forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 219

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 13:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:
Originally posted by BeaGea
Nikako, jer je debelo prerano govoriti danas o događajima starim tek koje desetljeće. U svakom slučaju bolje od onog kaj je bilo.
Pogotovo kod nas, Slovenije i RH nikad nisu bile razvijenije nego danas, 50 smo godina ispred istočnih "susjeda". Kamo sreće da su i oni prije nas (moji roditelji) mogli živjeti ovak a ne preživljavat sva ona sranja koja smo imali pod socijalističkom diktaturom. A o onom zlu prije Drugog svjetskog rata da ne govorim...

uh rekoh preskoci balkan
mada mozda po tebi HR nije deo balkana
dakle Hrvatska nikada razvijenija a ipak
ste doziveli poprilican egzodus zadnjih godina
zemlja nikad razvijenija a ljudi se dali put pod noge
jel ima neko logicno objasnjenje za nas
koji nismo toliko upuceni?
ne bi trebala biti previse
osetljiva tema ovo

Ako je osjetljiva koji racku onda pišeš.
Nije nikaj osjetljiva, samo piši...
Sve ima logično objašnjenje. Prvo su ljudi je otišli jer smo bili izvrgnuti agresiji, a jedan dio i zbog neslaganja s novim državnim uređenjem. Nakon toga je dobar dio mladih iskoristil priliku koja ima se pružala, sloboda trgovine, usluga i kretanja. To ti sad ne bum objašnjaval, ali bi trebalo biti jasno da su mladi iskoristili priliku da slobodom kretanja zarađuje daleko veca primanja za isti posel u Munchenu negu u Zagrebu. Takvi su se dobrim delom vec vrnuli i nazad. Onda imaš dio mladih (s kojima se i sam slažem, ali sam osobno u odobrom polžaju iz drugih razloga) koji ne podnosi korupciju i nepotizam pa su naspustil ovo korumpirano društvo (naravno da mi nisamo imuni na zlo i bolesti društva, pa i ovu najgoru). Imaš puno razloga za mobilnost kad si obrazovan, razuman i slobodan.

Ali dobar dio njih nije ustvari nikad otišel, tu su oni i više nego prisutni. Npr. moja školski poznanik iz sela vec 20 godina dela v Njemačkoj i svaki je petak doma. U nedelju navečer kreće za Njemačku jer u ponedjeljak radi i petak se vrača doma. Kasnije, s uvođenjem kraćeg tjedna, doma je vec v četrtek. A vodi se kao onaj kaj je napustil RH.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 12/12/2024 13:21:53
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2269 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 12/12/2024 : 13:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
ok ok hvala na objasnjenju
potrudio si se koliko si mogao
i verovatno nisi nista namerno izostavio

u cemu se onda primeti da je Hrvatska razvijenija nego ikada?
nikada manje beskucnika, jaka industrija,
jak turizam, stabilna politika, hm sta jos
ah da bolja infrastruktura
srecniji ljudi (dobro ovo bas i ne pripada ovde)

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47237 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/12/2024 : 13:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Nikako, jer je debelo prerano govoriti danas o događajima starim tek koje desetljeće. U svakom slučaju bolje od onog kaj je bilo.
Pogotovo kod nas, Slovenije i RH nikad nisu bile razvijenije nego danas, 50 smo godina ispred istočnih "susjeda". Kamo sreće da su i oni prije nas (moji roditelji) mogli živjeti ovak a ne preživljavat sva ona sranja koja smo imali pod socijalističkom diktaturom. A o onom zlu prije Drugog svjetskog rata da ne govorim...

uh rekoh preskoci balkan
mada mozda po tebi HR nije deo balkana
dakle Hrvatska nikada razvijenija a ipak
ste doziveli poprilican egzodus zadnjih godina
zemlja nikad razvijenija a ljudi se dali put pod noge
jel ima neko logicno objasnjenje za nas
koji nismo toliko upuceni?
ne bi trebala biti previse
osetljiva tema ovo

Hr nikad razvijenija?
Otisla je gomila ljudi kojima ne pada napamet (vecini) da se vracaju.
Dobro su prosli samo muljatori.
Od nemuljatora dobro je recimo pomorcima i onima sta imaju vise nekretnina pa ih iznajmljuju.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1457 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/12/2024 : 13:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote

Pogledajte.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 12/12/2024 13:40:49
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 14:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Hrvatska varijanta naprednjaka.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 14:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Pogledajte.

