U ljudskim pricama. Inace je sve moglo da se smesti u dve epizode, a to nije poenta serijala. Ovde nema klasicne Boneli akcije i po tome se razlikuje od svih njegovih junaka.
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
znaci ide tako dalje do kraja? Ne znam onda, izbjegavao sam do sada spoilere, nisam htjeo da pokvarim sebi iznenadjenje kod citanja. Flashbackovi so dobro fukcionisali u prve cetiri epizode, ali sada ako se nastavi tako do kraja, razradjivanje necijih dozivljaja iz proslosti, onda mi se to manje svidja. Mogli su komotno i da prate desavanja i ljude u karavanu tokom puta, ne mislim na flashbackove vec u trenutnoj situaciji, ne mora biti akcija. Vidjecemo, ostajem do kraja serijala. Prve cetiri epizode su zaista mnogo obecavale.
Ma, nemam pojma kako ide do kraja, ali u svakom slucaju pratice se ta licna nota. Vise je psiholoski strip, sto je meni OK. Konacno jedna realna prica, sta bi bilo, kad bi bilo... Inace, u psihologiji, kod ovakvih situacija, covek ima potrebu da se okuplja u grupe (zato, recimo, tokom rata se i komsije mire), i onda je i logicno imati takve price (u kolima su sve vreme, nemaju drugi vid zabave, ne rade, a opet ne znaju sta ce sutra biti. Sta im preostaje? Jedino prica.)
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Tacno. Pored price razvijaju se i nova prijateljstva, sukobi, ljubav i sve ostale stvari kao i u normalnim uslovima. Sam s#224;m prosao kroz takvu situaciju. To mi nedostaje, da se prica jednostavno vise koncentrise na takve stvari umjesto flashbackova.
Kupio sam konacno prvih sest brojeva, procitao dosad tri, i po meni prica se dobro razvija, lici vise na neku tv seriju po radnji nego na strip, ali prija promjena u odnosu na klasicni Boneli.
Evo pretražio oba topika, ali nigdje da nađem neku informaciju o tome gdje se ovaj strip može nabaviti u Novom Sadu.
Help!
Trenutno nemamo distributera u Novom Sadu, ali mozete da nam se javite putem mail-a ili privatne poruke pa da se dogovorimo oko vama najpogodnijeg nacina preuzimanja stripova direktno od nas. Mogucnosti su slanje postom, ili slanje autobusom ili bi vam neko mogao doneti stripove ako dolazi u Beograd itd...
Završih i ja sa 4-om,5-om i 6-om. Ne znam ko je iz Fenixa odabrao ovaj serijal, ali kapa do poda.Prevod,otisak,dizajn,... - sve za 10!Priča za 11! Pa čak i crtež odlično odgovara (jedino Valdambrini malo fušeri). Ovo nije Bonelli;ovo je kao što neko reče u rangu grafičke novele. Uz Kena Parkera, definitivno NAJBOLJI BONELLI IKAD! Ove tri nove epizode su mi još boljenego prve tri.Kao što kažu Bob,Tex i Archy još je bolja ideja sa ovim životnim pričama, tako da ma kako da se završi glavna priča, serijal će biti sjajan. Ne bih se složio sa Kingom i Sawićem da ovi flešbekovi razvodnjavaju strip. U svakom slučaju, ja sam prosto oduševljen sa Karavanom i ne mogu da dočekam sledeća tri broja. Zagor,Teks,Misterije,Dampir,Bred B.,... pa čak i Dilan su svetlosnu godinu iza Karavana! Meda za predsednika (SBE-a)!!!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Eto da se slozimo oko necega . Malo mi je rano da pricam o mestima (pravo da kazem ne znam ni kakav je sada tu raspored), al da je odlican serijal jeste. Male zamerke na crtez, al to i nije toliko bitno kolko ovaj Meda ubija. Inace jedino Medinog DD priznajem ako nije Sclavijev.
Eto da se slozimo oko necega . Malo mi je rano da pricam o mestima (pravo da kazem ne znam ni kakav je sada tu raspored), al da je odlican serijal jeste. Male zamerke na crtez, al to i nije toliko bitno kolko ovaj Meda ubija. Inace jedino Medinog DD priznajem ako nije Sclavijev.
Pratim ja tvoje postove i kritike pojedinih stripova i slažemo se mi poprilično, to sam ti skoro i rekao (osim po pitanju Dampir/Bred)! A Meda stvarno razbija; meni su njegovi DD takođe daleko najbolji. Samo mi je žao što ne postoji Natan Never u kiosk formi.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Originally posted by anto Pratim ja tvoje postove i kritike pojedinih stripova i slažemo se mi poprilično, to sam ti skoro i rekao (osim po pitanju Dampir/Bred)!
Da, da slazemo se. Ti imas jak/dobar strip pogled. Nego sam malo teo da potenciram nash beskonacni sukob Dampir/Bred (naravno obojica na ovo gledamo nesto tipa deca se igraju).
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud