Author |
Topic |
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 23/11/2010 : 12:10:30
|
quote: Originally posted by nenno
ovdje "ekipu" možemo podijeliti na onu koja je odrasla na ZS i LMS i na onu koja je stasala na Slobodnoj Dalmaciji i kasnije Ludensu.... ja spadam u onu (bar ja tako mislim) privilegiraniju iz 80-ih godina.... po meni je sakupljanje stripova u tim našim ranim godinama bio stvarno rudarski posao i privilegija i uspjeh je bilo kupišti što stariji i raritetniji strip, zadovoljstvo je bilo naletjeti na Veliki Blek 127, Klark Siti, Stari sat..... nekad se u školama skupljao stari papir i da vidite to zadovoljstvo, ali i borbu kad bi neka bakica donjela hrpu "starog papira" a u toj hrpi novina skoro pa "glanceri" Sedme runde i sl....... danas je dovoljno imati novac i Ludens, Libellus i ostali sve će vam to dati u masi svojih izdanja :)))
|
Nasilje u Darkvudu |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4580 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 23/11/2010 : 13:07:28
|
kod mene u školi smo mi koji smo po kontejnerima kopali stari papir tražeći romane bili u manjini, većina bi srećom tražila erotike, pa bi ostalo dovoljno zagora. nekad bi išli po kućama i izmišljali da je akcija skupljanja starog papira. quote: Originally posted by nenno
ovdje "ekipu" možemo podijeliti na onu koja je odrasla na ZS i LMS i na onu koja je stasala na Slobodnoj Dalmaciji i kasnije Ludensu.... ja spadam u onu (bar ja tako mislim) privilegiraniju iz 80-ih godina.... po meni je sakupljanje stripova u tim našim ranim godinama bio stvarno rudarski posao i privilegija i uspjeh je bilo kupišti što stariji i raritetniji strip, zadovoljstvo je bilo naletjeti na Veliki Blek 127, Klark Siti, Stari sat..... nekad se u školama skupljao stari papir i da vidite to zadovoljstvo, ali i borbu kad bi neka bakica donjela hrpu "starog papira" a u toj hrpi novina skoro pa "glanceri" Sedme runde i sl....... danas je dovoljno imati novac i Ludens, Libellus i ostali sve će vam to dati u masi svojih izdanja :)))
|
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 24/11/2010 : 08:23:46
|
quote: Originally posted by adriano
kod mene u školi smo mi koji smo po kontejnerima kopali stari papir tražeći romane bili u manjini, većina bi srećom tražila erotike, pa bi ostalo dovoljno zagora. nekad bi išli po kućama i izmišljali da je akcija skupljanja starog papira. quote: Originally posted by nenno
Hahahahaha...sad si me podsetio da smo ja i moj drug jednom prilikom krenuli po varosi da sakupljamo stari papir u nadi da ce nam neko dati neki strip medju papircinama...Na jednim vratima smo rekli: dobar dan, mi ucestvujemo u akciji sakupljanja starih Zagora... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14729 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 21/12/2010 : 01:03:32
|
Odlicna tema i topic stvarno perfektno svaka cast!Ja sam se kao dite igrao po sumi sa prijateljima zagora poceo sam citati sa 5 6 godina.Ah to su vremena. |
|
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
Member since 26/11/2010 |
Posted - 21/12/2010 : 01:07:37
|
zagora počeo listat( ne čitat) sa 4-5 godina... sličice gledao i tkao se navukao :) stvarno divne uspomene |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 21/12/2010 : 10:08:04
|
quote: Originally posted by Tonka24
Odlicna tema i topic stvarno perfektno svaka cast!Ja sam se kao dite igrao po sumi sa prijateljima zagora poceo sam citati sa 5 6 godina.Ah to su vremena.
Hvala crveni brate na lepim recima! Ideja je da svako ko to zeli iznese neke svoje dogodovstine vezane za stripove, pa ako imas neku interesantnu pricu, izvoli podeli sa nama.
|
Nasilje u Darkvudu |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4580 Posts
Posted - 21/12/2010 : 10:27:44
|
ja često sanjam da sam negdje na smetlištu našao hrpu stripova, a onda se probudim i shvatim da je sve bio samo san, pa opet pokušavam zaspat isti san, kako bi bar uspio pročitat jednog. u stvarnosti nikad nisam našao stripove na cesti. |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 21/12/2010 : 11:09:54
|
HAHAHAHA...ja cujem kako neki lik tamo u nekom selu ima hrpu stripova, da je skupljao od pocetka, i da ima maltene sve sto je izaslo...posle puno mucenja da dodjem do podataka o kome se radi, do nekog telefona, konacno se cujem sa nekim likom koji mi kaze da je imao puno stripova ali je pre tri ili cetiri meseca sredjivao kucu, krecio, ili sta vec, pa je razdavao klincima u selu, ili pobacao, i onda se osecam kao popisan cvet, znaci uvek kasnim i imam osecaj da mi stripovi stalno izmicu... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4580 Posts
Posted - 21/12/2010 : 12:56:25
|
meni je mama prije par godina pokušala bacit hrpu stripova, da mi sestra nije javila da su stripovi u smeču, ostao bi bez 200 stripova. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14729 Posts
Posted - 21/12/2010 : 14:03:43
|
Ha ha ha kad se ja sijetim kakosam 3 puta kompletirao zagora redovne i extra i sve rasproda a sad opet iman sve nadamse da ipak necu prodati :P |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 22/12/2010 : 10:19:18
|
Vidis to ti je prokleto...pre 20 godina masa ljudi je skupljala stripove pa je bio gust imati ih sto vise. Danas neuporedivo manje ljudi skupljaju stripove, strip nema taj znacaj koji je imao u bivsoj drzavi, pa se covek s vremena na vreme zapita sta ce mu vise to...Na nekom drugom topicu sam pisao da ja znam da ce mi stripovi jednog dana dosaditi i da cu ih se na kraju resiti ili cu ih prestati nabavljati. Jedino ako moj sin bude pokazao interesovanje za stripove mozda i moje interesovanje potraje. Malo je tuzno da je ovaj sajt ostao jedno od retkih mesta gde se mozes pohvaliti stripovima i komunicirati i upoznati ljude sa istim interesovanjima. Na zalost... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
panzer
Advanced Member
12632 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 22/12/2010 : 10:39:08
|
meni je mama prije par godina pokušala bacit hrpu stripova, da mi sestra nije javila da su stripovi u smeču, ostao bi bez 200 stripova.
Mi smo se tako otarasili 700 stripova ... da sam znao da bi jih mogao dobro prodati ... Jedina utjeha mi je ta da sam sve dobio badava. |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 22/12/2010 10:39:25 |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 22/12/2010 : 11:40:50
|
quote: Originally posted by panzer
meni je mama prije par godina pokušala bacit hrpu stripova, da mi sestra nije javila da su stripovi u smeču, ostao bi bez 200 stripova.
Mi smo se tako otarasili 700 stripova ... da sam znao da bi jih mogao dobro prodati ... Jedina utjeha mi je ta da sam sve dobio badava.
Iz koje edicije? |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
panzer
Advanced Member
12632 Posts
Posted - 22/12/2010 : 11:51:39
|
Blek, Miki, Mali rendžer, Dylan Dog, Zagor, AF, Rip Kirby, Jeremiah, Modesty Blaise, Mister No, Tex Willer, MM, Čelična pandža, Mandrake, Komandant Mark ... Mislim, da sam se sjetio svih ... Bilo je tu svega po malome ... |
Edited by - panzer on 22/12/2010 11:54:25 |
|
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14729 Posts
Posted - 06/01/2011 : 14:34:34
|
Ja sam osobno zadovoljan ljudima na ovom sajtu i forumu lijepo je sa svima komunicirati.Sto se tice stripova i nije me vise briga sto tkomisli ja znam jedno a to je da kad uzmen u ruke zagora i pocmen citati da sam doslovno prebacen u drugu dimenziju i zato citam stripove i skupljam...ok u redu pohvalit cuse ljudima ovdje da iman kolekciju slikat i to je dozivljaj...ali nema vecega kad udes u svoju sobu i svom duhu po tisuciti put predstavis svoju ponosnu kolekciju |
|
|
crazyboy993
Average Member
Croatia
760 Posts
Posted - 06/01/2011 : 14:40:35
|
Ja sam osobno zadovoljan ljudima na ovom sajtu i forumu lijepo je sa svima komunicirati.Sto se tice stripova i nije me vise briga sto tkomisli ja znam jedno a to je da kad uzmen u ruke zagora i pocmen citati da sam doslovno prebacen u drugu dimenziju i zato citam stripove i skupljam...ok u redu pohvalit cuse ljudima ovdje da iman kolekciju slikat i to je dozivljaj...ali nema vecega kad udes u svoju sobu i svom duhu po tisuciti put predstavis svoju ponosnu kolekciju
viva la zagor |
Press any key to quit or press any other key to continue |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14729 Posts
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 20/01/2011 : 10:01:25
|
Ja sam osobno zadovoljan ljudima na ovom sajtu i forumu lijepo je sa svima komunicirati.Sto se tice stripova i nije me vise briga sto tkomisli ja znam jedno a to je da kad uzmen u ruke zagora i pocmen citati da sam doslovno prebacen u drugu dimenziju i zato citam stripove i skupljam...ok u redu pohvalit cuse ljudima ovdje da iman kolekciju slikat i to je dozivljaj...ali nema vecega kad udes u svoju sobu i svom duhu po tisuciti put predstavis svoju ponosnu kolekciju
Odlicno receno! Svaka cast! Ti si rekao to na nacin na koji svi mi ostali hocemo da kazemo, ali nismo umeli da to tako objasnimo. Svaka cast Tonka, potpuno se slazem sa tvojim razmisljanjem. |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
|
panzer
Advanced Member
12632 Posts
Posted - 20/01/2011 : 10:03:12
|
viva la dobra tuča
Pogotovo kad dobiješ batine ... |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 20/01/2011 : 10:03:56
|
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Ovo je najjaca tema Sve druge su,uglavnom,leksikonsko-anketarske bez duse si niko,bez duse si nista,kupujes,prodajes,oduzimas i dodajes
Moj naklon sniksi, jedan od najjacih komplimenata ovoj temi... |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Posted - 20/01/2011 : 10:04:42
|
quote: Originally posted by panzer