forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 234

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/01/2025 : 20:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by Macon

quote:

[quote]Originally posted by Macon

Rusija prodaje resurse svim mogučima, ne samo Kini. Molim za link, da Kina Rusiji daje bilo šta.

Rekao sam ti preko sj koreje i irana. Od kud dolaze shakedi i li granate, mada rusi imaju problema sa granatama jer je sj korejsko punjenje nešto drugačije, itd, itd.

Molim za link, da Kina Rusiji daje bilo šta.

A što misliš zašto sj koreja koja je kineski protektoprat i bez kojeg sj koreja ne bi postojala šalje oružje pa i ljude rusima. A iran se za to odlučio jer će rusija poraziti zli zapad. Morat ćeš potražiti putlerove govore iz 2025 ili 2016 pa ćeš sve shvatiti.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1585 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 20:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako nema, da Ukrajinci nas ne štite od divljih horda sa istoka i mi bi se morali boriti. Ovako mirno promatramo kako nas drugi brane.

Bez Kine rusi bi bili nokautirani. Daju im preko sj koreje i irana oružje s kojim se još drže u Ukrajini. Za male pare kinezi kupuju ono što trebaju od rusa.

Da bre, Putinu je napad na Hrvatsku jedan od prioriteta.
I posle kažeš nekom da je pod uticajem propagande.
A termin "divlje horde sa istoka" je težak rasizam. Ili grešim?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/01/2025 : 21:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pitaj nekog iz redakcije da ti objasni kako je Hrvatska dužna slati vojsku u rat ukoliko bilo koja članica NATO-a bude napadnuta, a ne samo Hrvatska direktno.
Isto vrijedi za Maconovu Sloveniju.
Zato su poprilično jasni interesi naših zemalja da se rat ne širi iz Ukrajine.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1585 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 21:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Pitaj nekog iz redakcije da ti objasni kako je Hrvatska dužna slati vojsku u rat ukoliko bilo koja članica NATO-a bude napadnuta, a ne samo Hrvatska direktno.
Isto vrijedi za Maconovu Sloveniju.
Zato su poprilično jasni interesi naših zemalja da se rat ne širi iz Ukrajine.

Čekaj, zar po vašim komentarima Rusija nije jad i beda, naduvani balon kojem jedna Ukrajina deli šamare?
Kako jedna takva nesposobna vojska može da predstavlja pretnju najvećoj svetskoj sili u istoriji čovečanstva?
I o kakvoj redakciji pričaš, anal itičaru?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2375 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 03/01/2025 : 21:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
tinton i Mac(r)on Nato-vojnici ;)

sala mala ali..
zastrasujuce pomalo ko bi se mogao naci u kojoj vojsci pod nekim uslovima..

nazalost ne bi bilo ni prvi ni poslednji put...

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47293 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/01/2025 : 21:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Tipujen da bi pola uključenih forumaša bilo optuženo za ratne zločine bez obzira koju stranu izaberu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2375 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 03/01/2025 : 22:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ne znam sta bi rekao..meni se barem cini da rusi (narod) u proseku
nisu spremni ratovati vise nego nuzno

istina je da ako su rusima izbori koliko toliko pravedni imaju neku kolektivnu odgovornost

na zapadu se to predstavlja kao da je borbeni moral (kod rusa) tip top
za osvajacki rat.

i onda ide spremanje za maksimalnu konfrontaciju

iskreno ne navijam za nikog u ovoj prici
sem za one koji ni krivi ni duzni stradaju

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1585 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 22:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Tipujen da bi pola uključenih forumaša bilo optuženo za ratne zločine bez obzira koju stranu izaberu

Tipujem da bi se pola forumaša upišalo u gaće posle prvog kuršuma

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1513 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2025 : 23:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ukrajinci su stopirani zato, da se ne probudiš u gorući kući sa gorućom frizurom i nebom u svim bojama duge što se još uvijek može desiti.

