forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/07/2023 : 18:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da, sve redom odlične svirke, a nažalost neću u srid lita ovako moći na nijednu... Kontaktirao sam masu ljudi iz Splita i Šibenika po pitanju Possesseda s obzirom da 19.7. sviraju u Italiji, a 20. im je prazan dan, pa sam mislio da bi možda netko bio zainteresiran dovući ih do Dalmacije prije Zagreba, al nula bodova. Ljudi iz Azimuta u Šibeniku su rekli raspitati se, a Margan iz Kocke u Splitu nije bio zainteresiran. Divota jedna.

Nego evo baš su danas pale najave i za dva jesenska koncerta u Zagrebu:

11.10. - Villagers of Ioannian City
20.10. - Unida

Villagerse preskačem jer ne mogu tada do Zagreba nikako, al na Unidu idem definitivno. Dan nakon smo žena i ja ionako u Zagrebu na nekakvom vjenčanju, tako da se baš super potrefilo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 03/07/2023 18:30:23
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4952 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/07/2023 : 15:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Da, sve redom odlične svirke, a nažalost neću u srid lita ovako moći na nijednu...

Evo ti za utjehu nešto u tvom dvorištu:

MAKARSKA
PET/FRI 28.07.2023/21:00 h
CONCERT/Chui
@Malakološki muzej/Malacological museum

Vidim ose ;)

U međuvremenu u ZG skoknem u vintage na beskrajni boogie 18.7.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/07/2023 : 20:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E da, vidija sam to... Nemam pojma oću li ić. Vjerojatno oću, al to je dan nakon Martinske, ko zna u kakvom ću se stanju vratit doma
Inače, prekosutra je u Makarskoj na litnjem kinu Perpetuum Jazzile.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 05/07/2023 : 11:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Evo i slika sa The Cult.
Nemam baš neki mobitel pa je i takva slika!

[url=https://postimages.org/][/url]
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37904 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/07/2023 : 12:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

20.10. - Unida

Opa! Nadam se da ce biti koja svirka i kod nas... jer prosli put sam ih nazalost preskocio, a mislim da je trenutno to bolje uzivo nego Kyuss Lives!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/07/2023 : 14:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E, al znaš da John Garcia više nije u bendu? Tj ono, je, al ne ide na turneje... Neki drugi meni nepoznati tip ga mijenja. Meni osobno ne smeta jer i ovako zvuče baš odlično, ako je suditi po snimkama s youtubea. Mislim da ih svakako vrijedi pogledati.

Btw, dan nakon Zagreba su u Ljubljani

Edited by - Paka01 on 05/07/2023 14:41:40
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37904 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/07/2023 : 15:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Uf, vidis, to nisam znao... :o ne pratim vise toliko vijesti. Sas vidim da ga live "zamjenjuje" Mark Sunshine (Riotgod). Pa... onda mi to ne znaci vise toliko. Nazalost.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8269 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/07/2023 : 15:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Vukozeče, jesi bio na cessni? Dojmovi?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/07/2023 : 15:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, ne bi ni ja potegao do Zagreba samo zbog njih kad nema Garcie, al eto, žao mi propustiti kad sam već ionako gore taj dan.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4952 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 09/07/2023 : 22:53:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Vukozeče, jesi bio na cessni? Dojmovi?

Jesam :)

Jako dobro južnjačka gotika u pakleno vrućoj Močvari.
Munly Munly izgleda kao da je pobjegao iz pakla ili Munchove slike (što naravno doprinosi gotičkom imidžu), a Slim Cessna je vrlo dobar vođa orkestra, šteta samo što nema malo moćniji vokal.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/07/2023 : 19:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Prije nekoliko dana sam gledao Perpetuum Jazzile u Makarskoj.
Odličan koncert, zvuče fenomenalno i baš su napravili vrhunsku atmosferu. Izbor pjesama je bio takav da je svatko mogao uživati, nebitno o kojoj se dobnoj skupini radi. Pravi feelgood koncert kakav mi je baš trebao.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47072 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/07/2023 : 12:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/metal-koncert-possessed-u-zagrebu-reklamiraju-likom-nadbiskupa-uzinica/2479217.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_prva_m

