Author |
Topic |
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Member since 02/08/2010 |
Posted - 23/08/2010 : 16:25:48
|
@all_ba, ako dozvolish da malo objasnim ove slike. Gornja slika (prva u nizu) sa Ahmedom Bosnicjem je chuveni tumulus, gde se povrh njega nalazi i dzinov (Askerov - zvanichan naziv) grob. Gde god ima piramida ima i kostiju dzinova. To je neshto kao pravilo.
Semir u tunelu (poslednja slika) stoji kraj jajolikog kamena od 4 tone i shilatog kamena. Oba su usmerena u pravu nastavka tunela, kao da pokazuju pravac kretanja. Najveca fora sa ovim kamenchugama je stho one stvaraju posebnu klimu u tunelu/ jonizuju vazduh. Na pochetku tunela je neshto bolji vazduh, recimo, kao u shumi, oko 100 kilojona po kubnom centimetru. Medjutim, nakon 200 metara u unutrashnjosti tunela, gustina jona je 36.000 kilojona po kubnom centimetru. To je bukvalno vazduh koji opija kao vino. Tu se deshavaju i chudne stvari, koje sada ne bih spominjao, jer dovoljno je neverovatno i ovo shto ste dosada mogli da vidite... Lichno sam siguran da nisam video svojim ochima i udahnuo svojim plucjima, ne bih verovao... |
Seamos realistas y exijamos lo imposible! |
|
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 23/08/2010 : 16:29:51
|
@paro bolje bi ti bilo da idesh u ove Piramide u Visoko. Zahsto? Zato stho: 1. blizhe su ti 2. vecje su (220m>147m)od egipatskih 3. rade (buducji da je jedan od zadataka piramida da stvaraju mikroklimu). Zashto egipatske ne rade vishe, pa je tamo sad samo pustinja, ostaje da se nagadja... 4. zato stho su piramide u Bosni ponos Bosne, ali i celog Balkana... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16983 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 23/08/2010 : 16:33:37
|
quote: Originally posted by vesele_saonice
On shto je sigurno: Piramide u Bosni su otkrivene, svidelo se to nekome ili ne, i znao neko zashto su one tu sagradjene i kad ili ne...
Svidjelo se nekom to ili ne, to će još dugo biti samo na nivou nagađanja i priča Semira Osmanagića.
Svako ima pravo da vjeruje ili ne vjeruje u to |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16983 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 23/08/2010 : 16:36:10
|
I počni da pišeš "normalno", ako već ne kucaš slova s "kvačicama", onda piši samo c, s...
A ne hs, th, cj i neke nemoguće kombinacije. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/08/2010 : 16:46:49
|
@all_ba Piramide na Marsu su pomenute u kontekstu odbrane teze o "inteligentnoj ruci" a ne iskkljuchivo ljudskoj. Ne pada mi na pamet da ovde raspravljam josh i o Hoagland-ovim tezama, i da li su senke, linije ili neshto trecje..
Ja se izvinjavam, vidim odgovor je za all_ba, a ovo na gore sam se ja osvrnuo. Valjda si procenio da nisam dovoljno učen da bih shvatio odgovor (što može biti i tačno) Hajde neću više, da ti ne "gušim topic". BTW, o ovome već postoji topic, i to poodavno.
quote:
On shto je sigurno: Piramide u Bosni su otkrivene, svidelo se to nekome ili ne, i znao neko zashto su one tu sagradjene i kad ili ne...
Evo meni se sviđa ako su otkrivene. Sutra bih krenuo da ih posetim. Obožavam ovakve teme, i bio bih srećan da se nešto ovako otkrije, svet je ionako postao dosadan.
Ali kao potpuna neznalica se pitam: - ima li drugih informacija i činjenica osim ovih reklamnih pamfleta i par fotografija? U bilo kom časopisu ili veb stranici, makar i poluozbiljnim (a što "ozbiljniji", to bolji) - da li su nađene PIRAMIDE ili samo fragmenti "nečega" što je najverovatnije nastalo ljudskom rukom i staro je oko 30 000 godina? - zašto se piramide zovu kako se zovu? Mislim, postoji li neka logika ili oslonac u datim nazivima. I penata zimja zvuči bezveze, ali kad se čoveku objasni... - postoje li negde fotografije tih piramida? - zašto Askerov grob? - ima li BILO KAKVIH stavova u vezi ovoga od priznatih arheoloških/istorijskih udruženja?
Hvala. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 23/08/2010 16:51:07 |
|
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 23/08/2010 : 17:15:44
|
@manhunter jeste postoji topik, ali mi se nije svideo, pa sam zato otvorio novi, zbog autentichnih iskustava, koje sam hteo da podelim sa svim forumashima.
probacju da ti odgovorim: - postoji materijal za medjunarodne konferencije egiptologa, s tim da je to dostupno samo uzhim, nauchnim krugovima. probao sam da nadjem tu knjigu, ali kada su mi rekli cenu, smrzao sam se... tu je sve objashnjeno do u fizicko-hemijske formule i analizu zvuka i magnetnog polariteta koji ispushtaju piramide. Tako da samo iz tog razloga nema nekih vecjih objava. Svaki nauchnik je dao svoj doprinos u toj knjizi i radi se o ozbiljnim autorskim pravima, koja bi bila narushena neatorizovanim umnozhavanjem. - pronadjene su BASH PIRAMIDE. Merenjima i sondama (nije cela otkrivena, iz mnogih tehnichkih razloga, kao shto su pitanje vlasnishtva nad zemljishtem koje prekriva piramidu, pa do nedostataka sredstava ljudi, lokalne podrshke da se to sve izvede i zavrshi) kao i satelitskim radio, ultrazvuchnim, i magnetnim snimcima je utvrdjeno da su brda shuplja da imaju hodnike, itd, itd... - kazhe se "inteligentna ruka" da je gradila sve piramide. Ako kazhemo bilo chovek, bilo vanzemaljci, pravimo teorijsku kontraverzu, odluchujemo se za jednu od strana...jedina je istina da se do danas NE ZNA ko ih je gradio. - Piramida - pa josh uvek se ne zna odakle rech. Uglavnom se kazhe da je u nash jezik doshla kao grchka rech, koja oznachava taj geometrijski oblik. u latinskoj americi ih drugachije zovu, ako sam dobro obaveshten. Nisam siguran koliko je to tachno... - sama starost piramida je daleko vecja o 30.000 godina. Na Keopsu je pronadjen fosil starosti ook 100.000 godina. Tada je piramida za koju se fosil zalepio vecj postojala. - imash fotogafije, chak i na goggleEarth-u. a i na wikipediji. - Askerov grob je poshto je taj mit o divu poislamizovan, kao shto je legenda o gralu pohrishcjanjena (molim ne odgovarajte ovo, ako treba otvoricju novi topik na temu sveti gral...) - ekipa national geographic-a je bila, snimila, ali i dalje tvrde da je to "anomalija" i da je to samo piramidalno brdo... postoji svetska blokada u medijima. Nije Semir ni prvi ni jedini koji je naishao na ovu blokadu. Setimo se Tesle koji nije dobio nobelovu nagradu i ni dan danas nema njegove biste u Smitsonijan muzeju... pa onda Toma Hajerdala, koga znamo kao "budalu" koja je plovila na splavu preko Atlantika, umesto kao genijalnog i hrabrog antropologa koji je prvi doshao na ideju da pravac ljudske istorije nije ishao pravom linijom na vishe... i nije se libio da to brani svim raspolozhivim sredstvima... - Hajerdal je ceo zhivot prozhiveo nepriznat. Semir je mlad, vreme radi za njega...
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 23/08/2010 : 18:15:23
|
@paro, mikenska kultura stoji tamo gdje je i stajala i prije.:)
@manhunter, imaš zvaničn sajt www.piramidasunca.ba, i tamo imaš more materijala. Već sam naveo (u jednom od prošlih postova) ovaj podatak tako da svi zainteresirani mogu da se informiraju o datoj temi.:) Do sada su izašla 4 broja revije Piramida, u kojima je tekstualnim i slikovnim prliozima dosta toga rečeno o "bosanskim piramidama". Dobio sam sva četiri primjerka od svog prijatelja Šefika Avdagića koji je glavni urednik revije. Redovno dobijam sve informacije sa zvanične web stranice, tako da sam informiran o svim događanjima vezano za bos. piramide.:)
|
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
Posted - 23/08/2010 : 18:39:41
|
- postoji materijal za medjunarodne konferencije egiptologa, s tim da je to dostupno samo uzhim, nauchnim krugovima. probao sam da nadjem tu knjigu, ali kada su mi rekli cenu, smrzao sam se... tu je sve objashnjeno do u fizicko-hemijske formule i analizu zvuka i magnetnog polariteta koji ispushtaju piramide. Tako da samo iz tog razloga nema nekih vecjih objava. Svaki nauchnik je dao svoj doprinos u toj knjizi i radi se o ozbiljnim autorskim pravima, koja bi bila narushena neatorizovanim umnozhavanjem.
Nisam ni mislio da kupujem knjigu koja ima cenu "da se smrzneš", već upravo to, da li su te međunarodne konferencije egiptologa za koje je materijal i napravljen doneke neki zaključak? Što se tiče "autorskih prava", o egipatskim piramidama je objavljeno na stotine hiljada stranica, ne vidim zašto bi ovde bilo drugačije? Naučnici se otimaju da im ime bude spomenuto u kontekstu novih otkrića, ili sam ja nešto pobrkao?
quote:
- pronadjene su BASH PIRAMIDE. Merenjima i sondama (nije cela otkrivena, iz mnogih tehnichkih razloga, kao shto su pitanje vlasnishtva nad zemljishtem koje prekriva piramidu, pa do nedostataka sredstava ljudi, lokalne podrshke da se to sve izvede i zavrshi) kao i satelitskim radio, ultrazvuchnim, i magnetnim snimcima je utvrdjeno da su brda shuplja da imaju hodnike, itd, itd...
E baš to. Tim radio/magnetnim merenjima se prave slike koje mogu da prikažu obrise građevine, zar ne? Šupljine, hodnici, platoi i slično. To čije je zemljište iznad nema veze. Zašto te slike nisu predstavljane javnosti? Mislim da bi se donatori tukli ko će da finansira tako nešto, dokazano kroz slike i merenja.
quote:
- Piramida - pa josh uvek se ne zna odakle rech. Uglavnom se kazhe da je u nash jezik doshla kao grchka rech, koja oznachava taj geometrijski oblik. u latinskoj americi ih drugachije zovu, ako sam dobro obaveshten. Nisam siguran koliko je to tachno...
Ok, čuo sam ja za piramide, na svu sreću sam gledao ovaj amerikanski film "Mumija" pre par godina... Ali nešto se mislim, ove bosanske piramide, zašto se one zovu tako kako se zovu? To Sunce, Mesec, zmajevi i ostalo...Proizvoljno data imena, ili ima nekih oslonaca? Ako ima, kojih?
quote:
- Askerov grob je poshto je taj mit o divu poislamizovan, kao shto je legenda o gralu pohrishcjanjena (molim ne odgovarajte ovo, ako treba otvoricju novi topik na temu sveti gral...)
I kakve veze imaju islam i hrišćanstvo sa piramidama starim više od 30000 godina? Mislim, ako su već pronađene te piramide koje pripadaju nepoznatoj civilizaciji, čemu nazivi iz relativno mlade istorije?
A za topic na tu temu zaboravi.
quote:
- ekipa national geographic-a je bila, snimila, ali i dalje tvrde da je to "anomalija" i da je to samo piramidalno brdo... postoji svetska blokada u medijima. Nije Semir ni prvi ni jedini koji je naishao na ovu blokadu. Setimo se Tesle koji nije dobio nobelovu nagradu i ni dan danas nema njegove biste u Smitsonijan muzeju... pa onda Toma Hajerdala, koga znamo kao "budalu" koja je plovila na splavu preko Atlantika, umesto kao genijalnog i hrabrog antropologa koji je prvi doshao na ideju da pravac ljudske istorije nije ishao pravom linijom na vishe... i nije se libio da to brani svim raspolozhivim sredstvima... - Hajerdal je ceo zhivot prozhiveo nepriznat. Semir je mlad, vreme radi za njega...
To za "neshvaćene naučnike" je slab "izgovor", da se tako izrazim. Pogotovo na ovom polju gde možeš da priložiš dokaze svog otkrića. Ne znam zašto blokada u medijima? Da ovi svetski priznati naučni krugovi sa početka kažu da imaju nešto opipljivo, ne bi se ni mediji držali po strani, veruj mi. |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
Posted - 23/08/2010 : 18:41:25
|
quote: Originally posted by all_ba
@manhunter, imaš zvaničn sajt www.piramidasunca.ba, i tamo imaš more materijala. Već sam naveo (u jednom od prošlih postova) ovaj podatak tako da svi zainteresirani mogu da se informiraju o datoj temi.:) Do sada su izašla 4 broja revije Piramida, u kojima je tekstualnim i slikovnim prliozima dosta toga rečeno o "bosanskim piramidama". Dobio sam sva četiri primjerka od svog prijatelja Šefika Avdagića koji je glavni urednik revije. Redovno dobijam sve informacije sa zvanične web stranice, tako da sam informiran o svim događanjima vezano za bos. piramide.:)
Znam za sajt, i posetio sam ga više puta. Mene zanimaju nezavisna tumačenja i mišljenja, pa makar došla da History channel ili NG. |
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22312 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 23/08/2010 : 22:51:19
|
@manhunter greshish ako mislish da su nauchnici tako otvorenog uma. Postoji mit o nauchniku otvorenog uma, kao shto ima mit o dobrom doktoru, poshtenom politicharu, predanom profesoru, itd... Vecjinu nauchne zajednice chine nekretaivni mediokriteti, kao i svugde. Oni se najpre guraju u ta tela, komisije, i sve druge mastiljarske odbore u kojima se nishta ne radi, nego se kritikuje iz fotelje, jer i tako nemaju druga posla. |
|
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 23/08/2010 : 23:15:36
|
@manhunter Askerov grob je na tumulusu, i pre ovo: Askerov grob se zvano Dzinov grob. Tacan datum kada je nastao se ne zna. Zbog lokalnog sujeverja, niko se ne usudjuje da ga otkopa, jer "ima neko prokletstvo, ko pomeri te kosti". Tako kazu mestani. Valjda je neko ranije pokushavao pa ga je nestho strefilo. Za ovo Sunce, Mesec i Zmaj, to su piramide koje chine osnovni jednakostranichni trougao. Zashto su tako nazvane, nisam siguran, ili, da budem iskren, stvarno ne znam. Evo potrudicju se da saznam. Ono shto sam do sada saznao je da je to zbog njihovog medjusobnog polozhaja u odnosu na Sunce i Mesec (piramide Sunca i Meseca). Za Zmaja ne znam nishta vishe. Medjutim, da li si se evo ti ikada zapitao oko odredjene simbolike: - shta hrishcjanima znachi ono sunce iza glave svetaca i kada je Hrist spominjao Sunce u tom kontekstu. - sta muslimanima znachi onaj mesec, i kada ga je Muhamed spomenuo? - shta budistima znachi onaj Zmaj na hramovima i da li ga je i kada Buda spomenuo?
Mislite o tome...
|
|
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 23/08/2010 : 23:18:00
|
@all_ba slobodno kachi, ja nisam nishta skupljao toliko i dokumentovao osim sopstvenih iskustava. postoje zvanichni sajtovi, koje dobijesh chim ukucash "bosanske piramide" u google. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 23/08/2010 : 23:25:54
|
@king ova tvoja vikipedija nije ap-dejtovana od 2006-e. koliko se stvari od tada poizdeshavalo i otkrilo, itd... |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 23/08/2010 : 23:59:09
|
quote: Originally posted by all_ba
@vesele s., ako ti treba još fotki ili tekstualnih priloga iz ravije Piramida, nabaciću ih sutra.:)
@all_ba Hvala, ja sam nasao koji koristan podatak u materijalu koji si okacio. Radi se o cisto tehnickim, da ne kazem fizickim stvarima. |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
|
vesele_saonice
New Member
Serbia
282 Posts
Posted - 24/08/2010 : 18:14:49
|
@manhunter Hm.. pa i jeste, recimo ta konferencija svetskih egiptologa i piramidologa, gde je potvrdjeno. Chak je i egipatski piramidolog potvrdio da se radi o piramidama. Nauchna javnost je ipak potvrdila, dakle. E, sad shto niko nije ochekivao da cje Semir biti toliko uporan, to je drugo. Neki meshaju medije tipa National Geograpich, itd... i relevantnu nauchnu zajednicu. Shta mislim pod: "relevantna nauchna zajednica"? Recimo Roberto Salinas je opovrgao da se radi o piramidama, ali to nije njegova oblast istrazhivanaja. On trazhi Troju vecj 25 godina, a josh ni jedan ashov nije zabio u hercegovachki krsh. I naravno, i najvazhnije, nije piramidolog. Piramidolozi se bave periodima istorije koji su van domashaja uobizhajenog razmatranja. Troja je postojala i propala u poslednjem razdoblju svetske istorije (posle Potopa)
Semira su na osnovu validnih istrazhivanja (proverljivih) potvrdili oni koji chitav zhivot bave samo piramidama. Sva svetska top imena arheologije su upoznati u sitnim pojedinostima u Semirov rad. Shto se tiche fondacije, mozhda to bash nije ispracjeno onoliko koliko bi moglo - martketinshki, ali ne treba zanemariti sa kolikim se skromnim sredstvima radi i uopshte u arheologiji, a pogotovu na ovom projektu, kada se uzme u obzir da istrazhivanja u Egiptu istrazhuju i potpomazhu mnogi svetski jako bogati ljudi, i egipatska vlada. U Bosni, zbog specifichnih politichkih prilika, nema ko bi jedinstveno stao iza ovoga. Drugo egipatske piramide su iskopavane u periodu duzhem od 100 godina, od stane mnogih pojedinaca, institucija, lovaca na blago, itd..
U Bosni je Semir. Sam. I nema ni 10 godina kako istrazhuje piramidu.
Mada, iskreno, zainteresovali su se neki Malezijci, i otkupili su chitavu jednu stranu Piramide Meseca, nezavisno od fondacije. Da li cje graditi hotel, ili cje kopati, to se ne zna. Josh uvek nije pronadjen ulaz. Videcje se ko cje dobiti "dzek pot". Ne bi bilo dobro da Bosna ostane uskracjena za svoje arheoloshko "chedo".
|
|
|
Topic |
|
|
|