Author |
Topic  |
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 16/11/2011 : 18:03:30
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by okiboki Nije,ali da li ti mislis da je realno da budemo prvaci Evrope? Da imamo godisnji budzet od 20-30 miliona evra sigurno ne bi pravili tim svake godine.
Jel poenta života stagnirati ili težiti nečem više?
Srpski mentalitet, zadovoljavamo se mrvicama..
Nisi mi odgovorio.Da li je realno da Partizan bude prvak Evrope i da li si ti stvarno razocaran kosarkaskim klubom zadnjih godina?Mani ti stagniranje i mrvice.Mrvice bi bile da mi ostvarimo jednu pobedu u evro ligi i osvojimo titulu svake prestupne godine. Ovo je samo jos jedno olicenje srpskog mentaliteta a to je totalna nerealnost kad je sport u pitanju. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 16/11/2011 : 18:14:54
|
quote: Originally posted by okiboki Nisi mi odgovorio.Da li je realno da Partizan bude prvak Evrope i da li si ti stvarno razocaran kosarkaskim klubom zadnjih godina?Mani ti stagniranje i mrvice.Mrvice bi bile da mi ostvarimo jednu pobedu u evro ligi i osvojimo titulu svake prestupne godine. Ovo je samo jos jedno olicenje srpskog mentaliteta a to je totalna nerealnost kad je sport u pitanju.
kažem ja, zadovoljavanje mrvicama..
Jel bilo realno da doguramo na F4 pre godinu dana? I da za dlaku ispustimo finale? Ne kažem ja da sve mora odmah, ali zar je teško napraviti neki dugoročan plan i pridržavati se njega? A ne stalno prodavati maglu kako je nenormalan uspeh pobediti Real ili se plasirati u top16? |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 16/11/2011 : 18:29:18
|
quote: Originally posted by okiboki Nisi mi odgovorio.Da li je realno da Partizan bude prvak Evrope i da li si ti stvarno razocaran kosarkaskim klubom zadnjih godina?Mani ti stagniranje i mrvice.Mrvice bi bile da mi ostvarimo jednu pobedu u evro ligi i osvojimo titulu svake prestupne godine. Ovo je samo jos jedno olicenje srpskog mentaliteta a to je totalna nerealnost kad je sport u pitanju.
kažem ja, zadovoljavanje mrvicama..
Jel bilo realno da doguramo na F4 pre godinu dana? I da za dlaku ispustimo finale? Ne kažem ja da sve mora odmah, ali zar je teško napraviti neki dugoročan plan i pridržavati se njega? A ne stalno prodavati maglu kako je nenormalan uspeh pobediti Real ili se plasirati u top16?
Pa naravno da nije bilo realno ali ne treba sad zbog toga imati neke jos nerealnije zahteve.Jel su po tebi to mrvice.Taj F4,pa dva puta u najboljih osam.Za mene nikako nisu,a nisam ni toliko nerealnan da mislim kako svake godine trebamo biti prvaci Evrope.Ti mislis da ja ne bih to voleo?Pa bio bih najsrecniji covek na svetu. Da nisam partizanovac pozeleo bih takvima kao tebi da se kk pretvori u nesto sto je bila kk Zvezda pa da vidim sa cime biste se onda zadovoljavali.Vidim gde su oni dosli sa visegodisnjim planom o evropskoj Zvezdi. Mene stvarno zanima kakav bi ti plan i program sproveo sutra da te postave za predsednika KK.Znaci skinemo Danilovica i Todorica i postavimo tebe ili Mairosa.Bas me zanima sta bi napravili? |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 18:38:51
|
A ček, Danilović i Todorović imaju plan?    Svake godine iznova i iznova.. I lepo kažem da treba imati dugoročan plan, a ne rasprodavati tim svake godine.. Pa prve sezone kad kiksnemo, jebaćete im milu majku    |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 16/11/2011 : 18:58:24
|
A ček, Danilović i Todorović imaju plan?    Svake godine iznova i iznova.. I lepo kažem da treba imati dugoročan plan, a ne rasprodavati tim svake godine.. Pa prve sezone kad kiksnemo, jebaćete im milu majku   
