forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 02/06/2023 : 12:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Bi i ja da sam u Zagrebu
Mislim, koliko god se zezao, In Da Club i Candy Shop su stvari s kojima sam praktički odrastao, stalno su se vrtile na MTV i VIVA dok sam bio mlađi pa su mi nekako ostale drage. A i virujem da će štimung na koncertu biti super.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/06/2023 : 12:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
THE VINTAGE CARAVAN
7.11.2023. - Tvornica, Zagreb

Znam da nisu toliko popularni i poznati, ali apsolutno svakome preporučam da ode na svirku ovog benda! Ja sam ih gledao kao predgrupu Opethu prošle jeseni i quotati ću svoj osvrt od tada:
"Ovo mi je bio prvi put da slušam The Vintage Caravan i baš su me oduševili. Baš onako old-school power trio s muzikom u maniri ranih karijera Rusha, Sabbatha, Blue Cheera i sličnih. Pomalo progresivno, pomalo psihodelično, poprilično heavy, a opet sve skupa u isto vrijeme moderno i svježe. Bili su skroz dobro raspoloženi, energija samo takva i nekako mi je čak žao što im nastup nije duže trajao. Čini mi se da mi je ovo bio prvi put da sam doživio da publika zove predgrupu na bis."

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/06/2023 : 12:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Btw, ako će netko možda ići na The Cult u Zagreb sad za 20 dana, a nema ulaznicu - ja prodajem svoju!
Nažalost ipak neću moći otići tako da je prodajem po onoj early bird cijeni od 39€, pa eto, javite se ako ste zainteresirani

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/06/2023 : 22:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Btw, ako će netko možda ići na The Cult u Zagreb sad za 20 dana, a nema ulaznicu - ja prodajem svoju!
Nažalost ipak neću moći otići tako da je prodajem po onoj early bird cijeni od 39€, pa eto, javite se ako ste zainteresirani

Jbg. Ja je kupija prije po ure.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 12/06/2023 : 22:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nego, devetog, prije par dana u Zagrebu u istu vecer 3 koncerta. Flogging Molly-Tvornica, Crowbar-Vintage, Incubus-Šalata.
Pa ti pivaj brale, ovde u Splitu...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/06/2023 : 22:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by Paka01

Jbg. Ja je kupija prije po ure.

Utopi ovu moju nekome od ekipe

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/06/2023 : 13:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pitam ovih dana. Ti je 'utopi' ako mos. Javin ti.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8275 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 18/06/2023 : 20:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nije hrvatska, al je minhen... kupljene karte za bilija 12.11.

JIIIIHHHAAA!!!

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7255 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 19/06/2023 : 22:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Florence + the Machine bili odlični sinoć u Puli. Jedino mi idu na živce svi ti mobiteli u zraku, ali pretpostavljam da je to danas neizbježno. U jednom trenutku je čak Florence tražila da svi maknu mobitele i da jednostavno uživaju u koncertu i što je najluđe, stvarno su svi to napravili. Do sljedeće pjesme.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4952 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/06/2023 : 00:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Country gothic kabare: Slim Cessna’s Auto Club
Mocuvara, Utorak 4.7.2023.

Violent Femmes + Devils Makes Three vibra. Neloše. Mislim da ću se ukazat.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2023 : 19:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Da ja zivin u Zagrebu, ukaza bi se na svemu zivomu. Jbg. nedavno sam radio jedno malo pomnije istrazivanje za osobnu upotrebu u odnosu mog grada i Zagreba na racun koncertne aktivnosti...makar za one, kako da kazem, popularne, strane bendove, i racun je jasan; u zadnjih 40, (CETRDESET) godina u Splitu je bilo 28 koncerata. Zagreb to odradi u godini dana.
Nista, ceka se Cult za kraj miseca. Bit ce to lipo rokijanje...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/06/2023 : 19:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ću na kraju poklonit sestri kartu za The Cult, nek ode, ionako živi gore. Kako stvari stoje, neću je uspit prodat.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4952 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/06/2023 : 19:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da ja zivin u Zagrebu, ukaza bi se na svemu zivomu. Jbg. nedavno sam radio jedno malo pomnije istrazivanje za osobnu upotrebu u odnosu mog grada i Zagreba na racun koncertne aktivnosti...makar za one, kako da kazem, popularne, strane bendove, i racun je jasan; u zadnjih 40, (CETRDESET) godina u Splitu je bilo 28 koncerata. Zagreb to odradi u godini dana.

