Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/04/2012 : 11:40:50
|
aj dobro je, barem je to kako treba... iako, ostace neprezaljena zelja za Zagorom u boji od prvog broja, kao ova aktuelna edicija u Italiji, samo naravno sa naslovnicama unutar albuma i HC. Po meni to bi bilo jedino prefektno Zagorovo izdanje. Sta da se radi, sto je tu je. Moramo se zadovoljiti sa ovim sto nam je ponudjeno. |
 |
|
kingleoric
New Member

229 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 08/04/2012 : 13:28:36
|
quote: Originally posted by King Warrior Sta da se radi, sto je tu je. Moramo se zadovoljiti sa ovim sto nam je ponudjeno.
Nemoj me krivo shvatiti, ne želim propovijedati, ali baš zbog toga jer se ljudi zadovoljavaju s trenutno ponuđenim, izdavačima se ne žuri napraviti stvari boljima. Ako gledaš jeftinu, ali efikasnu ekonomsku logiku nekih izdavača, sve ti je jasno. Zašto bi oni radili bolje i trudili se više, ako se i ovakav proizvod bez većih problema proda? Je li tako? Kad bi ljudi u većem broju rekli "Ne!" takva stvar ne bi bila održiva ili barem toliko isplativa, što bi već bio poticaj (nekima) da poboljšaju stvari. Ovo se ne odnosi samo na strip, niti ja potičem ikakvu pobunu ili revolt, a najviše iz razloga jer ne vjerujem da ikakav ovakav post može išta promijeniti. Uvijek neki vražji advokat izravna račune na kraju! 
Uglavnom, masa nikada nije bila mudrac, ali je mogla pokrenuti i pokretala je revolucije. Ako kritične mase nema, ostaje nam ovo što imamo, a na nama ostaje samo da individualno izaberemo (na temelju vlastitih stavova i vrijednosti) što hoćemo, a što nećemo podupirati...
P.S. (za vražje advokate ) Osobno ne podupirem ovo Ludensovo izdanje, no nije rečeno da jednog dana neću ukoliko se stvari promijene (u mom sustavu vrijednosti) na bolje, tako da priča ostaje otvorena... |
In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King... |
Edited by - kingleoric on 08/04/2012 13:32:39 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 08/04/2012 : 13:56:45
|
Istina, tržište za bilo kakve stripove o Zagoru ovdje uvijek postoji, bili kvaliteta ili ne... Osobno mi ovo Ludensovo izdanje uopće nije loše, osim što je prvi broj imao one namreškane stranice i predebel papir. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/04/2012 : 17:23:25
|
prvi broj bio je teski krs (k tomu jos i neobjasnjena mat-sjaj zbrljoza). sto sam im sve ispsovao. ali ovo je sada, tehnicki barem, posve prihvatljivo i solidno izdanje, iako daleko od savrsenog. no svakako najbolje na ovim prostorima, koliko god nekoga to pogađalo.
iako, ne zanimaju me ove epizode (uzeo/uzet cu prva tri, tek tako), ali jednom kad dođu prave, sigurno cu kupiti 10-15 knjiga. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 08/04/2012 : 17:27:07
|
da se ispravim, nije bas sigurno hocu li kupiti, htjedoh reci da planiram . no, s obzirom na tempo, tko ziv - tko mrtav... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/04/2012 : 19:29:26
|
quote: Originally posted by Curunir
da se ispravim, nije bas sigurno hocu li kupiti, htjedoh reci da planiram . no, s obzirom na tempo, tko ziv - tko mrtav...
   da, ta tvoja siva kosa i brada ne nudi ti neke svetle perspektive... radi kratkoročne planove...ako ti mogu mali savjet dati.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Posted - 08/04/2012 : 19:44:18
|
quote: Originally posted by kingleoric
quote: Originally posted by King Warrior Sta da se radi, sto je tu je. Moramo se zadovoljiti sa ovim sto nam je ponudjeno.
Nemoj me krivo shvatiti, ne želim propovijedati, ali baš zbog toga jer se ljudi zadovoljavaju s trenutno ponuđenim, izdavačima se ne žuri napraviti stvari boljima. Ako gledaš jeftinu, ali efikasnu ekonomsku logiku nekih izdavača, sve ti je jasno. Zašto bi oni radili bolje i trudili se više, ako se i ovakav proizvod bez većih problema proda? Je li tako? Kad bi ljudi u većem broju rekli "Ne!" takva stvar ne bi bila održiva ili barem toliko isplativa, što bi već bio poticaj (nekima) da poboljšaju stvari. Ovo se ne odnosi samo na strip, niti ja potičem ikakvu pobunu ili revolt, a najviše iz razloga jer ne vjerujem da ikakav ovakav post može išta promijeniti. Uvijek neki vražji advokat izravna račune na kraju! 
Uglavnom, masa nikada nije bila mudrac, ali je mogla pokrenuti i pokretala je revolucije. Ako kritične mase nema, ostaje nam ovo što imamo, a na nama ostaje samo da individualno izaberemo (na temelju vlastitih stavova i vrijednosti) što hoćemo, a što nećemo podupirati...
Slazem se sa ovim napisanim, medjutim, tako nesto nije izvodljivo. Ljudi sa foruma su samo kap vode u moru. Tako nesto bi eventualno moglo da upali kod izdanja sa tirazima od 300 komada, tu je bukvalno svaki prodati broj vazan. Takav jedan izdavac sa malim tirazom je Libellus, ali kod njih nije ni potrebno da im se skrece paznja na nedostatke, jer su ljudi iz te kuce sami od sebe perfekcionisti. Mada, ostaje samo pusta zelja i veliki neostvareni san da se LL dohvati Zagora. Mozda nekad, u neko drugo vrijeme nasi snovi postanu i stvarnost, pa da napokon i mi zagorovoci dobijemo izdanja kakva najpopularniji junak na nasim prostorima i zasluzuje. Nadam se da ima boga.
Moze nas nekoliko bojkotirati neko izdanje, za izdavaca bi to bilo neprimjetno, ali da, bilo bi dobro kada bi nam tako nesto poslo za rukom. Na taj nacin bi izdavaci malo bolje obratili paznju na neke stvari i nedostatke. |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 08/04/2012 : 19:56:37
|
ako imaš toliku želju za tim Zagor kolorcem i ja ču držati palčeve i zapaliti koju sveču :) a ti češ meni pokloniti broj jedan za uslugu :) |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 08/04/2012 : 20:08:23
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by Curunir
da se ispravim, nije bas sigurno hocu li kupiti, htjedoh reci da planiram . no, s obzirom na tempo, tko ziv - tko mrtav...
   da, ta tvoja siva kosa i brada ne nudi ti neke svetle perspektive... radi kratkoročne planove...ako ti mogu mali savjet dati. 
ah, taj matori je besmrtan. lako je njemu cekati  |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Posted - 08/04/2012 : 20:17:13
|
quote: Originally posted by jang
ako imaš toliku želju za tim Zagor kolorcem i ja ču držati palčeve i zapaliti koju sveču :)
Pa ja sam onaj "kreten" sto je pustio u svijet parolu "Zagor nije samo strip, Zagor je religija!" e sada, mozda mozes malo da zamislis koliko bi jedno takvo jedno izdanje znacilo jednom ultimativnom fanu kao sto sam ja.  |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 08/04/2012 : 20:34:57
|
Kako je AC najavio, septembra meseca možemo očekivati Zagora od br.1 kao u originalu I eto, dobićemo svakako najbolje izdanje Zagora do sada, a u međuvremenu možemo nastaviti da sanjamo "Zagor kolor Republlika" uz sve ove more koje imamo od ZS/LMS/SD/LU/VČ, što kiosk izdanja, što KI Ali ima jedna izreka: Imao sam more, imao sam snove, pa sam snovima oterao more  |
Edited by - Bruce Springsteen on 08/04/2012 20:35:47 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 09/04/2012 : 02:00:19
|
quote: Originally posted by King Warrior
Slazem se sa ovim napisanim, medjutim, tako nesto nije izvodljivo. Ljudi sa foruma su samo kap vode u moru. Tako nesto bi eventualno moglo da upali kod izdanja sa tirazima od 300 komada, tu je bukvalno svaki prodati broj vazan. Takav jedan izdavac sa malim tirazom je Libellus, ali kod njih nije ni potrebno da im se skrece paznja na nedostatke, jer su ljudi iz te kuce sami od sebe perfekcionisti. Mada, ostaje samo pusta zelja i veliki neostvareni san da se LL dohvati Zagora. Mozda nekad, u neko drugo vrijeme nasi snovi postanu i stvarnost, pa da napokon i mi zagorovoci dobijemo izdanja kakva najpopularniji junak na nasim prostorima i zasluzuje. Nadam se da ima boga.
Moze nas nekoliko bojkotirati neko izdanje, za izdavaca bi to bilo neprimjetno, ali da, bilo bi dobro kada bi nam tako nesto poslo za rukom. Na taj nacin bi izdavaci malo bolje obratili paznju na neke stvari i nedostatke.
LL može da otkupi prava za ovog kolorca kojeg izdaju talijani. To bi bio pun pogodak kako za njih tako i za nas kolekcionare. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Posted - 09/04/2012 : 05:22:57
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by King Warrior
Moze nas nekoliko bojkotirati neko izdanje, za izdavaca bi to bilo neprimjetno, ali da, bilo bi dobro kada bi nam tako nesto poslo za rukom. Na taj nacin bi izdavaci malo bolje obratili paznju na neke stvari i nedostatke.
LL može da otkupi prava za ovog kolorca kojeg izdaju talijani. To bi bio pun pogodak kako za njih tako i za nas kolekcionare.
   |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Posted - 10/04/2012 : 00:27:06
|
quote: Originally posted by ZoranC
Ne znam, ja nikako da se sprijateljim sa A4 formatom. Zato nemam ni gigante. Stvar ukusa i navike.
Tako je  |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Posted - 10/04/2012 : 05:32:07
|
quote: Originally posted by velka031
Ne znam, ja nikako da se sprijateljim sa A4 formatom. Zato nemam ni gigante. Stvar ukusa i navike.
Tako je 
pih...konzervativci veliki...   |
|
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 10/04/2012 : 07:17:09
|
Tako je 
pih...konzervativci veliki...  
Tako je |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Posted - 10/04/2012 : 09:46:48
|
Tako je 
pih...konzervativci veliki...  
Tako je
 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Posted - 10/04/2012 : 11:44:26
|
stvar je mozda u tome da su ovi giganti uradjeni na losem papiru, mozda je zbog toga. svaki strip mnogo bolje izgleda ako je format veci, ali eto, bitno je i to kakav je papir. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts