forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 38

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/04/2023 : 19:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zadnja dva dana par odličnih svirki u Splitu.
U petak Kultur Shock, fenomenalan bend koji svakome preporučam da pogleda bar jednom u životu. Kocka krcata, čovik na čoviku, baš je jako velika gužva bila, a atmosfera fenomenalna. Dva sata svirke proletilo samo tako, svi najveći hitovi su bili tu.
U subotu zadarska kombinacija E.N.D. i Arises... E.N.D. praše taj svoj đir hardcorea već 20 godina, meni su skroz dobri uživo, baš onako energična muzika. Nakon njih Arises, čisti tour de force i iako ih gledam već četvrti put unazad godinu dana, svaki put me oduševe koliko su tehnički potkovani i uigrani. Nažalost standardno za Split i domaće bendove, nije bilo previše ljudi, al šta je tu je.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7358 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 23/04/2023 : 23:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Večeras u riječkom art-kinu bila je prava mala poslastica: Berlin, simfonija velegrada, njemački nijemi dokumentarni film iz 1927. godine, uz "živi" Chuijev soundtrack. Čestitke Chuiju i dečkima na odličnoj svirci! Kad je krenulo činili ste mi se malo preglasni, ali brzo sam se priviknuo.

Ovakvih stvari bi trebalo biti više, a nadam se i nekom Chuijevom punokrvnom koncertu u Rijeci.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/04/2023 : 10:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Shaneru, ima ti 20.5. vrhunska svirka u Rijeci, nemoj propustit
https://distune.org/dogadaji/po-metra-crijeva/

Okej, Krematorium je onako, ništa posebno bend, no Chasing Nord su stvarno kvalitetan prog rock/metal bend koji su ove godine izbacili fenomenalan album, dok su Po' Metra Crijeva... ha, unikatni i zanimljivi kombinacija metala i istarskog folklora, stvarno ne postoji ništa slično njima.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7358 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/04/2023 : 11:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Chasing Nord sam nedavno malo slušao nakon što sam pročitao tvoju pozitivnu recenziju novog albuma. Dobri su i stvarno zvuče svjetski, samo to nije moj tip glazbe. A Mihael vodi pub kviz u jednoj kafani u Rijeci (ili je barem vodio, dugo nisam bio) i teško mi ga je vidjeti van te uloge.

A u Po' metra crijeva svira gimnazijski kolega i znam za njih od osnivanja. I to je još manje moj tip glazbe.

Ali hvala na preporuci i samo piši kad god uhvatiš da je neki zanimljiv koncert na riječkom području.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 27/04/2023 : 07:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Večeras u riječkom art-kinu bila je prava mala poslastica: Berlin, simfonija velegrada, njemački nijemi dokumentarni film iz 1927. godine, uz "živi" Chuijev soundtrack. Čestitke Chuiju i dečkima na odličnoj svirci! Kad je krenulo činili ste mi se malo preglasni, ali brzo sam se priviknuo.

Ovakvih stvari bi trebalo biti više, a nadam se i nekom Chuijevom punokrvnom koncertu u Rijeci.

Hvala nama je isto bilo super, prekrasno je staro art kino!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/04/2023 : 16:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
11.5.
LAMBDA
Split, Kocka

Češki instrumentalni stoner rock.

-----------

26. & 27.5.
Dvodnevni metal festival u Kocki u Splitu. Nemam pojma ko svira (nije još ništa najavljeno), ali ne mogu riječima opisati koliko mi je drago da će se održati ovako nešto.
Nažalost, meni datum skroz ne odgovara jer sam taj vikend u Ljubljani na Maidenima. Šteta što se poklopilo na iste dane.

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 28/04/2023 : 15:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Danas ide prijenos Porina na HTV1 od 20:45, nastupit ćemo i sa Chuiem i odsvirat jednu pjesmu u živo :)
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15795 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2023 : 07:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
ROGER WATERS
23. travnja 2023.
This is not a drill tour, Budimpesta, Madarska

