forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 10/01/2017 : 23:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kod Ludensa ta crna ne izgleda loše, od domaćih izdavača jedino Van Gogh i Libellus izdanja mogu ponuditi više po tom pitanju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 10/01/2017 : 23:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, Ludens ima korektan otisak.
Slobodna Dalmacija je imala očajan blijed otisak. Zbog toga se, dugoročno, najviše radujem extra seriji odnosno vremenu kad se konačno spoji sa SD razdobljem i kad ćemo konačno dobiti SD razdoblje u pravom ruhu.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/01/2017 : 00:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ako extra bude ponavljala te epizode uzimat ću ih, ali ću svejedno ostaviti i SD brojeve u kolekciji zbog toga što su rađeni u originalnom bonelli formatu.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 11/01/2017 : 00:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Slobodna Dalmacija je imala očajan blijed otisak. Zbog toga se, dugoročno, najviše radujem extra seriji odnosno vremenu kad se konačno spoji sa SD razdobljem i kad ćemo konačno dobiti SD razdoblje u pravom ruhu.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 11/01/2017 : 04:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
extra je nesto najlipse i najbolje od Zagora definitivno,jedino zamjerka ludensu da nije nastavia u sirini originakla kako je zapocela SD,sve drugo super

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
984 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 11/01/2017 : 11:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
vezano za skenove ... koji ste vi dinosauri :)

(rekao bih posljednji)

No one gets out of childhood alive.

Edited by - SSM on 11/01/2017 11:17:07
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 11/01/2017 : 16:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Naravno da čitam skenove. Što bih čekao po 4 godine, volim biti u toku. A papirna izdanja ću ionako kupiti, stoga oštećenih nema.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 11/01/2017 : 18:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, jasno je da nam je ta taktilna fizikalija stripa jako draga, ali ne podcjenjivati dobar sken na dobrom velikom monitoru, gdje je crna uistinu crna, a ne blijedo siva.

Nije dovoljno sto zagovaras modernizaciju Zagora,nego sad ces jos pocet zagovarat citanje preko neta,e Nagore,Nagore...
Sad ce nostalgicari morati citat Bosellojevog moderniziranog Zagora i to jos preko neta
Pa kakav ce to sok bit za njih.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 11/01/2017 : 18:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedva cekam,to se moze usporedit sa onim uzbudenjem kad sam cekao Nolittin zlatni period u klasik izdanju,tamo od indijanskog cirkusa pa sve do tigra.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/01/2017 : 19:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
I konačno ćemo dobiti kako spada onu priču Opsjednuti kojoj je SD izbacila 8 stranica.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 11/01/2017 : 20:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

I konačno ćemo dobiti kako spada onu priču Opsjednuti kojoj je SD izbacila 8 stranica.

i naslovnicu

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 11/01/2017 : 20:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
I za centimetar uži strip... #picajzla

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 12/01/2017 : 08:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ja imam Horus
Prc

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 12/01/2017 : 08:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
Zagor 256 - Izgubljeni svijet u SNK
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 12/01/2017 : 12:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Sta reci??

Naslovna strana jednog makedonskog dnevnog vesnika...

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/01/2017 : 13:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Žuti krug na majici je višak u ovom slučaju.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/01/2017 : 13:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Isto kao i tvoj komentar.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/01/2017 : 15:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Isto kao i tvoje nadrkano prisustvo na forumu.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4434 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/01/2017 : 15:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ok.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 12/01/2017 : 18:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Dosla recka za novog Hellingena,vidim nema bas puno komentara...kao i kod ovih novih Zagor maxija,ipak ovo je Hellingen pa bi trebao biti veci interes.
Zalosno je da nema uopce komentara ispod maxi Zagora,ali to je i razumljivo s obzirom kakve price izlaze,evo bas sam procitao ovo novog maxija Mignaco/Cassaro,uzas zivi,lose do bola.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 12/01/2017 : 18:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ipak,prosli maxi sa Verybadom je bio dobar.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17042 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/01/2017 : 23:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Ipak,prosli maxi sa Verybadom je bio dobar.