Postoji jedan sistem.Kakav je takav je daje rezultate. Dugorocan plan?Lepo te pitam sta bi ti uradio?Kako bi to izgledalo.Kako bi napravio plan bez para a sa navijacima gladnih trofeja.Moze.Da kazu tri godine necemo kupovati strance vec pravimo svoje igrace,tri godine minimum ne uzimamo titulu,bicemo u sredini aba lige sto samim tim znaci da ne igramo ni evro kup a kamoli evro ligu od koje koliko toliko imamo finansijku korist.A za svo to vremi imas zvezdu ili hemofarm koji ce da igraju evro ligu i da ti uzimaju titule.Sta mislis koliko bi ih trpeli?Pa mi ovde teramo trenera posle jednog poraza od Makabija u Nokia areni a kamoli da tri godine ne budemo prvi.Sto je najgore posle tri cetiri godine dobijes formirane igrace koji su neiskusni za evropska takmicenja,koji zele vec da idu za vecom zaradom i u jace klubove jer ti nemas para da ih platis.Para nema pa nema,mozes da imas kakve hoces planove.A ko ti garantuje da ces posle tri cetiri godine biti prvak zemlje a kamoli prvak evrope. |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/11/2011 : 18:58:46
|
Kako Boki menja teze, k'o da radi na pijaci :D Ovo je k'o americka politicka debata cirka 1954., a Boki je senator McCarthy. Ako neko slucajno protivureci, on je prljavi komunista i izdajnik americkih vrednosti. Idi bre u Rusiju, pizda ti materina, pa vidi kako je tamo ! :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:12:34
|
Da mi je znati gde si ti izvukao iz mog teksta da treba da igramo samo sa klincima?    A kako ne znam, jer nisam u tom svetu, pa ni ne pratim. Ali neka smisle jebeni način. Sve se može kad se hoće. I okani se molim Zvezde i njenog dugoročnog plana, ovo je topik o Partizanu.
Inače, meni je dosadilo mlaćenje jedne iste priče posle 10 godina. Nema se para, top 16 je uspeh. Kurac moj uspeh, stagnacija jednom rečju i nemanje muda da se preuzme rizik i zagrize malo jače.. |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:22:44
|
Opet cu ponoviti neciju mudrost.
"Srbin pamti kako je Dzaja gurao Vogtsu loptu kroz noge, Nemac pamti kako je Vogts podigao pehar svetskog prvaka 1974."
E tako i ovde srbin pamti PAO u Areni, a grk pamti iksilion evropskih titula. Svakom svoje zadovoljstvo po zasluzi... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16591 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 16/11/2011 : 19:37:36
|
Лепо речено.
Греота је то што Партизана разиграва хр, сло, бих клубове, сада и Макаби. А кошаркачки центри труну.. нисам сигуран, али мислим да Здравље Лесковац више не постоји или је толико пало на ниске гране да више нико о њему и не пише... а најјачи су ми аргументи који говоре како би Партизан стагнирао играјући само српску лигу. Па ваљда је поента имати јаку домаћу лигу, шта ме заболе за јадранску. Без обзира на Фибине претње како онда нећемо имати предтавника у Еуролиги.. ако треба, нећемо је играти 5 година, посветићемо се сви заједно домаћем првенству и јачаљу центара, биће потребно мало времена подићи их на ноге. када се то деси, сами ћемо изборити улазак у Еуролигу (мислим на било који клуб). Најгоре је што наши људим Краљеву, Чачку, Лесковцу, Новом Саду, Суботици, Нишу и осталим градовима немају прилику да гледају Партизан Звезду, Раднички, зарад јбне јадранске. Зато нам је и репрезентација лоша. запоставља се рад у млађим категоријама, јер први тим неког града нема пара да састави екипу, а камоли нека млађа селекција. Ако се вратимо у прошлост, сетићете се Винстон Јуба лиге, каквв да је била, а била је солидна и занимљива и репрезентација је низала злата на европским и светским првенствима... Није поента да постоји само један клубу земљи, макар то био онај за који навијам. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 16/11/2011 19:39:56 |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:42:55
|
quote: Originally posted by Mairosu
Opet cu ponoviti neciju mudrost.
