forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Citate li stripove na plazi?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 26/07/2010 : 23:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Licni ugao

Dakle, po povratku domu i sredjivanju utisaka sa hrvatskog primorja, red je posvetiti se i temi sa lica sajta. Odgovor u mom slucaju je: Da, one koje do sada nisam imao prilike ili vremena da upoznam. Sta to znaci? To znaci da je moj izbor pri citanju stripova na plazi prevashodno bio ka Boneli junacima. Da, Boneli, dobro ste procitali

Prvobitni plan mi je bio kupiti Dilana. S obzirom da Ludens prodaje 3 stripa, komplet, po ceni od 29 kuna (dva redovna i jedan specijal ili alamanah), cinio mi se, osim kao dobra investicija, i kao dobra podloga za bolje upoznavanje junaka. Moj nasumicni izbor je pao na

DD LEX 60 - Frankeinstein
DD LEX 63 - Maelstrom
DD LEX 65 - Pecinska zvijer
DD LEX 66 - Partija sa smrcu
DD LU 106 - Fobija
DD LU 107 - Izgubljene ljubavi
DD LU 109 - Cijena smrti
DD LU 111 - Sarada
DD ALMANAH STRAHA 1 i 3
DD SPECIJAL 12 i 13 - Crni uzas i Mefisto

Utisci? Najvise mi se dopala postsklavijeva era. I to od Paole - Cijena smrti. Zasto? Ne znam, mozda je razlog zato sto je prva procitana, a mozda zato sto nema dilanovskog morbidnog kasapljenja No, Partija sa smrcu, Sklavijeva, je izuzetak od pravila i jedno malo remek delo. Alamanah straha mi je bio prilicno bezvezan, dok je Mefisto fin i interesantniji od Crnog uzasa. Sveukupno: 5 od 10. Ocekivao sam vise, kako sam se nadao. Moram priznati da mi je Dilan vise razocarenje... Moguce je da sam i pogresio u izboru epizoda. Ali opet...

Onda sam resio da promenim kurs Dunuo je neki jugo u mene i odlucio sam se za citanje Zagorovog klasika Opet po sistemu slucajnog uzorka, jedva nadjen (vrlo se brzo rasprodaje), od dva moguca, izabran je dvojac po ceni od 26 kuna

ZG 14 - Snjezni sokolovi
ZG 16 - Pruga

Nicemu se nisam nadao. Te i zbog toga, verovatno, bio prijatno iznenadjen. Nisu to stajaznam kakve kvalitetne price, ali za citanje na plazi, odlicni. Narocito zbog cinjenice da imaju preko 150 strana i da odlicno pasu u trenucima odmora na sljunku. Sveukupna ocena, s obzirom na ocekivanja, 6 od 10.

A onda sam video sveze donesene komplete Teksa. U kompletu od 25 kuna idu jedan Maxi i jedan redovni Ludens Tex. U mom kompletu, ovaj put namerno biran, su bile price:

TX LU 94 - Rijeka straha i
TX MAXI 5 - Sjeverozapadni teritorij, zbog koga sam prevashodno i kupio Teksa.

Utisci? Ova Rijeka straha je najgori strip koji sam procitao na letovanju . Mada, s obzirom da je dvodelna prica, mozda bi utisak bio malo bolji da sam procitao i prvi deo Ali... Sjeverozapadni teritorij je jedna sasvim druga storija. Iako neklasicna za moj ukus, ovaj strip je, ipak, van konkurencije. Da se razumemo, nije ona stivo sa dublju analizu, ali je strip koji sa uzivanjem citas od prve do poslednje strane. Teks Maxi mi je stvarno prijatno iznenadjenje, bar ovaj broj, te mu je ocena 7 od 10

Epilog:

- Dilan Dog, tesko cu se odluciti da kupujem nesto sto u nekoj buducoj ediciji nisu odabrane price.

- Zagor, poceo sam sa kupovinom "odabranih" odabranih prica One podrazumevaju izostanak Velike zavere, Sekiri i sablji i Crnog gospodara. Ove druge mogu da prodju (neke kroz iglene usi ). A klasik? Pa, bice prodan. Nije los, ali nesto mi ne pase kod ovog prevoda. A i ne znam da li bih se naterao, ikad, da ih ponovo procitam.