Pisem ovo sa zadrskom od devet dana jer naprosto neuroni moraju isprocesirati ovaj odlazak, na kako da to kazem, koncert-multimediju-show u pravom smislu rijeci-posjet muzeju-mauzoleju... naprosto treba neko vrijeme da bar malo stvari legnu na svoje mjesto. Vec sad mi je jasno da jedan odlazak na ovo cudo od koncerta nije dovoljan. Bar dvaput bi bio neki minimum da se bar malo rijese dvojbe odakle, to jest sa kojeg mjesta upratiti ovaj koncert. Mi smo izabrali gornje tribine jer ovo cudo, pretpostavljao sam, bolje je gledati i dozivjeti s visine. Mozda jos jedan posjet ovom koncertu iz partera bi donio relativno zaokruzenu pricu, jer ne znas sto i gdje bi gledao a napad s pozornice na sva osjetila upravo je nezamisliv i toliko drugaciji od svega sto sam odgledao i poslusao da sam ja prakticno jos u cudu. Sto se tehnikalija tice svatko ko je bar jednom odgledao Sjor Watersa zna da ga ocekuje spoj perfektne glazbe i tehnickog savrsenstva u grafickom i vizualnom prezentiranju pjesama koje ovaj umjetnik isporucuje. Odavno G. Waters nije samo odlican glazbenik, on je ceremonijal majstor u cijem showu nista nije prepusteno slucaju. Odmah na pocetku da kazem, da sam nabrojio 38 slepera iza Arene, samo za opremu, bez prijevoza ljudstva!!! Mislim da bi ovoliko agregata bez problema moglo napajati strujom cijeli jedan Sibenik, recimo...

Pa krenimo bar pribliznim opisom ili osvrtom dozivljaja ovog koncerta, jer vjerujte mi rijeci nisu dovoljne i ne znace nista ako se ovakvo sto ne dozivi ispred svojih vlastitih ociju, usiju, mozga i srca.

Na samom pocetku, odmah nakon gasenja svijetla i poruke: ako volite Floyde, a ne volite Watersovo politicarenje, odmah mozete odjebati u bar prekoputa...

I bas u toj psovki, postavlja se i cijelokupni koncept. Barba Roger bestima sve u sesnajest. Nije da nikad nije, ali sad ne zazire od nicega. Nije da on nije vec sve objasnjavao od 77, ni danas u 2023 ne stedi nista ni nikoga. Ne boji se nikakvih zabrana, tuzbi i kojekakve 'politicke' nekorektnosti. Udara po svemu na jednaki nacin bez misliti se. On je na kraju puta i na kraju svoje misije te je itekako svjestan toga te u tom i takvom pravcu svojeg izricaja nema milosti ni za kakvu pocinjenu nepravdu u svakom zakutku svijeta. Svojom glazbom, rijecju i vizualizacijom istih na velikim ekranima ne dopusta vam da disete, da predahnete. Nogometnim rijecnikom, vi ne mozete iznjeti loptu iz vlastitog sesnaesterca. Waters je u visokom napadu, u klizecem startu, oduzima lopte i puca iz svih pozicija. I poentira. Puni vam mrezu...

Ova turneja mogla bi se komotno zvati i epitaf. Svjestan je on kraja puta, i golemi sezdeset metarski ekrani u obliku crnog kriza iznad pozornice dokaz su tome. Waters priprema svoj mauzolej, svoju grobnicu i skori kraj svog misionarstva. Koliko god ne zelim da ga ureknem i koliko god zelim da opet odradi jos i jos jednu turneju, ovaj veliki gospodin ima 80 godina i ne znam da li je moguce da ikad vise pode na turneju slicnu ovoj...

Dakle, otvara set listu pjesmom koja je Floydima, a i njemu uvijek bila grande finale. Ulazimo u koncert s Comfortably numb!!! Nemos vjerovat. I dok je bar dosad uvijek ta monumentalna stvar prstala energijom i nenadjebivim solom, ovdje je ogoljena, sablasna potpuno reangazirana za vrijeme locdowna. (Btw Watersov locdown session mi je izvanredan) ostavlja vas zbunjenim ako ovako pocinje pa sto vas ocekuje poslije? A nema sto nema, poslije...

The power that beat i Bravery been out of a renge, sa Radio Chaosa i Amused to Death su nevjerovatne! Potpomognute Another Brick in the Wall part 2 i 3, i vi ste vec uvuceni u stroj za mljevenje.

Video poruke sa primjerice fotografijama amerckih predsjednika i krvavo crvenim slovima od 20 metara: War criminal, te pobrojenim podatcima sto su i kako su ucinili da ponesu taj naziv su sokantne. Idu sve do Bidena i kazuju nam za sto su odgovorni i koliko su naroda okolo po svijetu pobili. Za zadnjeg Bidena pise takoder War criminal, za sada jos nije, ali sigurno ce biti.

