forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 DC
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 37

J.Stickman
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
395 Posts

Member since 28/10/2009

Posted - 24/09/2011 : 22:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit J.Stickman's Homepage  Send J.Stickman a Private Message  Reply with Quote
Hm, pola poruke nedostaje, kako se ovo moglo dogoditi? :/ Nema veze, neda mi se pisati novu.

https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/09/2011 : 23:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
DC-ju općenito fali scenarista takvog kalibra kao što je Warren Ellis.

Mislim, ima ih dosta koji su talentirani, ali se vidi kako im rad na korporativnim stripovima baš ne odgovara, tipa Peter Milligan.

Johns se dosta istrošio, Lemire i Snyder imaju neke svježe ideje, a na Morrisona uvijek možeš računati.

Misterij mi je kako se netko sjetio uvesti Scotta Lobdella u cijelu tu priču. Bit će da je Bob Harras imao prste u tome. A i Harrasu bi bilo bolje kada bi se manio uredničkog posla. Pisanje stripova mu je puno bolje išlo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/09/2011 : 23:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by J.Stickman

Kada pišete scenarij, dali pišete lik onakvim kakvim ga fanovi očekuju ili nudite svoju viziju istoga?

Koji fanovi?

Pišem ono što mi se piše, jedna od (retkih) prednosti vanity izdavaštva.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/09/2011 : 00:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

DC-ju općenito fali scenarista takvog kalibra kao što je Warren Ellis.

Dok ga recimo Marvel rado koristi. Ne kontam zašto ga DC ne unajmi ponekad, osim ako on ne želi posla s njima ili oni smatraju da nije baš pisac za DC a da nije Vertigo?

quote:

Misterij mi je kako se netko sjetio uvesti Scotta Lobdella u cijelu tu priču. Bit će da je Bob Harras imao prste u tome. A i Harrasu bi bilo bolje kada bi se manio uredničkog posla. Pisanje stripova mu je puno bolje išlo.

E moram priznati da nisam s Lobdellovim radom upoznat, gledam popis stripova na kojima je radio na wiki i nisam nijedan od njegovih prethodnih runova čitao. Doduše, ako je novi Red Hood reprezentativan...

Edited by - sandyboy on 25/09/2011 00:04:46
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/09/2011 : 00:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Kada pišete scenarij, dali pišete lik onakvim kakvim ga fanovi očekuju ili nudite svoju viziju istoga?

Tko igra za raju i zanemaruje taktiku ... vjerojatno biva čitaniji od mene.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/09/2011 : 09:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mislim, ima ih dosta koji su talentirani, ali se vidi kako im rad na korporativnim stripovima baš ne odgovara, tipa Peter Milligan.

Kakav je Milligan na novijim vertigo naslovima. Prvenstveno Hellblazer. Mislim da nisam citao nista tamo negdje poslije broja 120-130.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/09/2011 : 09:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Kakav je Milligan na novijim vertigo naslovima. Prvenstveno Hellblazer. Mislim da nisam citao nista tamo negdje poslije broja 120-130.

Ovaj Hellblazer kojeg trenutno piše je sjajan, definitivno najbolji od njegovih sadašnjih projekata.

Mislim da baš zbog toga Justice League Dark ima veliki potencijal.

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/09/2011 : 11:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Sad postoje dvije verzije Constantinea, da? Znam da se pričalo da će možda biti dvije, i to međusobno isključive tako da Vertigo može nastaviti objavljivati Hellblazera koji se i dalje događa u (sada definitivno) vlastitom univrezumu ali i da mogu Constantinea koristiti u main DC univerzumu (ovaj je vidno mlađi, koliko sam vidio na kraju Brightest Day); jesu li na kraju to i napravili?
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/09/2011 : 11:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sandyboy

Sad postoje dvije verzije Constantinea, da? Znam da se pričalo da će možda biti dvije, i to međusobno isključive tako da Vertigo može nastaviti objavljivati Hellblazera koji se i dalje događa u (sada definitivno) vlastitom univrezumu ali i da mogu Constantinea koristiti u main DC univerzumu (ovaj je vidno mlađi, koliko sam vidio na kraju Brightest Day); jesu li na kraju to i napravili?

Kakva gomila idiotarija. Cemu sve to. Zar nije smisao vertiga bio da se nakon x godina odlijepe od raznih kontinuiteta, paralelnih univerzuma i ostalih gluparija i puste scenaristima da rade mrvicu ozbiljnije stripove.

Edited by - Mord on 25/09/2011 12:01:40
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 25/09/2011 : 12:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
quote:

na kraju su to napravili, da. barem su pustili vertigo verziju na miru. multiverse FTW

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/09/2011 : 12:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Good.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/09/2011 : 12:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva novost!
Hawkman Omnibus je povećan na 688 stranica, a na Amazonu mu je preorder cijena 45.88 dolara Sasvim pristojna cijena za ovakav sadržaj.
http://www.amazon.com/Hawkman-Omnibus-Vol-1/dp/1401232221/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1316948227&sr=1-1

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/09/2011 : 13:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Živo me zanima što su Hawkmanu namijenili u novom DCju :D
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/09/2011 : 15:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Živo me zanima što su Hawkmanu namijenili u novom DCju :D

nekoliko umiranja i vaskrsnuca. Tu je Hawkman rekorder.
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 25/09/2011 : 16:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Ma lako za umiranja i uskrsnuća, to se svakom superjunaku desi, Hawkman šije cjelokupnu produkciju po tome što ima valjda najzapetljaniji kontinuitet/origin ikad :D
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/09/2011 : 17:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja se nadan da će se jednom u serijalu pojavit i Katar Hol, iako nažalost čisto sumnjan da će doć do toga

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/09/2011 : 17:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadam se da ćemo njega vidit kad-tad opet u ulozi pisca Animal Mana jer mi je ona njegova priča od 6 brojeva (poslije Morrisonovog runa) stvarno odlična. Nažalost, ovog trenutno aktualnog Animal Mana ne mogu komentirat jer ga još nisam pročita, al drago mi je da su kritike vrlo dobre, tako da se nadan da taj dvojac autora neće brzo ostat bez ideja.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/09/2011 : 23:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakva gomila idiotarija. Cemu sve to. Zar nije smisao vertiga bio da se nakon x godina odlijepe od raznih kontinuiteta, paralelnih univerzuma i ostalih gluparija i puste scenaristima da rade mrvicu ozbiljnije stripove.

S Vertigom neće ništa biti, on ide po starom. Zamisli to kao priču o dva Thora. Thor u regularnom Marvel univerzumu nema nikakve veze sa Thorom iz Ultimate Marvel univerzuma. Potpuno su nezavisni jedan o drugom. Ista stvar je sa Johnom Constantineom regularnog DC univerzuma i Vertigo univerzuma.

Edited by - Mr. Bushido on 25/09/2011 23:10:37
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 26/09/2011 : 23:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Nadoknađujem zaostatke s klasicima:

Seven soldiers of victory - ilitiga Morrison u top-formi a *bez* mindscrewinessa kakvog ima u recimo The Invisibles...doduše tek sam na pola tako da me možda do kraja i zaskoči lol

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/09/2011 : 01:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Možda mi se mozak konačno slomio, ali Blue Beetle čak nije bio ni tragičan. Ima, jebote, storytelling.

mcn

Edit/offtopic: Pročitao, na Ikinu preporuku, Daredevila (oo4/2011) od Waida i Martina. Ništa novo, ali kako se lijepo čita. Možda je samo prava mjera staromodnosti za mene.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 27/09/2011 10:23:43
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/09/2011 : 13:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nije izravno vezano za ovaj reboot, ali je dosta aktualno i zanimljivo, a vezano je za Green Arrow.
Je li prvi broj serijala koji je startao poslije Brightest Daya u neku ruku hommage Grellovom poznatom stripu Longbow Hunters? Ili se radi o najobičnijoj krađi ideje za početak stripa?

http://flashbackuniverse.blogspot.com/2010/07/havent-we-seen-this-before.html

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/09/2011 : 13:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Rekao bih hommage, vidi se da je Grell bio uzor Krulu.

Nego, volio bih da se netko u DC-ju napokon sjeti reprintati Grellov Green Arrow.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/09/2011 : 13:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da... Longbow Hunters ide po visokim cijenama već, reprinta nema, a onaj ongoing nije nikad skupljen.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/09/2011 : 15:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

S Vertigom neće ništa biti, on ide po starom. Zamisli to kao priču o dva Thora. Thor u regularnom Marvel univerzumu nema nikakve veze sa Thorom iz Ultimate Marvel univerzuma. Potpuno su nezavisni jedan o drugom. Ista stvar je sa Johnom Constantineom regularnog DC univerzuma i Vertigo univerzuma.

Ma ja ti se najezim cim se spomene neki kontinuitet, univerzum, ovo ono. Cijenim japanski nacin, postoji neki strip, on ima pocetak i kraj, koliko je sveski potrebno da se zavrsi prica toliko ce biti i tocka.

Inace, ne volim superheroje i nisam citao skoro nista osim nesto batmana i daredevila. Trenutno citam swamp thing vol 1 i cak mi je i to previse superherojski, geekovstina.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/09/2011 : 12:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Preview prvog broja Hawkmana, meni se sviđa.
http://www.ugo.com/the-goods/the-savage-hawkman-issue-1-exclusive-preview

Go to Top of Page
Page: of 37 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000