forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 One Piece
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Snake Plissken
Average MemberSerbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 27/06/2013 :  16:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Lol @ postovanje u transkripciji.

Ako cu postovati nesto, to ce pre svega biti moj jezik kad na njemu pisem. Boli bas uvo Majkla Dzordana ili Dzoa Kjuberta da li sam napisao Michael ili Joe.

Mislim, da ne bude sada da hocu da kazem da je ovako ili onako bolje, samo taj argument "iz postovanja" nema previse smisla. Pises tako jer je kod vas takva norma, kod nas je ovakva i cao.

I za imena me generalno boli uvo, ali neka meni bitna izdanja ne zelim ni na srpskom ni na hrvatskom (imam i neka izdanja na hrvatskom, da ne bude posle proseravanja) jer jednostavno neke stvari koje sam citao na engleskom u originalu nikad nece biti valjano prevedene i pitanje je da li mogu biti toliko dobro prevedene.
Jednostavno, kad se setim da u engleskom brdo pojmova nastaje spajanjem dve imenice u jednu, tacno znam koliko to smesno izgleda u srpskom ili hrvatskom.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
13929 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/06/2013 :  17:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

Nebih sad ulazio u tu raspravu, jer se to vodilo dost puta i nema bas pretjeranog smisla, ali ja se vodim ovom logikom. Ako ce neki stranac nekad pisati moje prezime ja zelim da on pise slovo "ć", a ne "k" ili "c" i mene ne zanima sto u engleskom, francuskom ili njemackom nema tog slova. Tako cu isto i ja pisati "y", "x" ili "w" dok pisem neko strano ime, cisto iz postovanja. To naravno vrijedi samo za latinicno pismo, jer nikakvo postovanje prema nekome me nece sad natjerati da japansko ime pisem na njihovom pismu.


To što želiš da ti stranac piše tvoje ime kako ti hoćeš na svom jeziku/pismu,njega ne treba interesirati.On ima svoj pravopis po kojem će pisati i točka.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik19737 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/06/2013 :  18:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove


Ne bih ni ja kupio na srpskom ni da je upola cijene. Prolaze jedino hrvatski, engleski a pošto je manga može i japanski pod uvjetom da ima furigane.


Naucis fino srpski jezik i onda nemas problema sa citanjem stripova na tom jeziku. Nije toliko lagan kao engleski ili japanski, ali se da nauciti.

evo isti taj tekst na srpskom jeziku, nadam se da ces barem nesto razumiti:
Naucis fino srpski jezik i onda nemas problema sa citanjem stripova na tom jeziku. Nije toliko lagan kao engleski ili japanski, ali se da nauciti.Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
13929 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/06/2013 :  19:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nije to srpski!srpski ima Ć i Č

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced MemberUSA
8855 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 27/06/2013 :  23:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by dr strangelove


Ne bih ni ja kupio na srpskom ni da je upola cijene. Prolaze jedino hrvatski, engleski a pošto je manga može i japanski pod uvjetom da ima furigane.


Naucis fino srpski jezik i onda nemas problema sa citanjem stripova na tom jeziku. Nije toliko lagan kao engleski ili japanski, ali se da nauciti.

evo isti taj tekst na srpskom jeziku, nadam se da ces barem nesto razumiti:
Naucis fino srpski jezik i onda nemas problema sa citanjem stripova na tom jeziku. Nije toliko lagan kao engleski ili japanski, ali se da nauciti.


Nema to veze sa tim da li znam srpski ili ne. Znam i kajkavski ili čakavski pa opet ne bih kupio na tom narječju da je zadnje izdanje na svijetu.
Kada već kupujem nešto svojim novcem onda kupujem onu kvalitetu koju želim, a neću se zadovoljiti rezervnim opcijama.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

xander
Junior MemberSerbia
387 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 28/06/2013 :  10:39:08  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

quote:
Originally posted by xander

Heh, čisto sumnjam da će manga imati takav naslov. Što se tiče stranih imena, to nije prevod već transkripcija, reči se prilagođavaju. Bolje to nego da se koriste simboli koji ne postoje u našem pismu.Nebih sad ulazio u tu raspravu, jer se to vodilo dost puta i nema bas pretjeranog smisla, ali ja se vodim ovom logikom. Ako ce neki stranac nekad pisati moje prezime ja zelim da on pise slovo "ć", a ne "k" ili "c" i mene ne zanima sto u engleskom, francuskom ili njemackom nema tog slova. Tako cu isto i ja pisati "y", "x" ili "w" dok pisem neko strano ime, cisto iz postovanja. To naravno vrijedi samo za latinicno pismo, jer nikakvo postovanje prema nekome me nece sad natjerati da japansko ime pisem na njihovom pismu.Poštovanje nije pravilo u pravopisu, a ako je to neki lični princip kojim se vodiš onda bi svakako trebalo da ga primenjuješ nediskriminatorno. Upravo, problem kod pisanja imena u originalu se javlja time što pisac mora da poznaje način pisanja i simbole koji se koriste u stranom jeziku. Jeste manji problem sa „prisutnijim” jezicima poput engleskog, nemačkog ili francuskog, mada svakako ne bi trebalo da se od nekoga zahteva ni površno poznavanje, ali šta raditi sa ruskim, finskim, mađarskim i imenima na gomili raznih pisama koji svi imaju neke svoje osobenosti?