Pa recimo izmedu ostaloga koliko je Waters kivan na Coca Colu, dovoljno ilustrira njegovo pomanjkanje svakog straha od tog korporacijskog giganta, jer je koristi svako malo kao negativnost kapitalistickog sustava vrijednosti i ne boji se nikakve tuzbe.

Waters sustavno brani obespravljene i ponizavane, tlacene, mucene i ubijene. Crne, bijele, zute, trans, homo, nehomo, Indijance, i Zidove i Palestince, i Ruse i Ukrajince, djecu, majke, radnike, pse, macke... za sve se skrbi i prica najgore stvari koje se mogu i koje su se dogodile, na najdirektniji nacin.

Mogao bi reci da on bol za svojim ocem toliko puta opjevanu, s kojom je sve pocelo, on sad siri na sve aspekte negativnog puta covjecanstva u neizostavno crnu buducnost...

Pobogu on tu svoju bol zaista uspjesno dijeli. Nesto kao 'nati grba'! I eto ti ucas grbe, pa je nosi.

Preko Shine on You Crazy Diamond, Bar, Have a Cigar, Whish You We Here do izvdenja 'Ovaca' sa Animalsa, vi ste vec izbezumljeni od tolike sile informacija i nevjerovatnog zvuka...
Do sad je izvodio 'pse' uzivo, evo sad je presao na 'ovce' i ja naprosto ne znam koja je bolja. Jedan sam od onih sretnika sto je pohodio Pink Floyd uzivo dvaput, ali ovo se ne da usporediti s nicim dosad.

Red politike, pa poneko objasnjenje o njegovom dragom prijatelju Barettu, pa opet bestimanje, pa opet politika i vi ste vec preko Brain Damagea u Eclipsi. Stvari se dogadaju nevjerovatno brzo i ne znate sto vas je snaslo!

Jednom kad shvatite da se ispred vas izvodi Two sun in the Sunset, (moj favorit sa Final Cuta), sve je vec odigrano i nepovratno nestalo. Strah i briga o atomskom udaru i nestanku svijeta u Armagedonu, vec mi je davno predana u trajno vlasnistvo prvim slusanjem Final Cuta, a 'gljiva' u retrovizoru automobila kojim ne mozete pobjeci odavno mi je pred ocima. A prezentacijom ove stvari na ovom koncertu nikako mi se nije pomoglo. Dapace, jos me je vise spizdija s Doomsdayem...

Ne znam, ovo se sve rekoh ne moze sazeti i opusati rijecima, do odlaska Watersa s scene uz Outside the Wall, bend je vec ispratio same sebe i njega, te vi ostajete, ja ne mogu naci drugu rijec; posrani! I vjerovarno suznih ociju...

2 sata i 45 minuta takvog inteziteta od osamdesetgodisnjaka nije normalno...

Puno toga san ja odgledao, pa i Watersa vec, ali ovakvo sto nikad! Ovo je za pricanje unucima ako ih bude i ako bude uopce nase planete...

Strasno. U svakom smislu. Nevjerovatno!

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 02/05/2023 11:08:49
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/05/2023 : 14:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
PO' METRA CRIJEVA svira u Makarskoj 16.6.
Ovo me skroz uhvatilo nespremnog, odavno u Makarskoj nije bilo nečeg ovakvog agresivnijeg Jedva čekam vidit reakcije ljudi.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15795 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2023 : 02:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
The Mission, Deja Vu tour, koja je kad se trebala odrzati u Zagrebu prvobitno, zvala The United Europe Party Tour.
09. svibanj 2023. Boogaloo, Zagreb

I eto, odrzala se. Turneja je promjenila cak i ime, sto ne cudi, jer i svijet se dobrano promjenio u ove zadnje 3 godine.
Ja sam ulaznicu kupio cak i nesto ranije, tako da je preko tri godine stala ni manje ni vise, nego u albumu; Ova masina ubija fasiste. Skupa sa 'tiketom' za Supersuckerse i fala kurcu iskoristene su. Obije.

Dakle, triput pandemijskih razloga radi promijenjen koncert napokon se odrzi u glavnom gradu svih Hrvata. Dobro smo ga i docekali...moja malenkost s originalnom prvom ulaznicom sto je izazvalo i poseban interes zastitara na ulazu.

