Author |
Topic  |
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 20/07/2018 : 22:17:50
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
quote: Originally posted by VALTER
quote: Originally posted by mamlaz
i netrpeljivost je jos iz Juge
https://www.index.hr/sport/clanak/finale-kupa-je-krivo-za-sve-godisnjica-kultne-utakmice-hajduka-i-rijeke-u-beogradu/968861.aspx
Bio sam na toj utakmici. Išli smo iz Zagreba organizirano. Osim međusobnog dobacivanja na jednoj benzinskoj, ne sjećam se nikakvih incidenata.
Nije bilo incidenata na samoj utakmici, ali Riječani Splićanima zamjeraju cirkusiranje suca Zorana Petrovića, a Splićani zamjeraju Riječanima što su sa njima na tribini bile Delije. To je bio okidač za prve prave probleme koji su nastali godinu kasnije kada je bilo ono legendarno gađanje bakljama i raketama na Kantridi. Zadnjih nekoliko godina se to sve pojačalo jer je Rijeka postala konkurentan klub Hajduku. Što je najžalosnije i prestigla ga |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 20/07/2018 : 23:16:22
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Brni, ne smiješ reći što misliš jer si nacionalna izdajica i jalan. Velik ne postaješ laki pančem nego kontinuitetom. Meni je ovo putovanje kad bi iskreno rekao nevjerojatan spoj sreće i olakotnih okolnosti. Nema podcjenjivanja rezultata, ali kad se sjetim kako su visile kvalifikacije, pa Rebićev crveni karton u zraku protiv Argentine, naš nositelj skupine u totalnom kolapsu, Danska penali, Rusija, Englezi produžetak, naš dio ždrijeba prilično očišćen i prohodan. Jedino nas je sreća totalno napustila i okrenula nam leđa protiv Francuza, ali taj scenarijo bi ionako svi potpisali. Bolje u finalu, nego na penalim protiv Danske. Tako da sam na tvome tragu, da fali da čovjek u miru složi repku i igru, pa da vidimo kako stvari funkcioniraju, ali to najvjerojatnije ne bumo dočekali, iako bi rado pogledao rasplet te priče.
Svjetsko prvenstvo ne osvajaju uvijek najbolje momčadi u smislu kvalitete koju posjeduju.
Isto tako ni u finalima često nisu najbolje momčadi.
Sjećam se Italije 1994. kako je stigla do finala provlačenjem na leđima zlatnog repića i zamalo na penale pobijedila Brazil.
Mnoge ekipe dođu sa igračima izmorenim u jakim nacionalnim prvenstvima. Nadalje tu je pitanje motivacije i složnosti unutar ekipe, dobrom vođenju, te izvjesnoj količini i sreće budući da često odlučuju jedanaesterci.
Sjećam se sjajne brazilske generacije u kojoj su najpoznatiji bili divovi: Zico - Falcao - Socrates i koje zaljubljenici u nogomet i danas pamte.
Npr. ovi tekstovi podsjećaju na njih: https://the18.com/soccer-entertainment/brazil-1982-world-cup-goals-italy-argentina
https://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/reprezentacije/kakva-spanjolska-ovo-je-bila-cista-umjetnost-posramili-i-maradonu.html
To su bili fenomenalni umjetnici nogometa koji su uživali u igri, ali ih se pamti kao najbolju momčada koja nije ništa osvojila.
Tako da se prema uspjehu Hrvatske treba odnositi sa više poštovanja.
Opravdavati nepodršku reprezentaciji sa obrazloženjem da je to Mamićeva reprezentacija i slično je neprihvatljivo i smiješno.
Ne znam da li igdje ima toliko antimamićevskih grafita i poruka kao u Zagrebu gdje je podrška reprezentaciji bila fenomenalna.
I umjesto da se uživa u trenutku energija se nepotrebno i dalje troši na nebitno i raznorazne podjele. Rasplamsavanje mržnje netrpeljivosti između Dinama i Hajduka je jedna od najbesmislenijih i najtragičnijih podjela. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/07/2018 : 23:36:55
|
nisu tu samo nogometni klubovi,oni su sad najmanje bitni. pogledaj medije,lov na vještice. politika je ukrala igrokaz. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/07/2018 : 23:37:28
|
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by Ernie Pike
quote: Originally posted by VALTER
quote: Originally posted by mamlaz
i netrpeljivost je jos iz Juge
https://www.index.hr/sport/clanak/finale-kupa-je-krivo-za-sve-godisnjica-kultne-utakmice-hajduka-i-rijeke-u-beogradu/968861.aspx
Bio sam na toj utakmici. Išli smo iz Zagreba organizirano. Osim međusobnog dobacivanja na jednoj benzinskoj, ne sjećam se nikakvih incidenata.
