Author |
Topic |
FelipeKajetano
New Member
256 Posts
Member since 01/06/2016 |
Posted - 12/03/2018 : 02:57:10
|
Uh za mene je Prolaz na Sjeverozapad bio prekretnica kod Zagora. Još više sam se zaljubio u priču sa sa tim vrhunskim epizodama. Jedino mi smeta što su naknadno učinili antiherojem jednog vrhunskog zlikovca kao što je Nat Murdo. Iako je bilo prozirno kao voda da je on Kapetan Midnight, do zadnje stranice sam se nadao da ipak nije. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 12/03/2018 : 03:30:25
|
quote: Originally posted by grofica Varga
quote: Originally posted by nagor
Nasjeo sam i ja na te trol tekstove i pisao sam ovo isto ko i ti. Nije me ni zasmetao toliko ovaj amaterski Porobijin tekst nego bljutavi od Torelija.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=192&TOPIC_ID=21838#1715974
Good times...
Imaš pravo, ovaj tekst je još gori.
U prvom smo nedostojni s autorom pričati o stripu, a u drugom smo polupismeni. I neki tu Hitleri, što li već, blokirali bi kritičku misao.
Zaključak svega je da bi mi maknuli tekst zbog toga što je Zagor nama bog. Potpuno je zanemario činjenicu da ljudi inače ne vole trpjeti nečiju prepotenciju. (Ili da ne vole kad ih se etiketira kao polupismene.)
Onaj Porobijin tekst je primjer intelektualne lijenosti i površnosti, a ovaj drugi je u drama queen stilu gdje je sve karikirano i crno-bijelo, tako da je ironija tim veća. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 13/03/2018 : 17:01:10
|
Pročitao:
LUX 148: Dvojica Talaca (od 58 str.) LUX 149: Ljudožderi iz Green Spota LUX 150: Massai Killer LUX 151: Gospodar Zmija (do 50 str.)
Dobra mi i ova priča bila, ali osjeti se da je ovdje stalo to "zlatno doba", možda ponajviše sa nešto drugačijim crtežom (Segna). Moram priznati da sam se dosta začudio kad sam vidio onu scenu Zagora sa zmijama, nekako mi to bilo dosta nerealno da je uspio to preživjeti. Taj dio mi malo bio prenapuhan. Inače, solidna priča, a isto tako spomenuo bi kad je onaj crnac/sluga rekao Zagoru da se znaju od prije, ja pomislio da Liberty Sam malo sam se zeznuo |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4534 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/03/2018 : 20:13:30
|
Ja jučer kupio knjigu u antikvarijatu u Preradovićevoj za 30 kn. A da nisam išao provocirati zagorologe, ne bih znao ni za knjigu ni za seriju. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 16/03/2018 : 21:37:56
|
quote: Originally posted by VALTER
Ja jučer kupio knjigu u antikvarijatu u Preradovićevoj za 30 kn. A da nisam išao provocirati zagorologe, ne bih znao ni za knjigu ni za seriju.
Može slika knjige? Da li je izdavač laguna? |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 16/03/2018 : 22:01:24
|
Evo slika sa zadnjeg dana snimanja. Mislim da su scene na Pagu za zadnje dvije epizode. Šteta što je serija samo jedna sezona i gotovo. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 16/03/2018 : 22:41:58
|
E tu knjigu mi frend Tomica nije vratio od devedesetih… . |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 16/03/2018 : 22:44:08
|
Cestitam Tonki na sudjelovanju kao statisti u seriji! Je li bio Ridley tamo?