Vraga je bio dobar, opasno su se srozali maxiji, nakon što je stao almanah samo su uhljebe prebacili na maxi, rezultat je napor za mozak i oči.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

728 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 12/01/2017 : 23:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
BOŽICA MJESECA

Odakle poceti? Pa sa pocetka brate. Ali gdje je pocetak? Prica je probudila toliku zudnju i potrebu da nesto napisem, nevezano striktno za ovu epizodu, vec i za Zagora kao cjelokupan serijal. Pocetak tipican bosellijevski, prolog van darkwooda. Zanimljivo je vidjeti za koju se strukturu price Boselli odlucio, Yleniju vidimo na pocetku i kasnije tek u drugoj svesci. Mislim da je Boselli tu pogodio. Tokom cijele prve sveske mozemo osjetiti napetost u zraku bez obzira na to sto smo vec imali pokazatelj onoga tko bi trebao biti zagorov main enemy u ovoj prici. Ovdje takodjer imamo jos jedan od elemenata Bosellijevog stvaralastva, a to je bogatstvo likova, ovaj put odlicno iskoristenih. Sve je maestralno izvedeno, od pobune na “palomi” pa sve do clanova broda engleske mornarice. Sad netko ce mozda reci da je prica trebala biti jos vise razradjena, na tri sveske. Da se primjetiti da je kraj pomalo zbrzan, ali da se otislo u jos jednu svesku, mozda bi Boselli prisegnuo za nepotrebnim dijalozima ili nepotrebnim objasnjavanjima i time srusio kvalitet i ravnotezu stripa. Prva sveska nije vrijedna nekog posebnog analiziranja, nema se tu sto za reci osim carm is a bitch.
Druga sveska je fantasticna. Boselli je pokazao zasto je ovaj strip vrijedan divljenja. Obratite samo paznju na tezinu tih dijaloga. Te sve recenice sto oni (prvenstveno Ylenia) govore imaju veliko znacenje. Brojni su primjeri: Ylenia: "Lako je tebi govoriti, plemenita duso. Ali, što bi ti na mome mjestu? Pokusala sam piti zivotinjsku krv, no to mi nije dosta. Moram se nekako odrzati i zato s vremena na vrijeme moram popiti malo ljudske krvi." Bosellijevi dijalozi znace nesto, oni imaju tezinu koja jako doprinosi kvalitetu. Zagor je stavljen cesto u poziciju licem u lice sa zenama. Provokativno, kako za njega tako i za samog citatelja. Samo cekas kad ce se njih dvoje pohvatati. :) Zanimljivo je gledati nasega junaka u svemu tome, jer to je ipak netipicno za zagorov svijet. Znamo da su bure, nolitta, izdavacka politika i sta sve ne protiv tog ljubakanja i flertovanja. Zagor nakon Ylenijine replike zanimljivo nije reagirao. Ipak je ispred tebe sisata vampirica. Da nema cenzure, Zagor bi sigurno to odradio kako treba. :) Ovdje mozemo vidjeti kako autor zeli postici da mi suosjecamo sa likom koji je prisiljen ubijati da bi prezivio. To nije ono sto je Ylenia dobrovoljno izabrala, ona je na to prisiljena tj. osuđena. Zagor to ocito shvaca pa zato i ne reagira. Tu cijela njegova filozofija dolazi u pitanje tj.opasno se urusava. Sto je najfascinantnije, ona se mora hraniti krvlju kako bi zadrzala ono ljudsko u sebi, ono sto ju je karakteriziralo dok je jos bila obican covjek, Boselli je obavio strasan posao.
Sada ta famozna ljubavna prica. Slucajni susreti likova na istom mjestu u isto vrijeme su kao nekakvo nepisano pravilo u serijalu. Sad moze netko reci koliki to sklop koencidencije treba biti, ali drukcije se ne moze napraviti prica. To da je Alec potomak Ylenijie izgubljene ljubavi je totalno nebitna stvar u radnji. Bitno je to da je ona zaljubljena, a to je bitan faktor za daljnja zbivanja. Drugi izrazito vazan trenutak je onaj kada Ylenia osuđuje Zagora jer je odustao od svoje ljubavi. Ona zeli dati do znanja da ona nije slaba kao on i da ce se boriti za tu ljubav od koje se on jednostavno okrenuo. Dalo bi se tu sad dosta analizirati te situacije na relaciji Zagor-zene. Najcesce sto imamo priliku za vidjeti je kako Zagor bjezi od vecine djevojaka sto je ustvari jako simpaticno kako jedan takav junak oklijeva pred ljepsim spolom. Sve je to razumljivo ako su dosta citaoca serijala djeca. Sad ja neznam koliki je to problem, ja sam sa vec manje od deset godina gledao gdje cu pogledati nesto eksplicitnog sadrzaja. Navedeno bi ujedno moglo posluziti kao odgovor onima koji se vjecito pitaju sto Zagor nikad ne posevi. To se jasno, desava iza kulisa. Zagor je sa Yleniom stalno u nekakvim toplo-hladno odnosima sto bi ustvari moglo rezultirati jednim slozenim emotivnim odnosom, ali tesko da cemo to docekati. Tu se jos jasno dalo vidjeti koliko je toga ljudskoga ostalo u nasoj vampirici, Zagor i tu takodjer nije nista odgovorio, sad jel to zbog toga sto misli da ona nije vrijedna te rasprave ili je Boselli bio u skripcu sa stranicama ostaje nama za procijeniti.