Kakvo osvajanje Kijeva sa 3 milijona ljudi sa 30.000 ruskih vojnika dok se Ukrajina 8 godina vojno pripremala i u Kijevu je imala najmanje deset puta više vojnika, milice i policajaca? I opet ona glupost o ruski koloni koja je tri dana stajala na putu prema Kijevu i "dobri Ukrajinci je gledali iz daljine i zaboravili gađati".

Kakva rast bilo čega u zemlji bez privrede iz koje je pobjegla četvrtina ljudi i umrli stotisuči? Tako sam srećan, da je zapad na strani dobroga i pravde protiv "zle pokvarene Rusije, divljih horda sa istoka".

Mislio sam da si razumniji. Zašto su rusi sa velikim resursima napali Kijev. Zašto preko Bjelorusije, zašto jer je najbrže. Stajali su, naravno da su stajali jer plan nije uspio srećom po Ukrajince. Nisu se Ukrajinci pripremali 8 godina, ali obučavani jesu, to jest kako ti kažeš pripremljeni. Ukrajinci vole dramatizirati da im pomoći od Zapada nije bilo. Ustvari to je čak i točno. Čekalo se hoće li Ukrajinci zaustaviti ruse.

Dakle odgovori m ina pitanje zašto su rusi trošili tolike resurse u ljudstvu i tehnici ako su samo navratili? Plus neodrađen napad Bjelorusa na Zapad Ukrajine.

Ukrajina nije zemlja bez privrede, da si imao prilike vidjeti nove John d., razvijene farmice, velik broj mladi koji su zaposleni. Egzodus odlaska, ali ne četvrtina, se dogodio nakon 22.

Bolje informirani od mene su dve godine nazad razradili, da su Rusi krenuli na Kijev za zavarivanje neprijatelja (zato jer Amerikanci uvijek navale na glavni grad zemlje koju napadaju) ali cilj jim je bio jug i kopneni most sa Krimom. Tamo jim je i populacija više naklonjena.

Kod Hostomela su Rusi izgubili stotinjak padobranaca što je smešno za ozbiljnu operaciju.

Stoječa kolona nikad nije postojala jer bi je Ukrajinci sredili sa topništvom i raketama i toga su imali oko Kijeva dosta od početku. Pa to je osnovna logika a ti ponavljaš ludu propagandu zapada koja u isti čas ponižava nesposobne Ruse i priča, da prete cijeli Europi. Nemam pojma, kako je to logično moguče, ali vjernici u narativ valjda možete svariti takve stvari.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12727 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/01/2025 : 23:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
U Njemačkoj je na snazi novi zakon.

Za samo 10 minuta i 71,50 eura Casper je postao žena. (mislim da se zove sada Carla)
Iduće godine opet će biti muškarac.

Have mercy
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1513 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2025 : 23:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tako sam srećan, da je zapad na strani dobroga i pravde protiv "zle pokvarene Rusije, divljih horda sa istoka".

Kako netko tko razara drugu zemlju, ubija, siluje, pljačka može biti dobar?
Izbjegavaš odgovoriti na jednostavna pitanja. Ne poznaješ ni osnove, na primjer napisao si nešto je planirano 2014, toliko si to nespretno napisao da sam malo iskoristio tvoju nespretnost. No shvaćam što želiš reći, ali ipak bi trebao argumentirati ono što tvrdiš, a nisi nego si samo izrecitirao, doduše nespretno, propagandni uradak.
Problem vas rusofila je što slijepo upijate propagandu a svaka se propaganda može demantirati.
Pa na primjer manje bitno, Ukrajinci se pripremaju od 2014 što je netočno, ali zanimljivo je koliko ne znaš kako je bilo 2014/15, u kavom je stanju bila ukrajinska vojska i u kakvome sad, kad su došli instruktori i što su donijeli, koliko Ukrajina uopće ima pomoći od Zapada. Moram ti reći vrlo malo. Sreća za Ukrajince je što SAD koliko toliko poštuje sklopljen sporazum iz 1994.

Kad i gdje sam napisao, da je Rusija dobra? Rusija je militantna avtokracija koja misli, da je čekić koji probleme rješava udaranjem. Od početka sam imao ideju, da vojno nisu tako loši, kao što je pričala zapadna propaganda i još uvijek mislim, da su ekonomski patuljak protiv zapada.