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Posted - 16/03/2018 : 23:07:02
|
Mislim da sam ga vidio nakratko ali zato sam dobro upamtio gospođicu Soo Hugh, koja me u više navrata udavila kostimima. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 17/03/2018 : 08:30:45
|
Pročitao:
LUX 151: Gospodar Zmija (od 51 str.) LUX 152: Šake i Zlatno Grumenje LUX 153: Kad Zagor pobjesni
Ovo mi je bila dobra priča, a pogotovo što se Zagor susreo sa obitelji Sullivan, koji su zapravo i osmislili njegov lik inače, skoro u svakoj epizodi nevolje i avanture u Zagoru brzo krenu, ali ovdje čak prvih cca 130 str. je neka ležerna situacija, nema nevolja ni na vidiku. Tek prve počinju kad se moraju sukobiti sa ljudima od onog Wallacea.. također bio dodao da je veliki plus u ovoj epizodi pojava trapera i to onih najvažnijih u Zagorovom svijetu. Ali, kako su se samo polakomili kad se trebalo ići tražiti zlato, a i ona scena kad im Čiko odbrusio da oni idu tražiti zlato na claimu od Sullivana (koji je inače naj nalazište), ovi poludjeli, kao došao je zadnji i odmah na najbogatije nalazište ide |
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 17/03/2018 : 14:11:37
|
quote: Originally posted by ReemCP
Pročitao:
LUX 151: Gospodar Zmija (od 51 str.) LUX 152: Šake i Zlatno Grumenje LUX 153: Kad Zagor pobjesni
Ovo mi je bila dobra priča, a pogotovo što se Zagor susreo sa obitelji Sullivan, koji su zapravo i osmislili njegov lik inače, skoro u svakoj epizodi nevolje i avanture u Zagoru brzo krenu, ali ovdje čak prvih cca 130 str. je neka ležerna situacija, nema nevolja ni na vidiku. Tek prve počinju kad se moraju sukobiti sa ljudima od onog Wallacea.. također bio dodao da je veliki plus u ovoj epizodi pojava trapera i to onih najvažnijih u Zagorovom svijetu. Ali, kako su se samo polakomili kad se trebalo ići tražiti zlato, a i ona scena kad im Čiko odbrusio da oni idu tražiti zlato na claimu od Sullivana (koji je inače naj nalazište), ovi poludjeli, kao došao je zadnji i odmah na najbogatije nalazište ide
Volim ovu epizodu. Wallace je dobro upotrijebljen kao lik koji odvede čitatelja na krivi trag. A njegov izgled je čisti klasik! Charles Bronson. Fino odijelo, švalerski brčići. Skoro da osjetim kako miriše na mješavinu nekog finog duhana i onog after shave za djedove - Ralon.
Pojava trapera je samo plus, stvarno su likovi. Nema zlata, al zato ima ribe. Spekli oni komad ribe u onoj posudi za ispiranje zlata i briga ih. A Rochas se tamo negdje pijan valja po žbunju.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 18/03/2018 : 10:46:34
|
@grofice - fora usporedba sa C.Bronsonom, kad se njega spomene, odmah se sjetim djetinstva i onog legendarnog filma "Bijeli bizon" simpatični su ti traperi, a Rochasu sam se baš nasmijao kako su ga našli na početku ove priče, tako je bilo isto i na kraju što će mu ono zlato i sve to, dok god je pečenja, dobre ekipe s njim i dok se ima za popiti dobro pa su svi na kraju skužili da je najbolje vratiti se onomu što vole, a i onaj lik što je u potrazi za svojom posebnom lisicom |
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 18/03/2018 : 11:08:47
|
