Author |
Topic |
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 20/01/2013 : 02:23:56
|
Budi sunce poezije
Budi vječni valcer vir... Vtrlog vjetra nek te vije Budi glazbe dubok mir...Budi sunce poezije ... Budi sve što ja ne mogu...Što mi drugi zgazi, uze Vrati u ljubav vjeru Bogu... Vrati vatri iskru suze
Budi takva kakva jesi... Ne mijenjaj se za sva blaga Uvijek nek te miso resi...Ona tiha patnja draga
Ma koliko bila žena... Uvijek više tajna budi Budi šutnja, al' iskrena...nek te vječno slute ljudi
I daj duši svojoj strepnju...Neka čezne, ljubi, pati Daj ljepoti smrti zebnju...I u ljubav vjeru vrati
Budi suza na dnu mora... Što je osmijeh oka krije Budi žubor sa izvora... Budi sunce poezije
Enes Kišević |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 06/02/2013 : 00:14:51
|
U ovom prostoru omedjanom stablima mog razuma, u ovom prostoru bez sredista svjetla, bez okusa, bez glasova, u ovom sjecanju, zatvorenom u tamni obruc tijela, u ovoj boli u ljubavi nepravednoj, u ljubavi ja dozivam lice koje sam posjedovala jucer, ja dozivam noc. U ovaj sat neponovljen, u ovaj dan neotrovan blizinom vremena, u strahu prisutnom medju oblicima, u ovaj moj plac neka iz mahovine izidju sve kosute i poloze moje tijelo na zle i visoke borove, danas, na dan neprolazne osvete, neka umorne zene svezu moja stopala i zapale sve ladje, snene pod lukom mog vrata.
Ja zovem.
Neka dodje velika tisina, neka dodje velika tisina, neka se rijeke udalje od obala i tijelo neka napusti dubinu vlastite krvi, jer ja vise ne poznajem granicu svog krika, ne vidim vise daljinu izmedju dva neba, ne osjecam krv.
U ovaj suton sastavljen od dva oblika patnje, u ovu plahost koju nose stupovi lagani od nevinosti ljeta, u ovaj san ja dozivam rijeci nage i bez uspomena, ja dozivam agoniju hladniju od snijega. U disanju moje koze, u ove plohe tuge, u ovu tamu, ja zovem vjetar koji brise obrise gorkih planina, vjetar zaborava ja dozivam pcele, da lancima bez zvukova zarobe tu travu taj plamen na tvom imenu.
Ja zovem.
Neka se mora preliju u presusen izvor zemlje i zaustave krv koja me napusta, neka se moja zaljubljenost pretvori u osamljene perivoje, moj osmijeh otudji od sunca, neka ostrice izrasle u dodiru nase sutnje prodru kroz ovaj plemenit okus smrti.
Nadjite me, vezite me, spalite moje sjecanje, zakopajte moje sunce u jezgro najtamnijeg korijenja, otvorite moje dlanove od soli i oduzmite mi taj lik koji i sljunak pretvara u ljubav.
Irena Vrkljan: Carolija zaborava
(1930) http://www.ezgeta.com/carolija.html
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 06/02/2013 : 04:57:17
|
Pohvale za uvrštavanje Štulića i Morrisona u kadar, ali gdje je Pound? Dylan Thomas? Heine? I najveći od Hrvata, A.B Šimić? teško je govoriti o najvećem, naveći pjesnik ikada možda bi bio Baudelaire, ali ja nekada više volim Sylviu Plath od Baudelairea tak da... da, i fali Verlaine.. , a što ovdje rade Balašević ( hahaha) i Bukowski to ne znam.. mislim Bukowski je kul al njegova poezija i nije baš previše poezija...
