkov pecat
16. Uzas sa sestog planeta – opet odigrao kljucnu ulogu u spasavanju kompletne situacije tako sto je unistio mentalni programator u Zagorovoj glavi

To bi bilo to, moguce da sam propustio jos dva ili tri spasavanja jer pisao sam po sjecanju, ali mislim da je i ovo solidan broj imajuci u vidu Chicov psiholoski profil.

ako ces brojati svaki put kad je Chico doviknuo "Pazi, Zagore!" (i koplje/metak/strijela/tomahawk/sjekira/nož bi promašilo Zagora za milimetar) onda mu je spasio život još sto puta
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4601 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 27/11/2016 : 12:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Svaka ti dala Brdar,ovo je dokaz da i tumplek poput Čika može biti vrsni kirurg koristeći samo čakiju.Povlačim sve što sam rekao negativno o ovom Nolittinom doktoru medicine

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 27/11/2016 12:11:21
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 27/11/2016 : 12:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sumski demoni – spasio mu zivot operacijom, izvadio mu zrno kojim ga je pogodio snajperist

Da, ovo je bila jako upečatljiva scena.

Zanimljivo, kako je serijal odmicao Čiko postaje sve naivniji i blesaviji izjelica. Šteta što nam prve asocijacije na njega nisu takve scene poput te operacije i slično nego ovo ispod:

Edited by - nagor on 27/11/2016 12:19:26
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.5 seconds. Snitz Forums 2000