Nije bilo incidenata na samoj utakmici, ali Riječani Splićanima zamjeraju cirkusiranje suca Zorana Petrovića, a Splićani zamjeraju Riječanima što su sa njima na tribini bile Delije. To je bio okidač za prve prave probleme koji su nastali godinu kasnije kada je bilo ono legendarno gađanje bakljama i raketama na Kantridi. Zadnjih nekoliko godina se to sve pojačalo jer je Rijeka postala konkurentan klub Hajduku. Što je najžalosnije i prestigla ga
 |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17118 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 20/07/2018 : 23:53:03
|
Realno, reprezentacija ne može ponoviti ovakav rezultat, već u ligi nacija bi mogli krenuti problemi, javnost očekuje da nakantamo "tamo neku Španjolsku", ali bojim se da to neće tako ići... Dalić to zna, zna da će nakon dva poraza krenuti pljuvačina onih koji se sada kunu u njega... Moralno, bio bi pizda da sada ode,realno, bio bi lud da ne ode... |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 21/07/2018 : 00:24:01
|
quote: Originally posted by velka031
Realno, reprezentacija ne može ponoviti ovakav rezultat, već u ligi nacija bi mogli krenuti problemi, javnost očekuje da nakantamo "tamo neku Španjolsku", ali bojim se da to neće tako ići... Dalić to zna, zna da će nakon dva poraza krenuti pljuvačina onih koji se sada kunu u njega... Moralno, bio bi pizda da sada ode,realno, bio bi lud da ne ode...
A i realno, koga boli kuki, vidjeli smo da je Osijek osvojio kup (he, he), ovi sklatoši treće pa drugo mjesto - za jedan život, što se tiče nogoša, to je sasvim ok. |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 21/07/2018 : 01:42:00
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by dr strangelove
Ekipi na forumu koja je pragmatičnija pa se nije veselila uspjehu naših nogometaša želim samo reći da su dečki ostvarili ogroman uspjeh zbog kojeg ćemo svi imati koristi (neki direktno, a neki indirektno), ipak smo turistička država :)
Iz prve ruke... Mislin da u Splitu večer prije finala nije bilo slobodne sobe. Zadnje šta mi se napunilo je bilo dvoje Amerikanaca, koji su otpilili let iz Londona u Veneciju, našli avionske karte za Split i došli gledat nogomet u Hrvatsku. Doša mi je i jedan par, on Englez, ona Australka hrvatskih korjena, isto samo zbog utakmice. Prijateljici je doša Indijac koji nikad nije ni čuja za Hrvatsku ali je doša gledat utakmicu. Iz kafića,restorana i trafika se popilo apsolutno sve.
Kratkoročno, koristi sigurno ima za svih, ali budući da nas sportaši poprilično uspješno promoviraju otkad postojimo čisto sumnjan da ćemo ovaj put tu promociju iskoristit za nešto pametno.
Ako luđaci stvarno odluče radit nacionalni stadion, jadna nam majka. Ovaj uspjeh će ispast financijski fijasko.
“Soccer success boosts Croatia tourism
Croatia has gained much attention from Chinese tourists, with bookings of flights and hotels both surging after it made it to the World Cup final, with its popularity likely to last until the National Day holiday, according to an industry expert. The price of flight tickets from China to Croatia has doubled since Croatia took part in the final game of the World Cup, according to Qunar, a firm that was acquired by Ctrip, the largest online travel agency in China. This week, searches for a roundtrip flight in August between Beijing and Zagreb, capital of Croatia, carried a price tag of around 9,500 yuan ($1,420), twice the price last week. In the past week, the number of searches of hotels in Croatia soared nearly 300 percent over the past month, Ctrip said. "The World Cup helped the whole world to know Croatia, and there exists a large demand for travel to this beautiful country, a mature vacation spot in Europe. Croatia has a lot of world cultural heritage, and the TV series Game of Thrones was also filmed there," said Zou Yu, director of European business operations at Ctrip. "Compared with Northern Europe and Western Europe, prices in Croatia are relatively lower. A glass of local beer is around 12 yuan, and a cup of coffee costs 10 yuan, while a meal for two costs about 200 yuan," he said. In addition to going to Croatia, many Chinese tourists also choose to go to the neighboring countries of Serbia and Montenegro. These overseas destinations have seen the greatest increase in popularity this summer.” http://www.ecns.cn/m/news/sports/2018-07-18/detail-ifywhfmh2712261.shtml
iz kineskih novina, jednih od najvećih tamo |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 21/07/2018 : 08:41:10
|
Peyo, jasno mi je da na sp ne igra svako sa svakim i nitko sa nikim u toku iste večeri nego da ti se moraju malo i karte posložiti i da je naš uspjeh ogroman. Ja sam aludirao na Dalića i povjerenje u njegovu stručnost. On je preuzeo repku od servisera kojeg su iz meni nepoznatog razloga igrači počeli bojkotirati. Sad da li se zamjerio Mamiću, pa iako ga je on postavio odlučio ispratiti ili su došli na ideju da njegov brat takodjer postane izbornikom, ko bi ga znao. Dalić se spletom okolnosti našao tu i preuzeo repku i nije bilo vremena za neke revolucionarne zamisli, nego je odjahao na valu koji je dobio. Sad kad ima vremena za novi ciklus vidjeli bi šta je čovjek zapravo zamislio i u kojem pravcu bi htio da priča putuje. Nije on bio želja svih od stoljeća sedmog ni prvi izbor struke koja je čekala da mu istekne ugovor, nego odabir nakon još jedne dramatične sjednice kad je HNS shvatio da je voda došla do grla. Tako da nemam ja ništa protiv čovjeka, nego me zanima šta bi bilo kad bi bilo. Nekako podjele ističu više pravovjerni, nego mi obični ljudi hladne glave, ali uzalud to ponavljati jer svi dobro znaju da ako nije retrovizor nacionalno osvješten moraš plakati i biti na logovom popisu ko zna za šta.
