Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40287 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 09/03/2011 : 05:34:16
|
quote: Originally posted by docA
Ok, odustajem od ponude...neka ti da upola cene. :D Kupicu si ja glancera* za 700 dindzi u Darkwood pa ce mi posalje sestra iz beligrad ;)
*naziv za super nove stripove, narocito etabliran u kazandzijskim krugovima
Ma slobodno, bre.. Zezam te... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 09/03/2011 : 08:36:05
|
e do... prmerak otišao za NS... ´orrorrljubcu... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40287 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/03/2011 : 14:19:21
|
Odličan projekt! Zaista izgleda inspirirano LOEG-om, no mislim da ovdje bez problema možemo reći o stanovitoj originalnosti. "Domaći" projekt, opak crtež, a i priče bi mogla biti zanimljiva. Ne bih također ovo uopće uspoređivao s Roijem... Definitivno će se kupiti! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13461 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Posted - 09/03/2011 : 16:35:37
|
[quote]Originally posted by Imrahil
[quote]Originally posted by sawitch
Vronski da ali Vronski 2 ne.. [/quote
Vronki i Vronski 2 su iste ličnosti!
|
|
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 09/03/2011 : 17:06:19
|
quote: Originally posted by sawitch
Jova Radovanovic i Simica grk
"p.s. cak ni jazavac nije izvadio stvar"
Ja se prijavljujem da meni prodas upola cene..
Mislim da se necu složiti ali sam se rasplakao od smijeha! |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 09/03/2011 : 18:57:52
|
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by pravedni
Strip "Družina Dardaneli" predstavlja pravo osveženje na domaćoj strip-sceni i bezrezervno ga treba podržati. Ovo ću svakako uzeti - solidan crte,zanimljiv scenario i prava ideja. Voleo bih da vidim kako će se priča dalje razvijati i da uskoro izadje sledeći nastavak. Našem vrsnom strip teoretičaru Bagiju zahvaljujem na njegovim dragocenim zapažanjima. Nama sirotanima su se tek sada otvorile oči...O, hvala ti,heroju olimpijskih strip visina. Mi smrtnici smo ti večito zahvalni...Lepo spavaj,legendo!
Hvala na pravednim riječima te hvalospijevima.Vidim da si promijenio mišljenje o meni jer si me prije držao vrlo nisko.Poslao bih te u pm ali nisi uključio tu funkciju u profilu pa te molim da to odradiš da ti se mogu lično zahvaliti još jednom...
Ovo je bilo na tvoj način - kada osetiš da si intelektualno inferioran ti počinješ sa nebulozama,psovkama i vredjanjem. Ja tebe ne zelim da "posaljem u pm" kako ti meni napisa,već samo da te naučim kućnom vaspitanju,amebo...Shvatam da si verovatno imao nesrećno detinjstvo,ali nemoj da nas daviš tvojim kompleksima. Ovde je većina ljudi dobronamerna i drži neki nivo,pa bih u tom smislu i tebe zamolio da ne širiš mržnju i netrpeljivost. Ti mene slobodno "možeš da "držiš vrlo nisko",kako je to bilo prosto,jadniče neopevani...
|
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 09/03/2011 : 19:03:51
|
quote: Originally posted by vronski 2
Znam da je shimpanza isto sto i majmun, kao sto i Chen znaci isto sto i Dzeki. Mada ne mora da znaci.
A ko je pa taj Vronki? |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Posted - 09/03/2011 : 19:18:32
|
quote: Originally posted by Checee
Znam da je shimpanza isto sto i majmun, kao sto i Chen znaci isto sto i Dzeki. Mada ne mora da znaci.
A ko je pa taj Vronki?
Šimpanza i majmun nisu isto, odnosno nisu sinonimi, jer majmun je odrednica za vrstu, odnosno klasu životinja a šimpanza je samo podvrsta. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 09/03/2011 : 19:29:45
|
A ko je pa taj Vronki?
Ruski plemić,dobrovoljac u srpsko-turskim ratovima od 1876-1878.godine. Istakao se velikom hrabrošću u borbama,ali je i poginuo u bici. Porodica mu je podigla spomen-crkvu koja i danas postoji.Njegov lik je iskoristio Lav Tolstoj kao predložak za svojn roman...Inače,u ovom ratu glavni komandant srpske vojske bio je ruski general Černjajev. Posle ovog sukoba Srbija dobija nezavisnost na Kongresu u Berlinu 1878.godine... |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 09/03/2011 : 19:33:50
|
Heh, svatarno se zahuktalo, nekakva paleoslavenska varijanta na temu "a što bi bilo kad bi se udružili...". Možda prednost stripu daje činjenica što su likovi opće poznati IZ LEKTIRE... Kada bi u RH radili taj strip, pojavila bi se i Marija Jurić Zagorka, Jovan Stanisavljević Čaruga (i dan danas na državnom trošku, he he), kameo uloga Maurovićevih roditelja, Tesla obvezan, pa onaj majstor iz Like što je dizao utege (ne mogu se sjetiti kako se zove, lega ima original plakat, tadašnji najjači čojk iliti baja), zatim, nezakoniti potomak Franje baruna Trenka i one austrijske plemkinje koju je Trenk nagzuio u vinskom podrumu kutjevačke vinarije (prilikom turističkog obilaska tog podruma je detaljna priča kako ju je kresno uz dobar pogled na kameni stol gdje se to navodno odigralo), neizostavna braća Seljan iz Karlovca (čudi me što nema strip o njima, oni su svojevrsne preteče Indijane Johnsa). Ima tu još, možda datumi ne štimaju baš najbolje, nego ovako ovlaš... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Posted - 09/03/2011 : 19:34:16
|
Šimpanza i majmun nisu isto, odnosno nisu sinonimi, jer majmun je odrednica za vrstu, odnosno klasu životinja a šimpanza je samo podvrsta.
Ma 'ajde! Fala na edukacije. Nego, kazi mi ko je Vronki, to sam te pitao...
@ pravedni Ma znam ja ko je VronSki, pitao sam ko je Vronki... ...ili to novinarima profesionalna deformacija da jedu slova...
|
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 09/03/2011 : 19:37:20
|
Šimpanza i majmun nisu isto, odnosno nisu sinonimi, jer majmun je odrednica za vrstu, odnosno klasu životinja a šimpanza je samo podvrsta.
Ma 'ajde! Fala na edukacije. Nego, kazi mi ko je Vronki, to sam te pitao...
@ pravedni Ma znam ja ko je VronSki, pitao sam ko je Vronki... ...ili to novinarima profesionalna deformacija da jedu slova...
Možda je Vronski Junior bio gladan... |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 09/03/2011 : 19:47:24
|
A ko ono bese knez Miskin...to me opet nesto asocira na vronski 2...
|
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 09/03/2011 : 20:22:50
|
A ko ono bese knez Miskin...to me opet nesto asocira na vronski 2...
Da li je Vronski na kraju položio ovaj književno-istorijski test sa posebnim osvrtom na Lava Tolstoja? Ti baš rešio da mu nadješ drugi posao...Bolje da si ga pitao ko je bio Grof Sava Vladislavić? |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 09/03/2011 : 20:36:50
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Heh, svatarno se zahuktalo, nekakva paleoslavenska varijanta na temu "a što bi bilo kad bi se udružili...". Možda prednost stripu daje činjenica što su likovi opće poznati IZ LEKTIRE... Kada bi u RH radili taj strip, pojavila bi se i Marija Jurić Zagorka, Jovan Stanisavljević Čaruga (i dan danas na državnom trošku, he he), kameo uloga Maurovićevih roditelja, Tesla obvezan, pa onaj majstor iz Like što je dizao utege (ne mogu se sjetiti kako se zove, lega ima original plakat, tadašnji najjači čojk iliti baja), zatim, nezakoniti potomak Franje baruna Trenka i one austrijske plemkinje koju je Trenk nagzuio u vinskom podrumu kutjevačke vinarije (prilikom turističkog obilaska tog podruma je detaljna priča kako ju je kresno uz dobar pogled na kameni stol gdje se to navodno odigralo), neizostavna braća Seljan iz Karlovca (čudi me što nema strip o njima, oni su svojevrsne preteče Indijane Johnsa). Ima tu još, možda datumi ne štimaju baš najbolje, nego ovako ovlaš...
Tesla ti je srbin, mozes umesto njega ubaciti najveceg sina nasih naroda i narodnosti |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Posted - 09/03/2011 : 20:58:36
|
quote: Originally posted by Born To Run
quote: Originally posted by andjusticeforall
Heh, svatarno se zahuktalo, nekakva paleoslavenska varijanta na temu "a što bi bilo kad bi se udružili...". Možda prednost stripu daje činjenica što su likovi opće poznati IZ LEKTIRE... Kada bi u RH radili taj strip, pojavila bi se i Marija Jurić Zagorka, Jovan Stanisavljević Čaruga (i dan danas na državnom trošku, he he), kameo uloga Maurovićevih roditelja, Tesla obvezan, pa onaj majstor iz Like što je dizao utege (ne mogu se sjetiti kako se zove, lega ima original plakat, tadašnji najjači čojk iliti baja), zatim, nezakoniti potomak Franje baruna Trenka i one austrijske plemkinje koju je Trenk nagzuio u vinskom podrumu kutjevačke vinarije (prilikom turističkog obilaska tog podruma je detaljna priča kako ju je kresno uz dobar pogled na kameni stol gdje se to navodno odigralo), neizostavna braća Seljan iz Karlovca (čudi me što nema strip o njima, oni su svojevrsne preteče Indijane Johnsa). Ima tu još, možda datumi ne štimaju baš najbolje, nego ovako ovlaš...
Tesla ti je srbin, mozes umesto njega ubaciti najveceg sina nasih naroda i narodnosti
Qe? A Jovan Stanislavljević Čaruga je Škot Tesla je rođen i odrastao u Rvackoj, te otud naveden (čudno, zar ne?)
A Marija Jurić Zagorka je žemska pa ni ona ne može u LEOG |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 09/03/2011 : 21:03:48
|
Tesla je rodjen i odrastao u Austrougarskoj, ako cemo precizno. Nisam cuo da su ga iz Becha jos prisvojili. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Topic |
|