Author |
Topic  |
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Posted - 19/06/2014 : 11:57:21
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by Rahazlam
Kakve su rasprave tu o Modricu,svako ko ima i malo nogometno znaje vidi da je Modric nas najbolji igrac,kruger aj mi objasni na temelju kojeg ti tog nogometnog znanja tvrdis da je on los??????
ne tvrdim samo ja. modrić je kalkulant, koliko perja toliko glazbe. neće se on trošiti za malu lovu. a nikad nije dobro igrao za repku jer je tu mala lova. što će nam takav igrač?
Je mos mislit |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 19/06/2014 : 12:07:17
|
Da nije bilo onog crvenog kartona i da ovaj Kamerun nije toliko bezveze, ne bi završilo 4:0. Ni blizu. Lijeva strana ima više rupa nego švicarski sir, dajemo previše inicijative i prostora protivniku, a to će Meksiko iskoristiti. I ne znam zašto mi uvijek igramo sporo kao lijene krave (sada govorim općenito) te svaki put kad zabijemo gol povučemo se na 30 metara i svi su iza lopte. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 19/06/2014 : 12:14:22
|
Dobijemo Kamerun s igračem više i odmah kreću priče kako ćemo medalju osvojiti 
Pranjić i Sammir nemaju što tražiti u prvih 11. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/06/2014 : 12:16:12
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da nije bilo onog crvenog kartona i da ovaj Kamerun nije toliko bezveze, ne bi završilo 4:0. Ni blizu. Lijeva strana ima više rupa nego švicarski sir, dajemo previše inicijative i prostora protivniku, a to će Meksiko iskoristiti. I ne znam zašto mi uvijek igramo sporo kao lijene krave (sada govorim općenito) te svaki put kad zabijemo gol povučemo se na 30 metara i svi su iza lopte.
definitivno ovo nije igra za nešto predaleko. al možda brača također nešto novo osmisle |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 19/06/2014 : 13:26:31
|
quote: Originally posted by Tonto
Lijevi bok (Pranjica) su nam probušili u 9. sekundi utakmice i nastavili su raditi isto svaki njihov suvisli napad. Pomagali su Pranjicu i Olić i Manđukić i Sammir, ali rupa je bila vidljiva iz aviona. Živo me zanima kako bi to izgledalo protiv Robbena... možda saznamo.
Ipak je bilo malo drugačije kada je Kovač stavio Perišića lijevo....malo je manje curilo.No i dalje previše,Pranjić se UOPĆE ne zna postaviti.Čovjek je teška rupa. Izbacit njega stavit Vrsaljka i stavit bilo koga umjesto Sammira i idemo se pošteno potući s Meksikom.
Meksiko je trkački iznimno moćan,napadaju uglavnom preko krila. Prednost tražiti u skok igri.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 19/06/2014 : 14:51:27
|
Sammir ni pod razno ne smije u igru protiv Meksika...one njegove mekane i kilave lopte na centru su dar s neba za brze mehikance. Nocas smo imali srecu sto je na drugoj strani bio Kamerun koji to nije znao iskoristiti u par navrata. |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/06/2014 : 15:00:05
|
smiješno mi je sto je vecina foruma tvrdili poslije prve utakmice da je sammir trebao biti u prvoj postovi ili ubačen tokom utakmice (ponajvise umjesto kovačića) naravno, sad kad je odigrao jucer kao bilo koji rekreativac ljudi ga pljuju pa po čemu se situacija promijenila? u zadnjih 8 godina karijere je odigrao isto toliko dobrih utakmica i to nikomu nije smetalo do jučer
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 19/06/2014 : 15:11:20
|
Jedino sto je napravio je jedno jedino dodavanje mandzukicu
Vise je puta svojim dodavanjima ugrozio nas gol nego njihov Pametnom dosta |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 19/06/2014 : 18:06:50
|
Par stvari bih htio pripomenuti.
Hrvatska akcija kod prvog gola ima dosta sličnosti s onom kod našega gola Brazilu. 1) I jedna i druga krenule su od zadnjega veznog igrača, u slučaju Brazila: Rakitića, u slučaju Kameruna: Modrića. 2) I jedna i druga akcija temelje se na istome: na tome da zadnji vezni igrač, nakon par dodavanja s obranom ili bliskim suigračem: smiri loptu, osigura posjed, uposli raspoloženo krilo. 3) Lako se prisjetiti niza sličnih akcija koje su rezultirale odličnom šansom: jučer, Rakitić prema Srni na bok, koji se izbori za aut, i ubačajem upošljava utrčalog Sammira.
I nakon crvenog kartona, tj. isključenja veznoga defanzivca, rezervnog razbijača jedne i jedine Barcelone, s krilnih pozicija idu najveće hrvatske prijetnje, no sukladno navedenome sada kreću i kroz sredinu: takve akcije kreiraju redom Modrić, Sammir i Kovačić.
Zašto je tome svemu bilo tako? Zato što se moglo vidjeti već u utakmici Meksiko-Kamerun da su kamerunske strane u svakom pogledu, a pogotovo defanzivnom: OČ-AJ-NE! I stoga je logično iduće: 1) Sjajan ofenzivac i očajan defanzivac Pranjić igrat će lijevome beku umjesto ofanzivno slabijeg (dešnjaka) Vrsaljka, a zapne li ipak previše u defanzivi, Olić i Perišić mijenjaju strane, i defanzivno udvajanje protivničkih igrača na lijevoj strani dobiva na snazi. I bi tako. 2) Vezni red neće previše izmišljati toplu vodu kroz sredinu, nego će nastojati što kvalitetnije i što češće upošljavati bokove i bekove u ofenzivnim ulogama. I bi tako.
Međutim, ne! :D Da bi se udovoljilo prohtjevnome hrvatskome nogometnom puku, Hrvatska je očigledno trebala: 1) Uopće ne proučavati suparnika, niti mu tražiti loše strane nastojeći ih kapitalizirati. 2) Ravnomjerno, prije crvenog kartona, ići prema naprijed kroz sredinu kao i preko bokova u točnome omjeru 50:50, a kako bi, ne samo Olić i Perišić, nego i Sammir, Rakitić i Modrić, imali barem po jedan gol i asist, 3) Ni slučajno riskirati s nedvojbeno lošim defanzivcem, ali sjajnim ofenzivcem Pranjićem, nego protiv očajnih kamerunskih bokova uvesti sjajnog defanzivca ali zasad nedokazanog ofanzivca, dešnjaka Vrsaljka.
...
Samo pripominjem. ;-)
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Posted - 19/06/2014 : 18:41:06
|
willer, dobro si vecinu toga promjetio i sve bi to bila istina da je tekma počela u 40. minuti, odnosno kad je Song dobio crveni karton ali nije i u prvih 40ak minuta dok je brojčano stanje bilo ravnopravno cijela obrana je bila loše postavljena, na čelu sa Pranjićem koji je u porvom poluvremenu dobio tunel, iz čista mira pao, napravio 2 faula u opasnoj zoni, jednom očajno zaštopao i popušio loptu, te jedno 3 puta zazujo na boku tako da je igrač koji je najzaslužniji za našu pobjedu Song, jer bi Kamerunci nastavljali silovati Pranjića koji bi popustio, prije ili poslije, a vjerojatnije je prije
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7533 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/06/2014 : 18:46:15
|
Ako Kovač nije slijep onda mu protiv Mexika ne bi smjeli igrati Pranjić i Sammir. Ali bojim se da nam je čitav stručni štab u euforiji, a Niko želi dokazati javnosti da je bistriji od njih. To bi mu se moglo obiti o glavu. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/06/2014 : 18:57:25
|
quote: Originally posted by Willer
Zašto je tome svemu bilo tako? Zato što se moglo vidjeti već u utakmici Meksiko-Kamerun da su kamerunske strane u svakom pogledu, a pogotovo defanzivnom: OČ-AJ-NE!
