forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Tvrđa 1 & 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 01/11/2010 : 10:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
@markos
izgleda da su darkvudovci nivelisali cene (u skladu sa evroskokom) između moje kupovine zekana i tvrđe;
a što se CRŠ i Interliber-a tiče, već sam otpedesetevričio tvrđe u darkvudu, jbg

sinoć sam i ja preturao po albumima, i primećujem da je većina meko koričen marketprint, a s obzirom da nemam (de)luxkolekcionarske sklonosti, moram priznati da je mnogo lakše odvojiti 5-6 evra za SC, pogotovo kad se upuštate u nepoznat strip

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 10:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

E je.. ga. Trideset i četiri komada prodano do sada? Prokleta sramota. Bez bolje promocije i bolje distribucije nema ništa od prodaje. Žao mi je, volio bih biti sebičan i reći da nastaviš izdavati ovim tempom, meni dobro, ja bih kupovao, ali vrijeme je da razmisliš o smanjivanju broja izdanja i da taj novac koji ti tako ostane uložiš u reklamu. Unajmi nekoga, agenciju neku, reklama u novinama, časopisima, eventualno na tv-u, znam da je skupo ali možda je to izlaz. Jer ako odličan serijal koji treba izlaziti godinama u par mjeseci kupi tridesetak ljudi to je... a ne znam. Pa kod nas se usred krize proda Mercedesa, Audija i BeeMWea dvjestotinjak mjesečno. Tužno smo mi društvo.

A kome? (jucer Nika gleda neku djecju emisiju na teveu, i ovi pokazu rezultate istraživanja - pitali su klince na što bi najradije potrošili novac. Stripovi su bili na zadnjem, sestom mjestu, samo 5% djece bi na njih potrosili novac. Najviše njih bi trošilo na, gle čuda, mobitele... Što reći?)

I gdje? (Na primjer, imamo besplatnu reklamu na Briljantinu, najgledanijoj emisiji za mlade na HTV-u, bude minutu-dvije priloga o nekom stripu. Izvrsna reklama, dobro targetirana, dobar termin, velika gledanost, ALI - iskreno, svaka cast josipu na trudu i volji i pomoći, ali cisto sumnjam da je to rezultiralo puno vise od jedan dva prodana primjerka. Mada, naravno, besplatna reklama ne može škoditi, daleko od toga.)

I kojim novcem? (npr. da se svih 500 primjeraka nekog broja Tvrđe rasproda, cjelokupna zarada bi bila cca 6000 kuna - dakle, čak i da imaš kome i gdje, kakvu reklamu s tim novcem možeš izreklamirati?) Itd itd itd... Što više o tome razmišljam, više mi se sve čini besmisleno i dođe mi da se manem ćorava posla, ali evo, kad vidim ovakve postove kao što je ostavio Born To Run, onda dobiješ volju nastaviti se zalijetati u zid.

Enivej, tako je kako je, nema puno pomoći kukati, (ovo nije kukanje, nego samo realan pogled na situaciju). Treba zasukat rukave, radit još bolje i još više i nadat se najboljem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18955 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/11/2010 : 11:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
5% od 100 djece i nije tako loše, to je recimo
5o klinaca na 1000 ili
500 na 10 000 ili
ode tiraž na samo 10 000 djece, doda se još kojih 100 matorih forumaša i to nebi trebao biti problem....
malo se zezam, bez uvrijede, problem nije u Tvrdoj več drugdje....prvi je novac(nije skupo ali za ova vremena
ni jeftino)a drugo u hiperprodukciji(tako Fibrinih kao i ostalih izdavača)....pa pobogu izdanja da boli glava i
ljudi naprave prioritete...recimo ja uzimam Libellus i jedva jih uz ostala kiosk izdanja pratim i uzimao bi puno
više Fibre,Bookglobe da nije tako ubitačni tempo...ali neki opet traže takav tempo ali iskreno i sa odličnom platom
teško se sve pohvata...neznam politiku izdavača(valjda se protiv krize bori hiperprodukcijom)ali ja mislim da bi malo trebali
povući kočnicu...bar kad se mene pita...ali ko sam ja da učim pamet?
Iz ove ture uzimam Springvil i Kolekcionara, te neke Kene iz zaostatka, a Tvrđe možda malo kasnije ionako se neče razprodat
sutra...možda tako kalkuliraju ljudi pa prodaja krene malo kasnije....
Izdanje je super za djecu i starije pa ako nešto pokvaren tellerov ukus znači.....Preporuka.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 01/11/2010 : 12:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ja sam počeo poklanjati stripove za rođendane i sl. događaje, tako da sam jednom frendu poklonio sve 4 tvrđe ( dakle samo nas je 33 kupilo :) ) a on sad kaže javi kad izađe sljedeća....