Kad smo već kod pijanaca koji su padali umjesto snijega, prijatelj mi je pričao davnih dana kako je njegov djed znao/poznavao/upoznao Tina Ujevića, i to ga je upoznao tako što su se mrtvi pijani vraćali kući i pjevali po cesti Hehehe to mi je oduvijek bila zanimljiva priča.. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 06/02/2013 : 16:42:28
|
quote: Originally posted by soulfly tribe
Pohvale za uvrštavanje Štulića i Morrisona u kadar, ali gdje je Pound? Dylan Thomas? Heine? I najveći od Hrvata, A.B Šimić? teško je govoriti o najvećem, naveći pjesnik ikada možda bi bio Baudelaire, ali ja nekada više volim Sylviu Plath od Baudelairea tak da... da, i fali Verlaine.. , a što ovdje rade Balašević ( hahaha) i Bukowski to ne znam.. mislim Bukowski je kul al njegova poezija i nije baš previše poezija...
Kad smo već kod pijanaca koji su padali umjesto snijega, prijatelj mi je pričao davnih dana kako je njegov djed znao/poznavao/upoznao Tina Ujevića, i to ga je upoznao tako što su se mrtvi pijani vraćali kući i pjevali po cesti Hehehe to mi je oduvijek bila zanimljiva priča..
Stvarno
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 06/02/2013 16:53:08 |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/02/2013 : 16:10:05
|
perverzija proze u kraćim redovima, rekao bih, ponekad opako, ponekad glupo i besmisleno, bez i najmanje poetike
sorry , ides na ignore listu |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 08/02/2013 : 18:18:20
|
perverzija proze u kraćim redovima, rekao bih
Može. Djelomično točno ali mislim da bi se Bukowski složio.
quote: ponekad opako,
...as life itself. Bukovski ne uljepšava ono što je ružno.
quote: Originally posted by soulfly tribeponekad glupo
U kojem smislu glupo? Tematika, konstrukcija riječi... nešto drugo? Čije izdanje si čitao?
quote: bez i najmanje poetike
Misliš na estetiku pjesama odnosno ljepotu izražaja?
quote: i besmisleno,
Samo naočigled. Uostalom, isto kao i sve.
btw: koje pjesnike inače voliš/čitaš?
|
Bok, kako si.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 09/02/2013 : 09:18:22
|
dobar je bukowski. najveća vrijednost što je lak, razumljiv, direktan. na neki način, dolje je nisko, u svim smislima. svejedno, dobar je i ja ga ne bih odbacio.
a heidegger čita holderlina. ne bukowskog.
Friedrich Hölderlin
Der Rhein
Im dunkeln Efeu saß ich, an der Pforte Des Waldes, eben, da der goldene Mittag, Den Quell besuchend, herunterkam Von Treppen des Alpengebirgs, 5 Das mir die göttlichgebaute, Die Burg der Himmlischen heißt Nach alter Meinung, wo aber Geheim noch manches entschieden Zu Menschen gelanget; von da 10 Vernahm ich ohne Vermuten Ein Schicksal, denn noch kaum War mir im warmen Schatten Sich manches beredend, die Seele Italia zu geschweift 15 Und fernhin an die Küsten Moreas. itd.itd.
jedini je problem što onako, natucam njemački. ali nema veze, od nijemca uglavnom sve valja. i od doktora franje tuđmana:
Biti i mniti svemiropolisno
Univerzalnost svekolike kakvoće: ... Duhovnosti neopredmećene, Ljepote neotuđene, Neosiljene mirnoće. U sazviježđima su snovi i slutnje Uljudbe (drevne i) nove: U sukladnosti samobitnosti i sveopćosti da obzorja svemiropolisa zamamna na orisu horizonta još maglena u vidozorju duhovnih muževa što stazama trnja otrovanih ruža ustrajahu u raspeću svoga duha do zrenja sveta, daleka i nedohvatna
i za kraj jednu našu:
http://www.youtube.com/watch?v=zikcHnimsxk |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Posted - 10/02/2013 : 08:24:53
|
quote: Originally posted by mr murdoc
perverzija proze u kraćim redovima, rekao bih, ponekad opako, ponekad glupo i besmisleno, bez i najmanje poetike
sorry , ides na ignore listu
Oprosti, ne shvaćam niti u jednom pogledu tvoje razmišljanje... Ne znam s čime se uopće ne slažeš? Doživio si da ne volim Bukowskog ili što? Što je to točno netočno u tome što sam rekao? Bukowski istu tematiku proze prenosi u stihove, osjeća se ista erotičnost, prljavština, prijezir i odvratnost prema samome sebi itd.. da ne ulazim dalje... a poetičnost stvarno nema pretjeranog izražaja, barem za mene, ne bi se pretjerano razlikovalo da je i u obliku proze, tj u normalnim redovima, jer Bukowski piše i bez velikih slova i točaka i zareza, pa onda i to može biti poezija jel? ako pokušavaš provocirat šelo ti ide jer beat, Fantea, Thompsona i Bukowskog poznajem ponajviše od književnosti, a njome se bavim u životu... tako da... nznm, probaj mi reć s čime se ne slažeš, pa da nastavimo razgovor..
|
Edited by - soulfly tribe on 10/02/2013 08:26:41 |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Posted - 10/02/2013 : 08:36:44
|
quote: Originally posted by Cromwell
perverzija proze u kraćim redovima, rekao bih
Može. Djelomično točno ali mislim da bi se Bukowski složio.
quote: ponekad opako,
...as life itself. Bukovski ne uljepšava ono što je ružno.
quote: Originally posted by soulfly tribeponekad glupo
U kojem smislu glupo? Tematika, konstrukcija riječi... nešto drugo? Čije izdanje si čitao?
quote: bez i najmanje poetike
Misliš na estetiku pjesama odnosno ljepotu izražaja?
quote: i besmisleno,
Samo naočigled. Uostalom, isto kao i sve.
btw: koje pjesnike inače voliš/čitaš?
Ajmo redom - sa prva 2 se slažemo. Ponekad glupo - koliko god volim Bukowskog njegovu poeziju ne nalazim pretjerano kvalitetnom,ali opet nisam mjerodavan jer ju nisam niti čitao u tolikoj mjeri kao prozu, dobar je, ima dobrih dijelova, ali nekad baš čitam i gledam koji k? gdje se to razlikuje od njegove proze? razumiješ što hoću reći? da, stoga u pogledu estetike nema pretjerano konvencionalnih elemenata, ali dobro, to ništa ne znači jer i sam sam protiv namjernog sljedovanja onog prošlog.. ljepota izričaja je naravno idividualna.. nznm, kod Bukowskog mi se sviđa ta svjesnost vlastite ružnoće ( ne samo u estetskom pogledu, već i ljudskom ), koja je nužno tu i on ne može ništa učiniti po tom pitanju, al ga za to zaboli jedna stvar. Seksualnost je ponekad naprosto odvratna ( od svih tih žena koje je imao ne znam koliko je njih zapravo ličilo na nešto haahahah ), ali dobro.. ugl. ne znam koliko ima potrebe raspravljati o njegovoj poeziji, ok je, ali više volim prozu Ma čitam svašta, ne znam od kud da počnem, makar poeziju zadnjih godinu dana manje... Šimić, Pound, Verlaine, Baudelaire, Rimbaud, Heine, Brecht, Updike, Blake... Morrison, Štulić i Ivica Čuljak trebao bih više al nemam vremena... |
Edited by - soulfly tribe on 10/02/2013 08:43:19 |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Posted - 10/02/2013 : 08:54:00
|
[quote]Originally posted by stinky
dobar je bukowski. najveća vrijednost što je lak, razumljiv, direktan. na neki način, dolje je nisko, u svim smislima. svejedno, dobar je i ja ga ne bih odbacio.
Heheh dobro sažeto... Za dotičnog švabu nikad čuo, ali ako ga hajdeger voli na prvu mi mrak pada na oči jer čovjek koji napiše 500 stranica o bitku bez da ga zapravo definira nije moj fazon |
Edited by - soulfly tribe on 10/02/2013 08:55:13 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 10/02/2013 : 10:31:38
|
pa treba polako prilaziti heideggeru. ti odmah na bitak. kaj ti je. heidegger je genijalan, u to uopće ne sumnjam a priori, dok ga još nisam ni zagrebao. nedavno sam pročitao o izvoru umjetničkog djela. i egzaltirao. pročitao sam dva puta. prvi put sam razumio nekih 35%, drugi put 80%. ali hoću reći, i od ovog malog teksta se može dobiti epilepsija. od heideggera se može dobiti meningitis, čovječe, tako da kužim da nije tvoj i većine fazon. |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Posted - 10/02/2013 : 12:42:31
|
quote: Originally posted by stinky
pa treba polako prilaziti heideggeru. ti odmah na bitak. kaj ti je. heidegger je genijalan, u to uopće ne sumnjam a priori, dok ga još nisam ni zagrebao. nedavno sam pročitao o izvoru umjetničkog djela. i egzaltirao. pročitao sam dva puta. prvi put sam razumio nekih 35%, drugi put 80%. ali hoću reći, i od ovog malog teksta se može dobiti epilepsija. od heideggera se može dobiti meningitis, čovječe, tako da kužim da nije tvoj i većine fazon.
Ma polako mlad sam ja još , tek ulazim u njegovu i Kantovu estetiku, tj. to je vjerojatno to o čemu ti pričaš, budem vidio kakvo će bit, korisno je sigurno.. meni se on ne sviđa kao ličnost u povijesti, kao filozof je možda i najveći filozof 20.st, ali Bitak i ništavilo mi nije trenutno a priori kak ti veliš heh makar sam počeo čitat i brzo odustao, doći će i za to vrijeme, čak poprilično skoro, čini mi se.. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/02/2013 : 22:07:13
|
[b[redOne noći smo bili, rekao sam mu, ispred neke kuće na Florin bulevaru… Lynn je želela da hoda bosa, skinula je cipele i stavila ih u tašnu. Šetali smo tako ispred te kuće… Onda je ulicom prošla neka dečurlija sa maskama na licu. Vraćali su se sa nekog karnevala. Jedan od njih je prišao Lynn i upitao je: – Zbog čega vi hodate bosi? Zaustavili su se i napravili krug oko nas. Svi zajedno su imali godina koliko i mi. – Tako se brže hoda, odgovorila im je. – Stvarno?, rekli su svi u glas. – Da, rekla je Lynn, skineš cipele samo onda kad odlučiš kuda želiš da ideš. Kuda vi želite da idete? – U Diznilend, rekli su – Skinite onda cipele, rekla je Lynn. Bićete tamo za pet minuta. Klinci su stvarno poskidali cipele i pojurili ka Diznilendu. – Pogledaj ih, rekla mi je, žure da stignu svoj san. – Milan Oklopdzic]]
Nisko dovoljno?
"Postoji jezik, mislim da se zove Meskalero, u kojem se glagoli nikad ne menjaju po vremenima. U tom jeziku ne postoji ni proslo ni buduce vreme. Razmisljam... ako bismo naucili taj jezik, mogli bismo da zivimo duze...[/red]
"Ca. Blues" je njegov prvi roman, objavljen 1981.[/b]
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 12/02/2013 : 14:44:24
|
pročitao sam tog oklopdžića davno. tj. kad čitaš bukowskog, iskrsne ti oklopdžić, to je tako tipično. onda malo to čituckaš i ideš dalje. murdok ne, on se stacionira i pali na hipičiju i izmijenjena stanja svijesti i slične trivije. na kraju postaneš panteist scijentist ateist i žbljnist.
usput, c.a.blues nije poezija, pa ne spada ovamo.
ovo se čita prije i poslije c.a.bluesa
Sjeti se Barbara Bez prestanka je kišilo nad Brestom toga dana A ti si hodala nasmijana Prokisla, radosna, očarana, pod kišom Sjeti se Barbara, bez prestanka je kišilo nad Brestom A ja sam te sreo u ulici Sijama Smiješila si se, i ja sam se smiješio Ti, koju nisam poznavao Ti, koja me nisi poznavala Sjeti se
i ova Barbara Slamnigova
Barbara bješe bijela boka Barbara bješe čvrsta, široka Barbara bješe naša dika Barbara, Barbara, lijepa ko slika.
http://www.youtube.com/watch?v=Vw5qanTpqTE |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 13/02/2013 : 12:02:01
|
quote: Originally posted by stinky
usput, c.a.blues nije poezija, pa ne spada ovamo.
procitaj naslov topica i molim te reci mi sto spada. Ja sam trazila naslov pod kojim ce biti neogranicena sloboda.. pa makar to i ne bila sama poezija. Prilagodi se slobodi, ne prilagođavaj slobodu sebi, jer tada to vise nije:))
“Poceo sam da ceznem za zavicajem; za nekim toplim krevetom, ljudima koje sam poznavao, za nekim mirnim ulicama, za nekim lukama u kojima je voda ruzicasta sa zalaskom sunca, za nekim devojkama koje sam ostavio iza sebe, na brzinu, pakujuci se sebicno za put. Kako je to kurvinsko osecanje, ta ceznja! Ne nostalgija, ne patnja zbog toga sto si nekud daleko otisao - to je bila ceznja u najcistijem obliku, uvek sanjas o necemu DRUGOM.” ― Milan Oklopdžić |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 15/02/2013 : 18:20:50
|
sve nesto na "Nocas" zbog meteora mirise..pa se sjetih..
NOĆAS BIH MOGAO NAPISATI
Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove.
Napisati, na primjer: "Noć je posuta zvijezdama, trepere modre zvijezde u daljini."
Noćni vjetar kruži nebom i pjeva...
Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Volio sam je, a katkada je i ona mene voljela.
U noćima kao ova, bila je u mom naručju... Ljubio sam je, ah, koliko puta, ispod beskrajna neba.
Voljela me, a ponekad i ja sam nju volio. Kako da ne volim njene velike nepomične oči.
Noćas bih mogao napisati najtužnije stihove. Misliti da je nemam, osjećati da sam je izgubio.
Slušati noć beskrajnu, još mnogo beskrajniju bez nje. I stih pada na dušu kao rosa na livadu.
Nije važno što je moja ljubav nije mogla sačuvati. Noć je posuta zvijezdama, a ona nije uza me.
To je sve... U daljini netko pjeva. U daljini... Duša je moja nesretna što ju je izgubila.
Kao da je hoće približiti, moj pogled je ište. Moje srce je ište, a ona nije uz mene.
Ista noć prekriva bijelinom ista stabla. No mi, oni od nekada, nismo više isti.
Više je ne volim, zaista, ali koliko sam volio! Moj glas je iskao vjetar da joj dodirne uho.
Drugome. Pripast će drugome. Kao i prije mojih poljubaca. Njen glas, njeno jasno tijelo... Njene beskrajne oči.
Više je ne volim, zaista, no možda je ipak volim? Tako je kratka ljubav, a zaborav tako dug.
Jer sam je u noćima, poput ove, držao u svom naručju, duša je moja nesretna što ju je izgubila.
Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje i posljednji stihovi koje za nju pišem.
Pablo Neruda |
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 10/03/2013 : 15:08:55
|
I WANT TO HAVE YOU ON THE FLOOR
I see you coming in at night With your shiny eyes Your silly walk Your smile I see you begging me please Behave! And I know I should comply Bow down to you And confess the truth The truth I so dearly Keep to myself That I love you madly And long for your kiss Cry for your caress I miss You You Who are my one Mad, and bold, and only Desire My blood rushes My pulse on fire When I see you walking in From the back door I don’t care to know Where you’ve been I want to make love to you I want to have you on the floor
Cesar Nascimento - SOLITUDE
(fotograf i pjesnik koji me sapleo o mrezu svoje prelijepe fotografije, i pomalo mracne, izluđujuce eroticnosti svoje poezije.. )
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 11/03/2013 : 00:30:34
|
BECAUSE I NEED YOU
I want to feel your skin Caressing my skin I want to feel your heart And mine beating akin I want to feel your tongue Roving inside my mouth I’m craving to feel my pulse Exploding inside of you I need you to come along And make one of us two I’d give my soul to induce You to fall for me too
Cesar Nascimento was born in Rio de Janeiro, Brazil, in 1972, and has lived in different countries as a career diplomat. His passion for literature comes from an early age, and his mother claims it comes from her. Who knows? He published his first collection of poems, The Remaining Difficulty, in 2012. He lives in Brussels.
|
|
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 04/04/2013 : 17:31:25
|
"Vina, Milo!" - orilo se, dok je Mila ovde bila. Sad se Mila izgubila, tuđe ruke vino nose. Ana toči, Ana služi, al' za Milom srce tuži. Nema nama Mile više! Ono malo veselosti, što imaše dobri gosti, to kod Mile ostaviše. Ana toči, Ana služi, al' za Milom srce tuži. Iz Milinih ruku mali', - ma se rast'o bela sveta - mesto čaše od bermeta, otrova bi progutali. Ana toči, Ana služi, al' za Milom srce tuži. Ko da igra? Ko da peva? Ko da žedni? Ko da pije? Ko li brigu da razbije? - Nesta Mile, nesta ćefa! Ana toči, Ana služi, al' za Milom srce tuži!
Djura Jaksic
|
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
Edited by - nemanja93 on 04/04/2013 17:32:50 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 05/04/2013 : 18:08:55
|
"Blue"
Yellow circus left the stakes a broken ropes world's useless mug The ties that bind, ha ha I can be bad poet Street poet Shit poet Kind poet too
Subway Almost 4AM Halloween night Had enough to drink to make my own party All my fellow writers in half costume, half asleep Half silly, gone to seed
I don't mark my time with dates, holidays, faded wisdom, locked karma holders Convenient
I am made by my times I am a creation of now Shaken with the cracks and crevices I'm not giving up easy I will not fold I don't have much But what I have is gold
I saw your face...
I sing in platinum I dress in brass I eat in zinc Let it pass
Compare a toast I like that I understand courage I still roll with the shout of a character I was married to today I try to see outside myself I understand the eyes Excuse all the highs Sorry I am sorry Ha ha
I like you, love you, every coast of you. I've seen your eddies and tides and hurricanes and cyclones. Low ebb tide and high, full moon. Up close and distant. I read you. Look, the sky, the sea, the ocean, the sun, the moon. Blue, blue, blue, blue, blue, blue, blue blue, blue, blue, blue, blue. Naked and blue.
Breathing with you. Touch. Change. Shift. Allow air. Window open. Drift. Drift away. Into now.
I want Whitman proud. Patti Lee proud. My brothers proud. My sisters proud. I want me. I want it all. I want sensational. Irresistible.
This is my time and I am thrilled to be alive.
Living. Blessed. I understand.
Twentieth century: Collapse Into Now
Cinderella boy You've lost your shoe
Cinderella boy Your coach awaits
A sun makes shadows All over your face As you sit Naked and blue Into me
Dira li vas ova stvar..? Mene DA. Znam da postoje ljudi koji sve po ladicama preslazu i u proslosti zive...njih mi zao nije , niti se njihovih komentara zgrazam..oni jednostavno ne postoje...a nekad postojali su
|
|
|
Topic |
|
|
|