Author |
Topic  |
noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 27/10/2011 : 22:36:00
|
quote: Originally posted by Mord
quote: Originally posted by Markos
Glasa se za strip godine, ne izdanje, naravno.
Ispravka. Markos bi da se glasa za strip, ali se definitivno glasa za izdanje.
Proslogodisnji pobjednik u rubrici albumi je Tarzan medju majmunima a u rubrici sveske prvi broj Mister Noa. Sumnjam da je i najvecim ljubiteljima jednog i drugog to najbolji strip koji su procitali prosle godine. S druge strane, prekrasno veliko izdanje majstora Hogartha i mrcina na 500+ stranica omiljenog pilota vjerojatno i jesu neka od naj izdanja prosle godine.
Ista stvar ce biti i ove godine s Conanom i Rip Kirbijem, eventualno prvom knjigom Zagora, Tex knjigom 2 ili necim slicnim. Nemam nista protiv, ali onda treba napisati da glasamo za izdanje ili napraviti odvojene ruprike za strip i izdanje. Ovako mi ispada smijesno. Ne znam, mozda sam u krivu. U manjini ocito jesam. 
ne, nisi u krivu... to se u potpunosti slaže sa onim što ja mislim, a ja sam uvek u pravu, stoga..  |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
 |
|
noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 27/10/2011 : 22:44:08
|
drago mi je da se vrh, bez obzira šta neko smatra pod izdanjem, u svakom slučaju nalazi pri vrhu, u borbi za prvenstvo, pokušavajući da snagom svoje priče nadmaši megalostripomanijsko strip-čudovište, tj. konana, i značaj izdavanja jedne strip institucije kakav je rip kirbi dakle,borba nimalo ravnopravnih kategorija... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5561 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 02/11/2011 : 20:31:39
|
quote: Originally posted by Combatrock
vrh bogova... posle prve procitane knjige ocena 10... remek delo...
Dobro dosao u klub istomisljenika  |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 04/11/2011 : 21:52:52
|
Sinoć sam krenuo čitat Fibrine privjue. Bome sam se načitao. Nikako da se odlučim. Mislio sam ubost Inkala. Ali Jodo kod mene već ima 2 promašaja. Presveto srce mi je jedva sjelo... i to iz druge. Bijeli lama... koji je ono qrac uopće? Tip ga može lupetat u prazno gore od moje stare tete koja je od 1973. navučena na koktele travarice i antidepresiva. Hladna doza visokokoncentriranog LSD-a zabijena špricom u mali mozak i druga doza lošeg horsa prokuhanog u pokvarenoj limunskoj kiselini i zabijena u trokirajuću aortu se naspram ovog tipa čine kao bezbrižno ljetovanje na Maldivima. Pa Jodo ni sam ne zna šta je pisac time htio reći!! I već kad sam htio odustat od svega, rekoh sam sebi: Ajde paro ne budi seljak i škicni barem na trenutak u Vrh bogova. A kad ono...Rapsodija...Osjetila su mi odmah proradila...Oda umjetnosti. Ne sjećam se kad sam zadnji put imao sličan filing čitajući neki strip...Kao dijete I guess. Kupio svih 5 komada. Već sam progutao prvi dio , a i dalje sam gladan ko vuk. I tako sam izgubio junf što se (kupljenih) mangi tiče. Neizmjerno sam vam zahvalan. Moj duboki naklon. Bilježim se sa štovanjem.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Posted - 04/11/2011 : 22:26:32
|
quote: Originally posted by Mord
Ha, prvi dio mi je najdosadniji. Poslije je bolje.
Najdosadniji??

|
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Posted - 05/11/2011 : 09:00:59
|
ja sam uvucen u pricu iz prve ... potpuna jebena centrifugalna sila ... a onda sam malo jurcao okolo po sajtovima i imam pitanje: kad ce barefoot gen? |
sangue navajo |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29681 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 06/11/2011 : 20:12:30
|
quote: Originally posted by Combatrock
knjiga 3... isto sranje... najbolji strip 2011 i 2010 i 2009...
Druže ti si kap koja je prelila punu čašu oduševljenja ovim stripom i odlučila me na kupovinu. Ne budem li zadovoljan eto me kod tebe osvetnički raspoložen . |
... |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Posted - 06/11/2011 : 20:39:32
|
prihvatam svu odgovornost... i jas sam bio u slicnom iskusenju... cak sam kupio sa puno skepse... odneo kuci, u strahu... zena mi kaze koje bre to sranje kako to citas naopako... sta je to... ali veruj mi, pravi kulturoloski sok, moja prva manga, prica odlicna, crtez isto, a o kvalitetu fibrinih izdanja vec su ispredali hvalospeve ovde... neces se pokajati... |
sangue navajo |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 06/11/2011 : 20:42:21
|
Bice stvarno mnogo jeben izbor nagrada za 2011. Izdavaci su mu jebali kevu ove godine, ja ne znam za koga cu pre da glasam. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
Posted - 06/11/2011 : 21:17:44
|
konan je napravio haos zivi... julija isto... ovi iz phoenixa ne posustaju... greystrom je vrlo dobar, ali je zato batman ubistveni vic ludilo, fibra je sa ovim vrhom bogova bar kod mene zaokruzila pricu, jos ako izadje zezeljev kapetan amerika buhahaaaa... libellus isto ne posustaje, price sa divljeg zapada u najuzem izboru, zatim komiko sa mister prirodnim i fukarom fricom, da ne spominjem vestice i pun mesec od sabutea od besne kobile - pravo malo remek delo, ludens i veseli vode svoj rat... kod prvih come back mikija kod drugih debeli mister no i cuvena epizoda demon ludila u odabranim pricama... za mene vrlo vazna i knjiga dylana u kojoj se pojavljuje uskebasi ... crni tex maxi... vise nikad nece biti izdanje godine... |
sangue navajo |
 |
|
Lex No1
New Member

Japan
166 Posts
Member since 30/12/2009 |
Posted - 08/11/2011 : 01:07:36
|
Evo i ja sam napokon našao vremena da pročitam ovo iako sam ga odavno kupio. Odlična manga, kao što su svi već i rekli, mada je meni prvi deo bio malo dosadan, ali posle je sve bolje i bolje. Isto mislim (bar se meni tako više sviđa) da mange treba da budu odštampane kao tankobon ili u nekim slučajevima još bolje waidoban, nego kao aizoban što je ovde slučaj. I ovako je odlično, samo predlažem... |
Choc des cultures... |
Edited by - Lex No1 on 08/11/2011 08:26:58 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29681 Posts
Posted - 08/11/2011 : 08:28:11
|
Troskovi su bili jako visoki, pa sam zato napravio HC, a slazem se da je nekako za mange bolji meki uvez. Ali, meni uvez bi morao kostati nekih 80-tak kuna, činilo mi se previše, mislim da ne bi trebao koštati više od 60-tak, a to nisam mogao postići. Vidjet cu ubuduce, mozda uspijem, ali to je uzasno tesko na ovako malim nakladama... |
Trouble will find me |
 |
|
Lex No1
New Member

Japan
166 Posts
Member since 30/12/2009 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5561 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 08/11/2011 : 10:59:09
|
quote: Originally posted by Markos
Troskovi su bili jako visoki, pa sam zato napravio HC, a slazem se da je nekako za mange bolji meki uvez. Ali, meni uvez bi morao kostati nekih 80-tak kuna, činilo mi se previše, mislim da ne bi trebao koštati više od 60-tak, a to nisam mogao postići. Vidjet cu ubuduce, mozda uspijem, ali to je uzasno tesko na ovako malim nakladama...
Ja tu ne bih nista menjao  |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4906 Posts
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8619 Posts
Posted - 15/11/2011 : 17:49:42
|
Evo pročitao... ....ZAMISLI 
Oduševljen sam. I dalje mi nije jasno kako se neko ne može naviknut na čitanje. Meni je trebalo samo 20-ak stranica. Moram priznat da Fibra opravdava svoj moto- samo dobri stripovi. Bilo da se radi o argentincima, francuzima, amerima ili japancima. Također se radujem slijedećem Taniguchijevom (možda Distant Neighbourhood) djelu. Ovaj strip zaslužuje jednu lijepu, detaljnu recenziju, ali nažalost imam još nekoliko biografija u planu, a osim toga nisam baš ni kompetentan budući da osim ovoga nisam upoznat s Taniguchijevim radom, pa se nadam da će uletit neki manga majstor kojem takav tekstić ne bi predstavljao problem. |
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29681 Posts
Posted - 15/11/2011 : 19:12:45
|
Distant neighbourhood ide sljedeći, da. Drago mi je da ti se svidio. Primjećujem da se sve više ljudi "odvažuje" probati Vrh bogova, baš mi je drago zbog toga, očito usmena predaja čini svoje! A za recenziju, ne moraš biti stručnjak za mangu ili taniguchija da bi napisao dobru recenziju! |
Trouble will find me |
 |
|
Topic  |
|