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7254 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 17/07/2023 : 01:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Norah Jones nije razočarala, kao ni prateći glazbenici, sve skupa zvuči bolje nego studijska snimka. Jedino što tu fali komunikacije s publikom i stvaranja atmosfere. Norah je super kao pjevačica i sviračica, ali kao izvođačica (u smislu nekog scenskog nastupa) šteka. Svejedno, bio ju je pravi gušt slušati i ukoliko mi se ukaže prilika, sigurno ću to opet napraviti.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/07/2023 : 05:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
19.07.2023.
Interpol
Malinska/Krk, klub Diamond

Odabir lokacije za ovaj New Yorkski post punk bend je krajnje zacudujuc, jer se u doticnom klubu odrzavaju nastupi DJa i prezentira se totalno opozitni stil od onog sto sviraju i predstavljaju Interpol.

Sto se po samom ulasku u prostor odmah moglo i zamjetiti. Naime, nisam u zivotu vidio nizu pozornicu. Mozda je mogla imati 30 cm. Sto znaci da pravu sliku benda mogu imati samo oni u prva dva reda, koja su jasno, vec bila natiskana.

Tako je i bilo, kad je Interpol izisao na scenu nije ga se moglo dobro vidjeti niti sa deset metara od pozornice. Bubnjara primjerice skoro nikako nisi mogao zamjetiti.

Po samom startu koncerta, zvuk je dobar. Ozbiljan. Namjesten. Ali vokal je tih. Inace specifican i bas po boji i dubini glasa poznat, pjevac je tih i ne cuje se. Namjestili su to donekle, ali opet je trebalo proci par pjesama dok se to uigra.

Bend svira dobro, uigrano ali i rutinski. Festivalski. Takva je i satnica. Sat i 15 minuta. Nista i malo, pogotovo jer nije bilo warm upa. Bit ce i bendu bilo cudno gdje su jer i interakcija s publikom je cista 0. No i publika je kazalisna, kabaretska, tiha i mirna. Rekao bi bezvezna. I cca mozda samo tisucu ljudi, mozda i manje, sto je za ovaj bend premalo. Nisam u zivotu bio na mirnijem koncertu sto sam iskoristio da se mirno postavim na najbolju poziciju. 10 metara od stagea skroz po sredini. Upalo mi je u oci da bubnjar ima nekalav stil kao da ga nevidljivi lutkar drzi na zicama. Skroz neuobicajeni 'mot', pomalo smijesan. I vidim da bi dao sve da je Larry Mullen. Ali ok je, dobro je to. Falilo mi je malo voznje basa jer se na albumima to cini dramaticnije. Na ovu glazbu mozete lagano zacagati, zabengati ali i lagano sanjariti. Otplovoti negdje drugdje. Zenski dio publike bio je zericu razigraniji, dok je muski dio stajao kao da su mone. Drvene Marije.

Sve u svemu dobro, ali kratko. Festivalska satnica je uistinu razocaravajuca. Ali tako mlaka publika valjda je to i zasluzila.

Blasfemija je sto nam nisu odsvirali Not Even Jail, kojoj sam se zaista radovao.

Dvojio sam o odlasku na Krk ili na Depesovce u ZG, i izabrao Interpol jer ih nisam nikad vidio a Depesovce jesam 4 puta. Sad se mislim da li sam dobro uradio. Sto se Interpola tice, ja cu ih nastaviti slusati kuci, ali uzivo im vise nemam potrebe svjedociti. Mislim da je jednom dosta. Reci cu jos i ovo: Iterpol jesu poznati i nosioci ovog stila ali nasi Jonathan za koje mnogi kazu da su se 'ocesali' puno o Interpol, su bolji duplo! Nemjerljivo ustvari zanimljiviji i dinamicniji. Imam potrebu Jonathan vidjeti barem jednom godisnje, a Iterpolu zelim sretan put i uspjehe u radu! Ne daj Boze da je Jonathan bio predgrupa, pojeli bi zvijezde veceri...

Put za Krk bio je super, jedan rodendan bas 'najs', samo sto su nam podvalili bravetinu za janjetinu. Jbg. Ulazak na Krk s kopnene strane sam obavio prvi put u zivotu i prolaz po mostu je bas zanimljiv. Najbolje od svega je upoznavanje s domacinom u nekom malom mjestu in the midle of nowhere, gdje smo tako kliknili da smo uspostavili olimpijsko natjecanje u ispijanju gemista cijelu noc.