Kao sto sam vec rekao, Bosellijevi dijalozi imaju tezinu, oni pokazuju covjecnost likova, njihovu postojanost. Burattini ne daju takvu dubinu svojim likovima (najcesce), ustvari ni Boselli ne pridodaje neku veliku dubinu, ali kod njega su ti likovi prozeti zivotom i oni djeluju ljudski, dakle bivstvuju kao bica. Najvazniji Bosellijevi likovi su upravo oni koje imaju dvojbe, malo naginju na jednu, malo na drugu stranu. Ylenia je jedan od tih likova. I zato je ova prica tako dobra, likovi su u nedoumici, kako Ylenia tako i sam Zagor, samo sto on nije glavni predmet ove price pa to ne dolazi toliko do izrazaja. Scenarij je desetka ko kuca. Iako ovdje nedostaje onog pravog horror ugodjaja kao u Ferrijevom vampiru, Boselli i Della Monica su uspjeli ispostovati ugođaj mistike i istovremeno zadrzati dinamiku u radnji.
Dakle Bosellijevi likovi imaju znacenje, oni nisu tu reda radi, oni su tu da budu ljudi i da djeluju u skladu sa svojim osobnostima. Ali kazem, kod njega isto nema velike dubine u likovima, sto ne znaci da on ne zna ili ne moze to postici, vec je pitanje koliko smije cackati po serijalu. Kao usporedbu bih ovdje naveo jednu veliku facu, Neila Gaimana, autora meni obozavanog Sandmana. Mi ne mozemo ocekivati dobiti nekog sekspirijanskog Zagora sa jakim porukama unutra, ne kazem zbog neznanja autora, vec zbog politike izdavacke kuce (mada bi ja volio vidjeti nesto takvo). Zato i bosellijevi likovi nemaju neku posebnu dubinu, ali u Zagorovim okvirima oni nesto znace, vazni su. U takvim pricama prevladava spontanost iz koje proizlazi ljepota zivota, dok kod burattinija u vecini slucajeva je naglasena pretjerana racionalnost. Ta racionalnost proizlazi iz ogromnih objasnjavanja koja guse pricu, guse tu spontanost iz koje proizlazi ono sto je bitno, ono sto zivi i postoji. To je rezultat u vecini slucajeva. Tko zna, mozda bi bure i pisao drukcije kad bi mogao, bilo bi njega interesantno priupitati je li on stvarno htio raditi povratak mutant itd. Jer ovako ispada da on ne razumije smisao svojih likova, ispada da su oni tu samo da bi zadovoljili nekakvu formu i ostvarili nekakav izvanjski efekt. Dok Zagor uglavnom u tim pricama samo traga za nekim objasnjenjem, nadam se da tu uviđate tu razliku između Bosellija i Burattinija. Sto sam primijetio, Zagor u svakom povratku nekog negativca dospije njima u zarobljenistvo, a sve u svrhu toga kako bi mi dobili njihova prepricavanja događaja koji su se dogodili (kada je Mortimer zarobio Zagora u krojacevoj brodici, kada ga je Robert Gray zarobio itd.). Nije ni Boselli nista bolji po pitanju povrataka starih nemesisa, ali kod njega bar nije sablon svagda isti. Sesti Hellingen je ustvari dobra prica, ali ima tu nesrecu da ima jake prethodnike Nolittu i Sclavija. Rakosi vrhunska prica, ali Rakosijev lik degradiran, za nove fanove odlicno, a za stare manje. Kandrax je losiji, Boselli je puno htio, ali je u zelji izgorio. Kad bolje pogledam, Boselli je vjerovatno htio napraviti najvecu pricu Zagora ikada. A sto je poslo po zlu? Bosellijevi problemi su sto se ponekad pojavi ipak previse likova sto rezultira gusenjem radnje i likova. Dosada nisam nahvalio Burattinija, ali on ipak poznaje Zagora bolje nego Boselli. Pise uglavnom prosjecne price dok su Bosellijeve skoro sve dobre do odlicne, ali on je veci poznavaoc serijala. A problem mu je zaslijepljenost Nolittom. Nekada zaista odradi neke price koje su rame uz rame sa bosellijevima, ali uglavnom su mu price prosjecne. Koliko je to rezultat toga sto je on zaista zamislio, a koliko sto mora to objaviti jer price moraju