forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Aukcije i uspjesni trgovci na njima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 09/05/2011 : 22:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Slazem se s Markom,ovdje ima dosta nelogicnosti.Primjer aukcije Agozeca-njegovi stripovi skuplji su nego u striparnicama,kolekcija Milan Trenc 4 albuma stoje 100kn,a kod njega pojedinacno po albumu 85 kn. Prodace ih ziher ili Mister macak dvadesetak kuna skuplji nego novi i sl. U raznim striparnicama cijene osciliraju tako da su i tamo velike razlike primjer algoritmova posljedna tajna predstava stoji 200kn ali mozes ju kupiti za 100 kn u ducanu u Petrinjskoj ul. i onda na aukciji stavis 150 kn i ne mozes prodati.Ja samo znam da masa ljudi nema novaca i prisiljeni su kupovati cim jeftinije(iako ih nitko ne sili da kupuju bilo sto),oni koji imaju u principu ne pitaju za cijenu.Svi smo pomalo kolekcionari,ovisnici i skloni pretjerivanju.
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 09/05/2011 : 23:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
ali zato se nadje par ljudi koji poput tebe prodaju ispod cijene :D
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14719 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/05/2011 : 15:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ja ne znam čemu strka?
Ne odgovara ti?Lijepo zaobiđi i gotovo...
Sad svi možemo plakati,zašto ne možemo kupiti lms 4 (5) za 500 nego 5000 kuna...
Go to Top of Page

bero7
New Member

206 Posts

Member since 25/10/2005

Posted - 16/05/2011 : 11:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bero7 a Private Message  Reply with Quote
Slazem se da opcija "rezerve" nema previse smisla i mogla bi se ukinuti.

Za te stvari postoji "kupi odmah" ili stavi visoku pocetnu cijenu ili ako zelis vidjet nadmetanje stavi od 1kn uz rizik da ode jeftino i zdravo. Postavljanje rezerve je samo gubljenje svacijeg vremena. Ne vidim smisao.
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 16/05/2011 : 20:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bero7

Slazem se da opcija "rezerve" nema previse smisla i mogla bi se ukinuti.

Za te stvari postoji "kupi odmah" ili stavi visoku pocetnu cijenu ili ako zelis vidjet nadmetanje stavi od 1kn uz rizik da ode jeftino i zdravo. Postavljanje rezerve je samo gubljenje svacijeg vremena. Ne vidim smisao.

Slažem se s tobom
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 16/05/2011 : 22:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

a evo ja sam bas za tu identicnu kolekciju AF klasika htio staviti 1500 kuna... planirao sam bidati i do 1600, no rezerva me ponukala drukcije

Iskreno 2100 kuna za AF klasik 1-110 je stvarno malo previse u ovom trenutku :D Kontam globinjo da nije do tebe...jer je drugi odredio cenu....al kazi coveku da ga za te pare nece prodati jos dugo....dok malo vishe brojeva ne bude rasprodano :P

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 16/05/2011 22:11:13
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 19/05/2011 : 14:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
al opet kad pogledas po 20 kuna komad glancera... ono moze to proci, iako kad se kupuje kolekcija cijena bi terbala ic dolje... tako da ono
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 19/05/2011 : 15:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

al opet kad pogledas po 20 kuna komad glancera... ono moze to proci, iako kad se kupuje kolekcija cijena bi terbala ic dolje... tako da ono

Kada se kupuje kolekcija cijena bi trebala ići gore, a ne dolje.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/05/2011 : 15:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

Kada se kupuje kolekcija cijena bi trebala ići gore, a ne dolje.