Više puta sam napisao, da se protiv take zemlje ide kada je u ekonomski krizi (kao što su uradili Čečeni i de facto se osamostalili za skoro deset godina), a ne kada jim je ekonomija rasla i imali su snažnog lidera. Barem je Rusija državni udar 2014. godine uzela kao objavljivanje rata prema njoj.

Pišem, da sam nevtralan i da mogu razumijeti ukrajinski i ruski narativ (zapadni je potpuna deviacija i ludost). Koliko vidim Rusi na fronti polako ali stalno osvajajo nova sela i gradiče i kreču naprijed.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 03/01/2025 23:40:39
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1513 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2025 : 23:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Za samo 10 minuta i 71,50 eura Casper je postao žena. (mislim da se zove sada Carla)

U čemu je fora? Jednu godinu če glumiti ženu?

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 03/01/2025 23:42:26
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5027 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/01/2025 : 23:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Neki ljudi su uvijek glumili nešto u određenom vremenu,u odgovarajućem trenutku,odgovarajuću ulogu u odgovarajućoj ustanovi pod kontrolom odgovarajućih stručnjaka uz odgovarajuću terapiju

Edited by - RAKOSI4 on 03/01/2025 23:56:07
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12727 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/01/2025 : 23:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by izivko

U čemu je fora? Jednu godinu če glumiti ženu?

Zvanično si žena. Imaš razne pogodnosti.

Poanta je u besmislenom zakonu.
Uskoro i u Sloveniji, Hrvatskoj...

Have mercy
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5027 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/01/2025 : 23:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Pa onda u smjeru zemlje izlazećeg sunca
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4621 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 04/01/2025 : 15:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
u smeru Meseca
https://www.nasa.gov/missions/artemis/artemis-iii/

on gay ona Izraelka
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2025 : 15:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

quote:

Kako nema, da Ukrajinci nas ne štite od divljih horda sa istoka i mi bi se morali boriti. Ovako mirno promatramo kako nas drugi brane.

Bez Kine rusi bi bili nokautirani. Daju im preko sj koreje i irana oružje s kojim se još drže u Ukrajini. Za male pare kinezi kupuju ono što trebaju od rusa.

Čitaj malo pažljivije, rekao sam da sam se slikovito izrazio na nervoznu Maconovu reakciju.
Ako ćemo detaljnije gledati zemljopisno sam pogriješio čak iako ćemo gledati perspektivu Ukrajinaca, a mislio sam na njihovu perspektivu. Dakle njih su rusi napali i s juga i sa istoka i sa sjevera, Bjelorusi su trebali odraditi napad sa sjeverozapada. Ukrajinci ponekad pogrešno o rusima misle kako se radi o Mongolima/Tatarima, a što su Mongoli/Tatari nego divlje horde.

A što se tiče posprdne upadice o HR dobrim djelom te je poklopio tinton, al jasno je da ne kužiš o čemu se radi. No to nije tema.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2025 : 15:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

Ne znam sta bi rekao..meni se barem cini da rusi (narod) u proseku
nisu spremni ratovati vise nego nuzno

istina je da ako su rusima izbori koliko toliko pravedni imaju neku kolektivnu odgovornost

na zapadu se to predstavlja kao da je borbeni moral (kod rusa) tip top
za osvajacki rat.

i onda ide spremanje za maksimalnu konfrontaciju

iskreno ne navijam za nikog u ovoj prici
sem za one koji ni krivi ni duzni stradaju

Kod Rusa postoje razlike, već se na ovom forumu o tome pričalo. Uglavnom postoje Rusi koji znaju što se događa i nisu baš željni ići u rat napadati tamo neku zemlju. No postoje Rusi iz pripi.dine koji baš ne znaju previše što se događa, ako car kaže da se ide ratovati ne pita se zašto i kako nego se ide ratovati. Ti siromašni Rusi nemaju osnovne higijenske i sanitarne uvijete za život pa nije loše ako će se malo i pljačka.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2025 : 15:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bolje informirani od mene su dve godine nazad razradili, da su Rusi krenuli na Kijev za zavarivanje neprijatelja (zato jer Amerikanci uvijek navale na glavni grad zemlje koju napadaju) ali cilj jim je bio jug i kopneni most sa Krimom. Tamo jim je i populacija više naklonjena.