U zlatna vrimena i u misec dana :)

Ali jbga, već dugo nisu ni odi zlatna koncertna vrimena.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2023 : 19:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Mi u ekipi stalno poklanjamo jedni drugima ulaznice kad neko nije u mogucnosti ici na koncert ili nije u RH. Danas moras sve unaprijed kupiti pola godine ili godinu prije koncerta... Monster Magnet sam dva puta popusio i dva puta istom covjeku poklonio karte. On je meni recimo dao za Iton Maiden... i tako stalno. Prosle godine dolazim sam, u Hard Place na Supersuckerse sa dvije viska ulaznice...poklanjam ih ispred ulaza, niko ne vjeruje...nutkam ih, misle da sam pandur, sto li... naposljetku ih poklonim nekom tipu, poslje i nekoj curi. On mi plati pivu, ona nista... jbg. moji nisu mogli ici. Dosao je bio cak i Pista jer su karte bile 3 godine stare, zbog pandemije, nije mogao vjerovati. Popili pivu, kaze lik; svaka cast! Mislio sam iskreno da je debil, ali okej je lik. Uglavnom, mi u ekipi to podjelimo, jer grehota je da neko drugi ne dozivi koncert ako ti vec ne mozes ici. (Mislio sam kupiti tvoju kartu za mog starijeg ali zajebaje u skoli. Vidjet cu jos hoce li na koji popravni...)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/06/2023 : 20:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

U zlatna vrimena i u misec dana :)

Ali jbga, već dugo nisu ni odi zlatna koncertna vrimena.

Istina.
Evo upravo sam 'bacio oko' na svoje biljeske, i u Zagrebu sam odgledao 84 strana koncerta. (Bez nasih, to jest bez regionalnih), a pazi, ne zivim gore, i svaki put moram uciniti minimalno 800-850 km. Pa spavanje, bancenje... ali ja to ne gledam kao trosak, to je teski gust. Neprocjenjivo! No ne bi odbio toliku kolicinu u mom gradu!!! Niposto! Jbt. Bio sam vise u Sibeniku i Zadru na svirkama, nego doma. Muci me to. Tuzno.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/06/2023 : 20:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mi u ekipi stalno poklanjamo jedni drugima ulaznice kad neko nije u mogucnosti ici na koncert ili nije u RH. Danas moras sve unaprijed kupiti pola godine ili godinu prije koncerta... Monster Magnet sam dva puta popusio i dva puta istom covjeku poklonio karte. On je meni recimo dao za Iton Maiden... i tako stalno. Prosle godine dolazim sam, u Hard Place na Supersuckerse sa dvije viska ulaznice...poklanjam ih ispred ulaza, niko ne vjeruje...nutkam ih, misle da sam pandur, sto li... naposljetku ih poklonim nekom tipu, poslje i nekoj curi. On mi plati pivu, ona nista... jbg. moji nisu mogli ici. Dosao je bio cak i Pista jer su karte bile 3 godine stare, zbog pandemije, nije mogao vjerovati. Popili pivu, kaze lik; svaka cast! Mislio sam iskreno da je debil, ali okej je lik. Uglavnom, mi u ekipi to podjelimo, jer grehota je da neko drugi ne dozivi koncert ako ti vec ne mozes ici.

Ova me priča podsjetila na situaciju od ima nekoliko godina kad smo nas četvorica iz ekipe išli na Regius festival u Šibenik. Bila je tada akcija da ako kupiš 4 karte, petu dobiješ gratis, a niko od ostatka ekipe nije bija zainteresiran za ić. Na kraju smo uzeli tu gratis kartu i čim smo došli na Martinsku, odma smo upali prvome tipu kojega smo vidili slučajno putem, niti nismo iz auta izašli.
- Ej, imaš li kartu za festival večeras?
- Ovaj, nemam (vidno zbunjen zašto ga uopće pitamo)
- Evo ti jedna, mi imamo viška.

