ivanl
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/motorhead.jpg)
Croatia
15807 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/02/2025 : 05:49:19
|
'Sid lives' in memoriam HOME CONFLICT/EKSODUS/PROJEKT TRNSKO 01. veljace 2025. Hard Place, Zagreb
U ovom najvecem malom rock klubu nikad ne zafali dobrih rock dogadanja, pa je tako u cast objetnice smrti najveceg punk buntovnika ikada, Sid Viciousa, organizirana veselica sa tri zagrebacka punk benda. Upad simbolicnih 5 Eura, cijena jednog velikog gemista samo da se nesto naplati. Rekao bi punkerska cijena, a shodno tome i jako dobra posjecenost kluba, negdje 50-50 omjera, sto golobradih omladinaca pocetnika, sto metuzalema, poprilicno olinjalih onih koji vise ni nemaju sto izgubiti. Pravih punkera, koji to zive i dan danas.
Salu na stranu, subotom je taj mali klub uvijek dupke pun i kako rekoh nudi super rock svirke.
Home Conflict najmladi od trisa bendova tu vecer, vec sam prije desetak godina odgledao i jako su me dojmili tada mjesavinom brzine jednih Zeke te melodicnoscu jednih NOFX. Bio je to jako zanimljiv i intrigantan spoj, otpjevan malo na engleskom malo na hrvatskom njihovih autorskih pjesama. Ne znam sto se u meduvremenu dogodilo, momci su stasali ali i izgubili na zanimljivosti. Sve su mi pjesme bile iste, repetativne tu vecer i cak su mi bili dosadnjikavi. Nisu mi se bas proslavili kao uvod. Steta. Ocekivao sam vise.
Eksodus je bivsi, prvi bend Tomija Phantasme iz Phantasmagorije, a koji je kao mulac bio veliki obozavatelj Sida Viciousa. Stare su to zagrebacke 'kuke' koje prase punk rock glazbu baziranu nas na Sex Pistolsima. Isporucuju uredne, zivahne obrade, a izmedu ostalog i poneku kvalitetnu 'domacicu', tipa Nebo/Elektricnog Orgazma ili Vjeran pas/Termita, ciji je bivsi pjevac Predrag Kraljevic Kralj, osobno i bio poseban gost koncerta, otpjevavsi par svojih stvari. No rijec pjevanje bas i ne stoji, vise je mrmoljio, bauljao i izgledao odsutan u vremenu i prostoru. Izgledao je bas izhlapljelo, 'rebambiveno' kazali bi mi 'dolje'. Tomi mu je uskakao u pomoc i tekstom i pricom, bilo je to cak pomalo tuzno gledati, jebiga star covjek je to.
Projekt Trnsko, kao sto mu to i jednostavan naziv kaze dolazi iz zagrebackog kvarta, i isporucuje jako dobre, zive i zvucne covere, Sex Pistolsa, Clasha, Buzzcocksa, Blondie, Sham 69, Stiff Litlle Fingers i slicnih, a rade to jako dobro. Zabavan bend, reko bi kvartovski, zagrebacki kojem je to sasvim dosta i ne pitaju za vise. Bili su i najbolji te subote i dobro rasplesali auditorij. Bilo je skroz ugodno slusati te stare britanske hitove iz invazije punka od prije pola stoljeca, kao da smo sjeli u vremeplov. Drugo, jedno posebno vrijeme kojeg se uvijek lijepo prisjetiti. Bar gazbe sto se tice. A publika je to prepoznala i dobro se izgustala.
Prije nastupa, za vrijeme pauza kao i poslije nastupa bas Tomi Phantasma bio je zaduzen za zvucnu podlogu, a on to profesionalno radi cijeli zivot i zna znanje pravog Dee Jaya. Izbor glazbe mu je odlican, i svaki put me u to uvjeri a sirok dijapazon glazbenih interesa i utjecaja neosporiv. Kad je on na mikseti dobar đir je zajamcen. I odlicno spaja pjesmu u pjesmu, a za to zaista treba imati ono nesto.
Sve sto, i kako treba za jednu ludu subotu u metropoli. |
Los cukar na fritulama! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|