Author |
Topic  |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 05/08/2010 : 16:57:10
|
Poslednjih mesec dana imao sam prilike da proputujem nekoliko zemalja, pa mi je bilo zanimljivo gde god sam prolazio da šmeknem šta gde ima da se kupi od stripova. Radi se o mestima lako dostupnim prosečnim turistima i putnicima - kiosci, prodavnice, benzinske stanice, knjižare, dakle ne striparnice. Mogli bi i drugi da podele s nama svoja iskustva. Dakle, ovako:
Srbija Kiosci i ulični prodavci: gomila izdanja Veselog četvrtka, Blek i Mark, ponegde Neustrašiva Zorka i ZZCP Benzinske stanice: Veseli četvrtak Knjižare: albumi uglavnom Belog puta, Srce bitaka, Vekovnici, ponegde još i Inkal, Brek, onda ono Zlatno doba stripa, izdanja Komika
BiH
Prolazio od Bijeljine, preko Zvornika, Goražda, Trebinja... Benzinske stanice: ništa Prodavnice usput: ništa
Hrvatska (Cavtat) Prodavnice: ništa Bilo gde drugde: ništa Jedna plavuša na plaži: Dilan Dog
Hrvatska (ostatak) Benzinske stanice: ništa Prodavnice: ništa
Slovenija (od hrvatske do italijanske granice) Benzinske stanice: ništa
Italija (više većih gradova) Kiosci: Naravno, Bonelli i Diabolik i nekoliko različitih mangi Knjižare: neki anonimni albumi sa istorijskom i poučnom tematikom Benzinske stanice: Bonelli, uključujući tu i albume, kolor Tex npr.
Monako (svi postojeći gradovi) Nisam video ni jedno mesto gde bi mogle da se prodaju štampane stvari
Franuska (više većih gradova) Prodavnice i benzinske stanice (isti asortiman): jeftini albumi - Iznogud, Talični Tom, Largo Vinč (dve epizode, doduše nešto smanjenog formata 5 ojra), Rik Ošet; zatim Spiru na 100-ak strana za 2,5 Eura, Dizni
Španija (okolina Barselone) Prodavnice: ništa Knjižare: Zriki Švargla i Šule Globus u ogromnim količinama, svuda, kao i Dizni Benzinske stanice: opet Zriki i Šule.
I to bi uglavnom bilo to... ja sam pazario Largo Vinča i Spirua, specijalni letnji broj.
|
Edited by - osim on 05/08/2010 23:02:31
|
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17572 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 05/08/2010 : 19:19:36
|
Pa od Bijeljine do Trebinja ne možeš nigdje naći stripove ako baš ne znaš na kojim kioscima se mogu naći, tako da od kupovine onako usput nema ništa. Ali na putu prema Cavtatu ima nekoliko kioska s desne strane na kojim ima stripova. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 05/08/2010 : 22:57:05
|
To i ja kažem Hajde!
Evo ja da dodam - da ne idem dalje nego još i prošla godina.
Rumunija Knjižare, kiosci, benzinske stanice - ništa
Grčka Prodavnice, trafike: Komandant Mark, Tajanstveni Alan...
Mađarska Benzinske stanice: ništa
Slovačka Benzinske stanice, prodavnice: ništa
Poljska Benzinske stanice: ništa
Litvanija Benzinske stanice: Dizni
Letonija Benzinske stanice, prodavnice: Dizni
Estonija Benzinske stanice: Dizni
Finska Benzinske stanice, prodavnice: Džonah Heks, Dizni
Austrija Benzinske stanice: Dizni Prodavnice, knjižare: ništa.
i]Originally posted by kreŠa[/i]
Pa sta je to par zemalja, dajte da napravimo lepo za ceo svet, ko je gde bio da kaze cega ima. [/quote] |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
vesele_saonice
New Member

Serbia
282 Posts
Member since 02/08/2010 |
Posted - 06/08/2010 : 02:18:15
|
pa nije ni cudo. strip je davno prevazidjen za NWO. moraju da se kontrolisu mediji i javno mnjenje a sad postoje drugi, mnogo jaci metodi.. pa nema kinte vise u tom biznisu... |
Seamos realistas y exijamos lo imposible! |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 06/08/2010 : 02:37:21
|
Na kioscima u RH ima gomila toga... Na benzama nema, knjižare treba potražiti, no kiosci su vrlo dobro opremljeni. U Osijeku, npr. Tiskov kiosk na Trgu Slobode ima pored sveg što je uobičajeni dekor (hrpa bonelija, marvel (mislim da ovi smg to izdaju), gaston, lucky luke, Heavy Metal (ou jea) isl.
Remitende sam se na Krku toliko nakupovao da sam imao problema sa pakiranjem (također kiosci u Rijeci su vrlo dobro opremljeni, jedino su ovi iz Palacha na godišnjem). Stajali smo u Zagrebu gdje na kolodvoru ima vrlo dobro opremljen kiosk, krenuh prema stripovima, a vještica viče: "Gospodine, ne možete tamo, donijet ću vam ja što vam treba!"
E sad, iz izloga se ne može pregledati nikako, a ima poveća hrpica. Naravno da sam ćopio Tex Maxi i platio joj, našto je ona značajno frktala nosom. Mislim jasno je meni kako je to njoj sve isto, no meni nije to sve isto, i ne mogu pregledati stripove ako im ne mogu prići...
Dok na Krku u kiosku (mislim da se zove iNovine kiosk) jedna simpatična mlada dama iz Đakova, me pustila da pregledam sve što su ima, i bome sam potrošio 100 kunića kod nje, na stripove naravno.