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/11/2010 : 12:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

[quote]Danas nešto kopam po strip albumima i vidim: Korrigans, Sky doll, Reptors, Bič Božji, Inkal, Ratnici sa Akbara, Petar Pan, Džipsi.
Sve u formi pojedinačnih mekokoričenih albuma. Lijepo je to i ok, ali ovo nabrojano je dušu dalo za formu HC integrala. Sve fino na jednom mjestu i odjednom, a koštati ne može nikako više od zbira pojedinačnih albuma.

Može, itekako. Evo, imaš Taličnog od VČ, 430 dinara na kioscima, 300 dinara uz popuste u Trafikama. Pa mi reci koji kolor integral s tri epizode imaš za 900 (ili 1200, kad smo već kod toga) dinara?

Sve zavisi od tiraža, ništa od forme.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/11/2010 : 12:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> samo 5% djece bi na njih potrosili novac.

5% bi trossilo lovu na stripove? Fantastična vijest! Da je taj postotak univerzalan 200.000 Rvata bi kupovalo stripove. Gledaj stvari u perspektivi, Marko, novi čitatelji se stvaraju.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 12:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole
Može, itekako. Evo, imaš Taličnog od VČ, 430 dinara na kioscima, 300 dinara uz popuste u Trafikama. Pa mi reci koji kolor integral s tri epizode imaš za 900 (ili 1200, kad smo već kod toga) dinara?

Sve zavisi od tiraža, ništa od forme.

Tocno, sve je iskljucivo u tirazu. Srbija je dvostruko veca od Hrvatske, pa i tirazi mogu biti dvostruko veći, samim tim i cijena osjetno niza nego istovjetno hrvatsko izdanje. Samo, pitanje je da li prodaja moze opravdati tako velike tiraže. Vidjeli smo što je bilo s VC Texom, Dampyrom i Mister Noom. Nadam se da Talicni neće dozivjeti istu sudbinu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 12:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

> samo 5% djece bi na njih potrosili novac.

5% bi trossilo lovu na stripove? Fantastična vijest! Da je taj postotak univerzalan 200.000 Rvata bi kupovalo stripove. Gledaj stvari u perspektivi, Marko, novi čitatelji se stvaraju.

mcn

Ne, čaša je uvijek poluprazna:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 01/11/2010 : 13:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ja ću biti 35-ti ovih dana,ali slažem se sa Nostromom - ovaj genijalni strip da se tako slabo prodaje je pre posledica naše strip-kulturne svesti nego slabe reklame, ali slažem se da mora pasti i malo bolja reklama.
Ali zato dajte Zagora u 150 edicija (do qurca)

potpisujem. Bas me ovo razocaralo da je prodano samo tako malo primjeraka. Pa bar mi se to cinio strip za malo siru publiku

