pretjerujem povremeno, da, ali ajd se ti drži dalje od mene, po mogućnosti da te ni ne vidim da si na istom forumu, tek tebe ne podnosim
Gle, po meni je to tvoje liječenje kompleksa manje vrijednosti iz realnog života na način da po forumu omalovažavaš ljude fakat jadno. Što se mene osobno tiče, ja te ni ne doživljavam jer te smatram minornim ali primjećujem da vrijeđaš druge i to bi trebao stati raditi. Osim toga, ako nisi primijetio, veliki broj ljudi ovdje više ne puši te tvoje pričice. Odi radit zgibove, to ti je dobro za ispuhat se, a ne maltretirati cijeli forum.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
ali što je mene i bilo koga pametnog briga što je "po tebi". "po tebi" je vrćenje jednog te istog bla bla. osim toga, i ti si meni najgori, podzemni, podmukli tip, bez ičega ljudskog, kad smo već kod toga. i takav divljaš po forumu, misliš da sam ti zaboravio kako si maltretirao dsormaza dok je tonto započeo priču. nemaš ti nikakvo pravo propovijedati dok sam nemaš ni mrvicu pravde.
Pa baš i nije. Neko će radije da gleda/sluša Grand šou nego koncert bečke filharmonije.
Neko? Neko, Henry? 95%, minimum, sa prostora Balkana ce slusati radije Grand sou nego becku filharmoniju. A znas sta je najgore od svega? Ako pitas te ljude koja je kvalitetnija muzika, od tih 95% vise od polovice ce reci becka filharmonija. Ako te iste pitas da navedu barem jedno djelo koje ta filharmonija izvodi, maksimalno 1% ce biti u stanju da to uradi. Problem i jeste u tome, ne mozes se obrukati i reci da je Grand vredniji od becke fil., iako pojma nemas o cemu se tu radi (ne mislim licno na tebe, vec uopste o narodu). Vecina ce pomisliti: pa neka klasicna muzika... To je to sto je drustvu nametnuto. Ne mozes se brukati, ne mozes stvoriti sopstveno misljenje vec moras biti drustveno korektan.
Izvinite, ako sam možda prešao preko teme, jer se ipak radi o topicu generalno o Zagoru, ali jednostavno nisam mogao da prođem a da ne primjetim Kingov komentar. I ja se slažem sa činjenicom, da na našem Balkanu ljudi radije gledaju "Grand Show" nego klasičnu muziku iz Beča. I da, ima istine u tome da nam je dosta toga nametnuto, međutim ja mislim da to sve zavisi do društva. Sam TV program je pokvaren do korjena, a i mi smo sami u nekom dijelu krivi. Zamislite samo, koliko mi kao gledaoci vrijedimo velikim TV stanicama, i koliko zapravo vrijedi naša "gledanost" ti istim TV stanicama. Elem, koliko god sami sebe nekada smatrali bezvrijednim, ipak naša gledanost vrijedi, jer koliko se ja razumijem u tom polju, TV stanice zarađuju baš pomoću naše gledanosti. Mislim, pogledajte samo neke emisije poput "Games of Thrones" ili "The Walking Dead", koji su skupili bilione zarade, samo pomoću naše gledanosti. I same neke naše stanice otkupljuju te serije da bi dobili dio kolača... Ne želim sad da kažem da su te serije loše, nemojte me krivo razumjeti, ali samo želim da kažem da zavisi i od našeg mentaliteta. Nisam mnogo upoznat sa tematikom "Games of Thronesa", ali sam zato primijetio neke stvari poput: serija je kozmetički jako lijepa, i ima neki plitak razvoj događaja, odnosno ide malo laganice i akcija nije toliko usklađena da bude pr-epski, nego je samo epski na plakatima... Da budem malo iskreniji, skoro sve današnje serije su kozmetički lijepe sa svojim posterima i autorskim najavama. A u realnosti je posve drugčije, kao npr. kada vidim neki poster sa nekim jako, moćnim čudovištem i brutalnom scenom ubistva, odmah pomislim da ovo vrijedi gledati - a kada upalim TV onda se razočaram, jer su današnje serije jako slobodne u kozmetičkom stilu, dok su u radnji zakržljale... I sam "Grand" je kozmetički nalickan, čijoj atmosferi pridonose napuderisane fufe i zalizani papci, a sve radi zabave nas gledalaca. Ja lično, bi lagao kada bi rekao da bi radije gledao klasičnu muziku nego "Grand"... Svejedno, da društvo valja, valjala bi i medijska zabava... A ovako se moramo zadovoljiti sa imaginarnom predstavom, nametnutom od strane medija...
mislim da ako ce se ostavljati ovakve ocjene bez komentare onda nema smisla da uopce ocjene postoje kod recenzija,jer ovaj lik "sAdam" je da sve jedinice i sjeba cilu recenziju i objektivnu ocjenu epizode.Krivo mi je kad vidim i 20,30,40,50% da su ocjene ali bar imaju objasnjenje ali ovaj nema i tribalo bi ga makniti ili kako su neki govorili opaliti mu ban http://www.stripovi.com/index.asp?page=review-comment&StoryID=1953
mislim da ako ce se ostavljati ovakve ocjene bez komentare onda nema smisla da uopce ocjene postoje kod recenzija,jer ovaj lik "sAdam" je da sve jedinice i sjeba cilu recenziju i objektivnu ocjenu epizode.Krivo mi je kad vidim i 20,30,40,50% da su ocjene ali bar imaju objasnjenje ali ovaj nema i tribalo bi ga makniti ili kako su neki govorili opaliti mu ban http://www.stripovi.com/index.asp?page=review-comment&StoryID=1953
Onda isto vrijedi i za desetke?
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Aj ne pizdi,napisa sam da mi je krivo kad neko stavi 20,30,40% ali kad ostavi komentar da se nema sto reci,jer je da argument i objasnjenje Sto se tice 10 kod ocjenjivanja ja sam dao dosta i mislim da te price zasluzuju po meni(napisa sam zasto)
Ne, nisi me razumio, nisam nikako mislio na tebe. Ti si ovdje svoj stav apsolutno objasnio.
Mislio sam općenito na desetke i jedinice koje se ne obrazlažu nego se više daju iz nekakvog hira. Ti bi ih jednako sankcionirao? Ili bi obavezao one koji ocjenjuju da daju komentar?
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ubacili smo u pravila, preventive radi, da je zabranjeno ostavljati komentare ako strip nije prethodno pročitan jer se događalo da bi ljudi napisali "nisam pročitao strip ali... bla bla" i onda udare nekakve bezveznu ocjenu. Ali ostaviti ocjenu bez objašnjenja je dopušteno, to znamo, koliko god da je bezveze jer ne možeš natjerati ljude da pišu ako to ne žele.
p.s. Moderatori ne mogu brisati ni editirati komentare na recenzijama, jer je to sajt a ne forum.
Aj ne pizdi,napisa sam da mi je krivo kad neko stavi 20,30,40% ali kad ostavi komentar da se nema sto reci,jer je da argument i objasnjenje Sto se tice 10 kod ocjenjivanja ja sam dao dosta i mislim da te price zasluzuju po meni(napisa sam zasto)
Naletio sam i na dosta slučajeva da je netko oduševljen stripom, sve nahvali, i onda mu slučajno ostanu sve jedinice! I naravno da je ukupna ocjena pala.
Naletio sam i na dosta slučajeva da je netko oduševljen stripom, sve nahvali, i onda mu slučajno ostanu sve jedinice! I naravno da je ukupna ocjena pala.
I ja sam naletio na nekoliko takvih komentara, većinom su pisani ranijih godina sajta pa postoji mogućnost da neki nisu ni znali kako promijeniti početne ocjene prije slanja komentara (koliko god to čudno zvučalo).
Italijani su i ove godine izabrali najbolje iz ove godine. Scenarista Capone, crtac Prisco. Najbolja epizoda je maxi koji su potpisali Prisco i Burattini.
Evo kako su Italijani izabrali najbolje Zagorove autore od 1965.godine do danas.
Duže je pisao (veći broj godina). Nolita je imao kraći period, bezmalo samo svojih priča. Tj. - konkurisao je samom sebi. Upravo zato je najbolji - niko posle njega nije uspeo, da toliko uzastopnih priča ima takav kvalitet.
Burattini ima više titula od Nolitte. Apsurdima nikada kraja.
Ma ti izbori su ograničeni na jedan talijanski forum gdje ti isti članovi (recimo njih 20-tak) koji tamo glasaju redovito idu na večere, druženja sa Burattinijem i dobrim dijelom crtača.
Niti je taj izbor bitan, niti je u ičemu reprezentativan.
To King redovito gura ovdje iz nekih svojih motiva.
Niti je taj izbor bitan, niti je u ičemu reprezentativan.
Mislim da je u dobroj mjeri reprezentativan. Ukus tu ili tamo, ali ako se gleda po godinama, tako otprilike i jeste, bez obzira sto nam favoriti odudaraju od onih koji su pobijedili. Ja sam ove godine glasao za Caponea i Barisona.