"Srbin pamti kako je Dzaja gurao Vogtsu loptu kroz noge, Nemac pamti kako je Vogts podigao pehar svetskog prvaka 1974."
E tako i ovde srbin pamti PAO u Areni, a grk pamti iksilion evropskih titula. Svakom svoje zadovoljstvo po zasluzi...

|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:45:19
|
quote: Originally posted by Caleb
а најјачи су ми аргументи који говоре како би Партизан стагнирао играјући само српску лигу.
pa realno i stagnirao bi.
Moraš da imaš jaku ligu, a igrajući protiv Crnokose i Timoka to nikako nećeš imati.. Bilo bi super da zaista imamo jaku domaću ligu, ali mislim da je to science fiction.. |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16591 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:48:20
|
а најјачи су ми аргументи који говоре како би Партизан стагнирао играјући само српску лигу.
Moraš da imaš jaku ligu, a igrajući protiv Crnokose i Timoka to nikako nećeš imati.. Bilo bi super da zaista imamo jaku domaću ligu, ali mislim da je to science fiction..
Онда ћемо годинама имати само један клуб, клуб које ће освајати све живо, а то више није то... негде се мора пресећи, а то ће нормално са собом носити последице... |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:50:23
|
Mislim da je voz za jacanje domace lige odavno prosao. Svaki pokusaj toga sada bi bio kontraproduktivan. Bitnije je da Partizan odrzi evropski tempo kakav-takav, nego da se izadje iz svih tokova zarad nisam siguran kakvog cilja (jer, nesto ne verujem u dobrodusnost provincijskih menadzera i predsednika). |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:53:06
|
quote: Originally posted by Caleb Онда ћемо годинама имати само један клуб, клуб које ће освајати све живо, а то више није то... негде се мора пресећи, а то ће нормално са собом носити последице...
Ako gledam kao ljubitelj košarke, a ne Partizanovac: Bolje jedan klub, nego nijedan. Ako se vratimo samo domaćoj ligi, ode sve u 3 lepe.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26066 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/11/2011 : 19:54:18
|
E ljudi stvarno niste fer. Otkad sam pitao ovde zašto KK ne napravi neki dugoročniji plan i zašto napravite super tim i onda ga rasprodate sledeće godine... Znam da su odgovori bili "hahahahahahha...katanac...sledeća sezona...prodali ste grb...buahahahahauahaha" i tome slično.
A sad ste čitavu priču razvezli. Pa da, kad Mairosu radi za B92. Trebalo je da kaže da i ja pišem za neke novine, ozbiljnije biste me shvatili.
Inače, sve hoću da pitam pa zaboravim: Imrahile, šta ti je u poslednje vreme?    |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:56:38
|
quote: Originally posted by manhunter Inače, sve hoću da pitam pa zaboravim: Imrahile, šta ti je u poslednje vreme?   

prvo da pitam, u kom smislu?  |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16591 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:56:47
|
quote: Originally posted by manhunter
Inače, sve hoću da pitam pa zaboravim: Imrahile, šta ti je u poslednje vreme?   
Ово сам хтео да напишем. Много је реалнији него раније или једноставно воли да удара контру као неки  Сазрео човек  |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26066 Posts
Posted - 16/11/2011 : 19:58:51
|
quote: Originally posted by manhunter Inače, sve hoću da pitam pa zaboravim: Imrahile, šta ti je u poslednje vreme?   

prvo da pitam, u kom smislu? 
Pozitivnom, naravno. Pišeš i razmišljaš (skoro) kao ja, a nekad mi dođe da pomislim da ti je Caleb ukrao lozinku.    |
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts
Posted - 16/11/2011 : 20:07:45
|
Uhvatila me žuta minuta    
Volim ja zezanje na Zvezdin račun, ali ne volim da se zalećemo u oblake kako smo mi neko osmo svetsko čudo treba biti na zemlji  |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 16/11/2011 : 20:19:37
|
Moraš da imaš jaku ligu, a igrajući protiv Crnokose i Timoka to nikako nećeš imati.. Bilo bi super da zaista imamo jaku domaću ligu, ali mislim da je to science fiction..
Онда ћемо годинама имати само један клуб, клуб које ће освајати све живо, а то више није то... негде се мора пресећи, а то ће нормално са собом носити последице...
Sta je Partizan kriv sto Zvezda ne moze da napravi selekciju i skupi ozbiljne ljude, ili sto Hemofarm drka od srece kad udje u finale, ili sto je FMP funkcionisao kao pogon za autodelove. Prisustvo Partizana moze samo da podstice konkurenciju, ali bezmudost nije problem samo jednog kluba. To sto su ostali klubovi u srbiji demoralisani partizanovom dominacijom nije nikako problem crno-belih, to je jos jedan dokaz nacionalnog stanja bezmudosti.
Ranije se igralo za Partizanov/Zvezdin skalp, bila je fora pobediti ih, naguziti ih, izbaciti ih. Sada su izgleda samo srecni da igraju sa njima pa kud pukne. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 16/11/2011 : 20:48:25
|
Da mi je znati gde si ti izvukao iz mog teksta da treba da igramo samo sa klincima?    A kako ne znam, jer nisam u tom svetu, pa ni ne pratim. Ali neka smisle jebeni način. Sve se može kad se hoće. I okani se molim Zvezde i njenog dugoročnog plana, ovo je topik o Partizanu.
Inače, meni je dosadilo mlaćenje jedne iste priče posle 10 godina. Nema se para, top 16 je uspeh. Kurac moj uspeh, stagnacija jednom rečju i nemanje muda da se preuzme rizik i zagrize malo jače..
Dobro,pretpostavio sam da mislis na to kao dugorocan plan jer meni jedino to zvuci kao nesto sto bi Partizan mogao da uradi posto 20 miliona godisnje nema,nema ni 10 pa ni 5.Najlakse je reci neka smisle nacin.Ali koji nacin?Mislis da ljudi iz kluba da imaju resenje ne bi ga sproveli u delo i doveli Partizan do titule prvaka Evrope.To sto vi pricate o timu na duze staze je sa ovim budzetom jednostavno nemoguce.Nemoguce je prvo dovesti kvalitetne crnce koji ce da potpisu na 3-4 godine a onda je nemoguce zadrzati nase igrace koje trazi pola Evrope na 3-4-5 godina.Pa uzmi primer tog Reala koji godisnje ubije 30 miliona evra u klub i ne mogu da osvoje euro ligu,a mogu da dovedu koga hoce.Budimo malo realni.Kazem ti ja bi bio najsrecniji na svetu da Partizan osvoji to ali da nije realno nije. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 16/11/2011 : 20:53:47
|
Лепо речено.
Греота је то што Партизана разиграва хр, сло, бих клубове, сада и Макаби. А кошаркачки центри труну.. нисам сигуран, али мислим да Здравље Лесковац више не постоји или је толико пало на ниске гране да више нико о њему и не пише... а најјачи су ми аргументи који говоре како би Партизан стагнирао играјући само српску лигу. Па ваљда је поента имати јаку домаћу лигу, шта ме заболе за јадранску. Без обзира на Фибине претње како онда нећемо имати предтавника у Еуролиги.. ако треба, нећемо је играти 5 година, посветићемо се сви заједно домаћем првенству и јачаљу центара, биће потребно мало времена подићи их на ноге. када се то деси, сами ћемо изборити улазак у Еуролигу (мислим на било који клуб). Најгоре је што наши људим Краљеву, Чачку, Лесковцу, Новом Саду, Суботици, Нишу и осталим градовима немају прилику да гледају Партизан Звезду, Раднички, зарад јбне јадранске. Зато нам је и репрезентација лоша. запоставља се рад у млађим категоријама, јер први тим неког града нема пара да састави екипу, а камоли нека млађа селекција. Ако се вратимо у прошлост, сетићете се Винстон Јуба лиге, каквв да је била, а била је солидна и занимљива и репрезентација је низала злата на европским и светским првенствима... Није поента да постоји само један клубу земљи, макар то био онај за који навијам.
Ne znam ko koga tu razigrava ali nema veze. Kad je Tegeltija objavio onaj tekst vi ste ga svi popljuvali ali covek ima poentu.Eto CZBG,Radnicki i Hemofarm komotno mogu da igraju nasu ligu sredom jer se ona i igra sredom i tako omoguce i timovima iz srpske lige da igraju protiv njih i toj publici da ih vidi.Kad se toliko zalazu za tu ligu zasto nisu to uradili ove godine?Zasto igraju prijateljske utakmice sa Radnickim-FMP ili Igokeom ili sta ti ja znam? |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26066 Posts
Posted - 16/11/2011 : 21:00:11
|
Koji je uopšte budžet KK? Svake godine prodaju po 5 najboljih igrača, imate jednu od najboljih publika u Evropi i stalno pune dvorane, dva veeelika sponzora... Gde odu te pare? |
|
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Posted - 16/11/2011 : 21:15:31
|
quote: Originally posted by manhunter
Koji je uopšte budžet KK? Svake godine prodaju po 5 najboljih igrača, imate jednu od najboljih publika u Evropi i stalno pune dvorane, dva veeelika sponzora... Gde odu te pare?
Kojih 5 najboljih.Amerikanci koji dodju,dodju na jednu godinu.Nasi povratnici koji dodju dodju na jednu godinu.Evo ti ove sezone.Lo,Pekovic,Raduljica,Macvan svi su tu samo na jednu godinu.Istekne im ugovor i nemas nista od njih.Ali to je jedino resenje jer niko ne bi dosao.Rece Sawic pre neki dan da je Aleks Maric prodat za 500 hiljada evra i to je bila sreca sto je potpisao na dve godine.Nije kosarka fudbal pa da se vrte milioni.Veseli je prodat za mislim oko 1.5 miliona evra u nba i fakticki obezbedio budzet za sezonu. Sezonska karta ove godine je bila 120 evra.Prodato je oko 5500.To je 660000 evra.Neka uzmu na sve ulaznice i milion evra sto je nemoguce ali ajde.Sponzori ti daju go kurac.Pa kad u fudbalu telekom daje Zvezdi oko milion evra sta mislis koliko daju kosarkaskom klubu. Racunaj da se placa pionir,troskovi putovanja,plate igraca...Veliki su troskovi a para malo.Ne znam tacno ali moze se izvuci da je budzet ove godine malo veci i to oko 2-3 miliona,dok je prethodnih godina bio oko 1.5-2. |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 16/11/2011 : 21:18:33
|
Ma pomiri se OKI!!!!! Ovo je zemlja kratkog pamcenja sto ulazes uopste energiju u to i dolazis u situaciju da pravdas Partizan .K.k Partizan nam vec par godina pruza ono zbog cega se ovaj sport voli .Jednom se desilo da Zvezda uzme kup sampiona kao i mi evro ligu .To se na ovim prostorima vise nikad nece ponoviti a ovo sto partizan radi sa budzetom od 3,4 miliona evra je NAUCNA FANTASTIKA .Partizan hvali cela evropa ,svi se tresu kad dolaze u pionir ..Dva f8 i jedan f4 u zadnjih 5 godina sa budzetom kao jedan klub za jednu godinu, na primer Olimpijakos .I sad smo pametni i kazemo ma moze bolje samo treba plan.To je prica koja nema smisla ali bas nema smisla.Iskreno trebalo bih pohvaliti Covica i fmp koji godinama izbacuju igrace ,pa pogledaj sta je njihovih igraca proslo kroz nas tim i zvezdu .Da nije njih potonuli bih u kosarkaskom smislu, oni drze nasu kosarku vec godinama .. |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 16/11/2011 21:28:41 |
 |
|
Topic  |
|
|
|