|
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 21/07/2018 : 11:49:17
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Peyo, jasno mi je da na sp ne igra svako sa svakim i nitko sa nikim u toku iste večeri nego da ti se moraju malo i karte posložiti i da je naš uspjeh ogroman. Ja sam aludirao na Dalića i povjerenje u njegovu stručnost. On je preuzeo repku od servisera kojeg su iz meni nepoznatog razloga igrači počeli bojkotirati. Sad da li se zamjerio Mamiću, pa iako ga je on postavio odlučio ispratiti ili su došli na ideju da njegov brat takodjer postane izbornikom, ko bi ga znao. Dalić se spletom okolnosti našao tu i preuzeo repku i nije bilo vremena za neke revolucionarne zamisli, nego je odjahao na valu koji je dobio. Sad kad ima vremena za novi ciklus vidjeli bi šta je čovjek zapravo zamislio i u kojem pravcu bi htio da priča putuje. Nije on bio želja svih od stoljeća sedmog ni prvi izbor struke koja je čekala da mu istekne ugovor, nego odabir nakon još jedne dramatične sjednice kad je HNS shvatio da je voda došla do grla. Tako da nemam ja ništa protiv čovjeka, nego me zanima šta bi bilo kad bi bilo. Nekako podjele ističu više pravovjerni, nego mi obični ljudi hladne glave, ali uzalud to ponavljati jer svi dobro znaju da ako nije retrovizor nacionalno osvješten moraš plakati i biti na logovom popisu ko zna za šta.
Potpis na sve, pogotovo ovo boldano. Peyo me čudi, ostali ne. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Posted - 21/07/2018 : 14:23:09
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI Peyo me čudi, ostali ne.
Zašto?
Misliš zbog naivnosti (da su promjene moguće) kojom odiše post?
Nešto drugo? |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 21/07/2018 : 15:15:43
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by NESVRSTANI Peyo me čudi, ostali ne.
Zašto?
Misliš zbog naivnosti (da su promjene moguće) kojom odiše post?
Nešto drugo?
Ma post ti je OK, samo ovo mi je bezveze: "Opravdavati nepodršku reprezentaciji sa obrazloženjem da je to Mamićeva reprezentacija i slično je neprihvatljivo i smiješno." Meni nije jebi ga. Mamić je samo trešnja na vrhu torte. Maćehinski odnos saveza kad je u pitanju igranje reprezentacije u Splitu datira prije njega a vjerovatno najveći krivac tome je trenutni predsjednik HNS-a i njegov beskonačni ego. Jebi ga, kad drugom po veličini a prvom po nogometnoj veličini gradu u državi u 20 godina daš jednu utakmicu ne triba se čudit šta se ljudi otuđe.
|
Edited by - NESVRSTANI on 21/07/2018 15:16:57 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Posted - 21/07/2018 : 15:57:57
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI Maćehinski odnos saveza kad je u pitanju igranje reprezentacije u Splitu datira prije njega a vjerovatno najveći krivac tome je trenutni predsjednik HNS-a i njegov beskonačni ego. Jebi ga, kad drugom po veličini a prvom po nogometnoj veličini gradu u državi u 20 godina daš jednu utakmicu ne triba se čudit šta se ljudi otuđe.
Ništa od ovog ne osporavam. I razumijem bunt onih koje to pogađa. Njih (vas) ja ne osuđujem samo mislim da ste krivu metu odabrali.
