Author |
Topic |
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 12/12/2016 : 22:28:26
|
Ja sam u zadnje vrijeme ponovo pročitao neke legendarne priče , ali sada po prvi puta u boji. Posebni užitak je bila Američka odiseja jer izgleda puno bolje nego u onom Ludensovom gigantu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 12/12/2016 : 23:35:25
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Ma period za prste polizat .Ako bi išta tija u boji imat to bi bija SJEKIRA I SABLJA , zbog efekta samurajskih oklopa i opreme . Kad sam ga čita u Zlatnoj seriji to mi je bija vrhunac otkrića i lipote,inače već sam se onda tako navuka na Zagora da je posta moja sjena (inače bio je period bez njega šta me je i sramota priznat,veliki sam grešnik)
Ajmeeee....!!! Stotinu "Oče naš" večeras pred spavanje i najmanje 80 sutra! |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5061 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 13/12/2016 : 01:05:08
|
quote: Originally posted by Dukidule
quote: Originally posted by RAKOSI4
Ma period za prste polizat .Ako bi išta tija u boji imat to bi bija SJEKIRA I SABLJA , zbog efekta samurajskih oklopa i opreme . Kad sam ga čita u Zlatnoj seriji to mi je bija vrhunac otkrića i lipote,inače već sam se onda tako navuka na Zagora da je posta moja sjena (inače bio je period bez njega šta me je i sramota priznat,veliki sam grešnik)
Ajmeeee....!!! Stotinu "Oče naš" večeras pred spavanje i najmanje 80 sutra!
Malo je za moje grijehe.U tom periodu vakuma i udaljenosti od Darkvudskog Duha. Maestro Feri je doša 2 puta u Hrvatsku a ja nisam bija da uveličam njegovo gostovanje, stisnem mu ruku i dobijem njegovi čuveni potpis.Tek kad nešto izgubiš shvatiš koliko je to bilo dragocjeno. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 14/12/2016 : 11:58:25
|
Klasifikacije se zatvaraju prekosutra. Imate još uvek vremena da date svoj glas najvrlijim zagorovcima. Glasove još nisam brojao, oni koji su već glasali mogu slobodno da dodaju/brišu imena sa svojih lista.
Johnny Difoole, D.J. je pobedio na izboru prošle godine. Ali lepo od tebe što ga konstantno ceniš
djukak, mogorovicu, morski, RAKOSI4, Archy, hamzik, pojedinačne glasove ćemo moći svi da dajemo već od petka, svako za svog favorita. Sada činimo nešto drugo: vrlim zagorovcima koji su doprinosili ovom (bolesnom ) kutku foruma svako na svoj način (raspravama, crtežima, recenzijama, smajlićima "zagor" i "klanjačama"...) plasiranjem u polufinale/finale iskazujemo priznanje i dajemo potporu da nastave tim putem. Verovali ili ne, mnogima i ta podrška znači. A siguran sam da vam se ne ističe samo jedan. Nemojte biti kicoši na tastaturu
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 14/12/2016 : 14:37:45
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Archy
Ja imam prijedlog za sljedeću godinu:
Izbor za Zagorologa ne bi trebao biti ograničen samo na one koji do sada nisu dobili titulu. Ja predlažem da svi sudjeluju u izboru, pa ako je netko vrlo vrijedan, zašto ne bi dobio dvije, tri ili više titula. Na taj način se potiče izvrsnost i pojačava konkurencija.
Jasna mi je ideja da ovako pojedinci imaju više šanse, ali to nije dobro u dugom roku, jer će nam u jednom trenutku izbor biti ograničen.
Od samog pocetka ovaj izbor sam zamislio kao malu nagradu za one koji se trude/isticu kada je Zagor u pitanju a ne kao hranjenje ega dvojice-trojice forumasa, iako je bilo ljudi koji su upravo to prebacivali ovom takmicenju, istina je sasvim drugacija.
Mozda jednog dana objasnim najveci razlog za pokretanje ovog takmicenja, onda ce vam biti jos jasnije da je pokretanje ovog izbora nastalo iz nesebicnog razloga.
Kao sto se moze da vidi, dobrih kandidata ipak ne nedostaje, pa je najbolje da sve ostane kao i do sada. Oni koji se trude ili na neki nacin isticu ce doci na red, prije ili kasnije.
Jučer sam čuo da se osniva Institut za zagorološke studije. Sjedište će mu biti u Buzinu u Novom Zagrebu, nedaleko američke ambasade. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/12/2016 : 15:12:43
|
quote: Originally posted by VALTER
Jučer sam čuo da se osniva Institut za zagorološke studije. Sjedište će mu biti u Buzinu u Novom Zagrebu, nedaleko američke ambasade.
Cuo sam i ja neke glasine. Navodno inicijatori tog projekta su Marko Sunjic, Darko Macan i neki tamo Goran Parlov, crtac koji je htjeo da crta Zagora pa mu rekli da nije dovoljno dobar i poslali ga da crta Texa i neke americke junake u dugim gacama. Bez odobrenja ZGUZ-a to nije moguce, jer su to onda ilegalne aktivnosti doticnih fanova.
p.s. drzi se, Gorane, nada umire posljednja. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 14/12/2016 : 22:24:43
|
Najavljena je i prva publikacija, u zajedničkom izdanju Instituta, Zagrebačke nadbiskupije, Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i Ludensa, pod naslovom "Pouke za čestit i krjepostan život po primjerima Felipea Caetana Lopeza y Martineza y Gonzalesa i Patricka Wildinga". SC 39,90, HC 79,90 kn. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 14/12/2016 : 23:33:54
|
Doktor Zagorologije? Teško pitanje..... Da li staviti na listu Dodsferda, Rakošija, Rahazlama,.... koji održavaju teme o Zagoru živim i onda, kada većina drugih zagorovaca "spava"? Ili uvek pozitivne likove - Velka, Teler, Dvejn,....?
Nek se ne naljute - ali ne sada. Doći će red i na njih. Sada ipak ljudi, koji su dali i neki malo jači doprinos svojim aktivnostima na forumu. Dakle (bez redosleda): - Stinki - Brdar - Sanda - Željko Feri - Igor 12 - Senokut
Da ne širim listu - mislim da je ovo dovoljno. |
Edited by - Kontrast 2 on 15/12/2016 20:57:41 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11894 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 14/12/2016 : 23:44:54
|
Legija ubica
Ocena: 5
Zamberleti beše? Previše akcije i ubijanja za moj ukus. Verovatno to odgovara mladjim čitaocima - meni više ne. (mislim - sećam se priče o "ostarelom Zagoru osvetniku") Više volim da ima i nekog zapleta, misterije, neusiljenih preokreta, neobaveznih završetaka, zanimljivih likova,.... Ovde pucnjava i ubijanje (klanje, bolje reći) zauzima 80 % stranica. A u svemu tome - Kjarola se baš i nije snašao.
Ne bi bilo loše, da Bure malo gleda i šta kome odgovara za crtanje, kada već ne može da utiče na izbor crtača za svoj serijal. Kjarola, povučen Maxijem "Tajna ostrva" - može da radi morske teme, horore,....priče sa ženskim likovima. Braća Kasaro mogu da rade detektivske priče, sa dosta krupnih planova likova (to im ne ide loše od ruke, za razliku od totala), jer u takvim pričama crtež nije ono što odredjuje krajnju ocenu; i bez ženskih likova, jer su im takvi očajno nacrtani. Mandjantini neke gradske storije, dosta je dobar u detaljima, pa zato i neke priče sa pejzažima i tome sl.
|
|
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
RAKOSI4
Advanced Member
5061 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 15/12/2016 : 07:34:49
|
Ovde tribaju bit ljudi koji osim ljubavi prema Zagoru poprilično su aktivni na forumu,u smislu da su inicijatori novih inicijativa,topica,ideja,kvalitetnih i bogatih recenzija,koji nas obavještavaju o novostima ,ljudi koji se bave s crtanjem pa čak ti crteži završavaju i u Bonelija kratko rečeno oni koji se bave visinom,širinom i dubinom ove prekrasne teme. Evo moje liste: 1.Kontrast 2, 2.Igor 12, 3.Željko Feri, 4.Velka 031, 5.Kučak, 6.DODSFERD. |
Edited by - RAKOSI4 on 15/12/2016 07:43:08 |
|
|
morski
Senior Member
2662 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
djukak
Senior Member
2944 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 15/12/2016 : 13:22:28
|
Patak, dopunio sam listu sa jos dva imena :) |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 15/12/2016 : 16:26:32
|
quote: Originally posted by gerilac1
Igor12 Brdar Dodo eto oni su favoriti za Zguza
razvratniče jedan, bar nas prvo na večeru izvedi |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Gru
Average Member
832 Posts
Member since 07/01/2014 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 15/12/2016 : 20:54:41
|
Ljudi - nemojte stavljati mene na listu: - tek sam par meseci na forumu - objektivno ne zaslužujem nikakvu titulu, jer još uvek nisam upotpunio kolekciju Zagorovih stripova; treba sve to pročitati (najvažnije priče bar par puta), obraditi mini recenzijama, učestvovati u diskusijama o njima,..... - favorizovati one koji postavljaju svoje crteže na forum, pa ma kakvi da su - i sam sam se nekada amaterski bavio crtanjem i znam koliki je trud potreban za izradu jedne jedine table stripa. Lako je pisati. Da je Woland, recimo, postavio par svojih tabli do sada - već bi mi bio glavni kandidat za titulu. |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 15/12/2016 : 22:04:09
|
quote: Originally posted by nagor
stinky - definicija zagorologa... ne voli ga dosta ljudi, ali jedan je od prvih (ako ne i prvi) koji je dignuo pisanje o Zagoru na jednu višu razinu...
Elderane, Dodsferd, velka, mpavin, going going, tinton, emirem, Johnny Difool, adriano, Mladjo - vole Zagora i uvijek su tu negdje...
Uvijek smo tu za Zagora! Mislim da samo broj recenzija ili uopce broj komentara na topiku nije mjerilo za dobivanje bodova, vec i umjetnicki dozivljak strip junaka. Brdar i ddeki su uvijek kolorirali Zagorove crteze, senokute crtao, a i moja malenkost neke svoje crckarolije. Glas ide Stinkyju. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
kucak
Average Member
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 15/12/2016 : 22:14:02
|
Hvala King, Rakosi, Gru na nominaciji... Svi ste mi super na ovom najljep�em topicu.... Svaki post doprinosi ovom bogatstvu za �itanje... Ponekad uzmem ovaj topic, otvorim random stranu 200 300 400, nije va�no, pa �itam... Ho�u re�i mnogo je doktora Zagorologije ovdje �emu svjedo�i evo jo� malo 1000 strana samo ovdje... Da ih je sve zbrojiti..... Uh Najva�nije da smo svi �ivi i zdravi i naravno - Zagor do broja 1000... |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 16/12/2016 : 00:29:29
|
Čiko musketar
Ocena: 7,5 Moram da priznam - jedan od boljih postNolitinih specijala o Čiku. Nema nekog naročitog humora, ali ima radnju (malo plagirana čuvena dela), ima sredinu i kraj i, što je najvažnije - Čiko (predak) nije prikazan kao kompletan idiot (kao što je često slučaj u Buretovim pričama). Ocena je, realno, i veće od ove - kada se gleda samo ovo izdanje. |
|
|
Topic |
|