Odmah na pocetku, trebao bi napisati: napokon! Jer i jest napokon! 'Nisanio' sam ovaj bend odavno, ali sad sam ga napokon 'uhvatio'. I to kako samo...

Kako je kazao moj prika i side concert kick iz Biograda, da mu se otvara ove godine prilika za pogledati/odslusati sveto trojstvo gothica u Zagrebu. Redom; Mission, Cult, Sistere...
Ja se ne slazem s to tvrdnjom. Sveto trojstvo vec smo davno dobili i to trostrukom posjetom Zagrebu, Sistersa i dvaput The Curea u par zadnjih godina. (Naravno bila je tu i 'Misija', ali ja je prvi put gledam, pa mi je stoga i najzanimljivija) a i Cult je vec bio i to s prezentacijom cijeloga Lovea plus hitovi, plus Šalata.

No zadrzimo se na The Mission. Orididi postava.

Ja sam ih jedva docekao da zatvorim tu ghotic 'rupu', s dva Sistersa i dva Curea u nasem glavnom gradu. I pokazalo se da je to 'moje' sveto trojstvo tako malcice razlicito od kolege iz Biograda, savrseno. Sad s ovim sinoc odgledanim koncertom mogu potpuno biti zadovoljan.

Spektakl. Ali ne neki sa skupocijenim pozornicama vec 'aman taman' koliko ovaj sjedokosi i celavi bend u reunionu, svira savrsene pjesme od prije tridesetak godina. Ne treba tu ni poseban light show, ni par stotina Marshalla, nu ogroman stage... prostor novoobnovljenog Boogalooa to ne treba. Novoobnovljenog jer ja ga se u pohodima tu, na koncerte: Bonamasse, Megadetha, Saxona, Heavy Tresha i Paradise Losta drugacijeg sjecam.

Uglavnom, odlicno restauriran prostor sa vrhunskim razglasom. Nakon uvodne Phantasmagorije koju eto nazalost u 35 godina gledam tek drugi put, nemam sto nadodati. Zanimljivi isto kao i kad su bili predgrupa Iggyu davne 94. Sve 5. Trud, izgled, izricaj, sound, glazba. Ocito je kako imaju debelo formirano zagrebacko jezgro publike i to stima vec minimum 35 godina i vise, jer su svirali neke pjesme kako je receno u mikrofon iz 88 i cak 84-e. Svaka cast! Kako je rekao pjevac koji je ocito Alfa i Omega benda, svega je tu utjecalo, od Damneda i EKVa do samih Mission, no ja se ne mogu oteti dojmu da su oni jedan veliki uradak stasao na prvom Sisters albumu, the First the Last and Allways *i pripadajucim hitovima singlica. Sto uopce nije lose, dapace, jedni su 'Sistersi'.

I tako, bas i zbog toga dolazimo do vaznosti ovog nastupa u Zagrebu. Mission su za one kojih valjda nema puno, da ne znaju; kompletna prva postava Sisters of Mercy. Dok ih 'ludi' Andrew nije 'pocerao ca'. Pa oni nakon sluzbe na dvoru ludog kralja, ne osnuju vlastiti band i nastave tamo gdje su stali s Aldridgeom. I to kako nastavili. Wou...
Eto, meni je prvi koncertni susret s njima, (osim sto sam Craiga Adamsa gledao bas s spomemutim the Cultom devedesetcetvrte na opasno dobroj promociji albuma; the Cult- the Cult.
A kako mi je samo drago da sam ovo sinoc odgledao. Postavlja mi se zaista pitanje, pa kakvi su onda samo bili mladi, prije 30 godina, kad su sad ovako dobri. Ali pretpostavljam isti, jer ova sjedokosa i celava gospoda debelo prosla sredovjecnost itekako prase z 2023oj. Ma kako samo prase. Craig pumpa bas da je to cudo. Hussey pjeva kao da je jucer bila snimljena Deliverence. Gitare upucane, ali podredene mocnom basu i bubnju, bez bespotrebnih soliranja ,(a ja sam provjereni i pravovjerni metalac)
Ma milina. Da ja mogu, upravo bi ovako svirao. Voznja basa i bubnja je rijetko videna a svaki hit ispucan u prvih sat vremena ne da vam disati, mozebiti otici na toalet ili donjeti pivo... ne daj Boze izgubiti ijedan segment ovog nastupa.

Mission je prepoznat odavno u Zagrebu i smjesak pjevaca dok je dvorana pjevala sve pjesme jako puno govori. A jos vise govori podatak da je Zagreb nagraden s desetak minuta vise nego sto sviraju u drugim gradovima. Prava je steta sto nisu odrzali dva koncerta u Zagrebu, kao sto su primjerice uradili u Becu, jer ne slijede slijepo set listu i dobro je mjesaju.

No nema veze, ja sam svoj krug zatvorio: Sisters-Cure-Mission i prokleto sam sretan zbog toga. Triput odgoden zbog pandemije koncert nije mogao biti bolji. Ni na trenutak ispod samo tako uzbudljivog nastupa. Sad cu i izreci jednu osobnu blasfemiju, ali vrag me crni odnio sto mi ovi 'otpadnici' sinoc nisu bili drazi od duplog vec odgledanog nastupa Sistersa. I eto, kad vec serem, ne cini mi se da ce Sistersi u studenom biti bolji od Missiona sinoc.

Krasan koncert!
(A i uspio me je malo rasteretiti od posebno 'ludog' i nabrijanog Sjor Watersa. Koji me je dobrano okupirao zadnja dva tjedna )

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 10/05/2023 05:08:13
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/05/2023 : 09:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nisam ima pojma da je Boogaloo renoviran.
Drago mi je da valja, jer od tamo većinom pamtim isključivo loš zvuk na koncertima, s eventualno par izuzetaka poput Mgle koja je zvučala vrhunski. Nikad neću zaboravit Megadeth u Boogaloou, pa to se do polovice koncerta nije moglo prepoznati koja pjesma svira.

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5318 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 10/05/2023 : 10:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
[url=https://postimg.cc/nsgjzXkp][/url]

Bio sam u subotu na Baretovom koncertu.
Mislim da u ovom stoljeću nisam gledao Bareta uživo, dok je to u devedesetima bilo i više puta godišnje.
Nisam očekivao ništa posebno, no iskreno, ugodno sam iznenađen.
Vrlo profesionalno odrađen koncert kako od Bareta, tako i od njegove ekipe.
Kako čujem od nekih prijatelja, kod svih je sličan doživljaj, a pošto je i reakcija publike na većinu pjesmi bila fantastična, čini mi se da je i sam Bare bio iznenađen tom reakcijom.
Publika u velikom postotku starije dobi i zato se dalo primjetiti kako je u publici jako mali broj podignutih mobitela koji su hvatali kakav snimak ili sliku.😁
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15795 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2023 : 15:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ako je iole vrijedilo, bit ce nije bio drogiran kao uobicajeno. I dok sam na nekim njegovim koncertima uistinu uzivao u proteklim desetljecima, zadnjih je godina naporan, neartikuliran, vrijeda, ne moze otpjevati svoje pjesme, bijedan i tesko je to gledati... nema cak ni veze s kolicinom i kvalitetom droge, i prije je bio 'supstanciran' pa je vrijedio. Danas je to zalosna glazbena prica.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/05/2023 : 15:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Ako je iole vrijedilo, bit ce nije bio drogiran kao uobicajeno. I dok sam na nekim njegovim koncertima uistinu uzivao u proteklim desetljecima, zadnjih je godina naporan, neartikuliran, vrijeda, ne moze otpjevati svoje pjesme, bijedan i tesko je to gledati... nema cak ni veze s kolicinom i kvalitetom droge, i prije je bio 'supstanciran' pa je vrijedio. Danas je to zalosna glazbena prica.

Potpis na ovo. Zadnjih godina ga izbjegavam kad god je blizu.
Jako loše uživo.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15795 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/05/2023 : 15:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Drago mi je da valja, jer od tamo većinom pamtim isključivo loš zvuk na koncertima, s eventualno par izuzetaka poput Mgle koja je zvučala vrhunski. Nikad neću zaboravit Megadeth u Boogaloou, pa to se do polovice koncerta nije moglo prepoznati koja pjesma svira.