Meni nema znaka jednakosti između ekipe u savezu (HNS-u) i reprezentacije.
Reprezentacija (meni su to prije svega igrači i izbornik) za mene ne predstavlja savez nego zemlju.
HNS je zaslužan za ovaj uspjeh koliko i političari (0 bodova).
Što se tiče HNS-a teško da će se stanje popraviti u skoroj budućnosti. I nije samo Mamić (i njegove marionete) kriv za ovo stanje u HNS-u. Misliš da bi se situacija promijenila da je Štimac (ili njemu slični) na čelu HNS-a?
Ja ću za repku navijati i kada ne bude blistavih rezultata što je za očekivati u skoroj budućnosti zbog smjene generacije. Nisam od ovih koji postaju veliki navijači kada bude dobrih rezultata, a ne znaju ni nabrojati više od nekoliko igrača, o tekstu himne da ne pričam. |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/07/2018 : 16:06:05
|
Što se tiče HNS-a teško da će se stanje popraviti u skoroj budućnosti. I nije samo Mamić (i njegove marionete) kriv za ovo stanje u HNS-u. Misliš da bi se situacija promijenila da je Štimac (ili njemu slični) na čelu HNS-a?
Naravno da ne bi, to je isto govno, ono sto je razlika da je on potjeran iz Hajduka i nema vise nikakve veze sa klubom, tako da paralela u tom smislu ne postoji, ustvari za sam Hajduk bi bilo jos opasnije da takav jedan "nas" zasjedne, neka ovih ako ne postoje transparetni i normalni ljudi koji bi preuzeli.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 21/07/2018 : 17:14:20
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI Maćehinski odnos saveza kad je u pitanju igranje reprezentacije u Splitu datira prije njega a vjerovatno najveći krivac tome je trenutni predsjednik HNS-a i njegov beskonačni ego. Jebi ga, kad drugom po veličini a prvom po nogometnoj veličini gradu u državi u 20 godina daš jednu utakmicu ne triba se čudit šta se ljudi otuđe.
Ništa od ovog ne osporavam. I razumijem bunt onih koje to pogađa. Njih (vas) ja ne osuđujem samo mislim da ste krivu metu odabrali.
Meni nema znaka jednakosti između ekipe u savezu (HNS-u) i reprezentacije.
Reprezentacija (meni su to prije svega igrači i izbornik) za mene ne predstavlja savez nego zemlju.
Ja ću za repku navijati i kada ne bude blistavih rezultata što je za očekivati u skoroj budućnosti zbog smjene generacije. Nisam od ovih koji postaju veliki navijači kada bude dobrih rezultata, a ne znaju ni nabrojati više od nekoliko igrača, o tekstu himne da ne pričam.
Tebi virujen, ali na žalost najglasniji u osudi su najčešće oni koji kad je nogomet i sve oko njega u pitanju, da izvineš kurca ne razume. Šta se Štimca tiče, bez zajebancije ako nan je on jedina alternativa bolje da rasformiramo savez. Sposobnog kriminalca zaminit nesposobnin kriminalcen stvarno nema smisla.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 21/07/2018 : 20:57:38
|
Krivo, HNS ima svoju ulogu u ovom uspjehu htjeli m ito priznati ili ne. Pojedinci bi htjeli da ga nema. Političari dakako nemaju veze sa ovom pričom. |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10648 Posts
Posted - 21/07/2018 : 21:38:23
|
quote: Originally posted by Kruger
Krivo, HNS ima svoju ulogu u ovom uspjehu htjeli m ito priznati ili ne. Pojedinci bi htjeli da ga nema. Političari dakako nemaju veze sa ovom pričom.
U čemu? Izboru Dalića? |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 21/07/2018 : 21:48:08
|
quote: Originally posted by Kruger
Krivo, HNS ima svoju ulogu u ovom uspjehu htjeli m ito priznati ili ne. Pojedinci bi htjeli da ga nema. Političari dakako nemaju veze sa ovom pričom.
U čemu? Izboru Dalića?
Pa ti si svojim pisanjem pokazao, i na neki način priznao da se ne kužiš u te svari i da te previše ne zanima. Ne samo to što si spomenuo, to je jedan dugogodišnji proces. A s obzirom kako smo godinama na tim vrhunskim natjecanjima, za sad je O.K ali bi moglo i bolje. S mlađim uzrastima se dosta loše radi, nije odvojen profesionalizam od amaterizma itd. Pošto se radi o novcima uvijek postoje ljudi koji bi svoje šape stavili na te novce, vjerojatno bi takvi ljudi sve uništili, ima tu i zavisti, podlosti, podmetanja, svega i svačega, treba se sa svime time boriti. |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |