forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Prevaren za 350 eura...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

sawitch
Advanced Member

Serbia
41132 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 13:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Evo ovako, spomenuo na jednom topicu a sada cu da obrazlozim na ovom..

Dalibor iz Beca mi se javio na mail ranije i hteo da kupi stripove od mene, ja sam mu poslikao sve, napravio spiskove i procenili smo da to vredi 650 eura.. Ima tome sigurno godinu, godinu i po dana... Dogovorili smo se da sve ide u 3 rate: 100, 200 i 350 eura.. Tako sam mu i dostavljao stripove.. Nasao sam coveka iz sela koji redovno ide u Bec i po njemu slao stripove i dobijao novac nazad... Prve dve ture su bile u dogovoreno vreme, sve super ali kod trece je nastao problem... Ja sam poslao a on mi se javio preko maila, navodno njegova zena se javila i rekla da je on u bolnici i da je operisao slepo crevo... OK, ja pozelim sve najbolje i da se covek sto pre oporavi, jebes i pare i stripove... Slao sam par puta SMS sa lepim zeljama za ozdravljenje.. Prodje od toga 2 meseca i ni "a" nisam dobio... Napisem ja mail da pitam kako cemo i sta cemo.. Onda dobijem odgovor tipa da nema trenutno para, da je ostao bez posla itd.. Da ce mi platiti za 2 meseca mozda, dok skupi... Ja kazem: "Ne treba za 2, mozes do 1. maja taman da odem u Makarsku", a to je 5 meseci od tada... Naravno, 1. maja se ne javlja.. Ja opet pustim SMS i nista, pa drugi, pa mail i onda se smiluje da odgovori kako ce biti regulisano... Ja ispusim za Makarsku i nazovem ga i on se javi na telefon i lepo ga pitam kada, sta.. On opet kako je u frci i to... Ja kazem: "Da sam nekome obecao tacno kada cu mu vratiti dug, pozajmio bih i vratio" a i da ne moze u Austriji zaraditi 350 eura je smesno u najmanju ruku.. Kao kada ja u Srbiji ne bih mogao 350 dinara zaraditi... Od tada sam mu poslao jos nekoliko mailova, SMS-ova, i udostojio se da odgovori na jedan i rekao da ce mi uplatiti na moj devizni racun pare u ponedeljak... (Inace pre 2 nedelje je to bilo) i ja saljem opet i mailove i SMS-ove da pitam jel' uplatio ista i nikakav odgovor ne dobijam... Zovem na mobilni, zvoni dok se ne javi sekretarica, ostavljam govornu postu i nista...

Reci cu samo da jebes takvog coveka... Jos me na FB-u nasao i dodao za prijatelja... Objavicu mu i sliku i ime i prezime i preuzecu svu odgovornost ako bude nekih tuzbi i ostalog jer ovo nije covek vec pizda i prevarant..

Da, u Brcko dolazi, valjda je odande.. Ako ima nekog ko ga poznaje ili nesto slicno, bio bih mu zahvalan da mi se javi... Ne znam da li ima neke svrhe na usmeni dogovor podneti tuzbu ili nesto slicno...

Dalibor Bratanovic

Patricia hic mea totus mundus est

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 11/07/2010 : 13:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
E moj prijetelju, stripovi se šalju tek kada se lova primi na ruke. Bar sam to naučio za sve ove godine kako trgujem sa stripovima. I ja sam imao sličnih iskustava i obično od onih koji rade vani ( Austrija, Njemačka i slično )....
Bogami si skupo platio da to naučiš
Eh vidim da je ovo moj sugrađanin, sramota
Srećom nismo se upoznali
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41132 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 13:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Platio sam ja tu skolu vec 10-15 puta i opet se nisam naucio... Sto za stripove, sto za knjige i slicice... Ja uvek polazim od toga da ja ne bih prevario i onda se samo nerviram... Ne znam ko je ranije podnosio neke tuzbe i ostalo za prevare, pa ako moze da mi se javi sa savetima... Tuzio bih iz gusta...

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 11/07/2010 : 14:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Platio sam ja tu skolu vec 10-15 puta i opet se nisam naucio... Sto za stripove, sto za knjige i slicice... Ja uvek polazim od toga da ja ne bih prevario i onda se samo nerviram... Ne znam ko je ranije podnosio neke tuzbe i ostalo za prevare, pa ako moze da mi se javi sa savetima... Tuzio bih iz gusta...

kurceva rabota. potrosis vise na takse i advokate, ne znas ni da li je rezident ili nije, nemas ugovor... samo mozes ovako i tu cu ja da te podrzim i svi koji su bar jednom u zivotu tako najebali, a budale ce da se smeju, a ovaj dripac sto te izvacario nece vise ni da ti se javi... ostaje nada da ces ga negde sresti, a moj ti je savet da se setis kako tex willer resava probleme sa takvim likovima... ajd u zdravlje, znam da te nisam utesio...

sangue navajo
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41132 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 14:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma ja cu ga naci jednom, pa makar u starackom domu...

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/07/2010 : 14:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Jebi ga, prijatelju, i ja sam dva-tri puta tako nastradao (ne zbog stripova i zbog malo manje novca)... Gadno je kad vjeruješ ljudima, a tako te zeznu.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 11/07/2010 : 15:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Takve bi trebalo sacekati iza ugla,pare na sunce
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 11/07/2010 : 15:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Da ali ova muje slika sa Mora izgleda.Za te tvoje pare on se lepo provodi i nasmejan je a da ti je poslao lovu bio bi tuzan.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41132 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 15:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Na FB-u ima slike iz Monte Karla, Sen Tropea, Egipta itd... Sirotinja, 350 eura je za njega ogromno...

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/07/2010 : 15:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Koliko ja znam Sejo Sekson (forumaš) je iz Austrije,mislim da čak iz Beča pa bi možda on mogao da ga posjeti i da mu traži pare kod kuče.
Inače tužba je bezveze,nemate neki ugovor,on je iz druge zemlje,ne znaš ni jezik,trebaš platiti advokate,....brezveze za takav iznos.
Ali pošto imaš njegovu adresu najbolje da ga posetiš sa prijateljima kod njegove kuče i tražite novac,ako nema,onda uzimate neke stvari(nakit,LCD,komjuter,....) i date mu jedan sat da ode na banku ili posudi novac negdje da može nazad odkupiti te stvari koje ste mu uzeli,inače čete ih zadržati.
Ako ne donese novac i ako ne možete te stvari da prodate onda ih razbijete i to je to.Dug vračen.
Samo opet ne znam kako je sa takvim stvarima u Austriji,jer vi ste kao opljačkali tog čovjeka nanjeli mu neku štetu,....pa može on vas tužiti ali svejedno takve stvari dugo trajaju,a vi čete tada biti kod kuče u drugoj zemlji,....može pozvati policiju ali če vas teško pronači jer neče znati gdje da vas traže po Beču,....sve u svemu slanje bezbroj poruka,mailova je bez veze, ili ga potraži i uzmi mu novac ili zaboravi na sve skupa jer se samo nerviraš,....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/07/2010 : 16:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
ups

Edited by - 1Euro on 11/07/2010 16:02:21
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/07/2010 : 16:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by REJS

Da ali ova muje slika sa Mora izgleda.Za te tvoje pare on se lepo provodi i nasmejan je a da ti je poslao lovu bio bi tuzan.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/07/2010 : 16:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Na FB-u ima slike iz Monte Karla, Sen Tropea, Egipta itd... Sirotinja, 350 eura je za njega ogromno...

takvi su najgori,trebalo bi ga naučiti pameti....možda partizan igra neki meč sa bečkom austrijom pa ga posetiš sa nekoliko grobara da mu date lekciju......
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/07/2010 : 16:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

takvi su najgori,trebalo bi ga naučiti pameti....možda partizan igra neki meč sa bečkom austrijom pa ga posetiš sa nekoliko grobara da mu date lekciju......

Igra Široki s Austrijom, zaleti se do Mostara pa ćemo zajedno na utakmicu.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12617 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/07/2010 : 16:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

quote:

quote:

Igra Široki s Austrijom, zaleti se do Mostara pa ćemo zajedno na utakmicu.

eto vidiš.Kontaktirate sejo seksona da vam bude vodič,onda posetite ovog varalicu pa onda idete na saher tortu svi zajednu.
Ne moraš odmah šakom na nos da mu staviš nego,lijepo uglađeno:
-pokucaš,kažeš dobar dan,jel Dalibor kod kuče.Kada dođe daš mu ruku i kažeš,eto drago mi je da te vidim da si zdrav,da si dobro prestao operaciju,i kada sam več ovdje u beću sa prijateljima došao sam ti u posjet po taj novac da ne treba da brineš sa tim bankama koje imaju proviziju i da si ne praviš dodatne troškove.Tako da bi ja sada uzeo taj novac.Nemaš?
Nema problema,znam kako je,dobro nema veze uzet čemo taj fotoaparat,LCD,komjuter,.....
On počne nešto da se buni,ti uzmeš npr neku vazu i pustiš je da se razbije p akažeš,ups,kako sam nespretan(nije valjda toliko glup da ne shvati šta če se dešavati,...) pa če vjerovatno on pokušati da pronađe neki način da te isplati,...bolje ovako "u rukavivama" nego odmah na nos jer tada če imati povrijeda pa može na policiju,sud,...a tako ste ga samo posjetili,starog prijatelja,.....to nije ništa loše o tome,...
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/07/2010 : 16:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Zaboga, dosta s ovim. Dobro je pokušati Saviću dati savjet ili ga utješiti, a ovako mi se čini da ga počinjemo zezati.

Edited by - selanne on 11/07/2010 16:23:24
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/07/2010 : 16:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nemam pojma kako ti pomoći.
Greška dotičnog je očigledna. Ako je čovjek u Austriji, vjerovatno radi tamo i taj novac ne bi smio biti toliki problem. Znači, nije problem da ne može već ne želi platiti. Čak i da nema nije opravdanje, nije trebao kupovati tj. uzeti stripove. Kako ne volim nikome biti dužan, ne mogu nikako naći razumjevanja za nekog tko oteže toliko dugo.
Tvoja greška u ovom slučaju je naravno vjera u ljude (u Dalibora konkretno). Osobina inače hvale vrijedna, zna se ponekad obiti o glavu.
Nekakvo fizično istjerivanje pravde ti ne bih preporučio, jer manjkav zakon bi prije zaštitio njega nego tebe. Također od Seje praviti utjerivača nije baš elegantno, no možda bi bio voljan popričati s čovjekom kulturno.
Na žalost, razvitkom krize, takvih ljudi je još više nogo ranije. Kao da je netko svirnuo u pištaljku i rekao: "Kriza je, sada možete krasti, grabiti, dugovati još više nego ranije..."
Ne osuđujem te ni najmanje što si rekao tko je on i stavio sliku jer takve stvari ni ne traba skrivati (da se ne bi opekao još netko drugi) i nadam se da će se ovo razrješiti na što civiliziraniji način.

Ovo me podsjetilo kako je Porter rješio problem oko slične količine novca. Triler nad trilerima...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 11/07/2010 16:32:26
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 11/07/2010 : 16:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
E jebi ga Sale, rdjava rabota sto bi moj deda reko. Covek je oportunista, ukazala se prilika i ostao je dobar za sitnu lovu, ako pogledas sa kakvim se covekom zamerio...