Nije se tip ni snašao, jedva da je stigao viknuti "hvala!" jer smo se već odvezli faca mu je bila komedija.

quote:

(Mislio sam kupiti tvoju kartu za mog starijeg ali zajebaje u skoli. Vidjet cu jos hoce li na koji popravni...)

Kupi kupi!

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2034 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 21/06/2023 : 01:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve je relativno..
dođi u Slavoniju, da vidiš
kakva je Split koncertna meka

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8275 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/06/2023 : 01:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Country gothic kabare: Slim Cessna’s Auto Club
Mocuvara, Utorak 4.7.2023.

Violent Femmes + Devils Makes Three vibra. Neloše. Mislim da ću se ukazat.

odlicni su, šteta sto mi je spica sezone kad se jedva stignem i okupati, a kamoli zapalit za zagreb.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/06/2023 : 01:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

quote:

Sve je relativno..
dođi u Slavoniju, da vidiš
kakva je Split koncertna meka

Stoji.
Al'malo je blize za doc u Zagreb...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/06/2023 : 19:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
VLAJTERNATIVA FESTIVAL
12.8. - Benkovac

Jebena postava za sada u Benkovcu:
Paraf - punk / post-punk
Disbaja - hardcore punk / d-beat
Flesh - heavy metal

Bit će još bendova, nije to sve.
Valjalo bi povirit.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/06/2023 : 11:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
25.06.2023.
Ida Nielsen, Split, Prokurative

Evo smo docekali da lake note sa jos laksim tekstovima pocesto stupidnim, lagano, na splitskom festivalu zamjenjuje jako kvalitetnija i zivotnija glazba.

U desetak dana smo imali nastupe Laure Pergolizzi poznatije pod imenom LP, talijanske, njujorcanke za koju tepaju da je na tragu Boba Dylana, pa blues senzacije Judith Hill za koju mi je sad jako zao sto sam joj preskocio nastup, te naposljetku sinoc ukazanje jedne od najboljih basistkinja na svijetu; Ide Nielsen sa svojim funkbotsima.

Dolazak te tri dame na mjesto mnogih glazbenih zlocina u dugoj povijesti neukusa i kica, daju nadu da pusu neki drugi vjetrovi! Lagano carlijaju, kao ugodni popodnevni Maestral u lijeno ljeto, ali ipak otpuhuju Huljicevski smrad koji je zapoganio stoljetne Prokurative. (Uostalom on i njegova bratija sinoc su bili na Melodijama Jadrana i bolje da su bili tamo drugdje...)

Pocelo je sa Triom Ante Jelicica i Elenom Stellom, te Black Coffeeom sa Ursulom Najev i Danijelom Prpic, koji su zađezirali neke klasike Josipe Lisac, Arsena Dedica i Olivera. Culi smo tako u sasvim novim aranzmanima Kapetane moj, Kucu pored Mora te Zelenu granu s tugom zutog voca. Uz malo improvizacije i njihovih redovnih jazz stvari ovi glazbenici ispunili su vrijeme do nastupa strane gosce. Zvuk izvrstan, vrijeme ugodno taman za ispijanje par piva, (Karlovacka, tocena i preskupa)

U 22 i 40 dolazi Ida sa svojim bendom i odmah je nakon kratkog intra jasno zasto je svrstavaju u sam vrh sviranja basa. Zena jede instrument. Zaista nisam nikad nikog vidio da tako rastura bas. Iako joj je pola sata koncerta nekakav light funk, plitak i pitak, ne mozes skinuti pogled sa njenih ruku koje cupaju zice. Ja osobno funk ne volim i smeta mi kad cak i RHCP zafunkaju na koncertu, ali ova zena rastura. Bas sam se mislio bi li Flea ovo sinoc sve odsvirao. I tako dok je koncert odmicao cinilo mi se da fali crnacke funk 'masnoce' iako je bend jako korektan sa izvrsnim zvukom. No od sredine koncerta to se sve stubokom izmjenilo i zazestilo popraceno dobrim cekicanjem bubnjara i par zbilja zestokih sola gitarista. O samoj Idi, nema se sto reci osim genijalna. Trebalo je to vidjeti. Nije za nista 6 godina pratila Princea na turnejama. Znao je on koga treba u svojim redovima, samo savrsene rasturace, a Ida rastura bas.