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21173 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/11/2010 : 13:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja svima za koje znam da će mi čuvati stripove kao što ih i ja čuvam, pozajmljujem na čitanje i tako dajem svoj doprinos širenju strip publike.
Zekana sam davao čak i učenicima, i nekoliko se oduševilo sa njim (mada sumnjam da će ga kupiti).Kako se stripovi hrvatskih izdavača ne mogu naći u bibliotekama, a ljudima ili deci kojima je strip ipak strana stvar nije lako odvojiti desetak evra na strip album, ovaj moj potez je sigurno prava stvar iako rizikujem da mi se neki album ošteti ili da čak i ostanem bez njega.
Isto ću raditi i sa Tvrđom, pa se možda neko i navuče na nju.
Dobra stvar ovih mojih pozajmica, je što neki od ljudi kojima dam nešto na čitanje, imaju i sami kući neke svoje starije stripove ili imaju nešto od roditelja, pa mi poklone to.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/11/2010 : 17:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ja svima za koje znam da će mi čuvati stripove kao što ih i ja čuvam, pozajmljujem na čitanje i tako dajem svoj doprinos širenju strip publike.
Zekana sam davao čak i učenicima, i nekoliko se oduševilo sa njim (mada sumnjam da će ga kupiti).Kako se stripovi hrvatskih izdavača ne mogu naći u bibliotekama, a ljudima ili deci kojima je strip ipak strana stvar nije lako odvojiti desetak evra na strip album, ovaj moj potez je sigurno prava stvar iako rizikujem da mi se neki album ošteti ili da čak i ostanem bez njega.
Isto ću raditi i sa Tvrđom, pa se možda neko i navuče na nju.
Dobra stvar ovih mojih pozajmica, je što neki od ljudi kojima dam nešto na čitanje, imaju i sami kući neke svoje starije stripove ili imaju nešto od roditelja, pa mi poklone to.

Na žalost, nitko ne čuva stripove i knjige (bar ne ljudi koje ja znam). Pažljivo čitanje i čuvanje da literatura izgleda potpuno isto poslije čitanja kao i prije je osobina kolekcionara i picajzli (kao što sam ja npr.). Supruga daje svoje knjige na čitanje. Kada joj vrate, u njihovim očima je sve u redu (vratili ljudi knjigu), a u mojim oštrim očima ta knjiga izgleda kao pravi kupus (knjiga zaprljana, iskošen hrbat, vrhovi stucani i uvrnuti - uši itd.). Jednom rječju, dala glancer, vratili joj trojku. Pa ti sad posuđuj svoje skupe knjige i stripove. Primjetio sam da je čak i ženi krivo kada se to dogodi (uticaj toga što je morala često za mene birati glancere). Dok je bila "normalna" ne bi ni primjetila da su joj knjige oštećene, ali sada kada je istrenirana, nije ni njoj svejedno.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 01/11/2010 17:20:48
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21173 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/11/2010 : 18:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja sam to primetio kada sam pozajmljivao SC izdanja, razne strip revije,ZS,LMS i tako to. Iako sam upozoravao da mi se čuva strip i ako sam davao pouzdanim ljudima, uvek su se vraćali malo "istrošeniji", tako da ove stripove skoro da više i ne pozajmljujem.
Kada pozajmljujem strip album, ako je neka nova osoba, uvek pokažem kako da se čita da se ne ošteti a i uvek "pripretim" da će taj morati da mi kupi novi album ako se nešto desi sa pozajmljenim.Za sada nemam zamerki na vraćene stripove.

Edited by - anto on 01/11/2010 18:11:32
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 01/11/2010 : 18:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
još uvijek ne mogu doći sebi da su se prodala samo 34 komada... :( :( :( 34 komada od sva 4 broja, ili je 34 ljudi kupilo sva 4 broja? i što je sa knjižnicama? zar ne otkupljuju bar one nešto?

Ich bin nur ein Schauspieler
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 01/11/2010 : 18:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Da, i ja danas razmišljam o tim brojkama (između posjeta grobljima, jel). Marko kakva je situacija sa Ženskim stripom... ako nije tajna, koliko brojeva očekuješ da se proda zbog prošlotjedne promocije? Vjerojatno će to biti kratkotrajan uzlet ako ga bude, ali ipak...