Sta drugo da ti kazem? Znam da tebe ni ovo iskustvo nece posebno promeniti, ti si dobar covek, pa dobar covek, a ovakvih ce uvek biti, samo se nadam da ces ih u buduce lakse prepoznavati.

Budi dobro i probaj da se ne sekiras puno, znam da ti nije toliko do love, koliko je u pitanju prokockano poverenje...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 11/07/2010 : 17:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ovo me podsjetilo kako je Porter rješio problem oko slične količine novca. Triler nad trilerima...

I mene
Upravo sam na to pomislio kada sam citao Sawitchev post

quote:

quote:

Dalibor iz Beca....

Od srca ti zelim da se sve lepo zavrsi i da dobijes svojih 350 evra (nikakav povracaj stripova, uzimanje fotoaparata, LCD-a... ne dolazi u obzir).
Dogovor je dogovor
Moze biti odstupanja od dogovora u smislu da se saceka covek ako nema lovu trenutno, ali ovo je cisto zajebavanje...
Dobro si ti izdrzao ovoliko da ne prijavis situaciju... stvarno... ja bih popizdeo mnogo ranije.

Ako ti nesto znaci, imas moju (nasu) podrsku, teraj dalje - to su tvoje pare

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41132 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 17:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A sve kontam mozda je stvarno u gabuli, pa ne moze.. Ali eto... Uzeo sam gomilu stripova na konto tih para koje su trebale da mi stignu i sada su mi ostali dugovi koje moram ispeglati zbog nekoga takvog... Ja sam skontao da sam zajeban, ali nije svet toliko veliki... Bar je mene put uvek nanosio na onog na koga treba, tako da ni malo ne sumnjam da cu ga jednom sresti... A onda cu mu tih 350 eura nabiti u guzicu... I necu ih ni uzeti na kraju... Da idem sa namerom da ga lovim, to necu, nemam volje.. Ali ako ikada budem zbog neceg drugog isao u Bec ili Brcko, e tu priliku vec necu propustiti...

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 11/07/2010 : 18:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

A sve kontam mozda je stvarno u gabuli, pa ne moze.. Ali eto... Uzeo sam gomilu stripova na konto tih para koje su trebale da mi stignu i sada su mi ostali dugovi koje moram ispeglati zbog nekoga takvog... Ja sam skontao da sam zajeban, ali nije svet toliko veliki... Bar je mene put uvek nanosio na onog na koga treba, tako da ni malo ne sumnjam da cu ga jednom sresti... A onda cu mu tih 350 eura nabiti u guzicu... I necu ih ni uzeti na kraju... Da idem sa namerom da ga lovim, to necu, nemam volje.. Ali ako ikada budem zbog neceg drugog isao u Bec ili Brcko, e tu priliku vec necu propustiti...

Ma naj.... mu se sitne ma....

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 11/07/2010 : 19:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Ako budeš dolazio u Brčko, možeš biti moj gost
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/07/2010 : 19:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sale, dobar si i vjerujes previse u dobrotu i postenje drugih ljudi.
To je problem, znam jer kod mene je slicno...ipak, gledaj da to rijesis na neki nacin, zbog love a i zbog takvih tipova kojima se mora pokazati da ne mogu da rade sve sto hoce.
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4138 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 11/07/2010 : 20:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Da je svaki dan ostavljao po 10 centi sa strane do sada bi sigurno sakupio taj novac i poslao Sawitchu koji nije zasluzio da bude prevaren.
Go to Top of Page

olympia
New Member

Serbia
114 Posts

Member since 18/08/2008

Posted - 11/07/2010 : 21:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send olympia a Private Message  Reply with Quote
Molim te, povedi me u Bec da obidjemo tog dasu
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 11/07/2010 : 21:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by olympia

Molim te, povedi me u Bec da obidjemo tog dasu

I ja ,kao i Sawitch uvek saljem pre uplate,mada,maximalna suma slanja je bila 50tak e.
Ne daj se Savicu,iz principa mu ne bih dao da se izvuce s ovim

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000