E da, mala Karlovacka je 5 Eura u Diamonda. Ajd podnosljivo, mislio sam da ce biti i puno 'jace' po tim fensi smensi disco klubovima. To jest 4 i 80 je cijena pivice, samo sto nijedan konobar ne vraca nista sitno. Ni za jedno pice. Nemaju kovanica. To jest ne vracaju ostatak. Sto je zacudujuca pljacka i bezobrastina. Nisam takvo sto nikad nigdje po svijetu dozivio...

No sve skupa okej. Svako je putovanje iskustvo. A ovo sam obavio rekordno. Split-Malinska za 3 ipo sata u srcu sezone!!! Zena nije mogla vjerovati... dobro je sve.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/07/2023 : 11:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
RIOT u Zagrebu, u Hard Placeu 10.8.!!

Ovo je doslovno ispalo iz ničega... Kad me sad nije šlagiralo

Edited by - Paka01 on 21/07/2023 12:04:42
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/07/2023 : 12:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Evo mi bas prije 5 minuta javija pivac iz Ultimatuma. Oma je kupija kartu, kaze: konacno!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7254 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/07/2023 : 02:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Depeche uobičajeno dobri. Osjeti se da su ostarili, iako i dalje daju maksimum. Iznenadilo me kako su zapravo malo karata predvidjeli za prednji dio partera pa smo imali mjesta k'o ljudi, bez naguravanja, tiskanja, prolijevanja i sličnih standardnih koncertnih momenata.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/07/2023 : 13:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
21/07/2023.
20i S.A.R.S. festival, Hipodrom Sinj

Pa najbolje je kad nista ne ocekujes a dobijes puno. Bas tako je i bilo toga petka za kojeg su najavljivali oluju. Kisme oluje je fala Bogu bilo samo kratkotrajno no one glazbene dugotrajno.

Dosli smo oko 22:30, negdje na pocetak svirke grupe Embrio. Prvi bend: Radagast nismo 'uhvatili. Ovi se pak, momci pale na nekakav goth-Paradise Lost izricaj. Sviraju obrade U2, Him, Blacka... i to pristojno rade. Da je vokal malo skolovaniji i kontroliraniji bili bi i bolji. Ovako ne prati raspon izmedu visokih i niskih tonova pa 'zgaraje'. Ali dobri su. Zvuk je dobar. Vidi se da ih narod voli. Ja za njih nikada nisam cuo.

Drugi po redu su Shewa. Meni, (nama iz Splita), takoder nepoznanica. No ove cemo vec zapamtiti! Pjevac od benda maloprije sad je basist, a dolazi neki korpulentni momak i odmah pocne sipati stihove. Ovo je vec Crossover svega i svacega, i sto nastup vise tece sa pozornice nam isporucuju HC, Rock, Blues...svasta nesto. Popraceno odlicnim stihovima. Bome, palac gore!

Treci po redu su Darkvud. Kako mi kaze prijateljica iz Sinja bend koji se raspao i vise nije djelatan, vec je samo ponovo okupljen za ovu proslavu dvadesetogodisnjice. (Bogati, vec je proslo 20 godina???)
E, ovi su jos ozbiljniji. Bend za kojeg takoder mi iz STa nismo culi. Ovi iziskuju poslije nastupa i dodatno istrazivanje. U maniri Let 3 izlaze na stage u togama, nekim lancunima i pice mjesavinu techna, rocka i ludosti bas po uzoru na rijecku grupu. Cak i obraduju njihovu pjesmu, Zenu varam, koja je euforicno prihvacena s refrenom: pregazio Srbiju i Cacak... u nastavku izbacuju iz sebe svaki atom snage i u efektnom nastupu daju nam neku vrstu suludog Rock-popa ali izuzetno kvalitetnog.

Pa sto je ovo? Ove sve sinjske grupe su Seattle za Split! Ovo nije Sinj, ovo je Sinjeattle!

Izvanredni nastupi, a mi ni za jedan bend nismo niti ni culi.