Drugi problem nastaje kod čitanja tako napisanih imena. Koliko ljudi zna da se, na primer, irsko ime Siobhan izgovara Šivon? Moraju li da znaju? Opet, veliki broj različitih jezika čini ovu problematiku utoliko složenijom.
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
28159 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/07/2013 :  19:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

quote:
Originally posted by xander

Heh, čisto sumnjam da će manga imati takav naslov. Što se tiče stranih imena, to nije prevod već transkripcija, reči se prilagođavaju. Bolje to nego da se koriste simboli koji ne postoje u našem pismu.Nebih sad ulazio u tu raspravu, jer se to vodilo dost puta i nema bas pretjeranog smisla, ali ja se vodim ovom logikom. Ako ce neki stranac nekad pisati moje prezime ja zelim da on pise slovo "ć", a ne "k" ili "c" i mene ne zanima sto u engleskom, francuskom ili njemackom nema tog slova. Tako cu isto i ja pisati "y", "x" ili "w" dok pisem neko strano ime, cisto iz postovanja. To naravno vrijedi samo za latinicno pismo, jer nikakvo postovanje prema nekome me nece sad natjerati da japansko ime pisem na njihovom pismu.


Meni je zabavno samo to, sto ti u profilu stoji Mikulic a ne Mikulić.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
6291 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/10/2013 :  15:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja vise volim kada je uradjena transkripcija da znam kako se cita,
Engleski skoro svi znaju da citaju, ali sta cemo kada je na nekom drugom jeziku spanskom, portugalskom, kineskom?

Evo naprimer Mister NO maxi AYACHUSA ajde mi sada recite kako se to cita? Na srpskom lepo pise kako se cita i znas da ga procitas.

Bushidov razlog razumem zato sto se nema para za sve, ali ovi ostali komentari da zbog toga nece da kupe su potpune budalastine.
Strip ti se svidja i zelis da ga imas i onda zbog te transkripcije neces da kupis. Glupost i ludost!

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior MemberBosnia and Herzegovina
2256 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 16/11/2013 :  22:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Koreografija na utakmici u Japanu.


Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11310 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/12/2013 :  22:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Kada bih morao istaknuti zašto je One Piece toliko sjajan strip, rekao bih da je to zato jer funkcionira kao savršena sinteza svih dječačkih fantazija. Pa čak i senzibiliteta. Strip uspijeva istodobno biti i smiješan i ozbiljan i uzbudljiv i tužan. Te emocije koje strip izaziva kod čitatelja nikad se ne čine jeftinima i isforsiranima. Sve ima jednaku težinu.

Čitajući najnovija poglavlja, uvijek se iznova začudim koliko Oda uspješno barata svojom pričom. Nikad nemate dojam da radnja teče prebrzo ili presporo, a nijedan od likova ne ostaje zanemaren, čak ni oni epizodni. Sve ima svoje mjesto u priči.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

gerilac1
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1428 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 11/12/2013 :  22:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Zna li neko da li ce One peace, biti dostupan i na kioscima u BiH.

Junak stavlja na kocku cak i prst!

Edited by - gerilac1 on 11/12/2013 22:20:32
Go to Top of Page

gerilac1
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1428 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 11/12/2013 :  22:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
i jos jedno pitanje za "mangiste" koliko brojeva ima One Peace, i kojim ritmom ce da izlazi (negdje sam procitao da Darkwood planira dvomjesecno)

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced MemberUSA
8855 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 11/12/2013 :  23:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

i jos jedno pitanje za "mangiste" koliko brojeva ima One Peace, i kojim ritmom ce da izlazi (negdje sam procitao da Darkwood planira dvomjesecno)One Piecea ima 731 chapter ili-ti-ga 72 sveska.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1428 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 11/12/2013 :  23:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
zahvaljujem

Junak stavlja na kocku cak i prst!

