Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
27065 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 20/09/2019 : 22:11:27
|
quote: Originally posted by njofra32
Utakmica u Splitu protiv Mađara će biti spektakl.
Prava Torcida nosi Hrvatske barjake.
ako ti je broj u niku približan broju godina onda si tup ko stup |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10290 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/09/2019 : 22:16:06
|
quote: Originally posted by Dexters
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Po meni se stvar svodi na ovo hipotetsko pitanje: Kad bi sve u hrv sportu bilo čisto kao sunce, da li biste kao navijač Hajduka navijali za Dinamo, Rijeku itd protiv nekog stranog kluba?
Meni je potpuno prirodno da kad gledaš meč poželiš da pobjedi Marko ili Ivan, a ne John ili Helmut. Ja čak navijam i za europske reprezentacije kad igraju protiv npr. latinoameričkih, jer Europu osjećam kao nešto što mi je bliže, što je "moje".
Čisto hipotetski. Za Dinamo vjerovatno nikad, isto ka šta navijač Celtica neće nikad navijat za Rangerse, Barcelone za Real, Lazia za Romu, ili Betisa za Sevillu. Ostali hrvatski klubovi su mi OK. S tin da moran priznat da san zbog olaktnih okolnosti navija za Croatiju u LP prije 20 godina. Bija san mlad i glup, izašli smo iz rata, euforija zbog SP u Francuskoj, i jebi ga, čovika ponese. Danas mi je jasno da je ta priča o zajedništvu kompleksaška šuplja priča.
Dobro, ti vjeruješ u čvrsti rivalitet. To je čak, na neki način, znak velikog poštovanja prema Dinamu :) Inače, motiv ovakvog hipotetskog pitanja je želja da se prikaže stvarni uzrok rasprave- a to su svjetonazorske razlike. S jedne strane odbojnost, a s druge privrženost prema tome "zajedničkom". Čekam još što će tinton odgovoriti.
Pa normalno da rivala moraš poštovat, inače je rivalstvo besmisleno. Dinamo ka nogometni klub grada Zagreba je sportski rival. GNK nije rival, nego šamar u lice državi Hrvatskoj. Priča o privrženosti prema "zajedničkom" ne drži vodu. Ja san apsolutno ZA zajedništvo, ali zajedništvo u Hrvatskoj je nažalost najobičnija floskula koja se koristi za šišanje ovaca. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/09/2019 : 22:19:04
|
quote: Originally posted by jaki
ako ti je broj u niku približan broju godina onda si tup ko stup
Prava Torcida crta ,kukice'. Ali nemuste, nezgrapne, geometrijski netocne... Bit ce to zato sto to rade pod okriljem mraka pa ne vide dobro. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
njofra32
Average Member
772 Posts
Member since 28/02/2017 |
Posted - 20/09/2019 : 22:34:27
|
quote: Originally posted by jaki
ako ti je broj u niku približan broju godina onda si tup ko stup
Moguce jaki, Samo prevedi mi svoj tok misli.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/09/2019 : 22:53:26
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by logo111
P.S
Spock ima nade "dolje" dok postoje ljudi kao ti.
Ima nas više, u biti tiha većina!
Slika je nastala u hotelu Algi u Tučepima (mjestu gdje si po rođenju navijač Hajduka) za vrijeme Torcidina bojkota reprezentacije.
Eh da, na slici su sve navijači Hajduka! Ja sam u crvenoj navijačkoj majici s kockastom kravatom oko vrata.
Slika ne dokazuje ama baš ništa. Većina te ekipe mogu bit i sezonci s Kosova. Taman da su i domaći ne izgledaju mi ka neki navijači.
Btw ,o kakvoj ti mržnji pričaš? Ja moran navijat za klub jer je iz hr?? kakvog onda smisla imaju klupska natjecanja? jel se pucaš na Franca ili šta? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:03:23
|
Po meni se stvar svodi na ovo hipotetsko pitanje: Kad bi sve u hrv sportu bilo čisto kao sunce, da li biste kao navijač Hajduka navijali za Dinamo, Rijeku itd protiv nekog stranog kluba?
Meni je potpuno prirodno da kad gledaš meč poželiš da pobjedi Marko ili Ivan, a ne John ili Helmut. Ja čak navijam i za europske reprezentacije kad igraju protiv npr. latinoameričkih, jer Europu osjećam kao nešto što mi je bliže, što je "moje".