Ne razumem šta hoće ovaj propagandista? To što je Izrael više u pravu, normalniji ili bolji od Hamasa i što je njihova borba "pravedna" i odbrambena nikako ne može da opravda ubijanje žena, dece, starih i običnih civila. To čak i nema veze jedno sa drugim, zamena teza.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1457 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/12/2024 : 14:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Pogledajte.

Ne razumem šta hoće ovaj propagandista? To što je Izrael više u pravu, normalniji ili bolji od Hamasa i što je njihova borba "pravedna" i odbrambena nikako ne može da opravda ubijanje žena, dece, starih i običnih civila. To čak i nema veze jedno sa drugim, zamena teza.

Precizno je odgovorio na tačno to što je rekla žena. Zato nije propagandista.

Tvoje je propaganda.

Normalno, da je mogoče opravdanje ubijanje bilo koga ako su među civilistima borci koji se bore. A Izraelci su perfidni, nisu postavili nikakve striktne ciljeve i rokove, da mogu nastaviti ubijanjem. Ali mogučnost za to su jim dali djetinjasti Hamasovci sa svojim početnim masakrom.

Jedan mali udari petdeset kila težeg i snažnijeg. Drugi pop!3di i počne mlatiti maloga. Malome ostane samo, da mu dođe na pomoč neko treći i prekine tuću.

Nemam pojma, ko će to uraditi za Palestince.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 12/12/2024 15:02:47
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 14:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

ok ok hvala na objasnjenju
potrudio si se koliko si mogao
i verovatno nisi nista namerno izostavio

nisam se potrudil koliko sam mogel nek sam ti napisal kak je...

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 14:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood
Od nemuljatora dobro je recimo pomorcima i onima sta imaju vise nekretnina pa ih iznajmljuju.

...i mnogima drugima.

Dovoljno je krenuti u vožnju autom i vidjeti gdje su kave prometnice.

Ali najveće bogatstvo leži u onome kaj vi (valjda) ne vidite. Građanske slobode. Kod nas ne moraju studenti prosvjedovati jer se bore za slobodu izražavanja, medija i sl.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 12/12/2024 14:41:46
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1457 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/12/2024 : 14:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Sva poanta svobode govora i ludosti lijevih fanatika.

Lijevi su fašisti i to mi je vrlo lako objasniti.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 12/12/2024 14:41:07
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 14:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
To čak i nema veze jedno sa drugim, zamena teza.

..čest slučaj u sevdalinkama :)

Ovo ti je konstantan narativ pojedinih forumša. Ali nije mi baš najjasnije jel ne kuže ili se prave da ne vide!?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 14:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pogledajte.

Tvoje je propaganda.

Jeste joj objasnio Macone. Njeno pitanje je ili plod neznanja ili posledica pripadnosti grupi kojoj pripada, ali nije sramota pitati. To se zove konverzacija.

On je napravio logičke greške u daljnjem svom izlaganju. Rekao je da je Nemačka imala veći broj žrtava od Britanije, što ne pokazuje da je Nemačka bila u pravu. Pa ovo je idiotska konstatacija i zna se da se to ne podrazumeva.

Prvo, nije se bavio strukturom ubijenih, nego samo golim brojem. Ubistvo vojnika koji te napada i deteta koje sedi kući ili u skloništu, nikako ne može da bude isto. (Kod Izraelskog rata)

Čak i ako bi se gledale samo brojke (a ne gledaju se, one mogu eventualno da ukažu ko je pobedio, ali ne mogu ni to), morao bi da uzme sve zemlje koje su bile na strani Saveznika i sve zemlje koje su bile u Silama Osovine, ako hoće da napravi iole smislenu analizu. Parcijalno, izvađeno iz konteksta, ne znači ništa.

A tvoje optuživanje mene za propagandu - ja se nisam i nikad se ne bih, ni za kakve pare, bavio propagandom. Ni ekonomskom, a kamoli političkom.

Edited by - alexts on 12/12/2024 14:45:37
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 14:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Dobro si ovo napisal, ali badava.

Videl buš sad maconov odgovor :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1457 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/12/2024 : 15:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pogledajte.

Tvoje je propaganda.