Vrijeme je za vatromet, a onda zvijezde veceri M.O.R.T.

Kod njih je specificno, reci cu, sto su nekad sjajni, nekada losiji. To valjda ovisi i o potrosenim maliganima. Te veceri su bili 'cisti' pa zato i izvanredni. Nabrijani. Zestoki i beskompromisni. Kao da su doma...jelte. Imali su nekog grogiranog redikula na pozornici koji je mumlao u mikrofon u pauzama, a za vrijeme koncerta dirao instrumente, tukao po cinelama. Pravi redikul, ali nije omeo nastup i bend je pokazao kako se svira kad se hoce. I moze. Odlicni su bili. Zatvorili su prvu vecer festivala spektakularno, bucno i tonski cisto.

Organizacija savrsena. Susreti sa dragim ljudima iz Sinja, Ploca, Primostena... ma divota jedna.

Bravo Sinj! Bravo Sinjettle! Prva vecer pet plus!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/07/2023 : 14:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
22/07/2023.
Druga vecer dvadesetog S.A.R.S. festivala
Hipodrom Sinj

Prvo, rijec-dvije o organizaciji koja je cista petica! Parkinga koliko hoces. Brzo se ulazi u prostor. Redari uljudni. Dobijes narukvicu i na hipodromu si za cas. Red za kupnju bonova za cugu brzo ide i protocnost gomile ljudi je na visini bez ikakvog incidenta. Na sanku se red za cugu jos brze mice i odmah si usluzen. Piva, velika Zuja je 3 Eura. Posteno. Kemijskih zahoda koliko hoces, cistih i urednih na kojima takoder odmah dodes na red. Prostor sa pecenjarom takoder strateski smjesten i dok narucujes cevose ili pljeske, mozes vidjeti stage i pratiti koncert. (Meso je vec druga prica i tko zna sto je to...cipli iz porta, maaaske iz Geta i galebovi iz sjeverne luke, a mozda i mix svega, no ukusno je i dobro 'supa' pivu)

Krasna organizacija. Stage dobar i dobro postavljen. Zvuk rastura.

I tako dolazimo do Partibrejkersa tih istinskih Rock legendi. Benda kojeg sam vsljda odgledao 25 puta i ama bas nikad nisu zastekali. Tu vecer su posebno bili nadahnuti i energija koja je grunula iz razglasa naprosto je omadijala masu. Kompletan auditorij je zabengao instant. Ovi prekaljeni Beogradski Rockeri su sila od benda. Kakav su nam garazni nastup isporucili tu vecer jos o tome razmisljam. Nikad bolji. Ubijaju, raznose pa te odnose. Pjesma za pjesmom, hit za hitom, cudo jedno. Ne sjecam se davno necijeg ovako efektnog nastupa. Ludilo od koncerta. Bio sam u krugu ljudi kojima je glazba i R n'r u krvi, od kojih mnogi sviraju i imaju albume, ekipa koja prati i pici po koncertima i svi smo u cudu ostali koliko su Partibrejkersi, Cane, Anton i ostali bili odlicni! Ovo je susta izvrsnost, sama esencija Rocka. Ne garaznog Rocka, vec Rocka iz garaze.

Masala Brejkersi! Hvala! I dodite nam opet. Ovo je trebalo cuti i vidjeti. Slozili smo se u ekipi da su bolji od Rolling Stonesa!

I sto sad... poslije njih muk. I dolaze neki siroti Detour iz Zagreba... Boze me oprosti ko ovo moze slusat nakon onoga. Odlazimo na sank i ispijamo pive, ni ne komentiramo ove Purgere, necujni su i nevidljivi nakon Brejkersa. Jbg. to ti je tako.

Nakon neke pauze izlaze na pozornicu Six Pack iz Smederevske Palanke, bend kojeg nikad nisam vidio uzivo i jako su me zanimali kako izvode svoje pjesme. To je vec iskusan bend sa 30 godina staza i to se i vidi. Zvuk odlican. Bend raspolozeni i odusevljen Sinjem. Meni koji ne znam sve njihove pjesme su najblizi izricaju NOFX, a ja im za bolji komentar ne znam. Cvrsto i dobro, a melodicno. Rekli bi Kosturi, s kojim sam gitaristom i pjevacem najvise tokom veceri i bio; Jasno, strasno i gromoglasno! Valja reci da je jedan nas prijatelj iz Splita kazao grleci se, na svaka dva koraka s ekipom koju dugo nije vidio; pa sta je ovo? Pari da je svirka u Spinutu...