Meni najzanimljiviji, to jest najsmjesniji, dio koncerta je bio kad je crnacki duo benda ostao sam na pozornici i poceo samplirati i repati, a skupina nonica ispred nas pobjegose koliko ih noge nose, navikle na dugogodisnje spomenute lake note ovog stoljetnog prostora...dobro su nas nasmijale.

Sat ipo izvrsnog, da kazem zaista neobicnog koncerta je bio taman, uzevsi u obzir i nastup dva benda prije. Lijepo su nas pozdravili sa scene a mi smo ih isto tako gromko otpratili. Ne sumnjam da ih se prostor i grad jako dojmio i da su bili zaista iskreno nasmijani i zadovoljni.

Zamjerka samo na poluprazne Prokurative, ne znam je li bilo 400 ljudi, ali valjda su ovakvi dogadaji u povoju, a dosadasnji posjetitelji toksicnog festivala su ionako bili na 'melodijama', na drugom mjestu.

Bitno je da neki drugi vjetrovi pusu u Splitu i da ce se ovo, i ovakvo uprilicenje zdrave glazbe, nadam se nastaviti...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 27/06/2023 : 12:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Evo slika sa Arch Enemy iz Tvornice...
Bilo je jebeno...
[url=https://postimages.org/][/url]

Edited by - Whetherpine on 05/07/2023 11:34:19
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/07/2023 : 15:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
The Cult
30 lipanj 2023.
Šalata, Zagreb

Jako sam se veselio ovom nastupu, set listi koju ne mjenjaju na turneji i prostoru na kojem ce nam isporuciti svoj r'nr.

I krenulo je u 21 i 15 sa mocnom Rise. Obozavam tu stvar, no vec na samom pocetku evo ti i pizdarija... pa gdje je pobogu glasnoca? Gdje je nestao sound?

Vidis da sviraju dobro, vidis da izgledaju dobro, ali nista se ne cuje. To jest cuje se ali tiho. Totalno nenaviknut na, za taj prostor tih zvuk odmah se iznerviran najbrze sto sam mogao. Instant. A po pocetku Sun Kinga vec sam debelo iziritiran nedostatkom glasnoce. Pa gdje smo dosli? Na rock koncert, ili sto? Daj 'mesa'! Fali!

S King Country Man stvari postaju zabrinjavajuce posve, zvuk se ne 'dize'. Bend je upucan, Ian pjeva dobro, Duffy rastura, ali ne cuje se nista. To jest cuje se uzasno tiho!!!

Sa Sweet Soul Sister netko to napokon primjeti i zvuk se pojacava. Pa jebemu vec su Manowar pjevali: All Man Play on Ten! Jebiga trebalo je 5 pjesama da se nesto poduzme oko glasnoce razglasa a to je vec dobra trecina koncerta znajuci da Cult ne sviraju nikad vise od 15 pjesama i sat i 15, sat i 20...

Ali ajde, sto je tu je. Idemo dalje. Pive tecu u potocima ovaj put nas je bilo desetak prijatelja i poznanika. Pravi copor kakvog davno nisam osjetio. Situacija na stageu se zahuktava, Cult pici, ne bi ovoj dvojici dao te godine. Ponajvise sam zapanjen ali i jako zadovoljan bojom, tonom i visinom Ianovog vokala, koji je zaista specifican i atmosferican. Sve su pjesme isporucene izvanredno dobro i tocno odsvirane i jednom kad je zvuk namjesten kako treba, to jest pojacan, sve su pjesme postali neosporni hitovi. Bas i bubanj pumpaju nemilo, a o Duffyu se ne treba nista posebno govoriti, to je dokazano odlican gitarist!

Sat i 20 koliko im je desetljecima satnica zacudo nije brzo 'ishlapila', lijepo poslozena i zanimljiva set lista vozila je kao podmazana i vrhunac je bio kako i dolici sa Rain. Tu pjesmu mogao bi cuti tisucama puta. Publika se dotle vec debelo uzarila, i reagirala kao jedan, ali vrag im svima oduzeo one mobitele s kojima snimaju lose slike i videa koja se tresu, pa ne mozes vidjeti pozornicu i glazbenike od mora mobitela... to je vec iritirajuca pojava koja, bojim se, ne moze biti iskorjenjena. Tu nam se Astbury obratio kako smo divna publika, kako voli doci u Zagreb, kako voli ovaj prostor...i vec kad sam promislio kako pizdi i sere bez veze svima isto, odreda gdje god da dode, drugi dio obracanja mi je bio jako zanimljiv. Naime, kazao je kako je publika u Europi postala mlaka i kako to primjecuje na svojim koncertima. Kako nema negdsnje energije u auditoriju osim u Spanjolskoj i sad veceras u Hrvatskoj. To mi se cinilo iskreno i ne uobicajene ljige podilazenja auditoriju. A pogotovo mi je zanimljivo to bilo jer je Bil Duffy netom prije koncerta objavio na svom profilu, kako su u Hrvatskoj ali se debelo prejebao pa stavio srpsku zastavu uz ime nase zemlje. Valjda covjek ne kuzi gdje je iako je u HR sesti put. Ali eto Ian je ispravio stvar svojim, cini mi se, iskrenim komplimentom. Bilo kako bilo dosli smo do She Sell Sencuary. Koju su totalno rasturili i lagano razvukli, dodatno nabrijali za publiku. Uzitak je bio cuti ovu stvar u ovakvoj verziji za kraj regularnog koncerta.

Publika je arlaukala 'kako Bog zapovjeda', ali isto bi im bilo i da nisu, jer na kompletnoj turneji Cult isporucuje na bisu dvije pjesme i set listu ne mjenja nikako.

Za sami kraj smo dobili eksplozivne i fenomenalne Peace Dog i Love Removal Machine za koje ne znas koja je bolja sama po sebi i koja je bolje odsvirana. Bas su rasturili s te dvije za kraj.

Uglavnom dvije trecine koncerta prema kraju su ispravile onaj tihi zvuk s pocetka tako da ovom kultnom bendu, kojem ne moze biti bolje ime pogodeno, dajem mirne duse 5 za nastup. Ako vam dakako ne smeta sto dvadesetak godina vec sviraju 'uru i kvarat' !
Da se mene pita zakonski bi postavio minimum sviranja od sata i po!

Jako sam zadovoljan mojim trecim dozivljenim/odgledanim/odslusanim koncertom the Culta. Posto obozavam njihove albume Love, Electric i Cult-Cult dobio sam kroz povijest taman sto đaku treba! Prvi put davne devedeset cetvrte pola albuma Cult u Milanu na tadasnjoj promociji tog albuma, pa u Domu sportova kompletno odsirani Love od pjesme do pjesme i evo sinoc cak 6 pjesama sa Electrica! Meni bolje ne treba.
E da, vazno je reci da sviraju cak i jednu pjesmu s prvog albuma sto je raritet.

Dobra grupa nas ekipice polako se rasula sa Šalate u noc. Moj odlicni prika Ante na avion, njih dvoje u Zadar, moj dragi koncertni side kick Vedran sa svoja dva rockera u Biograd, a ja sa Matom pjevacem Ultimatuma i gitaristom Antom lagano na Kebab pa za Split. Uz zvuk Saxona starom cestom doma kao i uvijek. Jbg ne idemo mi par stanica tramvajem u klimatizirani stan.

Ujutro smo se zorom svi culi da smi sretnu i zdravi dosli na svoje destinacije. Fala ekipa i vama svima, ovsko se zivi!!!

Sve u svemu jako dobro rokijanje i dobar koncert! Toliko dovoljno dobar da ih imam zelju jos koji put sigurno ih pogledati.

Cult je Cult. Jbg. Dobro je bilo!!! Fala in!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/07/2023 : 09:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
01. srpanj 2023
6th Thrill Blues Festival, Trilj

Ili, Blues po kisi...