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 18:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Knjiznice ne racunam u "prave" kupce, one su uzele, ako se ne varam, nemam kuci sve podatke, 24 kompleta. (inace, da, 34 racunam kao 34 kompleta). Ali dobro, brojke će biti nešto bolje, sad idu interliber i crš, pa je i nedavno bio uvoz u Srbiju,tako da će se to popraviti, ali svejedno, daleko je to od nekog uspjeha.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21173 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/11/2010 : 18:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Samo da pitam, kada se već pominju brojke, kako su prošli Walter i Ljubav i zamjena ???

Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 01/11/2010 : 18:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
meni je uvijek neugodno pitati za brojke... kao da damu pitam za godine :)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 18:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa nema tu nekih tajni, bar sto se mene tice. Zekani: 140, skupa s knjiznicama. Ženski strip na Balkanu će u perspektivi vjerojatno doseći 100 komada.

Trouble will find me
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 01/11/2010 : 18:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
deder reci, Markose, jel se Tvrđa reklamira u Land of Magicu, i tako nekim mjestima gdje se okupljaju D&D-ovci i ostala geekovština koja ne čita nužno stripove? tu bi se moglo naći još publike... i općenito pitanje, ima li način da ja, mali čovjek a veliki ljubitelj stripova (pogotovo fibrinih izdanja), pomognem prodaji?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 18:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SenG

deder reci, Markose, jel se Tvrđa reklamira u Land of Magicu, i tako nekim mjestima gdje se okupljaju D&D-ovci i ostala geekovština koja ne čita nužno stripove? tu bi se moglo naći još publike... i općenito pitanje, ima li način da ja, mali čovjek a veliki ljubitelj stripova (pogotovo fibrinih izdanja), pomognem prodaji?

Koliko ja znam, ne reklamira se.
A što se načina tiče, vjerojatno postoji, samo ja koji sam apsolutno cijepljen protiv ikakvog smisla za marketing, ne znam za njega. U principu, ja vjerujem u taj word of mouth marketing - vjerujem da ako je nešto dobro, da će se to pročuti i proširiti među ljudima, da će to sami jedni drugima preporučivati (a tko zna, mozda u njega vjerujem i zbog toga sto tako ja ne moram nista radit po tom pitanju:) ). A to ionako već radiš, sudeći po ovome što pišeš:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 01/11/2010 : 18:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
ja se pak ne kužim u prodaju, ali siguran sam da bi sav fibrin fantasy i SF (a toga se sad već nakupio) trebao moći naću u LOMovim dućanima. bolje da sjede tamo na polici nego kod tebe u skladištu! jedan mi frend radi za njih, da ga pitam da se kod svojih šefova raspita bi li se hipotetski tu mogla ostvariti neka suradnja?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 18:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Svakako, zašto ne?

Trouble will find me
Go to Top of Page

SenG
Junior Member

Canada
383 Posts

Member since 23/04/2006

Posted - 01/11/2010 : 18:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send SenG a Private Message  Reply with Quote
OK. Javim ti se onda na CRŠ-u!

Go to Top of Page

cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts

Member since 22/09/2002

Posted - 01/11/2010 : 20:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cbarks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SenG

meni je uvijek neugodno pitati za brojke... kao da damu pitam za godine :)

same here
@ Marko: nadam se da so se bar Vragovi i Laste prodavali puno bolje? Ova tura koja sada dolazi verovatno ce biti komercijalnija.
A trebam i ja još uzeti tvrđe kod Bucha tako da nije sve tako crno

It´s a must for every serious collector!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29425 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/11/2010 : 21:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, Grendeli i Papak se dobro prodaju! Ma nije tako crno, naravno, ova tura će vjerojatno bolje proći. Samo sam htio demistificirati te brojke i pokazati da su ta 4 albuma Tvrđe godišnje praktički strašno brz ritam...

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000