izlaziti pa je i teze pisati kvalitetno. No, ajmo natrag na Bosellija. Drugi njegov problem je sto olako shvaca mistiku i sukladno tome joj i pristupa. Ne pristupa joj kao Nolitta gdje se osjeti jeza u zraku na svakom kadru. Prvi dio price sa Kandraxom je dobar, tu se cak i osjeti ta mistika, ali to je ipak crtao tata Ferri. Kasnije sve izrazito pada, mozda najvise nego u bilo kojoj drugoj prici ako uzmemo u obzir opsege radnje. Hrpa likova koji izgledaju kao iz doba Konana, sto jako tesko funkcionira ovdje. Smatram da je ovdje izrazito bitno dokuciti koji su problemi ove price jer price slicne ovoj bi osigurale toliko potreban kontinuitet serijalu. Ako se ne varam negdje sam procitao da je sam Boselli izjavio kako nije zadovoljan povratkom kandraxa. Koliko je autor ovdje htio napraviti pokazuje spasavanje Fride, Gambit i Margie, dakle događaji u kojima nije bitan sam Zagor, vec cijeli kontekst u kojem on djeluje. Gdje je Boselli onda pogrijesio? Recite slobodno ispod u komentarima. Ideja je dobra. Sad ce neki reci kopija lord of the rings itd., ali ko zna koliko djece cita ovaj strip. Njima to nije klisej, oni jos nemaju toliko “utakmica u nogama”. Slicno ovome, imamo isto ne bas uspjelu richter sagu. Boselli je u tronu bogova ponovno nagurao dosta likova koji ne uspijevaju funkcionirati kao u npr. bozici mjeseca. Sam lik Borka, jos jednog klasicnog bosellievskog lika je stavljen u neobicnu ulogu oca, sto je meni ispalo i na trenutke simpaticno, premda skroz pogresno za radnju. To je jos jedan primjer tog kontinuiteta u serijalu koji nije odradjen bas kako treba. Cak se moze reci da je u toj richter sagi bure napisao najbolju pricu. Za njega smo vec ustanovili koji su problemi, previse tog detektivskog istrazivanja i bavljenja cinjenica. Ali isto tako, nevjerovatno je da covjek koji napise takve serlokovske price je u stanju napisati jednog covjeka koji je pobijedio smrt, mocvaru robijasa i slicne majstorije. Burattini u tim pricama pokazuje da ima potrebnu vjestinu za pripovijedanje. Flashbackovi koje on tako cesto koristi ne trebaju nuzno biti za zlo. Taj drugi gigant je zivi primjer toga, kada flashback vuce radnju naprijed, a ne ukazuje na neku puku cinjenicu i ne racionalizira situaciju. Vise sam se ovdje dovezao Bosellija i Burattinija nego Nolitte jer su mi njegove price danas postale podosta neintersantne, ali svejedno je Guido za mene no.1.
Devedestih je Boselli (pa i Burattini, Colombo itd.) spasio zagora novim pristupom liku. Tada je osvjezio serijal prvenstveno sa tim svojim bosellijevskim likovima i novim nacinom pripovijedanja. Nestali istrazivac je izrodio cijelu americku sagu koja je preporodila zagora. Kako je vrijeme odmicalo, moze se primijetiti kako bosellijeve price vise nisu na razini nestalog istrazivaca i morske strave, i dalje dobre, ali ne toliko. Zezlo tin hinan ukazuje na neko poboljsanje (treba procitati jos izgubljeni svijet i antartiku), ali losa upotreba tih bosellijevskih likova mogla bi rezultirati zasicenjem od istih. Pristup kojim je Boselli ozivio zagora bi mogao postati s vremenom klisej, treba uvesti jos nesto, sam Boselli nije dovoljan. Pokusaji nekakve darkwoodske sage u ovim okvirima vjerovatno nebi uspjeli. Richter saga neuspjela, JA saga zasada neuspjela, a vjerovatno i nece. Od novih scenarista jedino Altariva nesto obecava (Marollu jos nisam citao), Zamberletti cisti promasaj, Mignacco u svojim godinama radi samo za filler price, a Rauch sve velike price sto je imao nije se bas proslavio(Ylenia iskopira, ukleta zemlja upropastena)… Uh, odmakao ja daleko.
Bozica mjeseca je vrhunski strip, jedan od vrhunaca Zagora jer unutar jedne sveske nalazimo vecinu onoga sto definira Zagora kao lika. Crtez je jako dobar, mada nisam ni obracao neku paznju na okolinu pored sisate vampirice. :)
Dugujem jedno veliko hvala autorima ovoga stripa, a narocito Mauru Boselliju koji mi je sa nekim fantasticnim dijalozima dao inspiracije za daljnju upornost u mom radu jer ono sto napravis zaista je vrijedno necega kada nekome drugome pomogne na bilo koji nacin da on proba uciniti nesto lijepim.