Jeste joj objasnio Macone. Njeno pitanje je ili plod neznanja ili posledica pripadnosti grupi kojoj pripada, ali nije sramota pitati. To se zove konverzacija.

On je napravio logičke greške u daljnjem svom izlaganju. Rekao je da je Nemačka imala veći broj žrtava od Britanije, što ne pokazuje da je Nemačka bila u pravu. Pa ovo je idiotska konstatacija i zna se da se to ne podrazumeva.

Prvo, nije se bavio strukturom ubijenih, nego samo golim brojem. Ubistvo vojnika koji te napada i deteta koje sedi kući ili u skloništu, nikako ne može da bude isto. (Kod Izraelskog rata)

Čak i ako bi se gledale samo brojke (a ne gledaju se, one mogu eventualno da ukažu ko je pobedio, ali ne mogu ni to), morao bi da uzme sve zemlje koje su bile na strani Saveznika i sve zemlje koje su bile u Silama Osovine, ako hoće da napravi iole smislenu analizu. Parcijalno, izvađeno iz konteksta, ne znači ništa.

A tvoje optuživanje mene za propagandu - ja se nisam i nikad se ne bih, ni za kakve pare, bavio propagandom. Ni ekonomskom, a kamoli političkom.

Naravno, da parcialno znači puno jer savjeznici nisu bili jedan sistem nego koalicija više njih. Savjeznici nisu bili monolit a nisu bile ni snage osovine tako, da se ne baca u istu korpu Njemce i Italijane i druge.

Kod urbane gverile su gverilci izmješani sa civilnim stanovništvom i onda vojske imaju pravo, da kao kolateralne žrtve ubijaju i civiliste dok se bore sa gverilcima. Nemaju pravo, da vrše pokolj kada upadaju u kuće ali imaju pravo, da pogode i civiliste dok sa daljine ciljaju vojnike druge strane. Postoji i zločin sakrivanja odbrane između civilista ili za leđima civilista. Napadaći nemaju pravo, da ubijaju civiliste po civilnim naseljima gdje nema neprijateljske vojske i vojnih ciljeva.

Kada smo kod umrlih Njemaca u drugom svetskom ratu, pola ili skoro pola njihovih mrtvih su bili od Amerikanaca i Engleza bombardirani civilisti u naseljima bez vojnih ciljeva. Tako, da dobro i zlo nikada nije 100% jasno i zasigurano samo za jedne.

Na snimku je žena jasno optužila za rasizam protiv Arapa i muslimana i muškarcu je bilo lijevu glupost vrlo lako odbaciti.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 12/12/2024 15:04:01
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1457 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/12/2024 : 15:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro si ovo napisal, ali badava.

Videl buš sad maconov odgovor :)

Odakle tebi prazna samouverenost? Imaš li puno para, lijep si ko Adonis, imaš krulca od pola metra? :)

Čitam tvoje trabunjanje i ti stvarno nemaš razloga za nikakvu samouverenost osim tačaka koje sam nabrojao. Šta, imaš sve troje? :)

Srećan ti.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 12/12/2024 15:07:27
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8123 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 15:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pogledajte.

Tvoje je propaganda.

Naravno, da parcialno znači puno jer savjeznici nisu bili jedan sistem nego koalicija više njih. Savjeznici nisu bili monolit a nisu bile ni snage osovine tako, da se ne baca u istu korpu Njemce i Italijane i druge.

Kod urbane gverile su gverilci izmješani sa civilnim stanovništvom i onda vojske imaju pravo, da kao kolateralne žrtve ubijaju i civiliste dok se bore sa gverilcima. Nemaju pravo, da vrše pokolj kada upadaju u kuće ali imaju pravo, da pogode i civiliste dok sa daljine ciljaju vojnike druge strane. Postoji i zločin sakrivanja odbrane između civilista ili za leđima civilista. Napadaći nemaju pravo, da ubijaju civiliste po civilnim naseljima gdje nema neprijateljske vojske i vojnih ciljeva.

Kada smo kod umrlih Njemaca u drugom svetskom ratu, pola ili skoro pola njihovih mrtvih su bili od Amerikanaca i Engleza bombardirani civilisti u naseljima bez vojnih ciljeva. Tako, da dobro i zlo nikada nije 100% jasno i zasigurano samo za jedne.