Edited by - gerilac1 on 11/12/2013 23:22:12
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior MemberBosnia and Herzegovina
2256 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 09/01/2014 :  23:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
PA VRH!


Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced MemberCroatia
13779 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/03/2014 :  22:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Jučer sam pročitao Naruto 1 i ostao ravnodušan.
Danas da šansu mangi One piece.
Potpuno ista stvar kao i jučer. Mlako, djetinjasto, neupečatljivo. Ne budi nikakva osjećanja osim dosade. Možda nije za moj uzrast.
Ne kontam šta mu dođu oni silni slogovi što se posvida nalaze: goku-goku, zun, kabo, cipi-ripi, ping pong.
Postaje li ovo kojim čudom drastično bolje u idućim brojevima (čisto sumnjam)? Ili da odustanem i od ovoga?
Bilježnica smrti ostaje jedina manga vrijedna čitanja.
Naruto i One piece su dva serijala koje neću pratiti. Iako je to dobro za novčanik, razočaran sam.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 14/03/2014 18:45:21
Go to Top of Page

xander
Junior MemberSerbia
387 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 13/03/2014 :  22:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
One piece ni ja nisam još uvek čitao tako da te ovde ne mogu savetovati.
A za ovo što si pitao, to su zvučni efekti. Japanci ih imaju milion.
Ovde je prevodilac objašnjavao šta neki od njih znače.
http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=22693.msg359575#msg359575

Edited by - xander on 13/03/2014 22:29:42
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced MemberCroatia
13779 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/03/2014 :  22:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xander

One piece ni ja nisam još uvek čitao tako da te ovde ne mogu savetovati.
A za ovo što si pitao, to su zvučni efekti. Japanci ih imaju milion.
Ovde je prevodilac objašnjavao šta neki od njih znače.
http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=22693.msg359575#msg359575


Ako ti se sviđa Naruto, usudio bih se reći da će ti i ovo biti dobro.
Ista meta, isto odstojanje, isti senzibilitet. Meni čak i malo šarmantnije od Naruta.
Ove onomatopeje pokazuju da je u pitanju jedna kultura nama dosta nepoznata...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 13/03/2014 22:49:50
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11310 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/03/2014 :  09:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Postaje li ovo kojim čudom drastično bolje u idućim brojevima (čisto sumanjam)? Ili da odustanem i od ovoga?


One Piece sa svakim novim poglavljem postaje sve bolji, dok Naruto postaje sve gori.

Moj ti je savjet da još nekoliko knjiga ostaneš uz One Piece.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced MemberCroatia
13779 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/03/2014 :  18:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Obi-wan

Postaje li ovo kojim čudom drastično bolje u idućim brojevima (čisto sumanjam)? Ili da odustanem i od ovoga?


One Piece sa svakim novim poglavljem postaje sve bolji, dok Naruto postaje sve gori.

Moj ti je savjet da još nekoliko knjiga ostaneš uz One Piece.


Bushido, iako se u stripove razumiješ kao malo tko ovdje i načitan si maximalno, tvoj savjet na mogu uzeti.
Naime, tebi je sve dobro.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 14/03/2014 18:45:44
Go to Top of Page

sergej773
Senior MemberCuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 19/03/2014 :  13:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Koreografija na utakmici u Japanu.

Ovo je montaza sa utakmice Liverpula.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11310 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/04/2014 :  10:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Vezano uz aktualna zbivanja u serijalu, Donquixote Doflamingo je gad bez premca. Kada pomisliš da je gotov i da slijedi krah njegovog imperija, on nekako cijelu stvar uspije preokrenuti u svoju korist. Njegovi planovi imaju planove, stalno je deset koraka ispred Luffyja i ekipe.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11310 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/05/2014 :  11:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Poglavlje 747: Ne mogu se prestati smijati!

Također, Doflamingo je puno slojevitiji lik nego što se to čini na prvi pogled.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
16525 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/06/2014 :  00:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Pročitao prvi broj, trebalo mi dvadesetak stranica za navikavanje, ali sve u svemu zanimljivo i netipično, kupujem i sljedeći.

Edited by - solar on 27/06/2014 00:05:53
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnikCroatia
2034 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 27/06/2014 :  00:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Ja baš pročitao drugi

bolji od prvoga

i dalje mi uglavnom ide na živce, al se onda sjetim da ne mora bit svaki strip baš za mene. Da imam osam godina vjerojatno mu ne bih našao ni jednu zamjerku. Al opet, čitao sam mangi za osmogodišnjake sličnoga tipa (želim biti najbolji u X/ imam san Y) kojima sam se baš veselio. Bit će da je ipak do One Piecea.

Priča o Šušu-u je čista patetika, al baš lijepo legne.


http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000