P.S. oprostite ako komentar zvuci pomalo slampavo, oduvijek bi je bolje islo pisanje dijaloga nego njihovo tumacenje.

Edited by - doom on 12/01/2017 23:28:46
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11894 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/01/2017 : 00:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Odlican post, doom. Svasta si tu ubacio.

Jeste, lepo si primetio da se Bosseli vrlo trudi da ukaze na bitnost svojih prica ne samo na tu pojedinacnu avanturu nego na celi serijal i Zagorov svet - kao sto je ubacivanje Gambit, Fride i Mardzi u 3. Kandraksu, ali opet je ta epizoda tezak neuspeh. Preveliki zalogaj verovatno i opet nepotrebno degradiranje glavnog negativca ubacivanjem njegovih nadredjenih.
Isto to je uradio u Hellingenu ubacivsi Wendiga, Rakosija je degradirao sa Yleniom, a najvise je preterao sa Kandraksom i njegovim sestrama i Mracnim Donom.

Rihter saga meni nije bila razocarenje uopste. Odlicno su se nadovezali na Severnoamericku i Africku sagu i pruzili nam opet onaj sjajan osecaj avanture. Tajna sumera je bila malo razvucena ali su zato popravili utisak Burattini u Krvavim piramidama i pogotovo Bosseli u izvrsnoj Poslednjoj Tuli. Tu bih najvise izdvojio Zagorov susret sa monahom koji mu je spasio zivot u ledenim vodama Severnog mora i koji ga je nazvao Patrik.
Ta scena mi je bas ostala urezana u pamcenju.
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 13/01/2017 : 08:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
novi extra u snk.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.75 seconds. Snitz Forums 2000