Author |
Topic |
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Member since 08/06/2005 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9615 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 18/03/2011 : 23:28:10
|
ih bre, sta bi Djordje Lobacev rekao kad bi ovo video :) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/03/2011 : 00:54:33
|
Moja velika želja je ilustracija Baš-Čelika, ali onakvog kakvog ga je tumačio Milivoje Živanović u filmu Čudotvorni mač. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 19/03/2011 : 09:56:34
|
quote: Originally posted by cat claw
Zasto? Stavljaj svoje radove, uvek je interesantno videti sta ljudi stvaraju.
Ne bih ni ovu stavio da me nisi pozitivno isprovocirao sa onom "Polockovom" slikom.:) Zahvaljujem ti se na dobrim namjerama, ovo je ipak forum za strip, pa ću se toga i držati. A, ja se nešto posebno ne eksponiram ni u stvarnom svijetu likovne umjetnosti. Tek toliko da sam prisutan na našoj bh likovnoj sceni. Profesionalna sfera moga interesovanja je grafički (novinski)dizajn i tu ne dam fore nikome. I mogu ti reči da sam tu beton. Od toga živim.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 19/03/2011 17:37:04 |
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 19/03/2011 : 12:31:23
|
Krenuh šaruckat Baš Čelika...a završih na Baš Konanu Kako nacrtati lika koji sam porazi udružene legije zmajeva, orlova i sokola i to, kako djeluje, onako...s polupažnjom
|
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Posted - 19/03/2011 : 13:44:01
|
Sta sad? Ako se javim ispadne da se hvalim da sam majstor. A ako se ne javim, ostaces bez gomile zlobnih primedbi.
Ali ti Bane jesi majstor. Norman Rockwell je slikar (ilustrator) čiji radovi imaju tako puno pozitivne energije, drago mi je što si baš njega stavio i kad vidim njegov rad koliko god zlobne bile primjedbe na moj rad ne vjerujem da će mi smetati. Samo ti ožeži... |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 19/03/2011 : 14:46:09
|
@mcn Zar nije bedro kuk?
@Igman mcn primedba stoji. Za razliku od Konana koji prilicno OK svi ostali su spljosteni i premali. Mislim, Konan jeste div, al ne bas toliki. Evidentan je i manjak logike u prostoru. Imas prvi i drugi plan, donekle treci (vodonosa) a onda 5. i 6. skoro dva plana su sakrivena nekorektnom kompozicijom. Spojevi nadlaktica i podlaktica su kod svih dosta nesrecni.....
@Bizli srafure su ti uglavnom opozitne obliku objekta. To moze da se ispravi. Ali, to sto glavnog junaka svecom moras traziti po crtezu se ne moze ispraviti. Kosa se MORA tusirati lakom i tanjom linijom. --------------------------------------------------------------
U medjuvremenu, dok ispravljate greske, evo jednog zanimljivog razgovora sa jednog drugog foruma
Re: Spunk kobra Juče u 5:25 pm
Verovali ili ne osamdesetih godina prošlog veka postojala je ekipa malog fudbala koja se zvala "Spunk". Igrala je u ligi malog fudbala grada Novog Sada i postizala zapažene rezultate. Predstaviću vam samo neke od igrača koji bi vam mogli biti interesantni. Svetozar Toza Obradović - golman bez mane i straha, bolji od Beare i Šoškića zajedno, a o današnjim golmanima da i ne govorimo. Goran Đukić Gorski - Najbolji igrač i pravi sportista koji je ko zna zbog čega zalutao u strip i ilustraciju. Sibin Slavković Siba - Njega je bilo svuda,. Napred, u sredini, nazad... Ukratko ni on nije znao šta igra. Da je tako uređivao "Stripoteku," bilo bi strašno. Radič Mijatović Miša - Bombarder od koga su najviše strahovali vlasnici okolnih kuća. Staklo za prozore u to vreme nije bilo jeftino. Branislav Kerac Bane - On ti je bio bukvalno stub navale. Postojano je stajao na jednom mestu, a od njega su se lopte odbijale, što je najčudnije, najčešće u gol. Petar Meseldžija Perica - kad on dohvati loptu svi ostali su se vraćali u odbranu, jer daj Perici loptu i pozdravi se s njom. Nećeš je videti dok mu ne oduzmu protivnički igrači ili ne završi u golu a i to se dešavalo.
Ostali članovi tog legendarnog tima su bili braća i prijatelji gore pomenutih igrača.
Re: Spunk cat claw Juče u 10:59 pm
Moramo ipak da pomenemo i Nikolu Viceia zvanog Mančester Junajted koji je imao veze sa stripom utoliko sto je radio u Marketprintu kao magacioner. Ako cemo pravo, on je (pored Đukića) jedini znao da je lopta okrugla i bio jedini praktičar među nama teoretičarima. I nije bio lud da kao Perica Mesel psuje mater kapitenu ekipe iz milicijske stanice kad su ga polomili. Nikola je uvek znao kada treba taktički izgubiti. Treba pomenuti i Đuku Jovanovića, tehničkog urednika Marketprinta poznatijeg kao basista grupe ''Griva''. Kada je onako dugokos istrčao na teren, milicioneri su pomislili da smo dobili pojačanje iz Engleske i ostali šokirani do kraja utakmice.
Da ne bude zabune, u dvorištu kraj Marketprinta je bila milicijska stanica ciji su puleni održavali pravi teren za mali fudbal i protiv njih smo najčešće igrali (u radno vreme, naravno). Skor je ako se ne varam 7:1 za njih uz jednu nerešenu
Re: Spunk milandj3 Danas u 11:30 am
a na koju foru ste izvukli onaj 1? Sipali im nesto u marendu uoci utakmice?
Re: Spunk cat claw Danas u 2:22 pm
Pitali smo njihovog golmana kojom nogom stonoga krece. |
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Member since 31/05/2010 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Posted - 19/03/2011 : 18:07:03
|
@Bizli srafure su ti uglavnom opozitne obliku objekta. To moze da se ispravi. Ali, to sto glavnog junaka svecom moras traziti po crtezu se ne moze ispraviti. Kosa se MORA tusirati lakom i tanjom linijom. -------------------------------------------------------------- He he, zato su tu dva sporedna lika koji gledaju u glavnog junaka i pokazuju promatraču prstima gdje je on. Jesam li se opravdao? Bane, tvoja ilustracija je mogla ići i na temu koja je nekad bila, kako logično staviti krila na leđa... Kad si već spomenio Spunk, ja mislim da je on vrhunac strip izdavaštva u Jugoslaviji i da se slobodno može reći ...ono što je izišlo prije Spunka ili ono što je izišlo poslije Spunka.
|
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Member since 31/05/2010 |
Posted - 19/03/2011 : 19:16:34
|
Specijalno za Jura: SAJBER ZAGORELLA referens na topiku Za-Gor-Te-Nay The Next Generation
Hvala CatClaw-u na posebnoj paznji! Meni ce biti cast crtati lik koju je IGMAN2 tako majstorski odcrtao. Ali mozda nisam bio bas razumljiv sa starim krpama. Skoro sve teme su vezane na fantasy ili istorijske periode. Niso to lose stvari ali postoje i obilje tema iz ovog doba (ukljucujuci i one iz svakodnevnog zivota ). Tu je i SCI-FI tematika koje nismo jos ni pomirisali. Evo za neku od narednih tema predlazem citat "..oh My God, it's full of stars!"
|
----------------------------------------------- Composition Assistant http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php |
|
|
Topic |
|