Na snimku je žena jasno optužila za rasizam protiv Arapa i muslimana i muškarcu je bilo lijevu glupost vrlo lako odbaciti.

Pa OK. Ja sam, kao i sav normalan svet, protiv nacista i fašista, ali ne podržavam bacanja atomskih bombi na Horošimu i Nagasaki. Zlo nije zasigurano samo za jedne...

A da se teroristi kriju među civilima i da u takvim sukobima ima civilnih žrtvi, zna se. Neki od nas se oslanjaju na izveštavanja novinara sa terena, koji pokazuju da Izrael upotrebljava prekomernu silu (plus glad, nedostatak lečenja...).

To nije Hamasova propaganda, jer su izveštači iz celog sveta, najviše sa samog zapada.

Ja nisam bio tamo, mogu da vidim samo iz medija.

Edited by - alexts on 12/12/2024 16:25:18
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3648 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 12/12/2024 : 15:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
@maco

Jel to nekaj kaj tebi govore pa sad prebacuješ ne mene!? Kakva "prazna samouverenost", nikad čul za tak nekaj.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12594 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/12/2024 : 15:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Zašto mrze Ruse? Evo pojasnila je Thatcher još davno.

https://x.com/i/status/1867056593159778326

Have mercy
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19747 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/12/2024 : 15:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

quote:
Originally posted by henry

On misli da je lako da se pravi pametan pošto mu dosada tercira.
Nego, htedoh da upitam za mišljenje forumaške analitičare za dva vrlo zanimljiva slučaja iz Murke.
U kratkim crtama, pa koga zanima neka istražuje.
1. Bivši marinac uguši nekog narkomana koji je napadao ljude u metrou. Marinac je belac, narkoman crnac.
Liberali ga nazivaju surovim ubicom.
Konzervativci ga nazivaju herojem.
2. Neki lik ubija direktora ozloglašene osiguravajuće kuće. Motiv jos uvek nije utvrđen, ali se nagađa da ima veze sa njegovim poslom.
Liberali ga nazivaju herojem.
Konzervativci ga nazivaju surovim ubicom.

Mišljenja?

Tipičan primjer, gdje sama činjenica nije relevantna (odnosno je u drugom planu) dok je u prvom planu narativ echo chambera u kojem se pitanje postavlja.

U oba slučaja radi se o namjernom ubojstvu, dok su okolnosti (olakotne i otežavajuče) različite i u nekoj, bar nominalno, pravnoj državi postoji mehanizam, kako se to procesuira.

I ako idemo na neke tradicijonalne pristupe (recimo albansko-crnogorski folklor), oba slučaja su dovoljan razlog za krvnu osvetu.

Slažem se s većinom tvog posta, ukoliko uzimaš riječ 'ubojstvo' u širem smislu.
Nisam previše pratio slučaj Perryja, ali koliko vidim oslobođen je od strane njujorške porote, pa ga se baš i ne može smatrati ubojicom na isti način kao Mangionea koji će sigurno ići u zatvor na dugo vremena.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1457 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 12/12/2024 : 15:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa OK. Ja sam, kao i sav normalan svet, protiv nacista i fašista, ali ne podržavam bacanja atomskih bombi na Horošimu i Nagasaki. Zlo nije zasigurno samo za jedne...

A da se teroristi kriju među civilima i da u takvim sukobima ima civilnih žrtvi, zna se. Neki od nas se oslanjaju na izveštavanja novinara sa terena, koji pokazuju da Izrael upotrebljava prekomernu silu (plus glad, nedostatak lečenja...).

To nije Hamasova propaganda, jer su izveštači iz celog sveta, najviše sa samog zapada.

Ja nisam bio tamo, mogu da vidim samo iz medija.

Da, to tvoje je sasvim razumno. Nikada nisam bio fan Izraela koji pravi sr.. dok znam za sebe ali po mome imaju svaku godinu postojanja više prava, da žive gdje žive. Palestinci i drugi Arapi motiviraju svoje fanatike sa mržnjom protiv izraela i kako će jih sve pobiti dok se Izraelci prave demokrate a svoje rade dalje kao što su navikli.

Nemam pojma kako će ovo oko Gaze završiti. Jedna moja ideja je bila, da će nam sve iz Gaze slati u EU.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page
Page: of 219  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000