Zagor je Bog. Zagor je jedini i drugih bogova osim njega nema. To je tako, barem kad pričamo o stripu na ovim našim prostorima. Zagor ovdje nikada nije imao status običnog stripa, jednog od mnogih, Zagor je bio i ostao fenomen. Sinonim za strip. Ako ne vjerujete, slobodno pogledajte site stripovi.com, najrelevantniji strip portal u regiji i uvjerit ćete se da je zaista tako. Daleko najviše recenzija, tema i komentara pripada upravo Zagoru. Čak ni nakon skoro 60 godina euforija za ovim junakom ne jenjava, dapače, armija Zagorovih poklonika iz dana u dan sve više raste. Zagor je bio i ostao moj junak. U vrijeme mog odrastanja – pričamo o 80-ima – život klinaca bio je sasvim drugačiji nego što je danas. Umjesto klipova s YouTubea i igraće konzole u rukama, odrastali smo s loptom među nogama, Paninijevim sličicama među prstima i raskupusanim stripovima pred očima. Mi smo imali svoje heroje i bilo nam je prekrasno. Znate, čitali smo mi tada svašta, sve što je izgledalo poput stripa. Čitali smo dobre stripove. Čitali smo loše stripove. Od Asteriksa i Taličnog, preko Alana Forda i Maxmagnusa koje smo voljeli, do Stripoteka koje baš i nismo. Svi ti stripovi koje smo u Stripoteki nalazili bili su nekako, kako da kažem, hm, čudni. Zlatna Serija i Lunov Magnus Strip su nam bili Stari i Novi zavjet. Ok, nitko od nas nije volio Kena Parkera – em sama neka priroda i samo neko filozofiranje, crtež nikakav (kakva sam ja budala bio), a od akcije ni „A“. Osobno, tada nisam nešto previše cijenio ni Texa. Pa kako pobogu djetetu od desetak godina može biti zanimljiv rendžer koji vječno ganja nekakve krijumčare stoke i falsifikatore dolara? Ali Zagor… Ah! Zagor-Te-Nej, Duh sa sjekirom, naš Bog. On je bio naš Gospodin, Bog naš jedini i nismo imali dugih Bogova osim njega. Zagor je bio faca. Imao je ono baš nešto. Kod njega si uvijek dobivao porciju nečeg novog, nestvarnog, magičnog, savršenog. Njegov je Darkwood bio čudesno mjesto gdje je sve moguće, gdje se iza svakog ugla nalaze iznenađenja: mumije, vukodlaci, roboti, čarobnjaci, vampiri, vještice, mornari, Kozaci, keltski druidi, afrički ratnici, Vikinzi… Pred svim tim uznemirujućim čudima Zagor se jedini znao snalaziti poput ribe u vodi i svi smo baš zbog toga sanjali i čeznuli da nam je Zagor prika. Željeli smo skupa s njim i Chicom živjeti u Darkwoodu, a najveća nam je želja bila da zli profesor Hellingen napokon prijeđe na našu stranu jer smo znali da tada više nitko ne bi mogao ugroziti mir i pravdu. Čini mi se, ma koliko god će sad ovo zazvučati smiješno svim onim intelektualnim snobovima koji su od banaliziranja i pljuvanja umjetničke vrijednosti Bonellijevaca napravili umjetnost, da smo baš čitajući Zagora, više nego igdje drugdje, i to onda, u tim ranim, formativnim, najbitnijim godinama, naučili što znače prijateljstvo i ljubav, što znače pravda, poštenje, hrabrost, lojalnost, iskrenost, hrabrost, žrtva. Čitajući Zagora i dopuštajući da nas on odgaja, mislim da smo postajali i bolji ljudi. Bar vjerujem da ja jesam. I zato mi je posebno drago da je napokon na jednoj godišnjoj listi najboljih strip izdanja godine dospio i moj heroj. Prva sveska reprinta epohalnog serijala kolokvijalno nazvanog među fanovima ''Divovi dobra i zla'' pod nazivom '''Noćne more'' izašla je u prosincu. U ovom svesku je samo tridesetak stranica čitave priče (ostatak ide ove godine), ali sasvim dovoljno da završi na ovoj listi. Jer ''Noćne more'' samo su početak nečeg senzacionalnog. Svaka čast Marku i Fibri, ali ovo je sve! Nezaboravna priča iz više razloga, ali i zbog dužine – točno 512 stranica poezije nastale u kombinaciji Galliena Ferrija i Tiziana Sclavija (mame i tate Dylana Doga). Nakon neuspjele prve invazije Akronjana na Darkwood, ludi profesor Hellingen se pretvorio u prah i pepeo, no njegov duh ne može zaboraviti mržnju prema Zagoru, te se uspije materijalizirati. Materijaliziranje je izazvalo miješanje stvarnosti koju poznajemo s alternativnim stvarnostima u kojima Zagor umire, oživljava i napokon se ubija sam, skršen grižnjom savjesti zato što je prouzrokovao smrt svojih najboljih prijatelja (uključujući i Chica). Prije nego se u priču uplete i sam bog Kiki Manitu i sve složi na svoje mjesto, Kralj Darkwooda se nađe u strašnoj borbi s Hellingenom, kojeg pobjeđuje, te u trenutku stječe moći poluboga. Sve oko njega je razrušeno i spaljeno, no sve se može iznova roditi još ljepše i legendarnije nego prije. Fantastična metafizika koja bez dvojbe predstavlja vrhunac Zagora. Klasik klasika. Moj prijatelj Maro Marušić za cijeli serijal ''Divova dobra i zla'' efektno je rekao: ''Za ovo se i mater prodavala kad smo bili djeca.'' Pretjerano? Nimalo. Serijal upravo izlazi, na kioscima svaki dan možemo očekivati četvrtu epizodu, a kraj ćemo dočekati negdje koncem travnja. Što god Fibra i ostali izdavači do kraja godine objave, kakva god čuda pred nas iznesu, neće biti dovoljno. Jedno je već sad sigurno, Indexov Oscar za najbolje strip izdanje 2018. ide u ruke Gospodaru Darkwooda.
- Saša Čobanov |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 18/03/2018 : 11:47:59
|
a jesi dosadan s tim sclavijevim zagorom, king
ti nikako i ni za što na svijetu nećeš progledati i uvidjeti da ti taj isti sclavi, taj tvoj bog demon ludila, NE POTVRĐUJE vrijednosti u koje ti zapravo vjeruješ (ako vjeruješ - već i u to moram sumnjati nakon nekih tvojih poteza)
demon ludila je U NAJMANJU RUKU dvosmislen, pak bi se trebalo zastati i razmisliti što ta priča znači, što želi reći
ali i kad odstraniš ovaj NAJVAŽNIJI aspekt, pa ako hoćeš gledati samo estetski, ma i tu je precijenjena ta priča. iako je dobra, dapače odličan zagor. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 18/03/2018 : 11:58:09
|
quote: Čini mi se, ma koliko god će sad ovo zazvučati smiješno svim onim intelektualnim snobovima koji su od banaliziranja i pljuvanja umjetničke vrijednosti Bonellijevaca napravili umjetnost, da smo baš čitajući Zagora, više nego igdje drugdje, i to onda, u tim ranim, formativnim, najbitnijim godinama, naučili što znače prijateljstvo i ljubav, što znače pravda, poštenje, hrabrost, lojalnost, iskrenost, hrabrost, žrtva. Čitajući Zagora i dopuštajući da nas on odgaja, mislim da smo postajali i bolji ljudi. Bar vjerujem da ja jesam.
Veliki potpis na ovo! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 18/03/2018 : 11:58:49
|
quote: Originally posted by stinky
pa znam da je to neki drugi tip napisao
ali king je to iskoristio da opet i opet promovira demona
Nije ovo promocija Demona, nego slava Zagoru. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 18/03/2018 : 12:00:39
|
da ne bude zabune
index mene ne zanima, to je hrpetina ljudi kojima ne vjerujem i u koje ne vjerujem. njima je sve dobro, pa i zagor. tako da ne mogu podijeliti tvoju radost što zagor ide u eter. da su dosljedni, ne bi puštali zagora u eter ili ne bi puštali one gnjusobe o leopoldu mandiću. ili-ili. |
|
|
Topic |
|