forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister no Knjiga 1 Veseli cetvrtak...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

teller
Advanced Member

Slovenia
18878 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/01/2012 : 15:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Da, od sajma knjiga malo po malo je odlagan izlazak treće knjige Texa i eto došli smo do razmaka od maltene godinu dana.Nije baš ohrabrujući podatak, ali ostaje nada da će između treće i četvrte knjige biti manja vremenska razlika.Nada umire poslednja, šta drugo reći?
Redovni Tex će inače redovno izlaziti na svaka 3 meseca, eto novog broja za dve i po nedelje.
Ja se nadam i Zagorovom knjizi broj 18 u narednih mesec dana, valja tu koliko toliko uhvatiti stari ritam.

pa da, između prve dvije knjige prošlo je 5 mjeseci(a sada 11) pa je tempo od 2 knjige godišnje najrealniji, nadam se da ubrzaju onda 4-tku bar....uzimam i Libellus za svaki slučaj ali i oni poslje 12 knjige Tex kolor mijenjaju koncept i od 12 dalje objavljuju Tex best knjige u koloru pa te starije opet vise...zato, VESELI hrabro u 2012-tu...
ako je več Tex lošije prodavan od Mister No debeljka, nerealno je očekivat neko drugo izdanje na taj način( MM ili Nathana recimo...)
zašto ljudi vole Zagora a zapostavljaju ništa lošijeg Texa?to mi nije i neće bit nikad jasno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13462 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/01/2012 : 15:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ovi što kukaju treba sami da krenu u objavljivanje stripova. Kad već sve znaju i u sve se razumeju.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/01/2012 : 15:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

Da, od sajma knjiga malo po malo je odlagan izlazak treće knjige Texa i eto došli smo do razmaka od maltene godinu dana.Nije baš ohrabrujući podatak, ali ostaje nada da će između treće i četvrte knjige biti manja vremenska razlika.Nada umire poslednja, šta drugo reći?
Redovni Tex će inače redovno izlaziti na svaka 3 meseca, eto novog broja za dve i po nedelje.
Ja se nadam i Zagorovom knjizi broj 18 u narednih mesec dana, valja tu koliko toliko uhvatiti stari ritam.

pa da, između prve dvije knjige prošlo je 5 mjeseci(a sada 11) pa je tempo od 2 knjige godišnje najrealniji, nadam se da ubrzaju onda 4-tku bar....uzimam i Libellus za svaki slučaj ali i oni poslje 12 knjige Tex kolor mijenjaju koncept i od 12 dalje objavljuju Tex best knjige u koloru pa te starije opet vise...zato, VESELI hrabro u 2012-tu...
ako je več Tex lošije prodavan od Mister No debeljka, nerealno je očekivat neko drugo izdanje na taj način( MM ili Nathana recimo...)
zašto ljudi vole Zagora a zapostavljaju ništa lošijeg Texa?to mi nije i neće bit nikad jasno.

Kako su ljudi iz Veselog rekli i sami, jeste protekla godina bila malo slabija što se tiče ritma izlaženja pojedinih izdanja, ali se nadaju da će to ove godine nadoknaditi.To je ohrabrujuće i ostaje da vidimo šta će biti.
Inače, ne mislim da se Tex knjiga slabije prodavala od Mister No knjige jer je kod oba junaka prvi broj rasprodat.Verovatno su neki drugi razlozi tehničke prirode u pitanju kada je reč o razdvajanju termina izlaženja ovih knjiga.

Što se tiče poređenja kvaliteta Zagora i Texa, mislim da je čisto u pitanju navika iz detinjstva kada je Zagor sa njegovim više fantastičnim pričama i klasičnom ulogom heroja (uz zanimljiv kostim) bio primamljiviji.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18878 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/01/2012 : 15:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Mislim da ovi što kukaju treba sami da krenu u objavljivanje stripova. Kad već sve znaju i u sve se razumeju.

ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempojoš kad nisam 25 godina star...godinu dana je meni previše...
ako ti smeta moje kukanje imaš ignore listupa stavi tellera tamo..ili mudro čuti...što je i najbolje u tvom slućaju.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/01/2012 : 15:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ok, dokle god u tom slucaju VC objavi 3 Texove debeljuce knjige ove godine, oprostit cemo im slab ritam u 2011, to je jedini nacin da nam nadoknade
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18878 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/01/2012 : 15:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kako su ljudi iz Veselog rekli i sami, jeste protekla godina bila malo slabija što se tiče ritma izlaženja pojedinih izdanja, ali se nadaju da će to ove godine nadoknaditi.To je ohrabrujuće i ostaje da vidimo šta će biti.
Inače, ne mislim da se Tex knjiga slabije prodavala od Mister No knjige jer je kod oba junaka prvi broj rasprodat.Verovatno su neki drugi razlozi tehničke prirode u pitanju kada je reč o razdvajanju termina izlaženja ovih knjiga.

Što se tiče poređenja kvaliteta Zagora i Texa, mislim da je čisto u pitanju navika iz detinjstva kada je Zagor sa njegovim više fantastičnim pričama i klasičnom ulogom heroja (uz zanimljiv kostim) bio primamljiviji.

sve ok.tumene, ljepo razgovarali,konstruktivno kako bi političari rekli ali kako izgleda to nekima smeta, završavam debatu sa željom da 2012 BUDE GODINA VESELOG ČETVRTKA..i TEXA NARAVNO,I MISTER NOA KAD SMO VEČ NA NJEGOVOM TOPICU, pozdrav druže!

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/01/2012 : 15:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempo

Ne uzimaš te knjige ne laži. Čas kažeš kako razmišljaš da li ćeš nekada uzeti a čas kako uzimaš redovno. Odluči se.

Možda ti nećeš uzeti ali ću ja onda četiri komada:

1. direkt glanc u vrećicu i policu
2. sinu za kolekciju(hoće imat svoju iako zna da će tata prije ili kasnije otegnuti patke i...)
3. za pročitati meni i susedu(lečeni alkoholičar na socialni ali voli stripove)
4. na letu u jednom od paketa
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/01/2012 : 15:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Videćemo da li će biti baš 3 (dve hoće sigurno, a ne bih imao ništa protiv da baš i ta treća bude recimo u januaru 2013).Veseli uglavnom tokom leta ne izbacuje kolekcionarska izdanja i to je određena rupa, zato umeju da budu produktivni na jesen, mada protekle jeseni nisu bili kako smo navikli.
Iznenađujuće možda, ali zato je KI Dilan Dog zadržao fantastičan ritam izlaženja i trenutno je to najproduktivnije kolekcionarsko izdanje.

U svakom slučaju, drago mi je što Veseli kao pretežno izdavač kiosk stripova uspešno gura i ovoliko kolekcionarskih izdanja, to nije lako.

Edited by - tumen on 07/01/2012 15:41:40
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18878 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/01/2012 : 15:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

quote:

ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempo

Ne uzimaš te knjige ne laži. Čas kažeš kako razmišljaš da li ćeš nekada uzeti a čas kako uzimaš redovno. Odluči se.

Možda ti nećeš uzeti ali ću ja onda četiri komada:

1. direkt glanc u vrećicu i policu
2. sinu za kolekciju(hoće imat svoju iako zna da će tata prije ili kasnije otegnuti patke i...)
3. za pročitati meni i susedu(lečeni alkoholičar na socialni ali voli stripove)
4. na letu u jednom od paketa

ne laži ti, imam te debele knjige i oprosti što te nisam informirao, uzeo jih odjednom a da su dostupniji(na kioscima kod nas) uzeo bi i po 4 komada istog broja...ne zato jer imam novac-več zato što Texa volim...nisam znao da nekima smeta što ljudi kupuju više istih brojeva? znam da nisam jedini, bar kod nas.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/01/2012 : 15:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Swiper

Hvala na brzim odgovorima!!

Pretpostavio sam da su 8, 9 i 10 ali nešto mi se ne slaže.
libellus 8 ima 150 stranica
libellus 9 ima 300 stranica
libellus 10 ima 300 starnica ( tako bar piše u opisu edicija)
a knjiga 3 od v.č ima 586 stranica.(tako bar piše)
Kako mogu 8 9 i 10 onda stati cijele u tu knjigu 3?

Ako se ne varam ove VC knjige ne sjeku epizode nego imas unutra cjele brojeve, iako to onda znaci da se prica nastavlja u sljedecoj knjigi, kao i u originalu, dok LL stavlja zavrsene price u knjige.
No, mozda se i varam?

A pogresio si oko broja stranica LL izdanja, npr. knjiga 10 ima 172 stranice, osma knjiga 128, dok si za devetku imao tacne podatke, 302 stranice = ukupno 602, sto se znaci slaze sa onim sto sam gore napisao.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13462 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/01/2012 : 15:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempojoš kad nisam 25 godina star...godinu dana je meni previše...
ako ti smeta moje kukanje imaš ignore listupa stavi tellera tamo..ili mudro čuti...što je i najbolje u tvom slućaju.

ti imaš pravo da kukaš, ja imam pravo da ti odgovorim
a neću te na ignore listu, tamo samo provokatore stavljam
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 07/01/2012 : 15:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli
Ako se ne varam ove VC knjige ne sjeku epizode nego imas unutra cjele brojeve, iako to onda znaci da se prica nastavlja u sljedecoj knjigi, kao i u originalu, dok LL stavlja zavrsene price u knjige.
No, mozda se i varam?

VČ isto stavlja cele priče, nema "nastavlja se".
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18878 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/01/2012 : 16:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ti imaš pravo da kukaš, ja imam pravo da ti odgovorim
a neću te na ignore listu, tamo samo provokatore stavljam

onda u redu, morat ču se još više potrudit izgleda.
moderatori=provokatori

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/01/2012 : 17:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

quote:
No, mozda se i varam?

VČ isto stavlja cele priče, nema "nastavlja se".

Aha, za ovo nisam bio siguran. Onda je stvarno cudno posto kod VC je tu i tekstuelni dodatak pa ne bi smela knjiga imati manje stranica od LL, nego vise. U cemu je stvar Jedino ako to ne valja - da ima 586 stranica.

Go to Top of Page

gombi
New Member

Slovenia
234 Posts

Member since 27/07/2010

Posted - 07/01/2012 : 17:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send gombi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jedino ako to ne valja - da ima 586 stranica.

ima 685 stranica...
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/01/2012 : 17:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aha, za ovo nisam bio siguran. Onda je stvarno cudno posto kod VC je tu i tekstuelni dodatak pa ne bi smela knjiga imati manje stranica od LL, nego vise. U cemu je stvar Jedino ako to ne valja - da ima 586 stranica.

Ne računaju se naslovne strane uopšte, kao ni predlistovi i slično. Isključivo stranice samog stripa. Dodaj za svih 6 naslovnih puta 2 pa još isto toliko za one predlistove što imaš kod Libellusa i slično i dobićeš 600 i nešto .
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/01/2012 : 17:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
A dobro, znaci nije bilo tacno 586 stranica. Sve jasno.

Go to Top of Page

Swiper
Starting Member

33 Posts

Member since 03/10/2010

Posted - 07/01/2012 : 18:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Swiper a Private Message  Reply with Quote
ok, sad smo sve razjasnili. 2 su greške u opisu edicija. Za libellus 10 piše da ima 300 stranica . A za knjigu 3 piše da ima 586 stranica. Zato to nije štimalo.
Hvala još jednom na odgovorima
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/01/2012 : 19:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

ej,zna li ko oce li Vč ic na ovako od prvog broja masivno izdanje NN i MM, ili mozda nekog treceg junaka?ima li sanse za HC dodatne verzije?ako moze neki konkretan odgovor.?

oce al ne v.c i ne hc.

Juznjak!
Tex Willer.

Edited by - cronos six on 07/01/2012 19:10:47
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 07/01/2012 : 19:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:

ej,zna li ko oce li Vč ic na ovako od prvog broja masivno izdanje NN i MM, ili mozda nekog treceg junaka?ima li sanse za HC dodatne verzije?ako moze neki konkretan odgovor.?

oce al ne v.c i ne hc.

A kada bi trebao taj ne hc koji neće v.c?

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 07/01/2012 19:17:33
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/01/2012 : 19:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

quote:

oce al ne v.c i ne hc.

za tu informaciju naplacujem 100 evrica.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 07/01/2012 : 20:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by legaz

quote:

quote:

oce al ne v.c i ne hc.

za tu informaciju naplacujem 100 evrica.

Daj žiro račun.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11512 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 07/01/2012 : 20:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Neiskusni Vronski je na ovaj nacin mogao da zaradi milione.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000