Kod Hostomela su Rusi izgubili stotinjak padobranaca što je smešno za ozbiljnu operaciju.

Stoječa kolona nikad nije postojala jer bi je Ukrajinci sredili sa topništvom i raketama i toga su imali oko Kijeva dosta od početku. Pa to je osnovna logika a ti ponavljaš ludu propagandu zapada koja u isti čas ponižava nesposobne Ruse i priča, da prete cijeli Europi. Nemam pojma, kako je to logično moguče, ali vjernici u narativ valjda možete svariti takve stvari.

Zaboravio si napadne pravce, Černjihiv, Sumy, Borovary, Herson, to su samo veći gradovi. Ukrajinci su anulirali one kod kijevskog vikend naselja kad su dizanjem brane polupali sva 4 mostobrana ( tri su uništili topništvom ali onog 4tog su razbili dizanjem brane).
Rusi su jedini uspjeh imali na pravcu Hersona jer je ukrajinski zapovjednik južnog sektora podvio rep i ostavio grad na milost i nemilost. Mada ukrajinska oporba još uvijek istražuje što se tu dogodilo.
Zaboravio si i napr Balakliju i kod oslobađanja Harkiva i Hersoona. Na primjer Ukrajinci su pomalo opkoljavali rusku elitnu postrojbu i kad su ih uspjeli opkoliti i anulirati ostale se ruske postrojba raspadaju. Jer mobilizirani i dobrovoljci nisu baš dobro obučeni niti se mogu dobro nositi sa dobro obučeni ukrajinskim elitnim postrojbama.
I sve je odjednom stalo. Postavlja se pitanje zašto.
Kako nije postojala kolona, bile su to kolone, imaš hrpu snimaka.
Kad doživiš poraz onda se opravdavaš kao to nije bio cilj, Ja te opet pitam, izgubiš velik dio ljudstva i tehnike za što, da se pokažeš.
Na istoku narod uglavnom nije bio za rat ni za ove ni za one, no sad su svakako protiv rusa, nisu im skloni, ovi na istoku doživljavaju strašnu tragediju, normalno da će mrziti one koje im čine ta zlodjela.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2025 : 16:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad i gdje sam napisao, da je Rusija dobra? Rusija je militantna avtokracija koja misli, da je čekić koji probleme rješava udaranjem. Od početka sam imao ideju, da vojno nisu tako loši, kao što je pričala zapadna propaganda i još uvijek mislim, da su ekonomski patuljak protiv zapada.

Više puta sam napisao, da se protiv take zemlje ide kada je u ekonomski krizi (kao što su uradili Čečeni i de facto se osamostalili za skoro deset godina), a ne kada jim je ekonomija rasla i imali su snažnog lidera. Barem je Rusija državni udar 2014. godine uzela kao objavljivanje rata prema njoj.

Pišem, da sam nevtralan i da mogu razumijeti ukrajinski i ruski narativ (zapadni je potpuna deviacija i ludost). Koliko vidim Rusi na fronti polako ali stalno osvajajo nova sela i gradiče i kreču naprijed.

2014 nije bilo državnog udara, kako možeš napisati takvu neistinu, sve je legalno. Dok je s druge strane rulja sa ulice osvojila vlast u one dvije oblasti što je nelegalno. Uostalom a i da su Ukrajinci napravili državni udar kakve to veze ima sa rusima?

Ukrajinci su od agresiji oslobodili gotovo polovicu okupiranog. rusi napreduju ali sporim korakom a i to što su okupirali je spaljena zemlja. Ukrajinci više vode brigu o ljudstvu, ako je nešto postane kamen na kamenu povuku se, jer ruševine nema smisla braniti.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2025 : 16:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Klikni na link dolje pa ćeš vidjeti koliko je to malo okupiranog teritorija do ovog datuma koji je na toj karti. Nešto se sitno crveno povećalo.

https://freeimage.host/i/2UTn3Qf

Edited by - Kruger on 04/01/2025 16:15:14
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1513 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 04/01/2025 : 17:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zaboravio si napadne pravce, Černjihiv, Sumy, Borovary, Herson, to su samo veći gradovi. Ukrajinci su anulirali one kod kijevskog vikend naselja kad su dizanjem brane polupali sva 4 mostobrana ( tri su uništili topništvom ali onog 4tog su razbili dizanjem brane).
Rusi su jedini uspjeh imali na pravcu Hersona jer je ukrajinski zapovjednik južnog sektora podvio rep i ostavio grad na milost i nemilost. Mada ukrajinska oporba još uvijek istražuje što se tu dogodilo.
Zaboravio si i napr Balakliju i kod oslobađanja Harkiva i Hersoona. Na primjer Ukrajinci su pomalo opkoljavali rusku elitnu postrojbu i kad su ih uspjeli opkoliti i anulirati ostale se ruske postrojba raspadaju. Jer mobilizirani i dobrovoljci nisu baš dobro obučeni niti se mogu dobro nositi sa dobro obučeni ukrajinskim elitnim postrojbama.
I sve je odjednom stalo. Postavlja se pitanje zašto.
Kako nije postojala kolona, bile su to kolone, imaš hrpu snimaka.
Kad doživiš poraz onda se opravdavaš kao to nije bio cilj, Ja te opet pitam, izgubiš velik dio ljudstva i tehnike za što, da se pokažeš.
Na istoku narod uglavnom nije bio za rat ni za ove ni za one, no sad su svakako protiv rusa, nisu im skloni, ovi na istoku doživljavaju strašnu tragediju, normalno da će mrziti one koje im čine ta zlodjela.

Postoji laž o 50 km dugi ruski koloni sjeverno od Kijeva koja je stajala tri dana.

Jeste, ruske kolone su bile na nekim mestima samlevene ali su Rusi trebali oko jedne nedelje, da idu u frontni način ratovanja. Ako bi trebali jedan mjesec, onda bi skroz propali.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 04/01/2025 17:03:33
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1585 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 04/01/2025 : 17:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Čitaj malo pažljivije, rekao sam da sam se slikovito izrazio na nervoznu Maconovu reakciju.
Ako ćemo detaljnije gledati zemljopisno sam pogriješio čak iako ćemo gledati perspektivu Ukrajinaca, a mislio sam na njihovu perspektivu. Dakle njih su rusi napali i s juga i sa istoka i sa sjevera, Bjelorusi su trebali odraditi napad sa sjeverozapada. Ukrajinci ponekad pogrešno o rusima misle kako se radi o Mongolima/Tatarima, a što su Mongoli/Tatari nego divlje horde.

A što se tiče posprdne upadice o HR dobrim djelom te je poklopio tinton, al jasno je da ne kužiš o čemu se radi. No to nije tema.

Ja ne mogu protiv vaših deluzija, pa i tih umišljenja da me je analitičar poklopio i da ja ne "kužim" nekakve stvari.
Ko da je vaša zatrovanost antiruskom CNN propagandom nekakav elitni klub, pa samo vi međusobno"kapirate" delikatne mudrosti.
A što vam je svaka druga izrečenost komtradiktorna ili nema veze s vezom, to da preskočimo.
Ionako vam je cela filozofika etiketiranje neistomišljenika.
Pa su oni koji ne vide sukob u Ukrajini ograničeno kao vi odmah putinofili i varvarske horde, oni koji ne podržavaju demokrate i Kamalu automatski Trampovci i tako dalje.
Ali nikako da objasnite čemu toliki strah od Rusa kada su oni razotkriveni, poniženi, osramoćeni u Ukrajini? Kada imaju toliko žrtava u ljudstvu i zastarelu opremu?
Zar će taj moćni NATO da zavisi od junačkih Hrvata kad propala Rusija predvođena pomahnitalim Putlerom krene u frontalni napad na Jevropu?
p.s. i da, pominjanja napada na lijepu vašu je bila šala, što smajliji i ukazuju, ali sam izgleda ipak bio preveliki optimista da ćete ti i tintin to da "skužite"

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1513 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 04/01/2025 : 17:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

2014 nije bilo državnog udara, kako možeš napisati takvu neistinu, sve je legalno. Dok je s druge strane rulja sa ulice osvojila vlast u one dvije oblasti što je nelegalno. Uostalom a i da su Ukrajinci napravili državni udar kakve to veze ima sa rusima?

Ukrajinci su od agresiji oslobodili gotovo polovicu okupiranog. rusi napreduju ali sporim korakom a i to što su okupirali je spaljena zemlja. Ukrajinci više vode brigu o ljudstvu, ako je nešto postane kamen na kamenu povuku se, jer ruševine nema smisla braniti.

Legalno su u Odesi žive spalili oko 50 ljudi i u Mariupolu ubili još neku dvadesetoricu. Onda je počela pucnjava u Donbasu sa par tisuča pobijenih na brzaka. A Krim su Rusi uzeli bez puno žrtava i isterali ukrajinske vlasti i represivne organe.

Poslije 2014 sam čitao i gledao ukrajinsku nacionalnu mitologiju produciranu od novih vlasti i mislio, da smo negdje u drugi polovini 19. vijeka. Ukratko odabrani narod koji se mora obraniti od istočne untermensch gamadi i zato je dozvoljeno sve. Vjerovatno to nekima treba za motivaciju.

Ne mislim, da je Rusija čista u tom vidu, daleko od toga ali barem se nisu služili naci pornjavom. To je trajalo godinama prije 2022. Zar nisu ukrajinske vlasti čak progonile i pravoslavnu crkvu i onda formirale neku svoju variantu? Kada tako zaglibiš, onda je ubijanje ljudi sasvim obična praksa.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 04/01/2025 17:15:56
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17221 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 04/01/2025 : 18:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ne mogu protiv vaših deluzija, pa i tih umišljenja da me je analitičar poklopio i da ja ne "kužim" nekakve stvari.
Ko da je vaša zatrovanost antiruskom CNN propagandom nekakav elitni klub, pa samo vi međusobno"kapirate" delikatne mudrosti.
A što vam je svaka druga izrečenost komtradiktorna ili nema veze s vezom, to da preskočimo.
Ionako vam je cela filozofika etiketiranje neistomišljenika.
Pa su oni koji ne vide sukob u Ukrajini ograničeno kao vi odmah putinofili i varvarske horde, oni koji ne podržavaju demokrate i Kamalu automatski Trampovci i tako dalje.
Ali nikako da objasnite čemu toliki strah od Rusa kada su oni razotkriveni, poniženi, osramoćeni u Ukrajini? Kada imaju toliko žrtava u ljudstvu i zastarelu opremu?
Zar će taj moćni NATO da zavisi od junačkih Hrvata kad propala Rusija predvođena pomahnitalim Putlerom krene u frontalni napad na Jevropu?
p.s. i da, pominjanja napada na lijepu vašu je bila šala, što smajliji i ukazuju, ali sam izgleda ipak bio preveliki optimista da ćete ti i tintin to da "skužite"

Napisao si dosta toga nesuvislo ali ajde pomalo napreduješ.
Ajd da probamo i taj nivo male dječice.
rusi su napali brutalno Ukrajinu, jel to zatrovana antiruska propaganda? Ne postoji antiruska propaganda, postoje samo osude prema agresoru.
Od ostalih bi izdvojio: navedi barem jedan primjer gdje sam kontradiktoran ili je moje pisanje da veze s vezom nema.
Ovaj tvoj manipulativni tekst za sad neću ocjenjivati jer mi je pomalo smiješan i liči kao da ga je pisao netko od 5 godina.
Nisi napisao ništa konstruktivno, argumentirano nego napadači i pljuvački. Jel to zato što ne posjeduješ niti jedan argument?
Go to Top of Page
Page: of 234  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000