Jos smo jednom u krasnoj zazelenjeloj Zagori, pokraj Cetine rike, na sestom izdanju Blues festivala. Prekrasno mjesto i ima ono nesto sto i izvodacima daje osjecaj Mississippija pa onda i bluesiraju zesce i zadovoljnije. Kako je Hrepa, Alfa i Omega organiziranja ovog glazbenog dogadanja kazao; Bluesa ka u prici! I zaista tako i jest. Ovo ne prerasta, vec je i doslo u jednu veliku i impresivnu Blues pricu. Ove godine, (bogati vec sesta), sve je na jos vecem nivou. Duze traje. Prostor jos uredeniji. Sankova koliko hoces, (a tu je i Studenac sa ladnim Guinessima). Parkirnih mjesta koliko hoces. Uredni kemijski zahodi. A ovaj put smo imali i okrjepu u vidu odlicnih cevosa koji su se 'culi' cijelim gradskim parkom non stop. Otprilike jako kao i Blues sa pozornice. Milina je vidjeti gdje je i na koju razinu, Hrepa to odveo.

Drugi dan festivala otvorili su neki mladci iz Francuske. Ne znam kako se zovu i ne rovari mi se po programu i ne znam da li su bili neki prije njih no mi smo stigli bas na ove mlade glazbenike. Neka curica koja lipo piva cisti Blues, nako malo i na Janis, mulcic sa Gibsonom koji lipo solira, ima i basa, skroz pristojni jos za svijetla dana. Isko im doma sve gori na ulicama, ovi su poprilicno mladi ljudi u "tamo nekom' Trilju vidno gustali i dali sve od sebe da nas rascagaju na samom pocetku.

Drugi na stage izlaze meki nasi vec na oko prekaljeni glazbenici. Hrepa ih predstavlja, ali ja odmah zaboravljam ime... Covjek je inace orguljas. Klavijaturist a sad se uhvatio gitare i pjevanja te snimio album u tom điru. I odlicni su. Ovo je vec tvrđi đir sa jasnom i masnom potporom odlicnog bubnjara i basiste. Sax, usna harmonika, Hammond, (koji je bio na kisi), sve stima, sve 5. Lagano riffovi bacaju na ZZ. Jako dobro otpjevano, pravi rock-blues moment. Kisica vec rominja a i trebalo je Hammonda 'vaditi iz mrtvih' jer je pokisao pa otkazao suradnju. Moram naglasiti da je bubnjar razvalio i zaista imao cvrst udarac. Dobra svirka, vidi se da su potkovani glazbenici. Ljudi su vec natiskani ispod stabala, a ukupni dojam pocinju kvariti kisobrani koji se otvaraju i zaklanjaju pogled na pozornicu. Neke od tih 'lumbrela' ispred mene, su ogromne, kao kod tipa koji je imao jednu s logom cestovnog dindikata HRa, bila je velika metar ipo.

Treci izlaze Hrepini Sunnysidersi, kucni band. I on i njegova bolja polovica rasturaju. Lijepo dvoglasje. Njegov duboki i njezin leprsavi glas nose nas u neke vece sfere. Mjesaju blues i rock izricaj, imaju prva liga basistu koji solira sve u 16, a ni gitarist nista manje nije losiji. Dojma sam da Hrepina partnerica u 'zlocinu' moze jos jace i vise pustiti 'gucak' i da ga ne koristi dovoljno. Kad bi, bilo bi to jos i bolje. Ali i ovako Sunnysidere mi je uvijek drago pogledati uzivo. Slusam ih i doma i jasno je zasto su dobro prosli u Americi. Bas du za preporuku.

Nakon toga red je na Sharrie Williams, prvu zvijezdu veceri iz Chicaga. Crnoputa pjevacica izvodi Soul, Gospel i malo popisticniji Blues sa puno momenata Arethe Franklin i recimo Blues Brothersa. Bend je korektan i ovo je vise vesela inacica Bluesa. Stalno se spominju How you feeling? Are you okay? Ruke gore. Snap your fingers, Clap your hsnds... taj đir. Malo i pretjeruje u interakciji s publikom, i silnom ljubavlju za Thrill festival, ali veselo je. Ljudi cagaju i podvriskuju zaboravljajuci da kisnu. (Ah ti kisobrani ispred bine) bilo je sola na basu, orguljama (Hammond je ozivio), bubnju i okej su se oprostili sa pozornice sa plesnom tockom svakog pojedinacnog clana banda. Simpaticno.

Sad smo svi vec debelo pokisli i mokri i negdje oko 23:00 sata izlazi na pozornicu legendarni gitarist za koga je tesko nabrojati s kim je sve svirao. Lakse je nsbrojati s kim nije. Njegova suradnja ide od Milesa Davisa pa sve do, (meni najintrigantnije) s grupom Kiss. Robben Ford je uvrsten u 100 najboljih gitarista svijeta i jaka je 'faca". Covjek ima 72 godine, (koje mu nikad nitko ne bi dao) i svira kao momcic. Iznenadenje mi je sto nema basistu. On, bubnjar i orguljas. (Hammond pristojno slusa sad i ne radi probleme) Povremeno im se tijekom koncerta pridruzuje drugi gitarist, brat od orguljasa. Ovaj nastup, ovaj koncert vec je klasa ipo prema gornjim visinama od ostalog koncertriranja veceri. Osjeca se klasa i virtuoznost vec na samom uvodu. Ovo je vec rasturanje gitare i sto vise ide nastup Robbena Forda to je sve psihodelicniji. Nema ovdje 'cage', ova te sola prikuju i ne pustaju. Nastup je izvrstan ali nije za svakoga. Sola su teska i deprimirajuca a primjerice obrada Jelous guy je totalno masakrirana od originala i pitam se da li je Ferry cuo ovu izvdbu? Ako jest, ostao je sigurno u cudu. Ford je neosporni virtuoz na gitari ali brate ubija u psihu. 'Trao' je Telecastera dobrih uru i po i 'ubio Boga' u njemu. Kad je stao bilo je 'po metra' strugotine uokolo. Sto kazati? Vrhunski nastup, vrhunski gitarist ali tezak. Tezak u smislu zvuka i stila i nakon 5 sati Bluesa svake vrste ovo je dobro 'poklopilo' publiku. Bar je meni sabilo leda. Kompletno mokri odlucujemo da je jedan u noci vrijeme da podemo kuci.

Hrepa najavljuje neke Francuze koji su prvi neamericki band koji je pokupio nagradu u Memphisu, i da sviraju Blues iz Swampa, ali mi krecemo doma. Vec prilicno umorni jos od Zagreba sinoc, poprilicno pive (ne smijem navesti tocnu kolicinu, nije politicki korektno, al je konkretno), totalno mokri-pokisli odlazimo iz Trilja uz taktove skroz drugacije nakon Fordova nastupa. I mislim se kako i ne trebam vise tu noc nista ni cuti koliko me je sabio stari gitarist. Opako on to radi. Gadno je zestok. To bi bilo to za ovaj put. Palimo auto i idemo ca.

Dovidenja Trilj do slijedeceg ljeta, predobro ste ovo organizirali i svaka vam cast! A sve MUKTE! Ulaznica nema i ne naplacuje se 'upad'. Nevjerojatno ali istinito i eto moze se! Ovo je dokaz! Ovakvi festivali vani dobro kostaju, a u nas 'mujte'.

Pitali su neku djecu u reportazi za TV, koja su se igrala u gradskom parku, da mogu li im kazati od kuda je Blues? Gdje je nastao taj izricaj? A djeca ce u glas; iz Trilja! Sto vec puno govori.

Hrepa, svaka cast!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37927 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/07/2023 : 08:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pun racku koncerata ovog ljeta kod vas... konkretno u Mocvari:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=6298201950300376&set=a.235376436582988

10. 7. 2023: Massacre & Necrosy & Defiant

18. 7. 2023: MystifieR & Craven Idol & Zlobnik

21. 7. 2023: Possessed & Bezdan & Serpentslain

8. 8. 2023: I am Morbid & Embryo & Attitudes to Human Extinction

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll