Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26843 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 28/12/2010 : 18:50:37
|
Ne mogu virovat da ima ljudi bez ijednog Fibrinog albuma? Nije da Fibra pokriva samo jedan žanr pa ako vam se taj isti ne sviđa onda nemate ništa.Mislija sam da će barem svako imat najmanje tri/četri komada. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 28/12/2010 : 19:02:34
|
quote: Originally posted by jaki
Ne mogu virovat da ima ljudi bez ijednog Fibrinog albuma? Nije da Fibra pokriva samo jedan žanr pa ako vam se taj isti ne sviđa onda nemate ništa.Mislija sam da će barem svako imat najmanje tri/četri komada.
Ja nemam ni jedno Fibrino izdanje. Doduse, imam Metabarone od BPa, Tvrdju on NBMa i Autoput Sunca od Besne Kobile, ali nemam Fibrina izdanja tih stripova. Nije da su sad smatram da su Fibrini stripovi losi, ali obicno nesto drugo pretekne ili su mi eto, neka druga izdanja istih stripova dostupnija/pristupacnija. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 28/12/2010 : 19:03:26
|
Ne mogu virovat da ima ljudi bez ijednog Fibrinog albuma? Nije da Fibra pokriva samo jedan žanr pa ako vam se taj isti ne sviđa onda nemate ništa.Mislija sam da će barem svako imat najmanje tri/četri komada.
sta to znaci, da nismo pravi strip-fanovi? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 28/12/2010 : 19:06:07
|
quote: Originally posted by dessa
Mogao bi Markos da negde objavi šta je to blizu rasprodaje, pa da možemo bolje da planiramo kupovine.
od toga sta tebe zanima pri kraju je presveto srce i eternaut |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18906 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/12/2010 : 19:32:02
|
e recimo kod mene je tako, imam skoro sve Kene i 5-6 Fibrinih albuma a stvar je takva.... pogledam previju i na prvu loptu me bar 30 posto Fibrinih albuma oduševi...ne kupim odmah jer su mi druge stvari prioritet idem drugi put(kroz koji mjesec) gledat previu i več se mi čini da bi bez tog albuma mogo preživjet,tj. da nije neophodno da ga imam več bi bilo dosta da ga negdje pročitam ali želja još postoji...prođe godina-dvije, ne kupim i postanem totalno indiferentan do tog izdanja...naviknut na visoke(nemojte se ljutit)standarde kad Bonellija kad je crtež u pitanju mnogo mi Grafičnih novela ima grozan crtež pa može bit priča još tako dobra...mene ostavi hladnog...meni je kod STRIPA CRTEŽ jako bitan...a drugi je veliki razlog HIPERPRODUKCIJA...izdavači ko da takmiću ko će više izdat a onda se poslje prve euforije zanimanje za izdanja ohladi, pa čovjek čitajuči komentare forumaša dobije utisak da je izdanje pred razprodajom a prodalo se ga ni trečina tiraža...evo Caravan recimo,svi ga hvale,kupuju ,komentiraju,traže postere a izdanje ni blizu razprodaje. Premalo nas je za toliko izdanja a i premalo novca za sve pohvatat, pa kad čovjek jednom odustane,povratak je težak ili nemoguč...jer ako ti fale več 3 kolorke, možeš preskoćit i četvrtu...isto vrijedi naravno i za Libellus,izdanja na tona,para kod večine premalo,ali izgleda da taj Bonelli dišpet još uvijek prevlada kod večine...jer koliko vidim ostala izdanja Libellusa koja nisu Bonelli(Font,Russo)nisu ni blizu razprodaje. Tako sve što nije Bonelli več izdaleka zaostaje u startu,a start je ikako važan.... Evo imam u planu Kolekcionara i Springvil i moram to hitno nabavit da ne izbledi to prvo oduševljenje. Još ako Ludens izbaci kolek.Zagora, opet je nešto drugo prioritet. A da bi čovjek imao sve što se mu sviđa trebao bi biti barem tajkun ili Rockfeler...svaka čast ako ima takav. Ali kupovat ču sigurno Dardervila kad to krene. Sretno Fibra!
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 28/12/2010 : 19:35:57
|
i fali mi VAM jer sam ga izgleda izgubio nakon potpisivanja Kordeja na strip festivalu u Rijeci:( glupa cuga:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 28/12/2010 : 19:45:21
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
sta to znaci, da nismo pravi strip-fanovi?
nesto slicno:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 28/12/2010 : 19:46:23
|
47 fibrinih knjiga za sada. Još četiri-pet su na popisu od prije, četiri stripa koja su u najavi za siječanj i 70-80% stripova koji su najavljeni za kasnije su mi u planu za kupovinu. Uglavnom, na ovaj vlak sam uskočio isključivo zbog fibrinih izdanja koja su me ponovno navukla na stripove. Malošto drugo uzimam, Corta, Modesty, Princa Valianta, Tarzana i to je uglavnom to. Da Fibra uspije dobiti i Vertigo bilo bi to uglavnom sve što mi i treba osim ovoga što izdaje i što je najavljeno. Mislim da će dosta ljudi biti svjesno važnosti Fibre tek kada je više ne bude (daleko bilo!). |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
ziki
New Member
279 Posts
Posted - 28/12/2010 : 20:06:43
|
Ne znam, ali meni osobno nakon Fibre bude smiješno ponovo uzeti nešto od Bonnelija. Zato sam i prodao cijelu kolekciju Zagora i krenio s Fibrom. Neki mi crtež i bude odbojan, ali nakon nekog vremena stopi se s pričom i čini takvu cjelinu da ih je teško uopće razdvojiti. Skupo je, ali zato se i radi, da si tu i tamo nešto priuštiš da održiš dijete u sebi živim :) |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/12/2010 : 20:09:54
|
quote: Originally posted by ziki
Ne znam, ali meni osobno nakon Fibre bude smiješno ponovo uzeti nešto od Bonnelija. Zato sam i prodao cijelu kolekciju Zagora i krenio s Fibrom. Neki mi crtež i bude odbojan, ali nakon nekog vremena stopi se s pričom i čini takvu cjelinu da ih je teško uopće razdvojiti. Skupo je, ali zato se i radi, da si tu i tamo nešto priuštiš da održiš dijete u sebi živim :)
Sve potpisujem. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18906 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/12/2010 : 20:15:06
|
...bez debate, ali sa Bonellijem(osobito Blek,Mark)dijete u sebi-živi dulje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8255 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 28/12/2010 : 20:16:47
|
quote: Originally posted by ziki
Ne znam, ali meni osobno nakon Fibre bude smiješno ponovo uzeti nešto od Bonnelija. Zato sam i prodao cijelu kolekciju Zagora i krenio s Fibrom.
ma nebi proda Zagora da mi kaže Benedikt XVI osobno |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
|
split85
Advanced Member
Croatia
8255 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 28/12/2010 : 20:19:19
|
quote: Originally posted by teller
...bez debate, ali sa Bonellijem(osobito Blek,Mark)dijete u sebi-živi dulje.
osobno mogu pročitat sve , ali jebeš ti kolekciju bez Bonellia
trenutno su mi ove regularne serije prioritet , fibrine uzmem u nekim prigodama |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/12/2010 : 20:20:48
|
quote: Originally posted by teller
...bez debate, ali sa Bonellijem(osobito Blek,Mark)dijete u sebi-živi dulje.
ma sve ti je to osobna stvar, ja sam tu dječačku očaranost osjetio čitajući brojne naslove iz fibrinog kataloga, a vrlo rijetke iz bonelija (poneki nathan i magični vjetar, kena ne brojim) s nostalgijom je druga stvar, preslagivanje (ne čitanje) zs zagor kolekcije je moj proustov kolačić |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 28/12/2010 : 20:34:58
|
Mišljenja sam da su Fibrini albumi preteški da bi očuvali djete u nama. Oni su za zahtjevniju i probraniju publiku. Većina albuma koje je izdala Fibra.
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40340 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 28/12/2010 : 20:53:24
|
Boneli je keva... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/12/2010 : 20:55:49
|
Tu se ustvari vidi realnost strip scene kod nas. Kada Marko predstavi strip, vidimo samo auuu i hvalospjeve, a situacija je sasvim drugačija. Većina ljudi nema ni jedan jedini Fibrin strip. Nekima je skupo dati za strip 100 kn., neki su ogrezli u Zagoru & Co pa im ni ne treba ništa više, nekima ne pada na pamet da ganjaju tamo neke skupe stripove kojih nema u kiosku, neki jednostavno pročitaju u knjižnici. Da nemam na 50 metara knjižnicu sa dosta Fibrinih stripova, kupio bih sigurno više. Ovako kupim one koji su mi must have, a ostalo pročitam jednom i to mi je dosta...Bez obzira što Fibra posjeduje profesionalnost, kvalitet, raznovrsnost, ipak je to sport kojim se bavi mali broj ljudi.
Ali da od tolikih stripofila gomila nije našla baš ništa za sebe, zvuči stvarno čudno (krivim Zagora kao i obično). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
Posted - 28/12/2010 : 21:22:18
|
Nemam ja ništa protiv Bonellija, imam nekoliko Libellusovih epizoda Mister No-a i starno uživam u njima. Opet, Fibra je izdala toliko (meni) zanimljivih izdanja da sam se potpuno tu pronašao. Opet, dosta sam kasno krenio, ali eto rekao sam sebi barem 1 mjesečno. I stvarno tu ima ponešto za svakoga od Aldebarana i El Nina do Eternauta i From Hell. Upravo sam ovog zadnjeg pročitao prije 15 dana i ne izlazi mi iz glave :) |
|
|
Topic |
|