forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister no Knjiga 1 Veseli cetvrtak...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 08/12/2010 : 12:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
Meni odgovara da ova knjiga ide dvaput godišnje... nema žurbe a još ima se drugih romana nabavljati!!
Go to Top of Page

Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts

Member since 21/10/2008

Posted - 08/12/2010 : 12:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Sandman. a Private Message  Reply with Quote
Nisam do sada nikada citao Mister No-a,ali verovatno kupujem ovo jer mi deluje zanimljivo.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4751 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 08/12/2010 : 15:29:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Francuska Gvajana je zemlja, oblast u kojoj se ta zemlja nalazi je Gijana. O čemu se radi u stripu će morati neko stručniji.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 08/12/2010 : 15:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ovo izdanje ima samo jednu prednost - cijenu. sve ostalo je katastrofa. a kangasairo, taj novosrpski nacin (umjesto kangačeiro) je odvratan, unistavaju vlastiti jezik. zamisli kad bi se sve sad promijenilo po tome kako se tocno izgovara. valjda sad pisete i šejkeigou, je li? kakve idiotarije!!!

Kaže čovek koji živi u zemlji gde se jedino na svetu kaže BEKEM!!! Toliko o uništavanju jezika. Za ostalo koliko hejtueš izdanja VČ, pre svega Texa i MN, stvarno ne vredi trošiti reči, dovoljna je samo jedna JADNO.
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 08/12/2010 : 15:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

paraguay..uruguay...guayana....paragvaj,urugvaj,gvajana..nikako gijana

Majstore sam si postavio originalnu naslovnicu na kojoj piše GUYANA, a ne kao što si ti tu naveo guayana. Uključi momak malo mozga nekad pre nego što se piše I PRESTANITE DA HEJTUJETE I NALAZITE MANE GDE IH NEMA.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/12/2010 : 15:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U
quote:
Originally posted by Magico_Vento

quote:

@srdjandj

ti si cesto bio na popravnom iz matematike, je l'?
covjece kako to racunas, sve da su i 4 godisnje nece ih prestici ni za 10 godina tj. nikad.
LB godisnje izbaci 12 knjiga, prosjek je oko 2400 stranica, a 4x700 je 2800. dakle svake godine dobiju u plus 400 str. tj. po 4 sveska, pa racunaj koliko ce trebati. trenutacno je razlika 100 svezaka. oces da ti pomognem, buduci da sam ocito ne mozes?
25 godina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nevjerojatna je kolika kolicina sljepila, samoutjehe i cega vec ne. objektivnost osla u 3 picke materine.

ovo izdanje ima samo jednu prednost - cijenu. sve ostalo je katastrofa. a kangasairo, taj novosrpski nacin (umjesto kangačeiro) je odvratan, unistavaju vlastiti jezik. zamisli kad bi se sve sad promijenilo po tome kako se tocno izgovara. valjda sad pisete i šejkeigou, je li? kakve idiotarije!!!

a nece ici 4. nece ovo ni do pete knjige, bah...

Fazon je u tome sto KANGASEIRO uopste nije nepravilno i tako se izgovara a ne kangačeiro

Isto tako se izgovara "kašasa", a ne "kačaka", kako se prevodi da srpski. I Šikago, a ne Čikago. Da ne počnem da nabrajam nemačke nazive, koji se kod nas transkribuju nakaradno.

VČ je mogao da ima poštovanja prema tradiciji, kao što je Lubellus to par puta ispoštovao.

Nebitno za sam strip, ali mi nije jasno zašto ovoliki napadi na Curunira?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/12/2010 : 15:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergio gardini

quote:

paraguay..uruguay...guayana....paragvaj,urugvaj,gvajana..nikako gijana

Majstore sam si postavio originalnu naslovnicu na kojoj piše GUYANA, a ne kao što si ti tu naveo guayana. Uključi momak malo mozga nekad pre nego što se piše I PRESTANITE DA HEJTUJETE I NALAZITE MANE GDE IH NEMA.

Francuska Gijana se upravo tako izgovara. Ne znam zašto je to problem a Kangasairosi nisu?

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 08/12/2010 : 15:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
kaze se i celsi a ne celzi..ali ja cu uvek pricati celzi jer sam tako navikao ..decenijama smo govorili celzi i sad promenise u celsi...za mene uvek bice samo celzi,pa makar i nepravilno...zasto onda peking ne zovemo beging kako je u originalu?...preteruje se sa novotarijama...hrvati su tu u prednosti jer oni napisu original naziv kako je na stranom jeziku pa ga izgovaraj kako smatras da treba...ali pise kako treba u originalu..npr.. new york...pa ga citaj novi jork.nju jork ili kako zelis....ali kangaseiro i sl nikad necu svariti..
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25331 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/12/2010 : 15:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pa to i kažem, naziv je bezveze. ;)

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4751 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 08/12/2010 : 15:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ja kažem Čelsi.
Jedno je kako su čitali ljudi pre 25 godina, a drugo je pravilno.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/12/2010 : 16:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

kaze se i celsi a ne celzi..ali ja cu uvek pricati celzi jer sam tako navikao ..decenijama smo govorili celzi i sad promenise u celsi...za mene uvek bice samo celzi,pa makar i nepravilno...zasto onda peking ne zovemo beging kako je u originalu?...preteruje se sa novotarijama...hrvati su tu u prednosti jer oni napisu original naziv kako je na stranom jeziku pa ga izgovaraj kako smatras da treba...ali pise kako treba u originalu..npr.. new york...pa ga citaj novi jork.nju jork ili kako zelis....ali kangaseiro i sl nikad necu svariti..

Osjecam se ko glupan sto se uopste uvlacim u ovakve rasprave, ali ako su Hrvati u prednosti sa "Mali Ubojice", "Zadnja postaja Kosmar", "Uzas sa sestog planeta" i slicno, onda super :)
Ljudi, shvatite da se neke stvari moraju mijenjati ako nisu pravilne. Koliko god meni nakaradno zvucali naslovi koje sam gore naveo, necu se buniti, ukoliko je to zaista vazeci pravopis hrvatskog jezika trenutno.

Edited by - Elderane84 on 08/12/2010 16:04:08
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 08/12/2010 : 16:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
quote:

...preteruje se sa novotarijama...hrvati su tu u prednosti jer oni napisu original naziv kako je na stranom jeziku pa ga izgovaraj kako smatras da treba...ali pise kako treba u originalu..npr.. new york...

Slažem se da je to zgodno da se ne bi ostavilo prostora improvizaciji.
Ipak se pitam kako je italijansko Cico prebačeno u Chico kad je Cico original... Zašto je to ime prebačeno u englesku varijantu??

Kineska prevođenja mogu da razumem, jer ih nema na tastaturi.
Na primer ako vidim ona kineska slova i kinez mi to pročita "ČANG LI", Srbi će napisati upravo tako "Čang Li", a Hrvati će da razmisle kako bi Englezi (Amerikanci) to napisali i napisaće "Chung Lee"...

Ovi prelazi sa istoka na Engleski, ili sa Italijanskog na Engleski u slučaju Čika mi nisu jasni!? Kako glasi pravilo u hrvatskom jeziku u vezi upotrebe Italijanskih, Norveških, Nemačkih, Kineskih reči...? Zašto Italijanski Cico nije dovoljno "latiničan" pa je postao Chico?

I dalje, smatram da u Hrvatskoj stariji ljudi ne umeju da pročitaju tekstove na hrvatskom ako ne znaju Engleski, recimo deda od 70 godina kad vidi "Brad Pitt" u novinama da li će pročitati BRED ili BRAD ?, a posebno ako im neko diktira na primer... Tu je pretpostavljam poteškoća.

Zato u Srbiji ljudi moraju da razmišljaju dvostuko, kad idu na Google, da smišljaju zapis iz Engleskog izgovora u svojih 30 slova. I to je problematično... I u novinama mogu sresti recimo pojam "Enterprajz Internešnl" na primer... aneko će napisati na primer "Enterprajz InternešAnel".. Ne postoji katalog pravilnog prevođenja na "po naški"... i tu je problem u Srbiji...

Na kraju, najbolje da štampamo stripove na Engleskom, ha ha ha...

Pozdrav i ako neko može da odgovori na ono boldovano pitanje...
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/12/2010 : 16:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Posle silnih prokenjavanja na ovom sajtu te VC nije dobar otisak, te fale strane, te nije dobar prevod i već bog zna šta, ajd i ja da se javim. Istina je da VC zna da izostavi stranice, istina je da otisak zna da bude užas, ali isto tako i Ludens zna da zasere pa se to ovde priča dan i posle se sakriva kao zmija noge. Imam ja i Teksa Ludens gde fale brdo slova u prevodu gde umesto slova š stoji samo znak ^. Maxi Oklahoma se raspao posle prvog čitanja, Prvi Teksov SA u boji zalepljen naopačke, video Libellusove i Teksove i Magični Vetar gde fali brdo strana i šta ćemo stim. Ja kod VČ mogu da zamenim neispravne. A šta da radim sa Ludensovim ili SA. Naparvili ste od stripa nauku a ne zabavu. Mlatite praznu slamu gospodo.

Stvarno, i meni je dopiz...o to pljuvanje po Veselom, ja od Libellusa kupio prvi strip, MM Lubanja sudbine, i kad sam otvorio strip primjetim da su u stripu epizode obrnute, tj. prvo ide drugi dio epizode, pa prvi. Ovo je prvi put da sam to pomenuo. Sta se toliko zamarate sa Gijanom, Gvajanom,..., meni je prevod los ako mi izgleda neprirodan sami tok razgovora, ne znam kako to da bolje objasnim, mozda sadrzaj dijaloga, monologa i sl. A to u izdanjima VC nisam primjetio do sada. Stvarno vam se ne moze ugoditi. Eno, Markos izda hrpu superkvalitetnih stripova za godinu dana, pravda se forumasima za cijene, tiraz i sl., pa ga opet malo-malo popljuju. Nije fer nikako... A ja da citam MN, ja bih prije kupio ovo izdanje, nego ove epizode platio nekoliko puta vise u izdanju Libellusa. Ostatak novca bih iskoristio za jos nesto sto bih volio da procitam, jer mi je to prevashodno vazno, a ne glupavi uvez, Gvajana, k...c, palac .
E ovo mi je trebalo.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/12/2010 : 16:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ajd nek netko napiše koji su sve brojevi unutra...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/12/2010 : 17:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ajd nek netko napiše koji su sve brojevi unutra...

Prvih sedam, cini mi se... sve je na prvom postu topica

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 08/12/2010 : 17:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
1.m.no
2.amazonija
3.poslednji kangasairo
4.smrt u sertau
5.gringova osveta
6.covek iz gijane
7.bubnjevi u dzungli(do 83 strane)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 17:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Nebitno za sam strip, ali mi nije jasno zašto ovoliki napadi na Curunira?

evo, lepo rekao covek:

quote:
Originally posted by TomDar

quote:

@srdjandj

ti si cesto bio na popravnom iz matematike, je l'?
covjece kako to racunas, sve da su i 4 godisnje nece ih prestici ni za 10 godina tj. nikad.
LB godisnje izbaci 12 knjiga, prosjek je oko 2400 stranica, a 4x700 je 2800. dakle svake godine dobiju u plus 400 str. tj. po 4 sveska, pa racunaj koliko ce trebati. trenutacno je razlika 100 svezaka. oces da ti pomognem, buduci da sam ocito ne mozes?
25 godina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nevjerojatna je kolika kolicina sljepila, samoutjehe i cega vec ne. objektivnost osla u 3 picke materine.

a nece ici 4. nece ovo ni do pete knjige, bah...

Ha ha, tko to govori o objektivnosti i o jeziku, ma daj manite se tih "kao" objektivnih ocjena iz osobnih poriva....

Stvar je dobrodošla za celokupnu strip scenu na području bivše juge i kao ljubitelj mogu reči samo bravo i svojom kupnjom izraziti podporu (kao sto svoju "ne"podporu izpoljavam tako,da ne kupujem sto mi se ne sviđa)

Inače vrlo malo postujem, ali na ovo napisano, nisam mogao prešutjeti, pa sad to uzeli lično ili ne...

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/12/2010 : 17:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

Znači to je ta epizoda koja mi je bježala... Znači nije cjelovita epizoda? Jel to SC izdanje poput Texa od prvog broja? Kakav je otisak, u onim Zagorima odabrana biblioteka redovito je dosta stranica presvijetlo, ko da su štedjeli na crnilu.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 08/12/2010 : 17:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Izdanje sa manama ali izdanje koje ću kupiti.Ritam od jednom godišnje mi je sasvim dovoljan(ako bude više tim bolje!)
Bio sam malo grublji prema Texu ali Mr No-a ću imati.Pozdrav i podrška izdavaču!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 17:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.pRitam od jednom godišnje mi je sasvim dovoljan(ako bude više tim bolje!)

evo, vec sada mozes da se radujes, posto idu dva godisnje (za sada)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 08/12/2010 : 17:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by cronos six

Znači to je ta epizoda koja mi je bježala... Znači nije cjelovita epizoda? Jel to SC izdanje poput Texa od prvog broja? Kakav je otisak, u onim Zagorima odabrana biblioteka redovito je dosta stranica presvijetlo, ko da su štedjeli na crnilu.

knjiga mi stize za nekoliko dana,tako da je jos nisam prelistao.
epizoda 7 se zavrsava na 83 strani!kao sto je to obicaj u bonelijevim stripovima,naredna prica pocinje od 83 strane,a ona ce biti objavljena u drugoj knjizi!da to je sc izdanje,kao i tex od prvog broja!
otisak je standardno promenjiv.mozda za nijansu bolji od o.prica.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 08/12/2010 : 18:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Koliko je cijena u kunama? Ovakve više cifre baš i ne znam računati (pa kad imam 13 god.). Kada stigne u HR, odmah uzimam i Texa i Mnoa odjednom! Je li niže ili više od sto kuna?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/12/2010 : 18:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Evo izgovora pojedinih riječi, zapravno nisam ni znao da se to tako izgovara. Samo se klikne na play gumbić.

Cangaceiros!
http://www.forvo.com/search/cangaceiros

Guayana/Guyana (čitaju Gijana) i British Guyana (čitaju Gvajana)
http://www.forvo.com/search/guyana/

A o pravopisu stranog jezika uopće ne bih komentirao, zapravo prepuštam to dežurnim znalcima i lektorima.

Edited by - DeeCay on 08/12/2010 18:52:39
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 08/12/2010 : 19:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Jebote,ne mogu da verujem sa kolikim zarom smo svi iscekivali da se ovo pojavi,i sad se popljuvalo pola foruma zbog njega.Da je veseli zasrao u nekim stvarima,jeste,i tu nema diskusije.Da ce da stigne libelusa,cinjenica je da nece pa sve da izlazi 6 knjiga godisnje.Da je libellus skuplji stoji,ali za taj novac nudi pravo kolekcionarsko izdanje,dok je s druge strane ovo veselo "prasence" nesto izmedju kolekcionarske knjige i kiosk-strip-sveske.Nisam ga jos kupio,i ako zaista ima viskova stranica necu ga ni kupiti iz nekog revolta,jer strip cija je osnovna cena 1650 kinti ne sme da ima takve propuste.Ne pljujem veseli (cak sta vise obozavam ih) niti uzdizem libellus,ali neka se svi mister no fanovi a i ostali prisete sta je bilo kad je neko nasao pogresno naslovljene unutrasnje naslovnice u 43. knjizi libellusa pr par meseci....
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 08/12/2010 : 19:07:51  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Prelistao debelog pilota, nema velike razlike u odnosu na Teksa, brata po volumenu.
Inače, u KG trafikama je već planulo 10ak primeraka od juče.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000