Iz mog petogodišnjeg iskustva na aukcijama i nije baš tako.
Redovito sam puno povoljnije prolazio kupujući komplete nego kada sam sam pokušavao skupiti komplet.
Isto tako iz razgovora sa prodavačima sa ovoga site-a, svi su rekli da im se više isplati prodavati komadno nego u kompletu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 19/05/2011 : 16:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by austin

quote:

a evo ja sam bas za tu identicnu kolekciju AF klasika htio staviti 1500 kuna... planirao sam bidati i do 1600, no rezerva me ponukala drukcije

Iskreno 2100 kuna za AF klasik 1-110 je stvarno malo previse u ovom trenutku :D Kontam globinjo da nije do tebe...jer je drugi odredio cenu....al kazi coveku da ga za te pare nece prodati jos dugo....dok malo vishe brojeva ne bude rasprodano :P

čuj,nije do mene,čovjeku sam pokazao stanje stvari...dok on ne kaže drugačije...i da,čim je komplet,cijena ide gore...tako je uvik bilo...jere,ne pizdi

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 19/05/2011 : 20:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Redovito sam puno povoljnije prolazio kupujući komplete nego kada sam sam pokušavao skupiti komplet.
Isto tako iz razgovora sa prodavačima sa ovoga site-a, svi su rekli da im se više isplati prodavati komadno nego u kompletu.

A gle, moje iskustvo na raznim aukcijama je još duže od tvoga i imao sam stvarno povoljnih kupnji.
Vjerujem da je stvar u tome što se trgovcu ne prodaje na komad jer mu je to puno posla i pošto se radi o većem novcu onda cijene padaju tj. ide se na ruku kupcu. Nije tako jednostavno naći nekoga tko će dati hrpu para samo tako.
Želim reći da bi kompleti trebali biti skuplji jer je prodavač taj komplet skupio, a to znači da je godinama išao u kiosk ili striparnicu, pažljivo birao stripove koje će kupiti i onda ih isto tako pažljivo čitao i čuvao kod sebe. Taj trud isto ima svoju cijenu.
Znam da je kupcu uvijek skupo, ali on ipak dobiva kolekciju stripova u koju je prodavač uložio veliki trud. Zato meni cijena kolekcija nikako ne može ići dolje nego samo gore. Naravno ako se radi o kolekcijama nekog kolekcionara, a ne trgovca kojem je to posao.
Jednostavno meni nije fer da netko lijeno sjedi doma i nema snage doći do kioska, a onda pljune pare i ima čitavu kolekciju za koju nije uložio ni mrvicu truda.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 19/05/2011 : 20:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A gle, moje iskustvo na raznim aukcijama je još duže od tvoga i imao sam stvarno povoljnih kupnji.
Vjerujem da je stvar u tome što se trgovcu ne prodaje na komad jer mu je to puno posla i pošto se radi o većem novcu onda cijene padaju tj. ide se na ruku kupcu. Nije tako jednostavno naći nekoga tko će dati hrpu para samo tako.
Želim reći da bi kompleti trebali biti skuplji jer je prodavač taj komplet skupio, a to znači da je godinama išao u kiosk ili striparnicu, pažljivo birao stripove koje će kupiti i onda ih isto tako pažljivo čitao i čuvao kod sebe. Taj trud isto ima svoju cijenu.
Znam da je kupcu uvijek skupo, ali on ipak dobiva kolekciju stripova u koju je prodavač uložio veliki trud. Zato meni cijena kolekcija nikako ne može ići dolje nego samo gore. Naravno ako se radi o kolekcijama nekog kolekcionara, a ne trgovca kojem je to posao.
Jednostavno meni nije fer da netko lijeno sjedi doma i nema snage doći do kioska, a onda pljune pare i ima čitavu kolekciju za koju nije uložio ni mrvicu truda.

POTPISUJEM!

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/05/2011 : 20:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U principu se slažem s tobom. Ako se radi o savršeno očuvanoj i vrijednoj kolekciji ima smisla da se plati trud onoga tko je u to uložio svoje novce i svoje vrijeme.
Ja sam pričao iz svoje pozicije.
Ne skupljam zs/lms i druge skupe komplete,i nije mi bitno da su stripovi glanceri.
DD extra 1-69 sam na aukcijama platio 620 Kn, Tex 1-92 750 Kn, a radi se o stripovima očuvanim za+4/-5.
Nema šanse da bi stripove iste očuvanosti, u slučaju da sam ih kupovao na komade našao za istu cijenu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 20/05/2011 : 12:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
nesvrstani ima pravo...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 20/05/2011 : 13:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne skupljam zs/lms i druge skupe komplete,i nije mi bitno da su stripovi glanceri.
DD extra 1-69 sam na aukcijama platio 620 Kn, Tex 1-92 750 Kn, a radi se o stripovima očuvanim za+4/-5.
Nema šanse da bi stripove iste očuvanosti, u slučaju da sam ih kupovao na komade našao za istu cijenu.

OK, to je onda druga priča.
Takav kompletić se mogao skupiti iz onih famoznih paketa i on ne može biti skuplji od glancer i cijena tu pada.

Meni je bilo glupo da se proziva Globinjo za komplet AF Klasika koji je stvarno glanc (jasno je napisano i vidljivo iz fotke). Kada izračunam da se radi o kompletu od 110 stripova koji su svi na broju i da je među njima prvih 30 brojeva koji su već rasprodani i ne mogu se nabaviti, onda cijena od 19,09 kn po komadu nije velika nego izuzetno povoljna.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 20/05/2011 : 14:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK, to je onda druga priča.
Takav kompletić se mogao skupiti iz onih famoznih paketa i on ne može biti skuplji od glancer i cijena tu pada.

Meni je bilo glupo da se proziva Globinjo za komplet AF Klasika koji je stvarno glanc (jasno je napisano i vidljivo iz fotke). Kada izračunam da se radi o kompletu od 110 stripova koji su svi na broju i da je među njima prvih 30 brojeva koji su već rasprodani i ne mogu se nabaviti, onda cijena od 19,09 kn po komadu nije velika nego izuzetno povoljna.

Apsolutno.
U moru blesavih aukcija, ova ne bi trebala biti predmet rassprave.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 20/05/2011 : 21:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
nisam znao da je prvih 30 rasprodato..onda je cena jos i ok.

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 21/05/2011 : 21:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by austin

nisam znao da je prvih 30 rasprodato..onda je cena jos i ok.

Skoro pa je prvih 40 rasprodato.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 22/05/2011 : 00:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Mnoge iznesene stvari su točne.
Poanta je da super sačuvani komplet jako puno vrijedi.
One fore da komplet treba biti jeftiniji stoje ali samo za lošije očuvani komplet (od 5)...

Ali realno debela većina "dobro očuvanih kompleta" na aukcijama sadrži stripove koji bih ja klasificirao jedva kao 3-4 tako da ako se ovdje priča o super očuvanom AF Klasik ne vidim nikakav problem oko cijene... skupiti savršeni komplet (realno ocijenjeni za 5 ili više a to je manje više stanje kao sa kioska ustvari u prosjeku bolje nego na kiosku jer mnogi stripovi na kiosku imaju oštećenje).
Za takav komplet ne treba plakati ako se da 200-300 kuna više... jer oni "slabiji" kompleti kad se realno pogleda ne vrijedi niti 50% te cijene.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 22/05/2011 : 09:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
da al onaj slabiji kosta 1100 kuna a ovaj 2100 a nije tolika razlika u kvaliteti...
al tko voli nek izvoli...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 22/05/2011 : 16:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

da al onaj slabiji kosta 1100 kuna a ovaj 2100 a nije tolika razlika u kvaliteti...
al tko voli nek izvoli...

Evo sada ću staviti svoj komplet iste kvalitete za 4100 kn, a ti se možeš žaliti djevici od pilara
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 22/05/2011 : 18:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
mene ti iskreno bas briga, ja sam svoj glancer platio 700 kuna... :D
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 22/05/2011 : 18:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message  Reply with Quote
doduse od 1-95 al ako ovih 11 brojeva vise vrijede 1400 kuna vise onda zakon :)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000