- Teks, redovni, nikad. Eventualno ako se nekad u buducnosti ne odluce za OP. Maxi? Jedina edicija koja me je kupila i koju cu, najverovatnije, da pokupujem Sad tu ide i pitanjce: Vrede li sve kao i ova?

Sve u svemu, neka sestica za Boneli, palac gore za Teks Maxi, uzdrzanost za Dilana i isti zakljucak za Zagora

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 26/07/2010 : 23:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
Ako ti je sjeverozapadni teritorij 7 od 10 sta ti je onda 10 od 10?

Vidi se da ne citas boneli

Nemam potpis...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/07/2010 : 23:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Umesto da si gledao sise i dupeta na plaži ti si čitao Bonelija ???
E Bobe,Bobe, a delovao si mi kao normalan dečko.
Prijavljujem se da ti otkupim oba Zagora klasika - za koliko mi ih daješ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21136 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/07/2010 : 00:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ma važi , iskombinovaćemo već nešto.
Inače Tex Maxi je zaista izuzetna edicija, naročito prvih pet brojeva.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/07/2010 : 01:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Dobre su im te cene u Hrvatskoj.Nadam se da ima tih kompleta i u CG pa da uzmem nesto.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/07/2010 : 08:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ma pravio se da drzi strip, a oči bježale okolo po plazi...
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 27/07/2010 : 08:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

quote:
Originally posted by anto

ma pravio se da drzi strip, a oči bježale okolo po plazi...

tako je hrvoje zato i jesu ocjene tako niske , nije shvatio srz

feka
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 27/07/2010 : 10:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Stripove ne čitam na plaži iz prostog razloga što zbog jakog sunca obično ne ostajem više od sat vremena a to mi nije dovoljno vremena i da se iskupam, isunčam i pročitam strip.
;)
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/07/2010 : 11:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magico_Vento

Slažem se, iako svatko ima svoj ukus
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/07/2010 : 12:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvi stripovi na plaži... Plaža služi za picigin i nerviranje čeških baba kojima smeta prskanje mora

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/07/2010 : 12:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Pa, dobro, ja imam visoke kriterijume, ali sam napomenuo da cu pokupim i ostale Tex Maxi

Tex almanasi su jos bolji od Maxija, i to nije samo moje misljenje. E sad, da li ces to da docekas u nekom kiosk obliku drugo je pitanje (a znam da neces za Bonelli da das vise para od toga sto si dao za te komplete)
Tex regularci ti variraju jako puno, tako da jedna prica(tj.pola price) nije dovoljna za procenu Idu u rasponu od jako losih do izuzetno dobrih prica. Probaj sa poslednjom trodelnom pricom koju je izbacio VC, brojevi pre ovog poslednjeg, ne znam koji su
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 27/07/2010 : 13:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by Magico_Vento

Slažem se, iako svatko ima svoj ukus

Točno, tako je meni taj maxi za ocijenu 5/10 , a maxi Rio Hondo 9/10.
Nikad mi neće biti jasno zašto je Sjeverozapadni teritorij toliko cijenjen...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 27/07/2010 : 14:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Strip albume je najbolje čitati na nudističkoj plaži jer su velikog formata (Darkvudov Tarzan na primer) pa se možete njima zakloniti ako ugledate nekog poznatog!
;))))))
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 27/07/2010 : 14:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Mada bi za neke verovatno i Alan Ford bio dovoljan da se zaklone...
;)))))))))))))))))
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 27/07/2010 : 15:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Strip albume je najbolje čitati na nudističkoj plaži jer su velikog formata (Darkvudov Tarzan na primer) pa se možete njima zakloniti ako ugledate nekog poznatog!
;))))))

ostace ti bijela fleka od sunca na tijelu sa logom od albuma

feka
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 27/07/2010 : 16:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by feka82

ostace ti bijela fleka od sunca na tijelu sa logom od albuma

Pa sad meni bi stao i logo "Avanture Tangija i Laverdira" a nekome bi i natpis "Krcko" bio predugačak!
;)))))))))))
Go to Top of Page

petrozza
New Member

USA
157 Posts

Member since 26/11/2004

Posted - 27/07/2010 : 20:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send petrozza a Private Message  Reply with Quote
nekad sam cito, dok mi jednom davno nisu klepili od zagora, kameni ubica...jos se i naslova sjecam haha od tada ih ne nosim