20i festival S.A.R.S. zaista je bio spektakularan i Six Pack su ga dostojno zatvorili. Ovo je bio sami highlight Rocka i Sinj je zaista posljednja oaza Rockera. Zadnja barikada dobre glazbe i nacina kako se ista stuje. Sinjani, veliki ste posao odradili i svaka vam cast. Tesko ce ovo biti prevazici. Hvala vam ljudi na dvije izvanredne Rock veceri!

I bog do slijedece godine.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/07/2023 : 15:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Depeche Mode
23.07.2023.
Zagreb, Arena

Peti pohod 'Depesovaca' u glavni grad svih Hrvata.
Vidi se da se javno vole i to javno i pokazuju, sto ce se i vidjeti vise puta tijekom koncerta od dva sata i dvadeset.

Prva stvar, Fletcera vise nema i bend je objavio album prozet pitanjima o smrti i postojanju. O onome koliko smo svi krhki, nestalni, mali i smrtni. To je cinjenica. Ali te pjesme bend sad izvodi slaveci zivot. Doslovno dajuci im drugi znacaj. Tu smo koliko mozemo biti i iskoristimo to. Od prve do posljednje pjesme set liste ovaj koncert slavi zivot. Depeche nikad nije bio minimalniji, njih cetvero bez back vocala sa efektnim ali minimalistickim stageom koji nas podsjeca na Memento Mori. Taj novi, jako dobar album koji nam iz saucesca kad je nastao, sad daje nadu i ukazuje svijetlo. Zaista, nikad minimalniji Depeche Mode, nikad nije ni bolji. Peti put ih gledam i ne mogu se nacuditi toj ogromnoj energiji. Davno sam kazao da bi oni i kad los dan imaju, na autopilotu, odradili sjajan koncert, a kamoli nece ovako kad su koncentrirani, uigrani i zeljni jos pruzanja zaista vrhunske glazbe.

Od novih 'stvari' recentnog albuma preko izvanvremenskih hitova koji ne bljede i koji su upisani u granitu Rock ostavstine, ovo je spektakularna set lista. Cak i nekad infatilni pjesmuljci golobradih mladica s pocetka karijere sad su stadionske himne i punokrvni Rock.

Mene je ovo sve skupa zaprepastilo i neizmjerno mi je drago sto sam ih otisao ponovo pogledati. Dvojio sam Interpol ili oni, kao samo cu jedne pogledati, ali pobogu, dovraga i Interpol... Kazao sam sebi, idem gore i ne da nisam zazalio vec cu o ovome debelo jos razmisljati...

Sam koncert tehnicki je savrsen i zvuk je kristalan a gromoglasan. Tako ti je to kad imas onakvog bubnjara koji je sam za sebe posebna prica. Covjek je metronom! Cekica za ne povjerovati. Preciznost i energija. Martin nazalost jos nije naucio svirati gitaru od kad, (a i ima tome ohoho, da se ne druzi vise cijelu vecer s synthom), ali moze proci. Inace njegov, meni uvijek najgori dio koncerta sa pederskim meketanjem ovaj put uopce nije bio los. Mozda zato sto je slavio sinoc i rodendan a 30 000 ljudi mu uglas pjevalo; happy birthday to you... bio je vidno sretan i razgaljen a publika je u vise navrata odradila spektakularno zborno pjevanje. David je kao staro vino. Covjek je i dalje karizmaticni frontmen. Saman koji vodi ceremoniju. Neumorni plesac. A vokal mu je isti, ne mjenja se, isporucuje nam sve, one prekrasne pjesme kao da ih je jucer prvi put otpjevao. Novina je i da sad dosta upotrebljavaju bas uzivo, kojeg drugi klavijaturist svako toliko svira.

Publika je kako rekoh par puta mitski odreagirala i kao u nekoj ogromnoj katedrali zborno pjevala da se bend zadovoljno smijesio i pustao joj na volju da ide gdje je koncert nosi. Zagrebacka publika i Depeche se javno vole kako sam kazao, i to su opet dokazali. (Bas me zanima, posto turneja traje i slijedece godine kako ce to biti u Milanu gdje smo kupili ulaznice, da ih jednom pogledam i van Zagreba)

Nema se tu vise sto pisati...veleban koncert. Dug je njihov put bio od popistickih poskakivanja na elektroniku, do stadionskih himni, ali zelim im iz srca i od srca da to jos traje.

Depeche Mode dodite nam opet, bit cete isto ovako dostojno docekani i ispraceni. (Bend se valjda 10 minuta razgaljen pozdravljao s publikom), sto je rijetko videno, a njihovi su osmjesi sve govorili.

Odlican koncert, srcan nastup, iskren i posten, jaka turneja, izvanredna set lista i zasluzuje ovo jos jedno hodocasce.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/07/2023 : 15:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
@ivanl:
Embrio je bio u naponu snage otprilike 2005. godine kad su izbacili svoj jedini album Gabriel's Grief. Tada je takav stil muzike bio popularan u svijetu, a Embrio je bio jedan od najpoznatijih hrvatskih metal bendova sve do 2007. godine kad im je u prometnoj nesreći poginuo vokal Branimir Vugdelija... Tada su prestali s radom i od tada do danas se tek tu i tamo sporadično okupe za odsvirati pokoji koncert. Vokal koji im sada pjeva, Petar Radović je u stvari prije bio klavijaturist grupe, a mikrofon je preuzeo nakon što je Brane poginuo.

Inače, Brane je imao fantastičan glas i prava je šteta što ga je snašla takva sudbina.

Skoro svake godine do dan danas se u 8. misecu u Sinju održava mini-festival In Memoriam Branimir Vugdelija i iskreno ti preporučam da ga posjetiš ako budeš u prilici. Ove godine uz Embrio sviraju i Manntra, domaći folk-industrial metal bend (ajmo reći) koji tu kod nas i nisu polučili neki uspjeh, no zato redovito pune veće klubove u Njemačkoj i Austriji, te Vipera za koju si možda i čuo, praktički domaća verzija Motorheada.

Što se tiče SARS Festivala, mislio sam doći na drugu večer, al zbog nekih privatnih obveza nisam mogao... Inače potpisujem sve što se tiče organizacije, fenomenalan festivalčić. Bio sam ima par godina kad su svirali Edo Maajka i Atheist Rap, bilo je fenomenalno. Sinj je Zagreb za Split.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/07/2023 : 16:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Mili, ti istrazujes sirok dijapazon glazbenog izricaja. Svaka cast! Ja ne obracam toliko puno paznje na 'periferiju', vise se drzim 'centra'.

Lipa mi je ova pisma. Da, svirali su je nikidan, odma san je zamjetio.

Sad mi je i jasno zasto je pjevac kazao da se on nece previse truditi, jer je pjevanje Brane nenadjebivo i nezamjenjivo.

Kuzim sad i zasto. Zaj mi je.

Sve me ovo fasciniralo jer nista od toga nisam poznavao osobno. Mislim, znam oduvijek da je Sinj rockerski grad, (koja Rijeka), ali da ima ovoliko kvalitetnih bendova, bogme nisam znao.

Imam krasne prijatelje od gore i oni kao da su 'zapeli' u nekom drugom, proslom i lijepsem vremenu. Mislim da je Dragas prije nekog vremena snimio i posebnu emisiju o Sinjanima i njihovoj privrzenosti Rocku.

Uglavnom, da, Sinj je kako rekoh Seattle za Split.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4310 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 24/07/2023 : 17:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Depeche Mode

Prvi put ih vidio, nadam se ne i zadnji. Nevjerojatna energija, jako dobro posložena setlista i tehnički dobro izvedeno. Jedina mana je ta nesretna akustika u Areni. Publika očekivano sjajna.
Pokrili su sve periode svoje karijere i udovoljili valjda svačijem ukusu. Čak nisu puno forsirali nove pjesme koje su mi same za sebe jako dobre, ali uživo nisu baš takvo oduševljenje kao one s Playing The Angel ili Songs of Faith and Devotion.
Goreu je bio rođendan tako da je sve imalo i posebnu notu te su mu "darovali" jako dobru solo dionicu dok se pripremala torta.
Poseban koncert posebnog benda i dokaz da sjajno premošćuju jaz između elektronike, popa i rocka tako što sve sjajno objedine.