Mislim da si krivo si razdjelio "očajne" na slogove. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 19/06/2014 : 19:02:00
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by Willer
Zašto je tome svemu bilo tako? Zato što se moglo vidjeti već u utakmici Meksiko-Kamerun da su kamerunske strane u svakom pogledu, a pogotovo defanzivnom: OČ-AJ-NE!
Mislim da si krivo si razdjelio "očajne" na slogove.
o-čaj-ne? |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 19/06/2014 : 19:42:42
|
quote: Originally posted by supermark
Ja sam nepismen
Da, a ja sam supermen |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 19/06/2014 : 20:37:25
|
quote: Originally posted by supermark
willer, dobro si vecinu toga promjetio i sve bi to bila istina da je tekma počela u 40. minuti, odnosno kad je Song dobio crveni karton ali nije i u prvih 40ak minuta dok je brojčano stanje bilo ravnopravno cijela obrana je bila loše postavljena, na čelu sa Pranjićem koji je u porvom poluvremenu dobio tunel, iz čista mira pao, napravio 2 faula u opasnoj zoni, jednom očajno zaštopao i popušio loptu, te jedno 3 puta zazujo na boku tako da je igrač koji je najzaslužniji za našu pobjedu Song, jer bi Kamerunci nastavljali silovati Pranjića koji bi popustio, prije ili poslije, a vjerojatnije je prije
Može biti, ali i ne mora, nikad nećemo saznati, a i ne mnogo prije crvenog, Kovač je Pranjiću pridružio Perišića, iskusnijeg od Olića u defanzivi s lijeve strane, da mu pomogne u udvajanju. Po meni se definitivno isplatio rizik (Pranjićeva ofenzivna djelatnost, plus izvođenje prekida i asist za treći gol: objektivno, u svemu tome SLIJEVA je bolji od Vrsaljka, barem zasad), koji baš i nije bio toliko velik s obzirom na u cjelini loše Kamerunce, a protiv boljeg Meksika Pranjić sto posto mjesto prepušta Vrsaljku.
I zato @Jerry Krause, nagađam, ali mislim da nema straha, i gotovo bih se mogao okladiti da je Pranjić bio rješenje konkretno ciljano samo za Kamerun.
@tinton, točno  |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 19/06/2014 : 20:59:35
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Zgodan tekst o taktičkoj postavci naše igre o kojoj se toliko razglaba.
http://www.tportal.hr/sport/sp2014/339084/Imamo-Luku-Modrica-Trebaju-li-nam-i-klonovi.html
Dobar tekst, jer srce zaboli čovjeka kad vidi Rakitića tamo gdje je. Ali, tko umjesto njega za Modrićeva partnera? Vukojević ne, jer Vukojević nije tehnički dorastao zadatku, i nikada ne bi učinio ono što je Rakitić uoči autogola Marcela napravio na lijevoj, a Modrić uoči Olićeva gola sinoć na desnoj strani. Dakle, s Vukojevićem bismo bili defanzivno nešto sigurniji, ali ofanzivno nikakvi, jer bi Modrić ostao jedini igrač koji smiruje igru i uspostavlja kontrolu u sredini (što u Realu radi nužno u paru s Khedirom ili Xabijem Alonsom), bio bi još više opterećen itd. Brozovića sam već komentirao u sličnom smislu.
Badelj bi možda bio najbolje rješenje, i u njegovu prvotnom nepozivanju, i gubitku 10ak dana punog treninga, leži najveća Kovačeva greška. Nikad nije kasno, pa se nadajmo. Doduše, moram priznati da nisam pogledao niti jednu jedinu cijelu Badeljevu utakmicu za HSV ove sezone, no po onome što čujem baš je defanziva u sredini njegovo jako oružje, uz otprije poznato tehničko znanje (i da ga zato traži Athletico Madrid?)... |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
|
Topic  |
|