Svašta. iako opet pojedinačno zavisi ko s kim. za klubove ne,jednom san navija za pokojni Varteks i to je to. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 20/09/2019 : 23:09:04
|
Čisto hipotetski. Za Dinamo vjerovatno nikad, isto ka šta navijač Celtica neće nikad navijat za Rangerse, Barcelone za Real, Lazia za Romu, ili Betisa za Sevillu. Ostali hrvatski klubovi su mi OK. S tin da moran priznat da san zbog olaktnih okolnosti navija za Croatiju u LP prije 20 godina. Bija san mlad i glup, izašli smo iz rata, euforija zbog SP u Francuskoj, i jebi ga, čovika ponese. Danas mi je jasno da je ta priča o zajedništvu kompleksaška šuplja priča.
Dobro, ti vjeruješ u čvrsti rivalitet. To je čak, na neki način, znak velikog poštovanja prema Dinamu :) Inače, motiv ovakvog hipotetskog pitanja je želja da se prikaže stvarni uzrok rasprave- a to su svjetonazorske razlike. S jedne strane odbojnost, a s druge privrženost prema tome "zajedničkom". Čekam još što će tinton odgovoriti.
Navijao bih za Rijeku protiv Millwalla ali to je maksimum. Nemam razloga navijati za Dinamo u slučaju da je močvara osušena, ali ne bih ni toliko navijao protiv. Isto tako, kada bi se omjeri snaga promijenili i ako bi eventualno Dinamo bio ono što je Hajduk sada, vrlo vjerojatno bih navijao za njega. Ali to je sve stvar trenutnih emocija, stoga je nemoguće predvidjeti.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:10:06
|
quote: Originally posted by ivanl
Moram ovo ispricati, da razblazim ove tenzije... Prije dva mjeseca, moram u neku pripizdinu u Indiji, kojoj sam vec zaboravio ime, i idemo tako ja i kolege na pivo negdje. I nista nema tocenja alkohola u toj provinciji. Ali hotel u kojem smo, omogucava strancima kupovinu pica, (a lokalcima ne), ali moramo ispuniti odredenu kolicinu papira i onda po glavi dnevno mozemo po 7 piva... Tako dok ispunjavamo te glupe 'Permit for drink' papire, sluzbenik uzima putovnice pa kaze, znacajno se smjeskajuci: ooohoo Croatia the finalist! Te nastavlja, dobri, dobri ste bili, svaka cast, ali nije bilo nas indijaca pa vam je bilo lako...jer oni su kao jako, jako dobri u nogometu. Mi se pogledamo, a kolega ce; ajde prijatelju ostavite se vi baluna i nastavite svirat onim kobrama iz kosare...'Zavarili' smo mi ostali... Da Surat, sjetih se sad, se mjesto zvalo... Ono sto hocu reci je ta nevjerovatna slava koja se pronila po globusu, i to je velicanstveno. Ja gustam kad me ispituju po zakutcima ovog planeta o mojoj zemlji koju je proslavila upravo reprezentacija. Nisam samo s eskimima pricao o reprezentaciji ali ni to me ne bi cudilo kad bi isao i tamo...
Ja jučer pričao s kolegom iz Meksika. Čovjek prati nogomet, nije imao pojma da je Hrvatska bila u finalu. Ali se sjeća da je Francuska osvojila. |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7681 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 20/09/2019 : 23:16:26
|
@Lovro: Radnici na slici su sve domaći ljudi. Imam još masu slika s drugih odjela, od kojih su muškarci sve veliki Hajdukovci, a žene majke, cure ili supruge istih.
Samo nekoliko ispranih glava u mjestu nije htjelo pokazati osjećaje i javno navijati za jedinu reprezentaciju.
Toliko o tihoj razumnoj većini u Dalmaciji kojoj je naša reprezentacija svetinja.
To što su jugonostalgičari ispuzali ispod kamenja i digli glave pod okriljem Torcide je drugi par postola. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:19:29
|
@Lovro: Radnici na slici su sve domaći ljudi. Imam još masu slika s drugih odjela, od kojih su muškarci sve veliki Hajdukovci, a žene majke, cure ili supruge istih.
Samo nekoliko ispranih glava u mjestu nije htjelo pokazati osjećaje i javno navijati za jedinu reprezentaciju.
Toliko o tihoj razumnoj većini u Dalmaciji kojoj je naša reprezentacija svetinja.