Najbolje izvedbe : Precious, Home, John The Revelator, Enjoy The Silence, Never Let Me Down

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15780 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/07/2023 : 02:44:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
27. srpnja 2023.
Anti Nowhere Ligue, headlineri
Martinska Punk meet Kanal fest
Martinska, Šibenik
Prva večer

Krasno malo mjesto na kraju sela.
Borovina. Dolje kanal, mjesecina, prava kartolina...Sumarak, kamp, prostor za nekih 1000 mozda nesto vise natiskanih ljudi.

Nikad ovdje nisam bio, Šibenik je na drugoj strani kao na dlanu, a privukao me jaki udarni postav festivala u tri dana.

Nitko nije htio ici, pa sam sam upalio 'makinu' i dosao nikad brze. Nikad i blize, a bome nikad ni jeftinije...35 Eura, festivalsla karta za 3 dana.

Pa da pocnemo.

Prvi bend koji je nastupio zove se Donkey Hot iz Zagreba. Pjevac se odmah poceo izdrkavati glupim forama ko da svira na olimpijskom stadionu a ne u sumarku. U tom trenutku ispred njih je bilo cca 150 celjadi. I tako, momci iza pjevaca dobro sviraju, (pardon, basistica je zena), i zvuce 'najs'. Bas mi se bas dobro cuo, cura je okej. I kako prolaze pjesme tako mi se prenemaganje i dijaleto pjevaca sve vise cini poznatim. Ja jebiga zaista nisam cuo za ove, ali kako sam 'upao' u interakciju s nekim likom do sebe pri ispijanju gemista, ja mu kazem da bend nije bas naisao na dobar prijem jer pjevacu kao da je ucitelj Davor Gobac... kad lik ce meni pa to mu je sin, Vili...
Svaki daljnji komentar je suvisan.
Provalio sam tu nevjerovatnu slicnost u dosadnjakovicima kao frontmenima a da nisam ni znao da su rod rodeni.

Poslije njih stize nam zadarska Alergija. Mislim nije u pitanju neka nova infekcija i pandemija vec bend, Alergija.
Njih znam. Radili su stvar s Kocijancicem i Bogovicem. Poceli su ok, i zvukom i djelom, ali previse prekida, previse pauza i sve to skupa vec je vodeno previse puta. I bestomaju kao kocijasi, znam, Punk je ali pretjeruju.

U ponoc i 15 dolaze zvijezde prve veceri Anti Nowhere Ligue. Pobogu, tako sam ih htio vidjeti i zatvoriti taj moj odgledani/odslusani Punk đir uzivo, Ramonesa, Bed Religiona, Buzzcocksa, Sham 69, Sex Pistolsa, Exploiteda, Totten Hosena, Shellaca itd, itd...
Oni su mi zaista bili tiha patnja sva ova desetljeca sto ih slusam. Jos od kad sam bio klinac i znao da su objavili Live in Yugoslavia, plocu uzivo, sto je bila cista egzotika u U.K. u ta doba, 1983e.

No prije opisa samog nastupa ANL, samo par rijeci o jednoj anegdoti. Kad smo coporativno vlakom 1996e, picili prema Ljubljani na Sex Pistolse, s nama u vlaku je bio jedan klosar, sirotan, cijeli zamazan i u ritama. Bio je u prljavom sakou i frfljao je. Pitamo ga gdje ide, a on ce; na Sex Pistolse! I da ima kartu za koncert, ali se mora svercati u vlaku jer je kupio dvije boce vina a ne putnu kartu. I tako, mi mu damo kintu, pive, joint i sendvice. A on otvori bublicu i uzvikne; funka, fir jer je frfljao a bit ce nije danima ni jeo pa su mu friska sunka i sir bili kao dobitak na lotu. Uglavnom, negdje malo prije ulaska u Ljubljanu on skine taj prljavi sako i ostane u ritama. Majica koja nije majica vec same rupe, i uzvikne; sada cu biti Punker!