Ima more Zagorca Te Neya, baš ga preteruju, Dylan Doga isto tako na bacanje - ne znam više ni zašto ga kupujem, nešto Texa - nedovoljno (ova u Zg je imala više, no neka živčana arhi-baba), Martin Mystere isto u nekoj solidonoj količni, no najveći ulov je bio Mister No Maxi... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 06/08/2010 : 09:46:58
|
Grčka... prodavnice i kiosci puni Diznija (Miki Maus, Mini, Paja)... pa čak i klasika u luksuznijoj opremi, kao i Disney manga serijal od cetiri trejda... komandanta Marka ima formata kao nas Alan Ford... Popaj i nesto slicno... i puno luksuznih knjiga i nesto jeftinijih svescica grčkog autora Arkasa... kod nas mu je u Blicu ili Novostima objavljen separat sa stripom "Doživotni"...
|
STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17105 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19465 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/08/2010 : 11:13:06
|
spas za strip bi bio da stigne na bencinske postaje/crpke....tamo je takva frekvenca ljudi i šofera da.... ko zna zašto jih nema na bencinskim postajama....a ima svega i svačeg. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 06/08/2010 : 12:10:12
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Stajali smo u Zagrebu gdje na kolodvoru ima vrlo dobro opremljen kiosk, krenuh prema stripovima, a vještica viče: "Gospodine, ne možete tamo, donijet ću vam ja što vam treba!"
E ta baba je i meni srala što sam uzeo AF Klasik iz izloga, mislim koje sranje, kakav je to kiosk gdje si ne možeš nešto prolistati ili sam odabrati željeni strip  |
 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 06/08/2010 : 12:55:49
|
Hrvatska je puna. Cavtat i Dubrovnik plivaju u stripovima. Dodjes na bilo koji kiosk "Tiska" zamolis najcesce vrlo fine i pristojne prodavacice da ti iznesu gomilu kompleta iz pozadine sto one i ucine, a napolju vec imas izlozene aktuelne brojeve. Nekoliko minuta biras, uporedis sa spiskovima, i pazaris sta te volja. To je moje iskustvo... a ako ja ovo radim na jedinom kiosku na Pilama u sred Dubrovnika gdje prolazi milion ljudi i guzva je konstantna, onda se vala moze na svakom kiosku u CRO.
Inace mali hint za one koji prolaze pored dubrovackog aerodroma Cilipi, parkirajte, parking je besplatan za prvih 15min, a samo 5kn za prvi sat. U prodavnici sa suvenirima nikad nije guzva a izbor stripova je nevjerovatan!!! Kad idem da pokupim nekoga sa aerodroma, obavezno odvojim 15-20min za ovo. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 06/08/2010 : 16:12:51
|
Evo, ja sam proveo 7 dana u Cavtatu, a da strip nigde video nisam (osim kod one plavuše na plaži). Ne kažem, da sam se baš dao u potragu za stripovima, možda bih ih i našao. Ali, onako usput (a prokrstario sam skoro ceo Cavtat više puta, barem turistički deo, nigde stripa na videlu.
quote: Originally posted by Ace of Spades
Hrvatska je puna. Cavtat i Dubrovnik plivaju u stripovima. Dodjes na bilo koji kiosk "Tiska" zamolis najcesce vrlo fine i pristojne prodavacice da ti iznesu gomilu kompleta iz pozadine sto one i ucine, a napolju vec imas izlozene aktuelne brojeve. Nekoliko minuta biras, uporedis sa spiskovima, i pazaris sta te volja. To je moje iskustvo... a ako ja ovo radim na jedinom kiosku na Pilama u sred Dubrovnika gdje prolazi milion ljudi i guzva je konstantna, onda se vala moze na svakom kiosku u CRO.
Inace mali hint za one koji prolaze pored dubrovackog aerodroma Cilipi, parkirajte, parking je besplatan za prvih 15min, a samo 5kn za prvi sat. U prodavnici sa suvenirima nikad nije guzva a izbor stripova je nevjerovatan!!! Kad idem da pokupim nekoga sa aerodroma, obavezno odvojim 15-20min za ovo.
|
 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 06/08/2010 : 21:33:39
|
da da... trebao si da izadjes na magistralu, jbg... ja redovno stanem kolima i pregledam sta ima |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 07/08/2010 : 11:25:35
|
Od toga gde ima ili nema stripova, zanimljivije mi je bilo ŠTA ima. Kako je u Finskoj najdostupniji Džonah Heks, u Španiji Zriki i Šule, u Francuskoj Largo Vinč i Rik Ošet, u Grčkoj Komandant Mark... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 07/08/2010 : 15:29:14
|
[quote]Originally posted by osim
Evo, ja sam proveo 7 dana u Cavtatu, a da strip nigde video nisam (osim kod one plavuše na plaži). Ne kažem, da sam se baš dao u potragu za stripovima, možda bih ih i našao.
A kako bi vidio strip a da nisi gledao na kiosk? Šta su tribali stripovi sami padati pred tebe? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Posted - 07/08/2010 : 19:29:47
|
Pa da sam za sedam dana naleteo na nešto što ti zoveš kiosk, možda bih i video. Ali u prodavnicama u kojima se prodavala štampa - nijente! Ali, mani Cavtat, nije poenta u tome.
quote: Originally posted by jaki
[quote]Originally posted by osim
Evo, ja sam proveo 7 dana u Cavtatu, a da strip nigde video nisam (osim kod one plavuše na plaži). Ne kažem, da sam se baš dao u potragu za stripovima, možda bih ih i našao.
A kako bi vidio strip a da nisi gledao na kiosk? Šta su tribali stripovi sami padati pred tebe?
|
 |
|
|
Topic  |
|
|
|