Je. Iznenadilo me. Predobro. Sjajno. Ja ga se sican skroz drugacijeg, a bija san dosta puta. Kako mi kaze prika 2019-e su ga cakumpakirali. Jebiga to ti je Zagreb, koncertnih prostora koliko hoces. Odlicnih! Btw. Megadeth je meni bija for gas, tu! Ali tada san jos uvik bija u prvom redu. Pa mozda zato. Isprid 'oltara' je uvik bolja 'misa' Sad lipo sidin ka Ankica i Franjo Tudman u foteljama prvog reda Lisinskog. Ka sta san sinoc. Ne sican se koliko san i kad gusta tako u pogledu ka na dlanu, a zvuku ka da mi u dvoru sviraju...
Veceras provjera broj dva. Spajamo momente. Samo veceras nema sidit. Ocekujem Tsunami pankije.... vidit cemo...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5318 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 10/05/2023 : 18:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ivanl

Potpis na ovo. Zadnjih godina ga izbjegavam kad god je blizu.
Jako loše uživo.

Eto, to su razlozi zbog kojih se i sam nisam obazirao na njegove koncerte debelo preko 20 godina i zato nisam očekivao ovako dobru svirku...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15795 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/05/2023 : 01:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
EXPLOITED, Disorder tour 2023
Boogaloo, ZG, 10 svibnja 2023.

Uf, sto je ovo bilo veceras?
Klub Boogaloo pun doslovno kao sipak. 'Do cepa' covjek na covjeku, vec pomalo kaoticno, s naglaskom na paniku od silnih tjelesa. Ne znam, kaze mi moj Biogradanin, (kako li ovo samo zvuci Bio-gradanin), da se da ugurati unutra do 900 ljudi, meni se cinilo 'miljun i jedan'. Mozda se cak i prekrsilo kakvo sigurnosno pravilo, jer si doslovno udisao zrak od onog lijevo od tebe koji ga je ispuhivao, a tvoj je izdah isao onom desno... dvorana je nalikovala na Tursku parnu kupelj. Cudo jedno svita unutra, vidi se da su nas drzali u kavezu 3 godine i da rulja hoce zivih svirki. Jedino me cudi sto nije prebaceno u Bocarski dom ili u mali Dom sportova.
Uglavnom proslo je sve dobro i poslije koncerta publika se doslovno izlila na svijez nocni i kisni zrak.

Ja nisam nikad gledao the Exploited ali uvijek smo ga u ekipi spominjali kako bi ih vrijedilo uhvatiti i pogledati u Zagrebu koliko li su samo puta tu bili. 7-8 ??? Puno, svakako. Dakle nisam bio spreman na ono sto sam dobio. Beskompromisnu rafalnu paljbu. Znao sam naravno njihove velike 'hitove' kao Punks not Dead, Fuck the System ili Fuck USA, ali mislio sam da oni isporucuju Punk, no ovo je teski HC. Posve drugaciji od recimo nastupa Buzzcocksa, Pistolsa, UK Subsa ili pak Sham 69, Pank koncerata koji mi leze. Ovaj tu tam,tu tam konstantni ravni becarac Slavonski ubrzani ritam mi bas ne lezi, ali moram odati priznanje veteranu iz tisucu i jedne bitke Wattiu Buchanu. Tom originalnim clanu jos iz 79e koji je na vjecnoj neverending turneji. Ovaj bivsi vojnik i vlasnik nekoliko srcanih udara, (par i tijekom svirke) je upravo nevjerovatan karizmatik. Obliven znojem rezi baraznu vatru kontra svih politika a bogami i religija. Na Fuck the USA je recimo rekao da je Trump jebeni drkadija, ali to je rekao i za Yello Biafru i Henrya Rollinsa. Dobro je bogme kivan na sve...
Uglavnom beskompromisan koncert ne bas moj stil ali jako mi je drago da sam ovo dozivio. Isplatilo se. Gitarist i basist se izvanredno nadopunjuju, bubnjar malo steka, ali sve je to okej. Ipak je to HC. A Wattia kako da ne cijenis kad kaze pa nismo mi jebeni Green Day! Beskompromisni zajebani lik, cini mi se da ce i umrjeti na pozornici, a cini mi se i da mu to ne bi bilo mrsko. I da jasno je pozdravio i Zagreb i razularenu mu publiku dupkom natiskanu. Nije mu prvi put a sigurno ni zadnji. Ja ovo iskustvo ne trebam ponoviti, jednom mi je sasvim dosta. Ali kazem, drago mi je sto sam ovo dozivio. Samo da jos naglasim da bi volio da su mi The Mission bili veceras a Punk/HC monsteri jucer, ali dobro je, kako je... nek je opet pocelo kako Bog zapovida s koncertnom aktivnoscu u HR. Slijedeci je target The Cult. Lomio sam oko Maidena u Ljubljani ali odgledao sam ih deset puta. Ipak ima jos toga sto nisam, kao svirke sinoc i preksinoc. Pa stoga rade biram 'nepoznanice', makar one nepoznanice do sada uzivo.