mmda
Go to Top of Page

tomislav.baretic
Average Member

Croatia
516 Posts

Member since 12/12/2007

Posted - 27/07/2010 : 22:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tomislav.baretic a Private Message  Reply with Quote
ko ima vremena citati na plazi
doma se cita, na plazi se gleda

volim grad koji tece...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 27/07/2010 : 22:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prvobitni plan mi je bio kupiti Dilana. S obzirom da Ludens prodaje 3 stripa, komplet, po ceni od 29 kuna (dva redovna i jedan specijal ili alamanah), cinio mi se, osim kao dobra investicija, i kao dobra podloga za bolje upoznavanje junaka. Moj nasumicni izbor je pao na

DD LEX 60 - Frankeinstein
DD LEX 63 - Maelstrom
DD LEX 65 - Pecinska zvijer
DD LEX 66 - Partija sa smrcu
DD LU 106 - Fobija
DD LU 107 - Izgubljene ljubavi
DD LU 109 - Cijena smrti
DD LU 111 - Sarada
DD ALMANAH STRAHA 1 i 3
DD SPECIJAL 12 i 13 - Crni uzas i Mefisto

Utisci? Najvise mi se dopala postsklavijeva era. I to od Paole - Cijena smrti. Zasto? Ne znam, mozda je razlog zato sto je prva procitana, a mozda zato sto nema dilanovskog morbidnog kasapljenja No, Partija sa smrcu, Sklavijeva, je izuzetak od pravila i jedno malo remek delo. Alamanah straha mi je bio prilicno bezvezan, dok je Mefisto fin i interesantniji od Crnog uzasa. Sveukupno: 5 od 10. Ocekivao sam vise, kako sam se nadao. Moram priznati da mi je Dilan vise razocarenje... Moguce je da sam i pogresio u izboru epizoda. Ali opet...

'Igra/partija sa smrću' je Chiaverottijeva, ne Sclavijeva...

Od ovih koje si uzeo, samo četiri spadaju u nekakve klasike, 'Igra sa smrću', 'Maelstrom' i dva specijala...

'Fobija', 'Izgubljene ljubavi' i prvi almanah su užas...

Ostali čitljivi, Paolina dva, 'Šarada' i 'Cijena smrti' nešto malo bolji od ostatka...

Ali to nisu ni blizu vrhunci serijala, tako da bi za pravu ocjenu morao još puno toga pročitati... Možda je 'Maelstrom' tu najbliži duhu DD serijala...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 27/07/2010 : 22:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislio sam da je DD Klasik nesto bolji, no sipci...

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/07/2010 : 22:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
da,kad ostajen duže na plaži ponesen i koji strip.defektan

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 27/07/2010 22:53:06
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 29/07/2010 : 01:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Ma cekaj samo da se dokopam plaze lako cu za stripove!

Ako se obala Ibra racuna kao plaza, onda DA, citam stripove na plazi a posle citanja vodim ljute bitke sa recnim gusarima i ibarskim aligatorima

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/07/2010 : 17:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Hehe, najvažnije je samo dobro se opskrbiti kad se ide na more... Poslije će se čitati doma, gdje su stripovi na sigurnome!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/07/2010 : 01:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Šta je starije: anketa na nalovnoj ili ova tema? Ko je tu jaje?

Čitam stripove na plaži, naravno. Ali, samo one čija mi očuvanost nije toliko bitna. Tako sam sa sobom poneo samo novi DD maxi.

Problem je što se strip brzo čita, a u koferu nije bilo mnogo mesta da ponesem dovoljo zaliha, pa sam morao da čitam knjige.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/07/2010 : 08:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Dobro rece Anto, umesto da gledas prirodne lepote plaze ti izabro stripove
Salu na stranu, ne citam stripove na plazi, jer se plasim da ih ne ostetim, da li sa vodom, peskom, nekim jelom...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/07/2010 : 12:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ove godine pročitao hrpetinu stripova na plaži i ništa nisam oštetio. Prošle godine nisam bio takve sreće.
A i oči su malo više lutale, kad se skupe babe oko tebe - onda je vrijeme za stripove...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000