E bogami ovo veceras je bio Punk Rock koncert. Jebeni. I ja cu sad biti Punker pa cu tako i pisati. Vec na prvi riff vidjelo se gdje ovo vodi...u picku materinu! Sve moje dvojbe o starosti Animala pale su u vodu. Street of London, For You, I Hate People, Animal, So What, Woman, We are the Ligue, God Bless Alchocol, Skull and Bones, Cant Stop the Rock and Roll su izvanredno mocne pjesme isporucene u baraznoj vatri. 'Animal' pjevac koji je konstanta benda od prvog singla je ziva vatra. Seksualne aluzije spojene s religijskim gestikuliranjem su zivi Punk. Nesto najnenadjebivije sto sam vidio uzivo. Glas, scensko ponasanje; bole me dupe, pusite kurac korporacije i sistemi, izvanredno mu stoje. Kus klipana. Gitarist i basist mu doduse vise izgledaju kao iz bajkerskog kluba, recimo Hells Angelsa nego kao Punkeri, ali su izvanredni. Kakav bend uzivo. Bubnjar jedini izgleda kao pravi Punker i kad sam ga vidio kod sanka, prije nastupa, jako mi je izgledao poznat. I sjetih se, pa on je bio bubnjar UK Subsa... sto je poslije i potvrdio Nick 'Animal' Culmer kad se prisjetio Petera Pana Punka, Charlia Harpera i kazao da je on najveci i jedini, a da je ovaj bubnjar jako dugo svirao s njim.

Ljudi moji uglavnom, jako mi je ovo na frisko, ali ovo mi ide bok uz bok nastupa Ramonesa 1990e. Sjajno. Bucno. Mocno. Punkerski!

Svirali su samo sat vremena ali meni je u trecem redu usljed 'poga' izgledalo cijela vjecnost. Ne sjecam se kad sam ovako neki pakleni bend odgledao iz samih prvih redova. (Mislim Jon Spencer Blues Explosion prije 10 godina u Mocvari)

Ludilo od koncerta. Razvalili su sve. Ne znam sto ce mi donjeti sutra jer su headlineri jebeni Lion's Law i moji Kosturi, ali ovo je bilo cudo jedno.

Mozebiti, vec sad mi koncert godine.

Eh, da nisam ovo vidio, a da mi je neko pokazao, popizdio bi.

Ma sto jedu i piju ti engleski Punk pjevaci pa da se tako drze...

Nick Culmer 67 i Valter Wattie Buchman 66 koji nas je posjetio prije mjesec ipo...
Ma nisu normalni...
Bogami.

Bit ce im Punk daje tu snagu, mladost i izdrzljivost. (Unatoc i pokojem srcanom udaru) a cini se da ih to samo jaca.

Ljudi moji, kakav koncert, napokon sam odgledao Anti Nowhere Ligue... We are the Ligue! Anti Nowhere Ligue!

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 28/07/2023 09:36:19
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/07/2023 : 09:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Je, top je lokacija. Ja sam bio već prije, ima 6-7 godina kad smo ekipno išli na Regius Festival, samo smo tada i spavali u kampu. Sve u svemu, skroz dobra lokacija i festival je odlično organiziran.
Sinoć mi je bilo prva liga... Donkey Hot glazbeno i vokalno skroz solidni, baš su mi bili onako zabavni za slušati. Volio bi da pjevač manje govori pizdarije između pjesama, nije baš zanimljiv, a i predugo traje. No sama svirka skroz na razini.
Alergija standardno bezveze, koliko god sam ih puta gledao uvijek su mi nezanimljivi.

Anti-Nowhere League perfektni! Od trenutka kad je stupio na stage, Animal jednostavno zrači karizmom. Čovjek je jebeni original, pravi old-school engleski panker 1/1, odma znaš da nema greške s njima čim su krenuli sa svirkom. Sve što sam htio čuti, čuo sam i nemam apsolutno nikakve zamjerke. Dosta njihovih pjesama volim, no moram svejedno priznati da su mi vrhunci bili Let's Break the Law i So What, meni dvije najdraže. Ma doslovno nemam niti jedne zamjerke, ANL su živa energija, cjelokupni nastup za čistu desetku!

Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000