I zaboravih napisati da je warm up odradila Nula iz Sibenika. Njih nikad nisam poslusao, a bogme veceras ih nisam nista ni razumio. Pjevaju na Hrvatskom i to u duplo, dva frontmena ali nista ih nisam shvatio osim da su Izben'ka, i razumio sam bestimije, kua-pasmaters-kurvini sinovi i ostale srodnosti. I to je sve.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 11/05/2023 02:24:36
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/05/2023 : 09:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da se Valhalla festival lijepo potrefio na isti termin kao i CRŠ, odlučio sam otići u petak i subotu pogledati par bendova Išao sam sâm pa nisam imao volje gledati baš sve (a ni satnica mi nije baš odgovarala), tako da sam vidio sve skupa četiri benda...

- War-Head: ovaj thrash metal bend njemačke škole iz Osijeka gledao sam već par puta ranijih godina i uvijek su mi bili dobri, no sada su me nekako smorili. Ne znam je li to zbog toga što sam bio umoran od puta pa mi nije odgovarao takav stil, no praktički sam jedva čekao da završe. Užasan zvuk do polovice nastupa također nije pomogao.
- Frozen Forest: e ovo je već bilo puno bolje! Zagrebački black metal nešto udarnijeg tempa mi je baš lijepo legao nakon War-Heada, zvuk je bio puno bolji, a i nastup skroz onako energičan i zanimljiv, svidjelo mi se što sam čuo.
- Quasarborn: kakva jebena demonstracija sile! Prvi put slušam uživo ove beograđane (ništa čudno s obzirom da im je ovo prvi nastup u Hrvatskoj), al bokte napravili su fenomenalan show! Od prve do zadnje sekunde čista energija, tehnički savršeni, uigrani kao da sviraju 20 godina skupa, sva četiri člana zvuče baš svjetski. Stilski bi ih opisao kao nešto thrashastiji Nevermore, mada ni to nije točan opis. Vrhunski raspoložen bend, odlična svirka, ma bez greške!
- Sarcasm: ovogodišnji posjet Valhalli zatvorio sam sa ovim slovenskim old-school thrash bendom. Stilski čisto okej, baš onaj klasični speed/thrash koji je čisto onako zabavan za poslušati uživo, napravili su skroz lijep štimung i vidilo se da se super zabavljaju.

Sve u svemu, zadovoljan sam. Uvijek je gušt otići na ovaj festival i pogledati brdo domaćih bendova za male novce, tako da se stvarno nemam šta žaliti

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/05/2023 : 10:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
AMORPHIS & SOLSTAFIR
1.11.2023. - Boogaloo, Zagreb

Uf, kakva će ovo fešta bit! Amorphis sam gledao već jednom i bili su fenomenalni! Solstafir nažalost propustio kad su bili prije nekoliko godina, ovaj put neću učiniti istu grešku.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13481 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 17/05/2023 : 13:04:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Amorphis mi nije nešto zanimljiv ali Solstafir mi bili sjajni kad bili u Beogradu. Šteta što ne svraćaju sad i do nas
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/05/2023 : 14:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
PAIN & ENSIFERUM
26.10.2023. - Močvara, Zagreb

Bogami ne znam kad sam zadnji put vidio ovako neobičnu kombinaciju bendova Virujem da će biti zabavno na koncertu, no mislim da ću ipak preskočiti... Jednom davno sam volio oba benda (i još volim ranije radove), no već 10-15 godina nisu izbacili ništa vrijedno pažnje.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/05/2023 : 11:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
RITAM NEREDA
25.11.2023. - Tvornica, Zagreb

Prvi ikad nastup u Hrvatskoj.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 31/05/2023 : 13:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije bilo goreg koncertnog prostora u ZG. Bolji zvuk je bio na ulici iza bine, nego u dvorani ispred. Ne pamtim kad sam zadnji put tamo otišao na koncert, pa ne znam kako je danas.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 02/06/2023 : 11:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
50 CENT i BUSTA RHYMES u Zagrebu 17.10.

Btw, Suffocation je otkazan, otpala je cila turneja.

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2044 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 02/06/2023 : 12:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Hahaha

Časna riječ, otišao bih sprdnje radi

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page
Page: of 38 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000