To što su jugonostalgičari ispuzali ispod kamenja i digli glave pod okriljem Torcide je drugi par postola.
Ali prijo, kako ti se da. Nista neces promjeniti. Kad netko ne zeli, pa ne zeli, ne vidi i nece, trud je izlisan... |
Edited by - ivanl on 20/09/2019 23:20:47 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:21:33
|
To što su jugonostalgičari ispuzali ispod kamenja i digli glave pod okriljem Torcide je drugi par postola.
|
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/09/2019 : 23:24:21
|
quote: Originally posted by tinton
Nisu jugonostalgičari nego jugozomboidi.
Kaj su to isti ko orjunasi ili ...?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:24:51
|
Izvinićeš,al nije li hotel Alga napravljen baš za vrime yu?
|
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10290 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:26:14
|
quote: Originally posted by Poli
Ne, pojma nemaš. Jugonostalgičari i jugozomboidi su za Tita, orjunaši za kralja. Al sve je to ista banda, i svi rovare protiv svetinje. |
Edited by - NESVRSTANI on 20/09/2019 23:26:52 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:26:32
|
Tko su ti? A, da UFE. Mlad si ti za svijeta vidjeti. Pura ce pomoci. Koji kazancic...
Jedva čekam kada ćeš sljedeći put kmečati moderatorima jer netko krši pravila, a tu ti prolazi rasizam po enti put.
|
|
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 20/09/2019 : 23:27:22
|
Tko su ti? A, da UFE. Mlad si ti za svijeta vidjeti. Pura ce pomoci. Koji kazancic...
a zasto stalno igras na kartu mladosti? Koliko sam ja shvatio tinton ima oko 19-20 godina, i ide na faks. Nije on više dijete, već akademski građanin...imaš li ti vakultet? |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:28:22
|
Jedva čekam kada ćeš sljedeći put kmečati moderatorima jer netko krši pravila, a tu ti prolazi rasizam po enti put.
Rasizam? Pure, pure amo... |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10290 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:28:26
|
Ovaj Spock je narodno blago.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15798 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:33:03
|
a zasto stalno igras na kartu mladosti? Koliko sam ja shvatio tinton ima oko 19-20 godina, i ide na faks. Nije on više dijete, već akademski građanin...imaš li ti vakultet?
Pa to i kazem, triba ga jos nadoranit...da stasa. Nauci. Dug je to put, i treba jos kukuruzne krupice dosta. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Posted - 20/09/2019 : 23:34:04
|
quote: Originally posted by Poli
Ne, pojma nemaš. Jugonostalgičari i jugozomboidi su za Tita, orjunaši za kralja. Al sve je to ista banda, i svi rovare protiv svetinje.
a tek oni mamlazi u Fiume prije par dana |
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/09/2019 : 00:03:18
|
Pa normalno da rivala moraš poštovat, inače je rivalstvo besmisleno. Dinamo ka nogometni klub grada Zagreba je sportski rival. GNK nije rival, nego šamar u lice državi Hrvatskoj. Priča o privrženosti prema "zajedničkom" ne drži vodu. Ja san apsolutno ZA zajedništvo, ali zajedništvo u Hrvatskoj je nažalost najobičnija floskula koja se koristi za šišanje ovaca.
"Zajedništvo" je jedna mračna imenica koja asocira na snop pruća. Jednoumlje, uz uklanjanje neistomišljenika (i svih drugih koji se po nekim kriterijima ne uklapaju u stado, gdje možda smrdi, ali je barem toplo). To se pokušava progurati i na forumu, često i na patetične načine kao što je samoviktimiziranje (uz hijensko zavijanje kojekakvih nagora), ali zasad ne prolazi. |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 21/09/2019 : 00:35:40
|
Zajedništvo, nije to nešto što možeš izbjeći. Ti i ja smo zajedno, živimo, radimo, dijelimo nekakvu sudbinu, teoretski možemo i na nekakvoj tribini biti zajedno, navijati i slič.
Ono što ti vjerojatno želiš kazati je- idolizacija zajedništva, potiranje svega tome, to bi bilo mračno, ali mislim da nitko ovdje ne posjeduje takve stavove. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 21/09/2019 : 02:27:03
|
Ima Li to zajednistvo neke zemljopisne granice? Moze Li ko objasnit koliko je ljudi u Tom Projektu i Po kojim kriterijima |
|
|
Topic |
|