forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Secanja: detinjstvo i stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/05/2011 : 12:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Tribala bi ova mlađa ekipa (ovi još mlađi od mene, ja već skoro 2 banke iman ) doć malo čitat stranice ovog topica, a i napisat kako su oni ušli u "začarani krug"!

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 29/05/2011 : 19:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Kakva su to bila vremena,meni su sad 44 god.Kao klinci osnovna zanimacija bila je nogomet, krada kukuruza ili tresanja, pecanje i sakupljanje stripova.Nije nam bilo tesko sjesti na bicikl i voziti se i sat vremena da bi obavili razmjenu. Ispocetka uzimao se i kupusstrip a kasnije kad smo nesto vise znali pazili na uscuvanost. Novaca nije bilo, nismo kupovali nove ali smo se snalazili. Sjecam se da je bila neka akcija, skupljali smo stari papir u skoli,dok su drugi donosili mi smo odnosili na druga vrata dok nas nisu prokuzili.Jednom me susjed pozvao da mu smeta kutija na stepenicama a unutra stari markovi.Koja je to bila poslastica,vremena za pamcenje a gle sad, samo neke tvrde knjige,debele,na njima pise ono sto sad zivimo(nekakav moore napisao scenarij)
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17022 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/05/2011 : 21:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Kakva su to bila vremena,meni su sad 44 god.Kao klinci osnovna zanimacija bila je nogomet, krada kukuruza ili tresanja, pecanje i sakupljanje stripova.Nije nam bilo tesko sjesti na bicikl i voziti se i sat vremena da bi obavili razmjenu. Ispocetka uzimao se i kupusstrip a kasnije kad smo nesto vise znali pazili na uscuvanost. Novaca nije bilo, nismo kupovali nove ali smo se snalazili. Sjecam se da je bila neka akcija, skupljali smo stari papir u skoli,dok su drugi donosili mi smo odnosili na druga vrata dok nas nisu prokuzili.Jednom me susjed pozvao da mu smeta kutija na stepenicama a unutra stari markovi.Koja je to bila poslastica,vremena za pamcenje a gle sad, samo neke tvrde knjige,debele,na njima pise ono sto sad zivimo(nekakav moore napisao scenarij)

Eto, meni su 32 godine, a iste zanimacije su nas okupirale i kad sam ja bio klinac... Kakva tehnika, kakvi kompjuteri... Najveće tehničko dostignuće bili su nam bicikli, a stripovi i sličice najveće blago ovoga svijeta... Vrijeme puno radosti, kad su nas usrećivale takve sitnice na koje se današnji klinci niti ne obaziru...
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/05/2011 : 14:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

To su bila vremena, ko nije doziveo, ne moze da skapira.
A da, pored stripova, obozavali smo fudbal, tresnje su uvek bile inspiracija, i uvek kod nekih opakih starkelja, koji su nas jurili cim bi nas ugledali da smo na tresnji!
To su bile akcije, kad su se krale tresnje, vise nas krene, jedan je uvek bio strazar, da uoci eventualno kretanje negostuljubivih domacina i na vreme upozori ostale!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/05/2011 : 14:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031
Eto, meni su 32 godine, a iste zanimacije su nas okupirale i kad sam ja bio klinac... Kakva tehnika, kakvi kompjuteri... Najveće tehničko dostignuće bili su nam bicikli, a stripovi i sličice najveće blago ovoga svijeta... Vrijeme puno radosti, kad su nas usrećivale takve sitnice na koje se današnji klinci niti ne obaziru...

Ponika!!! I to od dve varijante Rog ili Unis, ja sam insistirao kod mog oca da mi kupi Rogovu poniku i to sive boje! I naravno to sam i dobio.

Slicice...sportski albumi, strip albumi, albumi sa crtanim junacima...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/05/2011 : 14:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Tribala bi ova mlađa ekipa (ovi još mlađi od mene, ja već skoro 2 banke iman ) doć malo čitat stranice ovog topica, a i napisat kako su oni ušli u "začarani krug"!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/05/2011 : 15:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo najdraži topic, tu san napisa svoj "najemocionalniji post" i pročita iste. Stvarno ima lijepih priča...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17022 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/05/2011 : 23:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

quote:
Originally posted by velka031

Ponika!!! I to od dve varijante Rog ili Unis, ja sam insistirao kod mog oca da mi kupi Rogovu poniku i to sive boje! I naravno to sam i dobio.

Slicice...sportski albumi, strip albumi, albumi sa crtanim junacima...

Ponika, Ponika
Kakva vremena, da mi se vratit samo na trenutak...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 31/05/2011 : 08:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Leto '63 ili ''64, raspust, vrucina da crknes... Ali ne i u hladu stare kajsije u dvoristu vile u Sarajevskoj 3 koje je sa neobradjenim travnjakom punim zbunja i granatog drveca vise licilo na divlji sumarak u kojem sunce nije imalo pristup. Na dva bureta stavljena daska koja glumi sto za dve jedva otesane klupe. Na klupama sede dva klinca i klate noge. Pored njih dvadesetak Crtanih romana i dva arka ''trgovacke'' hartije koje je mama donela iz ''preduzeca'' i patent olovke koje su se ostrile na smirglu.
Jedan klinac broji u sebi, drugi kaze stop. 14.
Prvi odbrojava Crtane romane i izvlaci cetrnaesti po redu.
Opet broji u sebi. Stop. 22. Prvi otvara izabrani roman na stranu 22.
Broji u sebi, stop, 9. Broji slike na strani, obicno ih je bilo tri i odbrojana slika postaje zadatak.
I onda se klinci trude da sto vernije precrtaju zadatu sliku.
Rezultati su bili podjednaki sve dok starijem klincu nije palo na pamet da crta svoje price i da ''pravi'' svoje BIL NOVINE. Naravno, mladji je odmah ''izdao'' svoje svescice kao''BIBLIOTEKA PIRAMIDA''. Tu su nastali razni stripovi....

Mnogo kasnije, ti stripovi su se pretvorili u Porucnika Taru, Kobru, Cat Claw....
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 08:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Meni je ovo najdraži topic, tu san napisa svoj "najemocionalniji post" i pročita iste. Stvarno ima lijepih priča...

Lepo receno
Podsecanje na detinjstvo kod vecine budi iskrene emocije.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 09:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Leto '63 ili ''64, raspust, vrucina da crknes... Ali ne i u hladu stare kajsije u dvoristu vile u Sarajevskoj 3 koje je sa neobradjenim travnjakom punim zbunja i granatog drveca vise licilo na divlji sumarak u kojem sunce nije imalo pristup. Na dva bureta stavljena daska koja glumi sto za dve jedva otesane klupe. Na klupama sede dva klinca i klate noge. Pored njih dvadesetak Crtanih romana i dva arka ''trgovacke'' hartije koje je mama donela iz ''preduzeca'' i patent olovke koje su se ostrile na smirglu.
Jedan klinac broji u sebi, drugi kaze stop. 14.
Prvi odbrojava Crtane romane i izvlaci cetrnaesti po redu.
Opet broji u sebi. Stop. 22. Prvi otvara izabrani roman na stranu 22.
Broji u sebi, stop, 9. Broji slike na strani, obicno ih je bilo tri i odbrojana slika postaje zadatak.
I onda se klinci trude da sto vernije precrtaju zadatu sliku.
Rezultati su bili podjednaki sve dok starijem klincu nije palo na pamet da crta svoje price i da ''pravi'' svoje BIL NOVINE. Naravno, mladji je odmah ''izdao'' svoje svescice kao''BIBLIOTEKA PIRAMIDA''. Tu su nastali razni stripovi....

Mnogo kasnije, ti stripovi su se pretvorili u Porucnika Taru, Kobru, Cat Claw....

Drago mi je da je ova tema zaintrigirala i cika Baneta
Jos draze mi je sto je sa nama podelio deo svog detinjstva, a bogami, i deo istorije stripa na ovim prostorima. Znaci ovako je sve pocelo. Hvala Bane, lepa prica

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 31/05/2011 : 09:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
evo jučer baš sjedio s ekipom svojih vršnjaka na nogometnom igralištu (dok nam klinci treniraju mi rundamo pivo) i uz sve teme došli i do teme kako smo nekad skupljali stripove, tko je skupljao koje junake i sl.... u biti ispada da sam ja posljedni mohikanac u svemu tome.... ali poanta je u tome kako oni svi koji ih više ne skupljaju sa nekom nostalgijom pričaju o tim danima i svi žele opet do mene da vide ponovno te iste stripove..... neki su čak rekli da će ponovno krenut, ali nisam baš siguran u ovim vremenima......

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 10:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Uh, i ja se isto tako osecam, kao poslednji mohikanac. Neki put me bude sramota da kazem ljudima sa kojim sam nekad skupljao stripove, da ja opet kupujem i nove i stare stripove...Ali kad bolje razmislim, ma bas me briga! To je za moju dusu!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
893 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 31/05/2011 : 10:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Hm, a ja čujem da se sve više onih, koji su nekad skupljali stripove vraća nazad čitanju njih

Invincible shield
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 11:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Postoji dosta ljudi koji su ponovo poceli da skupljaju stripove, ali je daleko vise onih koji su na tu epizodu u svom zivotu stavili tacku.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/05/2011 : 12:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam posljednji Mohikanac, ja sam usmaljeni jahač!

Trljam ruke.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 12:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Vuk samotnjak!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/05/2011 : 12:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Let's face it... We are almost extinguished...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 12:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Necemo da mracimo...

Ima nas, prezivecemo...

znas, sad ukljucim internet, i u zavisnosti od cene, manje-vise, svaki mi je strip dostupan. Uz to, upoznao sam ljude preko kojih lako nabavim stripove i po malo pristupacnijim cenama, pa sada sve izgleda tako lako. Svojevremeno, kao klinac ne poznajes nikog van svog grada, preko kog mozes doci do stripova, eventualno preko Kutka za kolekcionare, ali su tada stari stripovi bili misaona imenica. Kad nabavis neki, to je bila festa!
Da sam tamo negde u periodu 1985-1990, imao stripove koje danas imam, ja bih bio najsrecnije dete na svetu.
Ok, lep je osecaj imati stare stripove i danas, ali u ovim godinama, nista ne moze da zameni decje ushicenje nabavke starog Zagorovog stripa, makar i bez korica...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/05/2011 : 12:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Slažem se. Jedna od prednosti modere tehnologije definitvno. Jbg, ovo što ti kažeš nije se puno promjenilo do moj 13. godine. Moga san jedino otić na sajam svakog 10-og i kupit nešto (s tim da me neko poveze jer mi starci nemaju auto), a poslije se više kretao po RH i pojetio više sajmova pa proširio kolekciju. Onda se raspitam po internetu, regstriram se na stripovi.com i dođem do današnje brojke od 950 komadada!

Trljam ruke.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 12:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Bitno je biti strpljiv i uporan. S vremena na vreme, pomislim da sve rasprodam i batalim stripove, ali na srecu, odustajao sam od te ideje. Pa tako mi naidje period kad kupujem prilicno stripova, pa mi naidje neki period kad ne nabavim nijedan, i tako ukrug.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/05/2011 : 12:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ista stvar. Ma to je radi krize! Danas imaš, sutra nemaš i jbg...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 31/05/2011 : 12:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Jednog jutra, tamo negde, 1991 godine, probudim se ja i odlucim da drugu ponudim 200 stripova za 5 Zagorovih iz LMS-a.
Secam se i kojih 5 je bilo: Zlatni mac, Zagorov gnev, Ruka pomirenja, Stari sat i Novogodisnja noc. Vec sam imao Zive mumije, Zagor prica, Robovi rudnika, Gospodar reke...i resim da skupim sto vise od Zagora u LMS.
Odem ja kod druga, a on se necka, pa mora da razmisli, pa ovo, ono...Kazem je njemu, slusaj ova ponuda 200 stripova za 5 vazi samo danas, tako mi doslo i to je to. Sutra nece vaziti. Pa se konsultovao sa starijim bratom, cekao sam ih da izvecaju sigurno sat ipo. I pristanu! Dam nevaznih 200 novijih stripova, dobro bilo je tu i starijih zagora iz ZS, za pet odlicno ocuvanih Zagora iz LMS.
Danas retko da bi neko pravio takvu trampu, ali takvo je tada vreme bilo. I nisam se pokajao nikad zbog toga. Opet bih isto uradio.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 02/06/2011 : 17:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Radia san ja takve trampe donedavno (u biti, dok ne postadoh član ove stranice). Kupova bi na kiosku komplete od 3 komada pa imaš jednog-dva, a ostatak se akumulira. Onda pravac sajam, a ovaj kad me vidi u očima mu se stvori blagajna i kapcima radi ČING-ČING!!!
Jbt, da san radnije pameti doša pa to trknit na aukcije...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4580 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 03/06/2011 : 09:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ja sam jednom, prije 25 godina valjda, dao 25 stripova za prokleto blago od Zagora, koje je tada bilo u nekom velikom formatu.
valjda sam se mjenjao za stripove sa svakim vršnjakom u kvartu. to su bila prava vremena, samo romani i nogomet. sad sam to zamijenio s alkoholom.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000